Nyhed
Læsetid: 2 min.

Thor Möger: Jeg er færdig som minister

Thor Möger Pedersen skal ikke længere være minister. Det skriver han på sin Facebookprofil
Indland
15. oktober 2012

På sin Facebookprofil har tidligere skatteminister, Thor Möger Pedersen, netop skrevet, at han ikke længere skal være en del af regeringen. Beslutningen er truffet af SF's nye formand, Annette Vilhelmsen

Möger Pedersen skriver bla.:

Jeg er her til eftermiddag blevet ringet op af SF’s nye formand Annette Vilhelmsen. Hun har fortalt mig, at jeg ikke længere skal være skatteminister.

Siden valget af Annette Vilhelmsen i weekenden som formand for SF har det svirret med rygter omkring Thor Mögers afgang som minister. Det forventes, at det nye ministerhold, hvor der også bliver præsenteret en afløser for Ole Sohn, bliver offentliggjort i morgen, tirsdag.

Möger selv skriver endvidere, at han er ked af beslutningen, men at han har fuld forståelse for Vilhelmsens beslutning om at fyre ham:

»Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over. Jeg er glad for og stolt over at have været med til at lede Danmark, og ville gerne være fortsat – men har samtidig fuld respekt for, at Annette som ny formand sætter sit eget hold. Og jeg har fortsat tænkt mig at bakke fuldstændig op om den nye ledelse.«

Regeringen bedre end sit rygte

Den afgående minister mener, at regeringen har været langt bedre end sit rygte.

»Vi har nået meget på et år - og jeg er stolt af det hele. Jeg mener, det er god venstreorienteret politik, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde, « skriver han.

Han kalder det god venstreorienteret politik, at bankerne, de mest velstillede og de multinationale selskaber, fremover skal bidrage mere.

»Og så er jeg stolt over at have været med til at prioritere uddannelse og sundhed, selv om det har krævet besparelser andre steder«, skriver den afgående minister, som dog indrømmer én enkelt fejl.

»Jeg vedkender mig, at vi også har begået fejl - nemlig beslutningen om at indføre en udvidet sukkerafgift. Jeg håber, regeringen får held til at afskaffe den og fedtafgiften fra VKO-tiden.«

Holger K. forventes at overtage pladsen

Det nye ministerhold kommer højst sandsynligt til at inkludere tidligere formand Holger K. Nielsen, der har været med den nye formand til møde på Marienborg de sidste to dage.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jesper Frimann Ljungberg

Tja, så røg 40% af al talentet på SF's ministerhold.

// Jesper

Jesper Frimann

Så må manden jo skifte til et parti, der passer til hans politik - hvis det var fortsat som under Søvndal, havde der ikke været noget parti efter næste valg.

Steffen Gliese

Nej, Jesper Frimann, der røg en ung mand, der lider af ungdommens mangel på evne til at tænke ud over de givne omstændigheder, hvad der er baggrunden for alt politisk talent.

Fint. Han var for dygtig til at sluge kameler. Nu kan han jo øve sig i at smørre leverpostejmadder.

Ja det egentlige spørgsmål er vel, beholder socialdemokraterne skatteminister posten? Eller får Vilhelmsen sat en SFer ind?

Helt fantastisk. Nu må vi se, om Vilhelmsen kan rette skuden op.

Han skal bare konvertere til Venstre eller LA, der er talentmassen ikke noget at råbe hurra for.

Peter Hansen. Jeg føler mig ikke indskrænket af ungdommen, jeg føler mig tværtimod mindre påvirket af bastante ideologiers åreladning af tankevirksomhedens evne til at se 'ud over', fremfor 'inden for', hos nogle mennesker ældre end jeg.

I forhold til Thor Möger, så er han vel ikke andet end 'et kort i bunken'? En på mange måder typisk bureakratisk indfanget fisk, hvis ideoligiske forankring, samt politiske selv-konstans synes at være lige så beskeden, så Stryhn's-leverpostej-agtig, som de fleste andre politikeres? Han er en ung udgave af den "idealløse" politiker; den type som svømmer rundt i det politiske farvand i 95 % af alle tilfælde.

Tjah, det må - i så fald - være talent udfra et meget egennyttemaksimerinde, teknokratisk og opportunistisk politikideal.

Point til Annette Vilhelmsen for politisk mod til at ændre SF's politik.

Carsten Hansen

Det er tydeligt at mange skuffede socialister tænker mere på næste valg, end på den stemme folket gav ved sidste valg.

Det er ikke det jeg forstår ved repræsentativt demokrati.
Folket sagde nej til Socialisme ved valget og folket sagde nej til VKO

Indtil næste valg er det op til den siddende regering at føre den politik den har fået mandat til.

Thor Møger har ageret indenfor de rammer han har haft mulighed for.
At jeg ikke beklager hans afgang skyldes at han, i min optik, ikke har kommunikeret ordenligt ud, Alt for meget skønmaleri i stedet for ærlighed.

Lad os se om SF nye hold er bedre til at kommunikere og bedre til at presse B, så SF får lidt mere indflydelse.

Men folket gav ikke mandat til socialisme , desværre; Og folket gav ikke mandat til nationalisme , heldigvis.

Jesper Frimann Ljungberg

@Niels Mosbak.

Check din historie Niels, tror du virkelig at det bliver bedre med Holger K, som den grå eminence ?
Du burde vide bedre :)=

EL og SF mandater:
Valgår EL Mandater SF Mandater SUM
1990 0 15 15
1994 6 13 19
1998 5 13 18
2001 4 12 16
2005 6 11 17
2007 4 23 27
2011 12 16 28

Holger var formand fra 1991-2005, Under Villy og hans unge poder er tilslutningen steget, til venstrefløjen.
Igen... så har SF en uerfaren formand og en gammel ræv som grå eminence. Så nu kan vi helt sikkert sige god dag til Lille Lars, som statsminister.

Det passer ikke at 'Evil will turn upon itself', det er åbenbart de gode der gør det.

// Jesper

// Jesper

Emil

"Helt fantastisk. Nu må vi se, om Vilhelmsen kan rette skuden op."

Så vi får øget afstanden til svenskernes sølle andenplads i grotesk skatteplyndring?

Michael Kongstad Nielsen

Han skulle nok ikke have lavet svineren med at springe fra skatteaftalen med Enhedslisten, og så indgå forlig med Venstre og Konservative i stedet.

Carsten Hansen

Michael K.N.

Mon han tog den beslutning alene ?

Og Enhedslisten skal jo også huske at socialismen blev valgt fra, så det listen skal agere ud fra, er ikke at stramme skruen for meget.

Bedre at få lidt igennem, end intet at få igennem.

Lisa Rasmussen

Fyringen af Möger er næppe begrundet i den førte politik eller hans forvaltning af ministerposten. Men hvis Vilhelmsen skal have plads til en allieret i regeringen ud over sig selv, må to hidtidige ministre ofres. Den ene gik selv- Det giver alt andet lige meget mindre ballade på både kort og langt sigt at undgå at have en forsmået eks-minister til at lave ulykker fra bageste række i gruppeværelset, og Mögers mulighed for at rokke båden efter sin fyring er nærmest ikke-eksisterende, når han ikke er medlem af folketingsgruppen. Altså den nemmeste måde for Vilhelmsen at undgå for megen brok.

Jesper Frimann Ljungberg

@Lisa Rasmussen.

Din kommentar giver ikke helt mening. Hvordan kan en eks-minister være til stede i gruppeværelset hvis han er eksminister ?

Problemet er at man med et trylleslag fjerner de personer der har været SF drivende force i hele regerings projektet.

Det her er et klart signal, efter min mening, om at SF ikke magter at være i regering. Det er efter min mening katastrofalt for partiet, og jeg er meget enig med Carsten Hansen, at det her betyder at de svageste kommer til at betale endnu mere.

// Jesper

Flemming Andersen

Farvel og "tak"

Man skifter en god, driftssikker Skatteminister ud med en gammel ekspartiformand...
hvor "visionært"

Som om han kan sælge billetter!!!

Nej, jeg giver Carsten Hansen ret....Thor og de andre har ageret indenfor det, de fik mandat til!

Vi har nu fået to nye ministre, vi skal betale pension til, men samme politik.

Steffen Gliese

Jesper Frimann, fordi Möger ikke opnåede valg til folketinget, ikke blev valgt til nogen post i partiet, men alene er udpeget til en ministerpost, beklæder han nu, såvidt jeg ved, ingen formel post i eller på vegne af SF. Derfor er der tale om en SF-minister, der ikke i kraft af medlemskab af folketinget vil sidde og modarbejde den nye politiske linje.

Lisa Rasmussen

Jesper Frimand

En minister, der er valgt til Folketinget, går naturligvis tilbage i folketingsgruppen, hvis vedkommende ophører med at være minister. Det gælder i den aktuelle situation Ole Sohn, der først forlader Folketinget ved næste valg. Men når man som Möger ikke er valgt, har han ikke mere at gøre på Christiansborg, når han forlader ministerposten.

Steffen Gliese

Forestillingerne om, hvad det vil sige at sidde i regering, forekommer mig noget letkøbte. Hvis man ikke tror på og kan kæmpe for den politik, man stiller sig til rådighed for ved valg, har man da om noget intet at gøre i en regering, hvor det må handle om at trække de ikke-regeringsbærende medlemmer af tinget med på den politik, man står for.
Så kan det være nødvendigt i virkeligheden at gennemføre en masse politik, man ikke står 100% inde for; men at man undlader at kæmpe for den politik, som vælgerne identificerer partiet med, er en skødesynd, som man næppe kan regne med hinsidig tilgivelse for.

Thomas Krogh:

Folk der ikke har forstået at skat en garanti for sygdom, alderdom, arbejdsløshed og andre ting der kan ske med en selv og sin familie, har virkelig ikke forstået ret meget her i livet.

Ja, CEPOS har været ude med et spin vedrørende skattetrykket i Danmark, men man skal være ret dum for ikke at vide at deres agenda er ren nyliberalistisk. Hvor alle der ikke besidder noget ligger i rendestenen eller er i fængsel. Hurra lad os da få amerikanske tilstande.

Brian Knudsen

"Folk der ikke har forstået at skat en garanti for sygdom, alderdom, arbejdsløshed og andre ting der kan ske med en selv og sin familie, har virkelig ikke forstået ret meget her i livet. "

Og intet af dette kan klares uden et abnormt skattetryk?

Slet ikke?

--

"Ja, CEPOS har været ude med et spin vedrørende skattetrykket i Danmark, men man skal være ret dum for ikke at vide at deres agenda er ren nyliberalistisk."

Hvori består deres "spin"?

At de ikke messer med på "mere skat, mere skat, mere skat..."?

--

"Hvor alle der ikke besidder noget ligger i rendestenen eller er i fængsel. Hurra lad os da få amerikanske tilstande."

Så er vi da vist ude i en verden der er grotesk sort-hvid.

Carsten Hansen

Peter Hansen. (18.28)

Hvis din logik skal følges, så er der kun et-parti-regeringer tilbage.

PS: SF gik til valg på at gå i regering og tage ansvar. Kun efterrationaliseringer kan forsvare at SF skulle have undladet dette. Og efterrationaliseringer af den slags, kan vi jo ikke rigtigt bruge til noget !

Marianne Rasmussen

Jeg håber Thor gør sit studium færdigt, hvorefter han tager mindst 10 år i erhvervslivet - så er han sikkert klar til at spille en helt anden og mere erfaren rolle.

Det her er IKKE verdens ende for ham, men en gylden mulighed for en bedre fremtid. Alle kan begå fejltagelser, men man skal huske at lære af dem - ikke gentage dem. :-)

Jesper Frimann

Det har vist været tydeligt at "fornuftsægteskabet" i regeringen har kostet SF politisk kapital og en vælgervandring uden lige.

Jeg har set en analyse for nogle dage siden, der pegede på at EL ville stå til 20 mandater hvis der var valg i morgen.

Med hensyn til Lars Løkkes genkomst, er det jo også en afledt "fremtid", da det har kostet at deltage i "fornuftsægteskabet" for alle andre end de radikale.

Men nu skal der jo ikke være valg i morgen, så SF kan, hvis de implementerer en anden politisk linje der kan tilfredsstille de vælgere der har stillet deres stemme til rådighed for partiet, formentlig indhente noget af det tabte.

Michael Kongstad Nielsen

Jeg kommer til at tænke på en sætning fra en spillefilm:
"I'm just waiting for my life to begin".

Sådan må SF have det i regeringssamarbejdet.

Carsten Hansen

Niels Mosbak.

Og hvad skal de 20 mandater så bruges til, i den nye valgperiode ?
Stå ude bag sidelinjen og råbe ?

Det eneste der vil komme ud af at SF forlod regeringen er, at en stor del af de der overvejer at stemme Ø vil vende tilbage.

Så spørgsmålet er, hvis SF efter næste valg , ligesom Ø, skal positionere sig bag sidelinjen og råbe, om det sådan set så ikke er ligegyldigt hvor mange mandater de to partier har, hver især ?

Lisa Rasmussen

Niels Mosbak,

Du skriver det jo selv: at det har kostet både S og SF at deltage i regeringssamarbejdet. Noget af tabet har været til EL, og det er i sig selv ikke så katastrofalt. Men langt det meste er røget til den anden side, så man samlet i ABFØ kun står med 44%. Forklar lige, hvordan mere venstreorienteret politik skal kunne trække stemmer tilbage over midten.

Jesper Frimann Ljungberg

@Niels Mosbak.

Min pointe er at hvorfor skulle det pludselig vende med Holger som grå eminence ?
Er folks hukommelse virkelig så kort ?

Igen det eneste manden har gjort er at få danskerne til at stemme nej til EU unionen. Hvorefter han så gav køb på på det hele ud over nogle symbolske lunser kød. Og så eller vende rundt på en tallerken.

Ja SF har været mindre end under Holger K, men der var der også noget der hed VS og K i folketinget.

