Læsetid: 3 min.

LA vil afskaffe bachelorers retskrav

Beståede bachelorer skal ikke automatisk have krav på at fortsætte på kandidat-uddannelsen, foreslår Liberal Alliance i nyt arbejdsprogram. Partiet vil hellere have så gode kandidater som muligt frem for så mange kandidater som muligt
Tusindvis af unge har netop påbegyndt deres studier på landets universiteter – her i Aalborg. Liberal Alliance mener, at alt for mange beståede bachelorer automatisk fortsætter på kandidatuddannelsen – bare fordi de kan . Derfor vil partiet gerne gøre det muligt for universiteterne at stille optagelseskrav til de mulige kandidatstuderende.

Tusindvis af unge har netop påbegyndt deres studier på landets universiteter – her i Aalborg. Liberal Alliance mener, at alt for mange beståede bachelorer automatisk fortsætter på kandidatuddannelsen – bare fordi de kan . Derfor vil partiet gerne gøre det muligt for universiteterne at stille optagelseskrav til de mulige kandidatstuderende.

Henning Bagger

8. oktober 2012

Liberal Alliance vil fratage de studerende retten til at blive optaget på kandidatuddannelsen, når de har gennemført den tilsvarende bacheloruddannelse. Det fremgår af partiets nye arbejdsprogram, der inden for uddannelsespolitik vil have flyttet fokus fra kvantitet til kvalitet.

I stedet skal universiteterne frit kunne stille optagelseskrav til eksempelvis karaktergennemsnit og kvalifikationer, foreslår uddannelsesordfører Mette Bock fra Liberal Alliance (LA).

»Det er et vigtigt signal til de studerende om, at de skal yde en indsats. Det kræver engagement og flid at gennemføre en kandidatuddannelse, og det koster samfundet rigtig mange penge,« siger Mette Bock.

Når en bachelor i dag har bestået tre års grunduddannelse i eksempelvis geografi, har han automatisk ret til at blive optaget på den toårige overbygning i geografi, kandidatuddannelsen. Men sådan skal det ikke nødvendigvis være fremover, hvis den studerende ikke er dygtig eller motiveret nok, mener Mette Bock.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu