Læsetid: 1 min.

Konservative: Fravalg af folkeskolen et lokalt problem

At 45 pct på indre Nørrebro har valgt at sætte deres børn i privatskole er ikke optimalt, men det er en lokal problemstilling, mener Konservatives uddannelsesordfører Mai Henriksen.
Indland
11. oktober 2012

Der er ikke nogen grund til at slå alarm på baggrund af dagens tal i Information, der viser at næsten hver anden elev på indre Nørrebro går på en privatskole. Det er udelukkende et lokalt problem, som det er op til Københavns Kommune at finde en løsning på, mener Konservatives uddannelsesordfører Mai Henriksen. 

»Overordnet set er det ikke ønskværdigt, at så mange vælger folkeskolen fra, men det er Københavns Kommunes opgave at sikre, at folkeskolen er attraktiv for forældrene i stedet for at skyde på privatskolerne,« udtaler hun til information.dk.

Ingen løsning at svække privatskoler

Debatten om privatskolernes sociale ansvar har netop for fornyet næring. Københavns Kommunes Børne- og Ungeborgmester Anne Vang lancerede i går et forslag om at skære i tilskuddene til privatskolerne for at tvinge dem til at tage et større socialt ansvar. Det forslag vækker dog ingen begejstring hos de Konservative.

»Jeg bryder mig ikke om, man vil tage et opgør med privatskolerne. Der er rigeligt af privatskoler rundt omkring i landet, der formår at løfte den faglige og sociale opgave. Desuden er det en myte, at det kun er de ressourcestærke, der vælger folkeskolen fra,« siger Mai Henriksen.

Hun peger tværtimod på, at det store fravalg af folkeskolen kan skyldes andre årsager.

»Det behøver ikke kun at være et spørgsmål om kvalitet. Det kan være, at man vælger en friskole, fordi den ligger tættere på. Det kan skyldes, at der ikke er en sikker skolevej, eller at deres børn bliver mobbet. Det er helt reelle årsager, som vi ikke skal blande os i«, siger hun og advarer mod at sætte tal på hvor mange, der bør vælge folkeskolen til.

»Det er ikke et politisk mål for os at sætte tal på. I stedet er vi optaget af, at gøre folkeskolen så stærk, så folk selv vælger den til.«

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Uden at have ambitioner om at melde mig ind i Konservativt Folkeparti er jeg bare nødt til at erklære mig enig med deres ordfører.

Den måde, man taler om og manipulerer folkeskolen i dag, er for mig at se grænsetotalitær. Alle vil have fingre i de små svin og deres forældre: politikere, forældre, pædagoger, reklamefolk, præster, købmænd, telefonsælgere, u-name-them. Alle vil noget med børn. Sig mig: lever vi i en pædofil kultur?

Men her er der for en gangs skyld en politiker, der ikke bare appellerer til mere kontrol-kontrol og atter kontrol og nu skal de også bankes på plads og nu må vi have dem ved vingebenet eller få dem til at evaluere = mobbe hinanden på internettet, så de bliver rigtig bange, så vi kan kontrollere-kontrollere ...

Lige for tiden er jeg mest bange for de røster fra venstrefløjen, der synger i kor om ensretning. Jeg har ikke en døjt fidus til socialistisk, kollektivistisk pædagogik og ønsker om at begrænse individet og lade det svømme rundt i en kollektivistisk grød. Jeg er ikke så nervøs for DF-typerne, for de har blameret sig for meget de seneste år, og man er blevet træt af dem. Danskerne gider ikke længere det Søren-Krarup-pjat.

Men jeg forstår totalt, at forældre måske ikke ønsker at lade deres børn hjernevaske i sådan et folkeskole-system, hvor politisk korrekthed går forud for kvalitet. Jeg er glad for, at jeg ikke skal gå i folkeskole i dag, og jeg har ondt af de børn, der dagligt traumatiseres i systemet. Men det kunne også gælde en privatskole.

Og jeg bor rent faktisk på Nørrebro, dog uden børn i den skolepligtige alder. Men hvis jeg havde, tror jeg også jeg ville tænke mig om. Især hvis ungen kom hjem og fortalte dårlige historier fra dagligdagen.

Jesper Kristensen

Hej Morten

Spændende vinkel du vælger at anlægge:
"Men jeg forstår totalt, at forældre måske ikke ønsker at lade deres børn hjernevaske i sådan et folkeskole-system, hvor politisk korrekthed går forud for kvalitet. Jeg er glad for, at jeg ikke skal gå i folkeskole i dag, og jeg har ondt af de børn, der dagligt traumatiseres i systemet." Specielt når du skriver at du ikke har børn i den skolepligtige alder.

Man kunne fristes til at at tro at det bare var nogle fordomme du lufter her, men du lyder ellers som et fornuftigt menneske, så kan du ikke lige fortælle mig hvordan mener du at (bl.a. mine) børn bliver traumatiseret af gå i den lokale folkeskole på Nørrebro?

Mvh Jesper Kristensen

Daniel Mikkelsen

Hvor mange procent var det lige K havde af vælgerbasen?! når det så er sagt så må jeg ligge mig op ad Jesper når han spørger hvordan det lige er vores børn bliver traumatiseret på en (åbenbart) daglig basis i folkeskolen på nørrebro
(jeg har et barn i indskolingen på rådmandsgade skole)