Læsetid: 3 min.

Skuffelse over jobindsats over for nyuddannede

Regeringens finanslovforslag batter ikke det store i forhold til den tårnhøje ledighed blandt unge og nyuddannede, vurderer eksperter og fagforeningsfolk, der dog håber på forbedringer
28. august 2012

Hver tredje nyuddannede akademiker er arbejdsløs, og ungdomsarbejdsløsheden har ikke været højere siden 1996, viser de nyeste tal. Alligevel er der ikke de store lyspunkter at finde i regeringens finanslovsforslag, når det gælder beskæftigelsesindsatsen for de unge og nyuddannede. Godt 380 mio. kr. er der sat af de næste tre år til en rækkeforskellige ordninger for dimittenderne.

Lars Munch, der er arbejdsmarkedspolitisk chef i DJØF, mener ikke, at indsatsen vil rykke synderligt ved den høje ledighed.

»Det er alt for uambitiøst at sætte penge af til 110 ekstra videnpiloter i 2013, når ledigheden blandt vores nyuddannede er 40 procent,« siger Lars Munch. Han ser det som positivt, at regeringen sprøjter knap tre mia. mere i uddannelse, men det hjælper ikke de unge, der har en uddannelse, men ikke kan komme ind på arbejdsmarkedet.

»Der er slet ikke volumen nok i den her indsats til, at det nytter noget,« siger Lars Munch.

Der sat nogenlunde det samme beløb til at få de øvrige unge ledige i arbejde eller i uddannelse, men formand for HK Ungdom Dan Larsen er heller ikke imponeret over regeringens indsats.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer