Klumme
Læsetid: 2 min.

BAGSIDEN: Samuelsen: Vi skylder Saxo Bank alt

Liberal Alliances leder indrømmer, at partiet ikke ville eksistere uden støtten fra en bankdirektør i skattely
Indland
19. oktober 2012

En skelsættende begivenhed har fundet sted i dansk politik: Liberal Alliances Anders Samuelsen har talt sandt.

I et interview med dagbladet Politiken bliver Anders Samuelsen konfronteret med udsagnet: »I ville ikke eksistere uden stor økonomisk støtte fra Saxo Bank?«

Og Samuelsens svar lyder:

»Det er fuldstændigt rigtigt.«

Uddybende bliver Samuelsen spurgt: »Hvilken betydning har Saxo Bank haft for jer?«

Samuelsen svarer: »Fuldstændigt afgørende.«Så er det jo sagt, så det ikke kan misforstås. Til gengæld kan det samtidig godt forstås, hvis Liberal Alliance i udvælgelsen af sin politik tager skyldigt hensyn til sin altafgørende sponsor.

»Vi lytter til hinanden,« som Samuelsen har formuleret transaktionerne mellem hans parti og banken.

På Liberal Alliances landsmøde i foråret havde alle deltagende partimedlemmer lejlighed til at lytte til Saxo Banks direktør, Lars Seier Christensen, der var indbudt som ærestaler.En større offentlighed kan stadig på videoen på Liberal Alliances hjemmeside nyde oplevelsen af bandirektør Seier Christensen på talerstolen: En kropssvær mand, der – mens han kærtegner sin dobbelthage og bekæmper tegn på fordøjelsesbesvær – taler belærende om »det ansvar, der påhviler vores parti, før det endegyldigt er for sent«.

De dygtige flygter

Hvornår det er før, at det endegyldigt er for sent, forklarer bankdirektør Seier Christensen således:»Før dygtige virksomheder og borgere i stor stil simpelthen forlader landet. Og det punkt er ikke så langt væk, som nogle tror. Faktisk så er der allerede en væsentlig udvandringsbølge i gang af virksomheder – og af mange mennesker. Den udvandringsbølge vinder momentum i øjeblikket, så vidt jeg kan vurdere. Og den skal vi have stoppet.«Noget personligt bidrag til dette stop for udvandring af »dygtige virksomheder og borgere« har bankdirektør Seier Christensen ikke selv ydet. Tværtom. I juni 2010 kunne Berlingske Business nemlig afsløre, at Seier Christensen og hans familie »i dybeste stilhed havde forberedt en flytning til Zürich-området i Schweiz«. Samme måned tog han bolig i skattelyet.Disse oplysninger om sin egen plasken i udvandringsbølgen undlod bankdirektør Seier Christensen taktfuldt at give de hjemmeblevne i Liberal Alliance.Men fra sit schweiziske ly har bankdirektør Seier Christensen altså »fuldstændigt afgørende« betydning for et dansk parti. Det har vi nu partileder Anders Samuelsens ord for.

Og så må det jo være rigtigt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Skal det her være en nyhed.??

Martin Kristensen

"En kropssvær mand, der – mens han kærtegner sin dobbelthage og bekæmper tegn på fordøjelsesbesvær – taler"

Uhaaaa! Han er OVERVÆGTIG...han må sandelig være et dårligt menneske!

Stram op, David Rehling og (for)hold dig til substansen.

Steffen Gliese

Jeg forholder mig kun til overskriften, men så er de godt nok også på den i forhold til sidegadevekselererne.

Til Peter Hansen

Er der noget ulovligt i at drive bankvirksomhed og eller støtte et politisk parti ??

Grethe Preisler

Åh helledusse - Saxo Bank-direktøren er jo bare en opdateret, vandkæmmet og nålestribet udgave af fænomenet Glistrup.

"Frihedskæmperen" og minimalstats-fanatikeren, som stiftede et nyt parti, da jorden begyndte at brænde under ham og hans misliebige rådgivningsvirksomhed for folk med ondt i tegnebogen p.g.a. "verdens højeste skattetryk".

Der er intet nyt under solen - bortset fra emballagen. Indholdet er det samme:

Al magt til spekulanterne og varm luft til idioterne, der hellere vil investere frugten af deres arbejde i vingården i veksler uden underskrift end risikere, at "skattefar" lægger sin klamme hånd på en del af den til fordel for dem, der ikke har andet at sjakre med på den globale markedsplads end deres egen arbejdskraft.

Torben Nielsen, randi christiansen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

"En kropssvær mand, der – mens han kærtegner sin dobbelthage og bekæmper tegn på fordøjelsesbesvær – taler belærende"

Uha David - du har dine fordomme, og du kan ikke eller ønsker ikke at lægge låg dem.
Og Informations redaktør synes åbenbart, at det er helt i orden.

Det må I kunne gøre bedre.

Flemming Andersen

bankdirektør Seier Christensen og Anders Samuelsen skulle tage at gøre alvor af deres tomme løfter, og fise afsted hen, der hvor peberet gror og blive der.

Det vil muligtvis blive betragtet , som en fjendlig handling af Kina, når vi eksporterer vort affald til dem, men en konflikt med verdens største land i indbyggere er billigt sluppet i forhold til den skade de to "herrer" har påført Danmark indtil nu.

Det vil også være et plus, hvis de tog deres lille spammer med dem, så debatten fremover kom op i værdi.

Torben Nielsen, Brian Pietersen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Til Flemming

Dit debat niveau har nået et nyt lavpunkt.

Pas på !!! har hørt der er organ mangel, du er i den grad isøgelyset som donor

Flemming Andersen

Per Nielsen

Nåda Per du er mødt tidligt på job?? Velkommen

Jeg troede du skulle til Kina.

Og tak for roserne min ven

@ Ib
Hvad med du forholdt dig til substansen?
Mvh
Stig

Til Flemming

Du opnår aldrig vennestadie hos mig.

Men ethvert samfund skal have sine narhatte. Det havde man også i middelalderen.

Jeg er på arbejde 24/7, hvis det kræves.

Sådan har det været de sidste 13 år og det bliver det forhåbentlig ved med

Og jo jeg ville hjertens gerne til Kina Indien eller et andet i nogle år. Familien vil også gerne med. Desværre har den seneste hjerneblødning, med fjernelse af 33a umuliggjort den drøm.

endnu et eksempel på såkaldt erhvervsfremme i DK

Ib ling:

Der er forskel på at være overvægtig pga. Man lider af sociale problemer og så fordi man er et grådigt svin der rager til sig af af andres penge.

Man kunne kalde begge dele sociale problemer, man kan i hvertfald argumenterer for sociopati i det sidste tilfælde.

Til Rasmus

Er man grådig, fordi man driver succefuld forretning ??

Er jeg grådig fordi jeghandler i Tyskland og Thailand

Greed is good GG

Overvægt handler om at stoppe mere i hovedet end man forbrænder.

Alt andet er dårlige undskyldninger

Til Michael

Ned med skatten. Fjern topskatten som en start

@ Michael B Pedersen
Jamen men lad os så få fakta på bordet?

@ Per
Nu handler det måske også om, at "one man one vote" bliver afløst af "one dollar one vote"?

Steffen Gliese

Det bizart, at arbejdsgiverne ikke an finde ud af, om de forlader Danmark og lader lønmodtagerne stå med hatten i hånden, eller om der skabes jobs hele tiden, som de ikke kan få besat.

Steffen Gliese

Michael B. Pedersen, jeg tror, der er tale om en kulturkløft, som er ret uoverkommelig. Den handler om, at kapitalismen har fremavlet lønmodtageren, men nu ikke vil vide af ham.
En Tomas Gleesen harcelerer i dagens Politiken i debatten under lederen over de ublu krav, jobansøgere møder op med. Ja, selvfølgelig gør de det, de sælger deres arbejdskraft og er fuldt så berettigede til at møde op med krav til en gensidig aftale, som arbejdsgiveren er til at still et job til rådighed. Med den personlige forhandling af løn- og arbejdsvilkår, som undergravelsen af fagbevægelsen igennem mange år har peget frem imod, vil dette kun blive værre.
Dårligere overførselsindkomster vænner folk til at leve mere beskedent, så løn ikke vil være nær så sigende et argument som andre vilkår. Jeg tror, at man bliver nødt til at indse, at det er sådan, landet kommer til at ligge.

Kender folk der har arbdejdet for saxobank.

Udover usle lønforhold og arbejdstider, så bliver folk direkte presset psykisk ved at lederne lader fyresedlen hænge overhovedet på medarbejderen konstant og spiller medarbejderne op imod hinnanden.

Tjo jeg ved godt hvad det er for et samfund og forhold, den sociopat arbejder for. Det har intet med konkurence evne, men med grådighed at gøre og mer vil have mer.

Steffen Gliese

Jeg er mere optaget af, at folk må indse, at væksten er forbi, og at den sidste væsentlige banebrydende innovation - bortset måske fra det medicinske område - kom med computeren. Måske rumfarten har noget at bidrage med, men spørgsmålet er her, om vi ikke har hærget nok allerede på vores egen planet. Det handler om at stagnere på et tilstrækkeligt højt niveau - det, vi er på nu - og så lade de lande, der har massive problemer med at brødføde sig selv, bl.a. fordi de indtægter, de burde have, i stedet havner i lommerne på folk i vores del af verden.
Endelig er der jo også det forhold, at forbruget vil falde i takt med de mindre yngre årgange og de større ældre årgange måske træder tydeligere frem. Ældre mennesker, selv de rørige, er mindre forbrugende - men i modsætning til dig er jeg overbevist om, at det blot må føre til, at vi indretter os på det, der har kendetegnet alle sunde samfund: stabilitet og det dejlige romerske grundbegreb: mos maiorum.

Flemming Andersen

Det er da helt klart at Danmark står sig ved at være et attraktivt sted, men ikke bare for de innovative og særligt dygtige, som vi selvfølgeligt ikke kan undvære, men også dem der kærer sig og tillader sig at tænke fremsynet og samfundskærligt.

Så kunne man jo forestille sig at der egentligt slet ikke behøvede at være en modsætning der imellem, lige som de fleste andre modsætninger synes overflødige, hvis vi lærte at stille det rigtige spørgsmål og svare ærligt til hinanden.

Næsten alle svarer det samme hvis man undlader økonomi og spørger:
Hvad ønsker du dig af livet??
Hvad ønsker du for dine børn??
Synes du vi skal gøre mere for at beskytte miljøet??
Skal vort samfund beskytte vore svage??

Først når økonomien bliver bragt på bane, bliver vandene skilt og uenigheden kommer frem i lyset?

Man kunne så spørge sig, når vi egentligt har alt hvad vi skal bruge og egentligt alle ønsker det samme, men grundlaget for en tur videre ud af kapitalismens vækstvej er yderst tvivlsom resursemæssigt, er det så ikke lige nu vi skal finde os et andet værdiset??
Et andet succeskriterie en at samle mere skrammel end naboen, at æde sig federe end naboen, at tage på flere udlandsferier end naboen, lave en større Saxo bank end naboen o.s.v.
Men i stedet for gøre målet til en nyttig givende samfundsborger, der ikke tager før han modtager, ikke kun går på arbejde for lønnens skyld, men fordi det gavner nogen. Som ikke producerer fordi det kan sælges for mest men gavner flere end ham selv.
Som vægter sine materialer efter hvilke der hele tiden er mest miljøvenlige. Som vægter sin produktion efter hvor længe tingene kan holde og hvor lette de er at vedligeholde.

Og indrettede vore love til at vejlede dem der ikke kunne finde vejen selv.

Steffen Gliese

Problemet er nok lidt, Michael B. Pedersen, at det bortset fra Novo stort set ikke er muligt at pege på en succesfuld international virksomhed, der har innoveret sig til succesen. Flest har bragt verden til Danmark, f.eks. brygger Jacobsen og Tietgen.

Flemming Andersen

Tak for venligheden.

Dejlig med åbne mennesker der er åbne over for nye tanker, når de selv ikke kan.

Så kom med de nye ting , din evighedsmaskine der ikke forurener f.eks

Og den handelmetode , der skulle gavne de fattige.

Steffen Gliese

Det skyldes selvfølgelig, at man ikke bliver rig af innovation og nybrydende opdagelse, men af at se mulighederne i andres ideer og profitere på dem.

