Læsetid: 4 min.

Annette Vilhelmsen: Den ukendte kandidat

Selv om eksperterne ikke levner Annette Vilhelmsen mange chancer for at slå Astrid Krag i formandskampen, mener hendes støtter, at alle undervurderer hende. Ligesom partitoppen undervurderer utilfredsheden i SF
SF’s Annette Vilhelmsen stiller op som formand for SF.

SF’s Annette Vilhelmsen stiller op som formand for SF.

Jens Nørgaard Larsen

18. september 2012

På Folketingets Bibliotek har de ikke ét eneste udklip om Annette Vilhelmsen i »nekrologmappen« med hendes navn uden på. Det på trods af at biblioteket ellers flittigt klipper og kopierer større artikler om de i alt 179 folketingsmedlemmer i aviser, ugeblade og tidsskrifter.

Der skal da nok også være mange, som spørger sig selv: Hvem i alverden er hende Annette Vilhelmsen, der nu vil være formand for SF? Og har det 52-årige nyvalgte folketingsmedlem overhovedet nogen chance for at blive det i kampen med den 29-årige Astrid Krag?

Selv har Annette Vilhelmsen fortalt, at hendes politiske interesse blev vakt for alvor, da hun som 17-årig så et teaterstykke om modeindustriens undertrykkende mekanismer. Herefter sagde den daværende svendborgenser sit job i en modebutik op og lagde modetøjet på hylden.

Modsat den statskundskabsstuderende, tidligere SFU-formand Astrid Krag så blev politik dog ikke straks et levebrød for Annette Vilhelmsen.

SF’s formandskandidat er uddannet på kontor på Svendborg Andels Svineslageri, fordi dengang »lå det nærmest i kortene, at valget stod mellem butik og kontor,« som hun har fortalt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lone Christensen

Så i TV-avisen hvor både Astrid og Annette blev stillet de samme spørgsmål, og dér fik man et klart billede af forskellen, forstået på den måde at Astrid virkede som hun lirede nogle politiske slagord af, og Annette virkede som et menneske der hviler i sig selv og dermed selv kan formulerer sine svar.

Jeg er sikker på, at partitoppen i SF undervurderer et flertal af de menige medlemmers ønske om at SF fører SF politik - og ikke som nu Venstres politik via Vestager og Corydon.

Jeg tror - og håber! - at det bliver Annette Wilhelmsen, som i øvrigt netop har meldt ud, at hun går ind for en fleksibel dagpengeordning, som skal følge med op og ned i forhold til arbejdsløsheden.
Her er hun på direkte kollisionskurs med sin egen partitop og regeringen, men jeg har en lumsk mistanke om, at netop denne udmelding vil få rigtig mange medlemmer af SF, der er i tviv om, hvem de skal stemme pål, ender med at foretrække Wilhelmsen frem for Krag ved den kommende urafstemning.

Annette Vilhelmsen skal ind og vise at det er SF der har bukserne på, og Annette Vilhelmsen imodsætning til SF’s ministre kan styre regeringens politik, ligesom de radikale har gjort indtil nu. SF har 16 mandater, de radikale har 17, SD har 44 og Enhedslisten har 12 mandater. Denne mandat fordeling passer slet ikke til hvem der har mest indflydelse, nemlig de radikale. Annette Vilhelmsen har forhåbentlig mod til at stå imod, og vise at SF kun er med i den regering hvis SF også kan få indflydelse. Vestager tør alligevel ikke at være årsag til at der bliver udskrevet et valg.

Det hele kommer vel an på, om man skal vælge en formand for SF, eller man skal vælge en formand for Socialistisk Folkeparti.... ;-)

Det er tankevækkende, at bliver Annette Vilhelmsen valgt som SF's formand, så er det hende, der suverænt bestemmer, hvem der skal være ministre og hvem, der ikke skal.

Derfor vil det nok være klogt af partitoppen at behandle Annette Vilhelmsen ordentlig her under formandsvalgkampen. For som situationen er lige nu, så er hun mere populær end Krag. Og holder tendensen også i baglandet, så får Villy grund til at fortryde, at han smed parti-tøjlerne i utide.

Er der nogen der er friske på et raskt lille væddemål:

Der kommer en kandidat mere der ingen chancer for at vinde over Krag. Derefter skal landsmødet udpege hvilke 2 der skal stemmes på. Vilhelmsen bliver ikke en af dem.

@Nils,

Det løb er kørt. AV har så stor opbakning både fra græsrødder og lokalformænd at det vil være politisk selvmord. Der er ikke nogen mere effektiv vindersag, end et godt martyrium.

@Lykke Johansen

Vil du være venlig at referere til eet eneste skriveri af mine som skulle retfærdiggøre at jeg skulle være af "borgerlig observans"

@Lykke Johansen

Og når du så har gjort det så skal jeg vise dig nogle af de områder hvor jeg mener at den tidligere regering har fejlet eklatant og som jeg har skrevet om her på Information.

Væksten i den offentlige sektor.

Troen på at efterspørgsel skal drive udviklingen

Manglende fokus på oprettelsen af tilstrækkeligt studiepladser for naturvidenskabelige studier.

Energipolitik.

Forøgelsen af skatterne på boligområdet.

Birger Aagaard Larsen

Finder det underligt at der ofte refereres til AV's manglende Christiansborg-erfaring. Synes netop som om alt for mange MF'er ikke aner en døjt om hvad der foregår ude i det virkelige liv, bl.a. AK .....

@John Vedsegaard siger:

"Underligt det kun er kvinder der tales om, ikke en eneste mandlig kandidat nævnes noget som helst sted."

Det er fordi man i SF-spinneriet vil lave en Johanne Smidt med snert af Vestager. Her er Astrid Krag så designet.