Læsetid: 5 min.

Steen Gade: Vilhelmsens projekt er usikkert

SF’s medlemmer skal være opmærksomme på, hvad det kræver at være partiformand, når man er i regering, mener Steen Gade, der støtter sundhedsminister Astrid Krag i formandsopgøret. Han synes, at Annette Vilhelmsens projekt forekommer ’usikkert’
Steen Gade mener, at sundhedsminister Astrid Krag er den bedste kandidat til formandsposten i SF. Blandt andet fordi hun har ministererfaring.

Steen Gade mener, at sundhedsminister Astrid Krag er den bedste kandidat til formandsposten i SF. Blandt andet fordi hun har ministererfaring.

Lærke Posselt

26. september 2012

Endnu en af Socialistisk Folkepartis stærke og erfarne kræfter, tidligere formandskandidat og gruppeformand Steen Gade, rykker nu ud med et direkte forsvar for sin foretrukne kandidat. Det sker, efter at en anden tidligere gruppeformand, nemlig det pensionerede folketingsmedlem Aage Frandsen, har meldt sin støtte til Annette Vilhelmsen og i et interview med Information i lørdags kritiserede partiets linje under Villy Søvndal.

»Jeg vil ikke sige noget negativt om Annette. Men jeg mener, at situationen er usikker. Det politiske projekt er usikkert. Jeg synes ikke, at jeg kan se nogen klar linje. Det synes jeg til gengæld, jeg kan hos Astrid. Ikke bare det, at hun er mere trænet – det kan andre også blive – det handler også om en grundforståelse af projektets størrelse og krav til både den korte politik og perspektivpolitikken,« siger Steen Gade, da Information møder ham til et interview på Christiansborg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"For det er i regering, at man får mest indflydelse"

Ved Astrid det? Hun vil nu have SF til at gå solo ved næste valg, det skaffer næppe plads i regeringen med den tilslutning SF har. Eller siger hun sådan som "erfaren" politiker for at få stemmer indtil valget, og så handle som hun ved "bedst" hvordan?

Vi skal da ikke vælge formand efter om vi er i regering eller ej, men med henblik på hvem der bedst kan samle medlemmerne om SF's oprindelige socialistiske grundlag. Det kan Astrid Krag ikke. Hun har været med til at føre SF ud i den nedtur partiet er i nu pga. højredrejning, centralisme og lukkethed.

Hvilken ministerpost har Steen Gade mon fået stillet i udsigt ved at pege på Astrid Krag?

Mikkel Andersen

Steen Gade & folketingsgruppen er mere sultne efter magten end efter at efterstræbe en social og solidarisk politik. Derfor peger Gade selvfølgelig på Astrid, og resultatet bliver at vælgerne får en "blå" politik ligegyldig hvem der sidder i hvilke ministerbiler.

Ævl og bævl, ganske uinteressant.
Mere intreressant er hele processen : Medlemmerne mod ledelsen ! Et skoleeksempet på beskrivelse af et hjørne af vores demokrati.

Kylle Zimmermann

Bare det ikke er med Annette Vilhelmsen, som det var med Khader! Hun er sød og rar, men tynd i papirerne! Under debatterne er hun i al fald meget ukonkret, lidt "fluffy" som Elisabet Svane udtrykte det efter debatten med de to formandskandidater i Odense! Det kan jo godt være bekymrende og skabe usikkerhed i regeringssamarbejdet!
Og så er SF vel bedst tjent med en formand der kan sælge billetter til andre end utilfredse baglandsSF´re!

Marianne Christensen

Det med den større erfaring må betragtes som en vits.
Villy bragte en fuldstændig uerfaren gruppe ind på ministerholdet.
Folk uden erhvervserfaring, folk der ikke havde færdiggjort deres uddannelse, uden erfaring fra det kommunale politiske liv.
Jeg vil tro at Villumsen, med hendes erfaring fra det virkelige liv vil komme på omgangshøjde på den halve tid af det det unge hold har brugt. Netop på grund af hendes erfaring.

Jeg har altid haft stor respekt for Steen Gade og havde gerne set ham tidligfere som formand for SF eller nu som miljøminister. Men jeg er skuffet.

SG siger: "Og så kræves det, at man kan sætte sig ned og have overblik over detaljer og retning."

Mht. sagen om det kommende slutdepotfor radioaktivt affald, er jeg bekymret for, at sundhedsministeren ikke har tilstrækkeligt overblik.