Steffen Gliese

På samme måde, som man bliver rig af andres arbejde.

Niels Engelsted

Det er befriende at se, at Anders Samuelsen åbent indrømmer, at han er i lommen på Lars Seier Christensen. Men er Saxo-bank direktøren en genial, højreorienteret individualist, udvikler og entreprenør, eller er han selv i lommen på nogen?

Jeg spørger fordi, Lars Seier Christensens figur er næsten parodisk højreamerikansk, lige fra hans køb af politikere, hans energiske promovering af den i Danmark ukendte højregalning Ayn Rand (Paul Ryans idol), hans støtte til og udgivelse af højreorienterede klimabenægtere som den tjekkiske præsident Vaclav Klaus, og til sin optræden på FOX.

Er der amerikanske pengeinteresser/politiske interesse--gale højremilliardærer--i ryggen på Christensen og hans makker? Eller skyldes deres opstigen fra (ifølge pressen dengang) lettere betændte sidegadevekselerer til milliardærer og schweitziske slotsherrer alene deres eget initiativ og intelligens?

Er der nogen, der ved noget, eller ved, hvor man skal lede for at få svar på det spørgsmål?

Torben Nielsen, Brian Pietersen og randi christiansen anbefalede denne kommentar

Kære alle.

Har I glemt robotterne.....jeg er nemlig ganske overbevist om at disse robotter kan hjælpe os til mere vækst, hvis ikke bedre vækst.

Men det kræver et modigt opgør med den hidtige politik om at alle skal have et løn-arbejde. Automatiseringen af flere og flere funktioner betyder at der ikke skal bruges så mange folk indenfor f.eks. lagerbranchen mv.

Og vi har nu (som jeg vist også skrev i min danske stil til studentereksamen) for første gang siden de gamle grækere en mulighed for at komme arbejdets forbandelse til liv - ved klogt og modigt at benytte robotterne der hvor det giver mening.

Artiklen glemmer vist helt at nævne at grunden til at Lars S.C. tog flugten i 2010 var at jorden brændte alt for meget under ham. Og at grunden til at optræder på video på liberal alliances årsmøde er denne: så snart LSC sætter fod på dansk jord, eller måske bare på tysk jord?. så er der en arrest-ordre på ham.

Og det er der fordi LSC og Saxo-bank gerådede ud i slagsmål af den juridiske slags med mindst to-tre, hvis ikke flere af sine bankkunder. Banken er nemlig anklagert for at have bidraget til hvidvask af penge, og manipuleret med kundernes aktiebeholdninger og penge - til egen fordel.

[Banken, Saxo Bank, har vist nok indgået forlig; betalt en masse penge i bøder mv. til den danske stat - i stedet for at tage en retssag - hvorfor mon det?

OM LSC er i lommen på andre, ved jeg ikke. Men hvorfor skulle han dog være det? De her mennesker som mener at skatten skal ned og lønnen skal ned har altid eksisteret, såmænd også i Danmark. De har bare ikke haft let ved at få fodfæste hverken økonomisk eller politisk. Men det skete i 00'erne i Danmark, (altså fra 2000-2010) betød at disse mennesker fik en platform hvorfra de kunne sprede deres budskab.

5% af danskerne stemmer - og vil stemme - på Liberal Alliance. Uanset hvor mange plakater, reklamer mv. Anders Samuelsen får Saxo Bank til at sponserere.

Grethe Preisler

@) Karsten Aaen,

Hvor ved du fra, at Saxo Bank-direktøren ikke mødte personligt op til LA's landsmøde, men nøjedes at sende en video med sine guldkorn?

Har jeg sovet i timen, eller er det bare noget du går ud fra, at han gjorde?

Det fremgår da ikke af LA's hjemmeside, at partiets hovedsponsor desværre var forhindret i at møde op i egen person p.g.a. "politisk forfølgelse" i DK.

Fortæl,fortæl.

Det er vel meget godt at den stakkels flygtning fra Danmark ikke helt har opgivet en slags aktivisme for sin sag i det hjemlige...men den form for opposition der galper fra eksil er ikke altid den lødigste eller mest konstruktive.
Det er jo endnu ikke lige bahreinske fangehuller der venter Saxo-direktøren i tilfælde af at han forbliver skatteyder herhjemme medens han fremlægger sin agenda.
Men han kan blive 'socialt udstødt' hvis han kritiserer den generelle kulturbaggrund for eks. Dubai naturligvis ^^

Jørgen Rygaard

David kæmper mod Goliath.
Overvægtig Bankmogul.
Mumifiserede SFère.
David Rehling født 1949, lad dog møgungen få dit job.

Søren Roepstorff

@ Michael B Pedersen

"Hvordan sikrer vi, at Danmark er et attraktivt sted at være og arbejde for innovative, entreprenante og veluddannede mennesker?"

Vi indfører borgerløn, flad skat på al indkomst, fjerner alle fradrag, lader alle institutioner, skoler osv. blive selvejende og luger ud i det offentliges nytteløse kontroltyranni.

Så vil Danmark være et attraktivt sted at være for alle og ikke kun de "innovative, entreprenante og veluddannede".

Der ER ingen hjerneflugt.

Hvis vi skal lokke hjerner hertil så skal vi lave den slags forhold som intelligente mennesker godt kan lide. Det er som regel noget med tolerance, et fornuftigt indvandringssystem, god social sikkerhed og et uvoldeligt samfund.

Det er en gren vi er godt i gang med at save over, fordi de knapt så intelligente tror at livet handler om lav skat, og at alle tænker sådan ...

Vi KAN ikke vinde over Kina, USA eller fjernøsten ved at kopiere dem - vi kan kun hævde os ved at dyrke det vi er: Et af de mest civiliserede samfund i verden

Til Esben

Samt et lavere skattetryk.

De dygtigste kan jeg få meget mereud af, at vælge USA, UK eller andre steder. Altså skattemæssigt.

Du må ikke undervurdere det danske skattetryk og ikke mindst dets betydning.

Hvorfor tror, vi har en forskerordning, som jeg er meget imod, fjern istedet topskatten

Lars-Bo Abdullah Jensen

Egentligt lidt paradoksalt, at danskere der arbejder og bor i udlandet, mister deres ret til at stemme i danmark, men har man penge nok, uanset hvordan man har fået dem, må man godt købe et parti i danmark og lade dem arbejde for sig og sin holdning. Bare en tanke, andre der kan se det tossede i det?

Saxo Bank er ikke en bank, det er et bettingfirma der yder kredit. Men Saxo Betting lyder jo som noget man kunne tabe penge på.

@Abdullah Jensen

Ja, det er paradoksalt, at hvis man ikke kan få indflydelse gennem stemmer, så kan man bare købe et parti.
Det er jo fuldstændigt det samme, der i øjeblikket foregår i USA, her op til det "demokratiske" præsidentvalg.

Flemming Andersen

Vi , der er blevet pint med diverse tåbelige neoliberalisters forrykte holdninger, der er blevet mangfoldiggjort takket være Saxobanks latterlige skatteundragede overskud, skylder sandelig også Saxobank en del.
Men de spark ønsker de nok ikke at få tilbagebetalt"""

Til Flemming.

Man må vel forvente at Saxo Bank og andre betaler den skat, de skal, hverken mere eller mindre.

At drive virksomhed er ikke filantropi

Mon ikke du skulle slå neo liberal op. Der forefindes ingen i det danske folketing. Ifht. til f.eks. Tea Party bevægelsen er folketinget nærmest venstreorinteret

Til Søren

Det er jo frivilligt om man vil investere i Saxo bank gennem indskud eller lån.

Lars-Bo Abdullah Jensen

Holger Madsen:

Det er egentligt værre end at "bare" købe et parti, det har erhvervslivet og organisationer gjort i årevis, ikke at det nødvendigvis er godt.
Dette her drejer sig om mere end bare dette. Danskere der er statsborgere, mister retten til at kaste deres stemme på et af de partier der stiller op når der er folketings eller kommunal valg i Danmark. Her har vi så en person, der ikke har retten til at stemme, grundet han er fraflyttet Danmark, han kan fuldt legalt købe sig et parti i Danmark. Et parti, hvor ledelsen direkte erkender at de skylder denne person alt.
Prøv at overveje konsekvenserne, der er ingen tvivl om at man har større chance for at opnå et godt valg, jo mere økonomi man kan kaste i dette valgs reklamer. Her er det en person, der utviveligt ville overveje sin støtte, hvis partiet begynder at foreslå love der vil skade hans økonomi. Hvad skulle forhindre andre firmaer, med eller uden person tilknytning til landet, at købe deres parti, der med hvad visse firmaer efterhånden kan disponere over, kaste enorme summer i netop deres partier.

Er det ikke igen på tide at rejse kravet om fuld gennemsigtighed over hvor partiernes penge kommer fra, ned til sidste krone.

Ikke alle prostituerede er kvinder.

Ikke alle alfonser er rockere.

Har undret mig over, at LA debatindlæg på Facebook altid bliver "liked" af en sværm af påståede tilhængere indtil jeg faldt over denne side:

http://underenplov.dk/sociale-medier/skaffe-dig-omkring-1000-likesfollow...

Sejer Christensen...er det ikke ham, der spreder løgne om Danmark i USA?
Han bryder sig da vist ikke meget om sit land, når det kommer til stykket.

randi christiansen

fede øre

Brian Pietersen

Der er masser af veluddannede innovative mennesker i danmark....

når man skal drive en virksomhed, vil jeg personligt hellere gøre det i et land hvor der er et sikkerhedsnet for alle end at jeg som virksomhedsejer skal stå for dette.

hvis man skulle flytte ud af danmark er det fordi der er så mange egoistiske intrigante mennesker som tror de er verdens herre.

Team Liberal Alliance er i særklasse, fordi partiet scorer mere fra sponsorer end samtlige andre partier lagt tilsammen, undtaget Venstre. Til gengæld stikker partiets skingrende liberalisme ikke dybere, end at de omgående bliver protektionistiske og kræver særregler, for at fastholde skrønen om at Danmarks indkøb af nye kamply giver danske arbejdspladser.

Ifølge Ekstra Bladet har 'Johannes tropper' netop i værksat en kampagne, der skal få partistøtten frem i lyset:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2109591.ece

Mere her
http://pengeklubberne.dk/

randi christiansen

Hvilken interesse har Seier egl i DK, når nu han er bosat i Schweiz - sentimentale, nostalgiske ? Jeg tillader mig at tvivle - det kan kun være kold kalkule - men hvilken? Helt sikkert til hans egen fordel, tvivlsomt til hvilke andres - Anders Samuelsens?

Nej, nej, Randi - Seier og Fournais fra Saxo Bank siger selv, at de ikke med deres mange millioner har købt sig til økonomisk indflydelse i LA; de mener bare partiet fører den mest fornuftige politik, så ...

http://politiken.dk/politik/ECE1950478/saxo-chef-stoetter-la-i-millionkl...

Niels Engelsted

Denne tråd fejrer snart sin 1-års fødselsdag. Det gør den ikke uaktuel, desværre. Jeg stillede 19. oktober 2012 11:43 et spørgsmål uden at nogen debattører dengang kunne give mig et svar. Jeg tillader mig derfor at stille det igen:

Det er befriende at se, at Anders Samuelsen åbent indrømmer, at han er i lommen på Lars Seier Christensen. Men er Saxo-bank direktøren en genial, højreorienteret individualist, udvikler og entreprenør, eller er han selv i lommen på nogen?

Jeg spørger fordi, Lars Seier Christensens figur er næsten parodisk højreamerikansk, lige fra hans køb af politikere, hans energiske promovering af den i Danmark ukendte højregalning Ayn Rand (Paul Ryans idol), hans støtte til og udgivelse af højreorienterede klimabenægtere som den tjekkiske præsident Vaclav Klaus, og til sin optræden på FOX.

Er der amerikanske pengeinteresser/politiske interesse--gale højremilliardærer--i ryggen på Christensen og hans makker? Eller skyldes deres opstigen fra (ifølge pressen dengang) lettere betændte sidegadevekselerer til milliardærer og schweitziske slotsherrer alene deres eget initiativ og intelligens?

Er der nogen, der ved noget, eller ved, hvor man skal lede for at få svar på det spørgsmål?

Sider