Nyhed
Læsetid: 2 min.

Det usynlige politi

Politiet kan ikke finde de betjente, der blev fotograferet under ulovlig frihedsberøvelse af uskyldig flyttemand
Indland
10. august 2012

Hjæælp! Det spøger i dansk politi. Betjentene er blevet så usynlige, at de ikke kan få øje på hinanden. De kan ikke en gang genkende deres kolleger på et fotografi.

Under det københavnske klimatopmøde i december 2009 kastede fem uniformerede betjente sig over en uskyldig flyttemand.

Betjentene befandt sig i den vildfarelse, at flyttemanden var en farlig terrorist. Det fik dem til at bagbinde ham og proppe ham i en hvid kuttedragt og ind i et salatfad, hvor han i timevis blev skrumlet rundt i byens gader, mens han fik knubs, når bilen bremsede og svingede. Undervejs talte betjentene grimt til ham og forbød ham at komme på toilettet.

Da det langt om længe gik op for betjentene, at de havde gjort sig skyldige i en navneforveksling, løssatte de den forulempede mand. Da han var kommet til hægterne, klagede han til statsadvokaten over den behandling, ordensmagten havde udsat ham for.

Nu – efter to et halvt års efterforskning – har statsadvokaten nået et resultat. Nemlig at: »Det beklageligvis ikke har været muligt at identificere en eller de personer, der opholdt sig i cellevognen.« Denne konklusion viderebragte dagbladet Politiken i går.

Med på foto

Vanskeligheden ved at genkende de fem betjente bliver endnu mere forbløffende af, at Ekstra Bladet fotograferede de fem betjente i gang med at bortføre den i kutte proppede flyttemand.

Jo, de to betjente, som sad forrest i bilen under kørslen, har statsadvokaten godt nok fundet. Men de har bedyret, at de bare var chauffører, og ikke gjorde andet end at køre for »to til tre« andre betjente, som slæbte flyttemanden med sig ind bag i bilen. De to kørende betjente har forklaret, at de ikke kendte de andre betjente, men gik ud fra, at de kom fra PET, Politiets Efterretningstjeneste.

PET har til gengæld oplyst over for statsadvokaten, at den hemmelige tjeneste slet ikke havde folk til stede ved pågribelsen af flyttemanden.

Og dermed – mener statsadvokaten – ender sporet blindt. Ingen ansvarlige kan findes. De befinder sig i den blå luft, uanset at de er blevet fotograferet.

Selv Politiforbundets formand, Peter Ibsen, finder sagen mystisk: »Jeg har uendeligt svært ved at forestille mig, at ledelsen i en så spektakulær sag ikke er klar over, hvem der gør hvad,« siger Ibsen til Politiken.

Den forulempede flyttemands advokat vil nu bringe sagen videre til rigsadvokaten. Og hvem ved? Måske er rigsadvokaten i stand til at trække på opdagere, der kan genkende folk efter fotos.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

" Den forulempede flyttemands advokat vil nu bringe sagen videre til rigsadvokaten. Og hvem ved? Måske er rigsadvokaten i stand til at trække på opdagere, der kan genkende folk efter fotos."

Slam. De ord siger det hele.

Andreas Trägårdh

Måske en borgerarrest var sagen -

Martin Haastrup

Det er vist en 'perle'...

Såfremt man vil anholde sin egen troværdighed, skal man såmænd blot fortsætte i sammen spor...

Med venlig hilsen

Bjarne Bisgaard Jensen

Det er åbenbart en vildfarelse hvis man tror politiet kan dokumentere hvem der anholder hvem og hvorfor. Ikke særligt betryggende men at statsadvokaten udstiller egen uduelighed eller blot agerer på korpsånden er ganske urovækkende for tilliden til etaten

Henrik Darlie

Det står skidt til når der begås så mange 'sammenfaldende' 'fejl' så højt oppe.
Det er efterhånden snarere regelen end undtagelsen.
Der bør skiftes ud med nogle der ikke begår så mange fejl, og som kan rette, de der der må forekomme, noget hurtigere.
Ingen kan være tjent med fejlslagne og fodslæbende myndigheder. Ud af vagten med dem !