Slutdepotet fremfor et mellemlager på Risø er med David Rehlings ord: Samfundstarveligt:
http://www.information.dk/51427

Marianne Christensen

Jeg er også skuffet over Gade. Han har været opstillet på Fyn i mange år og var dengang politisk set en af mine helte sammen med Vilhjelm.

Men efter dette underlødig indlæg hvor han bruger sin autoritet til at gå efter manden i stedet for bolden må man sande at magt påvirker menneskers dømmekraft.

Jan Hedegaard Kronborg

"Jeg har altid haft stor respekt for Steen Gade og havde gerne set ham tidligfere som formand for SF eller nu som miljøminister. Men jeg er skuffet."

Vi er X 2, der er skuffet ift. Steen Gade MF SF,,

Dorte Sørensen

Tak til Anne Albinus for den husker.

Hvorfor skulle Sten Gade være bedre end Ida Auken som miljøminister. Ligeledes har Sten Gade selv været med til at splitte partiet, da han dannede sin EU-vendelige fløj i partiet.

PS: Det er lidt "sjovt" at de kommuner, der nægter at få Risøs affald bare er ligeglade med beboerne i Roskilde og omegn. De har ellers taget risikoen, da Risø var i drift og der rigtig kunne ske ulykker.

Morten Kjeldgaard

Astrid Krags projekt er til gengæld stensikkert. Det er nemlig stensikkert, at hvis hun bliver formand, vil den tilbageblivende del af medlemsskaren der er modstandere af magthundenes projekt, og som har håbet på at udviklingen vil vende, give op og forlade partiet.

Dorthe Sørensen,
Borgerne i de kommuner, der risikerer at modtage de ca 10.000m3 affald fra Risø er bestemt ikke ligeglade med beboerne i Roskilde og omegn.

De protesterer mod en slutdeponering.

Affaldet kan sagtens blive på Risø de næste 100 år. Det kom bla. frem på en minihøring i 2005.

Som en svensk ekspert i kerneaffaldsgranskning siger i dette læserbrev :

http://jyllands-posten.dk/opinion/breve/article4516596.ece

har Sverige dårlige erfaringer med at blande det kortlivede mellemaktive affald med det langlivede mellemaktive affald, (indeholder bla. plutonium-239). Det første skal opbevares i 300 år, og depotet bliver designet til 300 år. Det langlivede mellemaktive er farligt i mindst 250.000 år. Ind- og udsivning kan ikke undgås.

Ved en mellemlagring kan man se, hvordan andre lande håndterer lignende affald, og man kan indlede et samarbejde med f.eks. Sverige for at øge kendskabet. Der kan også i fremtiden komme metoder til at uskadeliggøre den farlige del af affaldet.

Nu må i neoliberale SF`er styre jeres ynkelighed.
Er det nu mening at vi fra nu af og frem til jeres valg skal belemres med jeres bandbule om hvor katastrofalt det vil gå hvis jeres højreorienterete linie ikke får lov til at fortsætte.
I går var det Auken, idag er det Gade, hvem er det imorgen...Boy Jesper ? eller Sohn.....hvornår toner jeres Wunderkind Thor frem med sin bandbule...og slutter i så af med jeres Fader der lod jer i stikken.....han forkynder måske at der vil indtræffe borgerkrig såfrem Krag ikke bliver valgt.

Det eneste i opnår med jeres indlæg er at udstille jeres YNKELIGHED og hvor desperate i er for at beholde magten og jeres taburetter.

Dorte Sørensen

Anne Albinus tak for svaret - du er som sædvanlig godt forebredt - her kan det tages som en parallel til AV.

Mht. Deponeringen af Risøs affald - så har det været fremme, at Risø lå for lavt og havde ikke egnede omgivelser forstået som jordbundsforhold. Det skulle ha´været begrundelsen for at Risø ikke selv var mellem de øvrige udvalgte kommuner.I mine øjne bør Roskilde borgerne ha´en vis "bonus" for at de har levet med risikoen i alle de år Risø var i drift.

Det er muligt, at Astrid Krag mener, hun har brug for al den støtte, hun kan få i formandsvalget, men den støtte hun får fra Steen Gade og Margrethe Auken vil efter alt at dømme være at ligne ved den støtte rebet yder den hængte!
For "folk" der kender bare lidt til SF's historie, er der INTET overhovedet intet overraskende i
denne intrigante stinker fra Steen Gade eller samme fra Margrethe Auken i dagens Information, der er intet nyt under solen.
De to politiske nulliteter, hvis politisk ego'er og medieadgang er omvendt proportional med deres realpolitiske resultater, og hvis indre styringsmekanisme er illoyalitet og intrigemagerens - spørg Holger K. hvis formandskab de to – sammen med nogle stykker til i glemselens politisk mørke - gjorde alt for at ødelægge.
Slet ikke kun af politiske grunde men i lige stort omfang af personlig og arrogant forsmædelse over det forrige tabte formandsvalg, som de aldrig er kommet sig over. Så nu er det nulliteternes ”pay back time” måske belønnet med en afdanket ministerpost eller to til fløjen.
Havde man fulgt mit råd dengang i 90'erne, så skulle de have været gelejdet ud af SF, som i sin tid "de fem", så havde partiets dagsform og fremtid set helt anderledes ud i dag.
Dette burde både Astrid Krag og Anette Wilhelmsen besinde sig på uanset, hvem der vinder.

Kylle Zimmermann

De der nu vil melde sig ud i protest mod "magthundenes projekt" må jo år efter år ha´ sendt de forkerte delegerede til landsmøderne, hvor den nuværende linje blev lagt! også til det sidste, hvor der var stor opbakning til regeringsdeltagelsen! Og forestiller de sig mon at der skal være urafstemning om lovforslag, inden SF kan tiltræde dem?

Dorthe,

Ja, det var med henblik på en slutdeponering, at det kom frem det med, at Risø ligger for lavt. Men nuklear ekspert på Risø, Kurt Lauridsen, sagde for ca ti dage siden, at affaldet godt kan blive. En ansat sagde det samme i TV2 i maj 2011, men så skal de hen at se til det.

Se evt. også læserkommentaren til min blog: Derfor skal atomskrottet væk fra Risø: http://anne.eftertanke.dk/2012/08/09/derfor-skal-atomskrottet-vaek-fra-risø/

Det er noget andet, når man taler om en mellemlagerløsning. Så vil der ikke være problemer i at lade affaldet blive.

Borgerne i Roskilde har haft den bonus, at de har nydt godt af Risøs tilstedeværelse økonomisk set. Desværre er det ofte noget man ser, at radioaktive affaldsdepoter lægges i egne med oprindelige folk, eller egne med folk med lavindkomster.

Et andet problem ved at flytte affaldet fra Risø er transportrisikoen. Greenpeace og Danmarks Naturfredningsforening anbefaler derfor, at affaldet bliver på Risø. Også REO.dk

Carsten Mortensen

Ja, det er muligt at Wilhelmsens projekt er usikkert.

Hvad der derimod ligger fast er at det hidtidige SF projekt som bl.a. Astrid står for ER en dødssejler!

Aukens nedladende angreb var aldeles underlødig, Gades en anelse mildere, men den vamle indpakning 'ikke fordi jeg vil sige noget negativt, men ....' gør det næsten værre. Hvis stakkels Astrid skal ha' en kinamands chance for at blive formand, så bør hendes støtter koncentrere sig om at fremhæve hendes projekt (måske enda vision, hvis det går højt) frem for at nedgøre modkandidaten. Auken, Gade og Turunen bør nok bare klappe i, er bange for de allerede har klodset så meget i det, at det bliver svært at genoprette. Anettes største problem bliver at undgå at blive dolket af 'hvad sagde vi' fløjen, hver gang hun træder en anelse forkert .

Kylle Zimmermann

Jamen hvad nu hvis Steen Gade har ret i, at der ikke er nogen klar linje i Annette Vilhelmsens projekt!
I betragtning af at hun for et år siden førte valgkamp for SF, fremstår hun ukonkret i sine svar på spørgsmål ved møderne med de to kandidater!
Og hvad nu hvis Margrethe Auken og Emilie Turunen har ret i, at Annette Vilhelmsen kan få problemer med støtter der ikke har været loyale over for formand og fælles beslutninger ?
Og hvad nytter det at Annette Vilhelmsen vil være loyal over for regeringsgrundlaget, når hendes støtter i folketingsgruppen udfordrer det?
Er det så nok at sige at Astrid Krag er meget sikker hvad angår ideologi og praktisk politik, at hendes støtter har været loyale over for formand og landsmødevedtagelser, ikke rokker ved det tiltrådte regeringsgrundlag og bakker op om ministrenes resultater?