Læsetid: 4 min.

Pia Kjærsgaard har inspireret Europas populistiske højrefløj

Dansk Folkeparti gik fra at være et ikkestuerent parti til at være et af de mest indflydelsesrige partier i dansk politik. Den opskrift vil de europæiske højrefløjspopulister gerne have fingre i, siger europæiske eksperter
9. august 2012

Stuerene bliver i aldrig,« sagde Poul Nyrup Rasmussen (S) fra Folketingets talerstol til Dansk Folkeparti for tretten år siden. Dengang havde ingen forventet, at Dansk Folkeparti ville blive et af de mest indflydelsesrige partier i dansk politik.

I dag tør ingen partiledere sige, at partiet ikke er stuerene. Gennem sit ti år lange samarbejde med Anders Fogh Rasmussen (V) har DF sat markante aftryk i Danmark og været rollemodel for højrefløjspopulister i Europa.

»Pia Kjærsgaard har været en inspiration for mange af hendes politiske venner i andre lande,« lød det i går fra partiformand for det hollandske frihedsparti, Geert Wilders. Han har kun rosende ord til overs for Pia Kjærsgaard, som sent tirsdag aften meddelte, at hun træder tilbage som formand for DF.

»Under Pias lederskab og gennem hendes indflydelse på dansk politik er Danmark blevet et stolt og selvsikkert land, som har kæmpet for vestlige frihedsidealer og modsat sig islamisering og diktater fra Bruxelles,« sagde Wilders i går til Ritzau.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu