Læsetid: 3 min.

Dagens tilbud: Et pust til cv’et

’Dear dr. Gitte Meyer’ lød indledningen forleden på det, der viste sig at være en art akademisk Nigeria-brev. Det var da underholdende. Men mailen er også et udtryk for, at hele publiceringscirkusset trænger til et eftersyn
31. oktober 2012

Så modtog jeg igen en af de der email, der foregiver at være personlige, men som man roligt kan fortælle alverden om. For henvendelsen vedrører en aktuel, samfundsmæssig problemstilling, der fortjener at blive pirket i så ofte som muligt: Det omsiggribende behov for opbygning af imponerende cv’er, som præger – for nu ikke at sige hærger – den vildtvoksende, globale akademiske verden. Af hensyn til karrieren gælder det om at få publiceret, om at få tilstrækkeligt mange enheder på sit cv. Og der er så forfærdeligt mange andre, som har ganske det samme behov. De – vi – har i første omgang ikke et presserende behov for at få fortalt noget væsentligt eller for at blive læst, men simpelthen for at få publiceret, for at dokumentere, at det et passende antal gange er lykkedes at slippe igennem et eller andet fagfællebedømt nåleøje.

På det grundlag er der grøde i et akademisk publiceringsmarked, og henvendelsen til mig – som en del læsere af denne klumme sikkert vil genkende som en hverdagshistorie – kom fra en virksomhed på dette marked: »Dear dr. Gitte Meyer«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu