Læsetid: 4 min.

Aalbæk anklager Ekko for dokument-falsk

Konflikten mellem filmmagasinet Ekko og Peter Aalbæk handler ifølge Peter Aalbæk pludselig ikke længere om, hvorvidt projekt var tilknyttet Zentropa eller ej, men om hvorvidt Ekko har udlagt det som om, Zentropa fik penge for projektet eller ej. Det gjorde Ekko oprindeligt, men har nu ændret i artiklen, siger Aalbæk
Zentropas direktør Peter Aalbæk mener, at Ekko i den  oprindelige artikel påstår, at Zentropa har taget 250.000 kr. fra nogle skuespillerspirer. Det er ifølge Aalbæk siden blevet ændret i teksten.

Zentropas direktør Peter Aalbæk mener, at Ekko i den oprindelige artikel påstår, at Zentropa har taget 250.000 kr. fra nogle skuespillerspirer. Det er ifølge Aalbæk siden blevet ændret i teksten.

Mads Nissen/Ritzau Scanpix

27. oktober 2012

Zentropa har sagsøgt filmmagasinet Ekko for injurier på baggrund af en artikel fra januar, der handler om et projekt af instruktøren Manyar Parwani, hvor der blev taget penge for at skuespillerne kom til casting, hvorefter projektet tilsyneladende løb ud i sandet. Parwani stod tilbage med ca. 250.000 kr. på en konto. Penge der siden på mystisk vis forsvandt. Zentropas direktør Peter Aalbæks anke er, at Ekko beskriver det som om, at Zentropa var involveret i den proces. Peter Aalbæk er dagen efter artiklen udkom den 5. januar 2012 ude i netop Ekko for at afvise Zentropas involvering. Han er her citeret for følgende:

»Jeg kan da godt forstå, at der er nogen, der har fået den tanke, at vi er involverede, men det er vi så ikke, og det er jeg ligesom nødt til at forklare. I nogle medier står det, som om vi har stjålet penge fra nogle unge mennesker, og det er jeg jo lige nødt til høfligt at gøre opmærksom ikke er tilfældet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Overgaard Bjerre

Det er sgu ellers kapitalistisk smart. Der er jo mange som gerne vil være skuespiller og kendt. Så må de selv ryste op med gysserne for at blive prøvefilmet. I en verden, hvor alt er tilladt, når det drejer sig smart forretning, er det vel ok? Man skal sno sig for at være med i dag, hvis man ikke har sugerøret nede i statskassen.

"ændret fra ’Zentropa-projekt tjente kvart million på åben casting’, som det stod i den oprindelige pressemeddelelse fra Ekko, til ’Zentropa tjente kvart million på casting’."

Det interessante i denne historie er hvordan det hele faktisk bunder i at det er Ritzau der har fordrejet vinklen i artiklen ved at ændre i overskriften, og alle de andre medier er så hoppet på den som de jo altid gør.

Hvis Aalbæk skal sagsøge nogen så burde det være Ritzau han går i flæsket på. De trænger de til.

Man lægger da ikke sag alene på baggrund af hvordan en uvidende journalist/redaktionssekretær ændrer en overskrift.
Men det er straks værre når en journalist fjerner en så central information som hvor pengene endte bare for at stramme.
Helt tosset ser det ud til at være, at Ålen lægger sag an mod Ekko for nogle fejl, som det ser ud til at skyldes Ritzau.
Jeg kan ikke vurdere graden af plat mm udført af klipper, instruktør og Ålen, men som jeg ser det, er det allervæsentligste: Kunne Zentropa/Ålen være uvidende om det dybt uanstændige projekt med casting der lokkede en kvart million fra skuespillere - og wannabees. Pilen peger på et nej.