Interview
Læsetid: 1 min.

’Nyrup skulle slagtes’

Den kaotiske firepartiregeringen fra 1993 har mange ligheder med den nuværende regering, mener socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen
Indland
25. september 2012

- Hvordan husker du firepartiregerings første levetid i 1993?

»Kaotisk. Jeg husker særligt en episode i juni 1993, hvor jeg sidder i et P3-radioprogram, og som formand for DSU skal forsvare Danmarks mest upopulære mand, Poul Nyrup. Jeg husker episoden som meget sælsom, for spørgsmålene gik ikke på regeringens konkrete politik, men på Nyrups stil og form.«

»Det var meget tydeligt, at folk ville have Nyrup slagtet. Man forsøgte at begå karaktermord på manden. Det, jeg husker tydeligt, er, hvor hurtigt Nyrup-stemningen vendte. Året forinden var han blevet kåret som årets mest sexede mand og var uhyre populær. Et halvt år efter var han tordnende upopulær.«

– Hvordan kom I videre derfra?

»Det gjorde man, da man fik vendt den økonomiske krisesituation og de reformer, regeringen tidligt i sit virke, havde indført, begyndte at virke. På den måde minder regeringens situation i dag meget om situationen i 1993.«

– Kan regeringen lave en Nyrup og vende situationen?

»Ja, hvorfor ikke? Og når det økonomiske opsving kommer, tror jeg, folk vil bedømme den nuværende regerings indsats anderledes positivt, end man gør i øjeblikket,« sagde Henrik Sass Larsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her