// Jesper

Flemming Andersen

Lisa Rasmussen

Meget nemt, for det kan kun gå en vej, politikken har indtil nu været ren blå.
Straffen for det kan aflæses i meningsmålingerne

Marianne Rasmussen

"Det her er IKKE verdens ende for ham, men en gylden mulighed for en bedre fremtid. Alle kan begå fejltagelser, men man skal huske at lære af dem - ikke gentage dem. :-)"

Möger forbrydelse var nok at forfatte "En skattereform til dem der trækker læsset". Det var lige skrap nok kost til den betonvenstrefløj der er opdraget med et ganske andet syn på skatteyderen....

Kan ikke lade være med at tænke på salig Adam Gottlob Oehlenschläger -

I ”Nordens Guder – Thors Fiskeri”, siges - ”Ha, de skiønne spildte Kræfter” - om Thors forsøg på at ramme Midgaardsormen – og ”Valkyrierne rødmed, de vendte sig og loe” …

Og ind på scenen træder nu en såkaldt ”ronkedor” – I’m back – og Valkyrierne i ”rød” stue regerer videre og ler, så længe det nu varer – hvor uheldssvangert, men enormt spændende …

Men den satans ”blå” Midgaardsorm lever stadig i bedste velgående – forstå det, hvem kan …

Problemet med Möger er ikke hans unge alder, ringe uddannelse, manglende erfaring eller hans ringe ideologiske ståsted.
Problemet er at embedsmændene og han politiske kollegaer er veluddannede, har erfaring og kender deres partipolitik.

Jeg har altid anset Midgårdsormen som en fortrinlig analogi på skattetrykket... ;-)

Marianne Rasmussen

Søren Lom:

Ja, han har været en hund i et spil kegler.

Marianne Rasmussen

Søren Lom:

Ja, han har været en hund i et spil kegler.

Thor Möger var den totalt kiksede skatterefor en meget stor fornyelse hos SF. Med Holger K træder man 28 skridt til og tilbage til ræverød fortids politik

Jesper Frimann Ljungberg

@Søren Lom.

Lad mig nu se... hvem er den eneste...der fyrrede sin egen topembedsmand, da han synes at der var lusk ?

Den eneste der har vist n*****, måske ud over Nick Hækkerup, som også renser lidt ud, er da netop Möger.

Mögers problem er måske mere, at den gamle garde ikke lige kan klare hans stil.

// Jesper

Ruben Michelsen

Spørgsmålet er, om Thor Möger er forud for sin tid.
At en del af SF'erne ikke er parate til at se virkeligheden i øjnene. At man længes tilbage til hængekøjen, hvor man gratis kunne ligge og skyde løs på storkapitalen og USA - sammen med EL.

Carsten Hansen

Nu har jeg lige læst Preben Wilhjelms bog "Fra min tid" - (jeg vil gerne anbefale den som både indsigtsfuld og morsom) og han der jo selv var med til at stifte SF, fortæller en hel del om tiden i en lille folketingsgruppe hos VS, der jo var en afskalning fra SF.

Det fremgår at det vil altid være en fordel med en stor folketingsgruppe hvor flere opgaver fordeles på enkeltpersoner - frem for et forrygende arbejdspres for at nå det hele fordelt på få personer.

Men "at de skulle stå på sidelinjen og råbe" tja, hvad er problemet.
Hvis den danske befolkning er så politisk dement, at den ikke kan erindre de tyvestreger VKO foretog sig mens de var i regering - med efterfølgende høring osv., ja men så er virkeligheden jo sådan.

Yderligere kan jeg tilføje at det er jo bedre at have en politik man forfølger, end at opgive den politik man gik til valg på for at være en "del af magten".
Det er magt for magtens skyld og det svider ved næste valg.

Möger er SF’s uslebne juvel.
Gen ham i boxen til bedre tider.

Ruben Michelsen

Niels Mosbak.
Jeg har læst en biografi om Christian d. IV.
Den var også morsom.

Her i moderne tider ender Möger ikke ligesom Struensee.

Carsten Hansen

Niels Mosbak.

Ja men det har du da ret i !.

Det er altid nemmere at stå med de rene hænder og de rigtige holdninger ude bag sidelinjen; Det koster som regel ikke noget.

Så er der heldigvis andre der vil noget med deres politik; Som f.eks at søge indflydelse og tage ansvar.

At folk har glemt VKO´s uhyrligheder undrer også mig og det skal vi da, i næste valgkamp gen-fortælle folk.
Her og nu drejer det sig om at føre en politik folket har givet mandat til, ved sidste valg.

Som ufaglært har Thor Möger spillet højt spil, lidt ligesom Stein Bagger bare uden svindlen.
Nu er tiden inde til straksaktivering.
Nååå nej nu står den på 24 x 50000kr i "kontanthjælp" hvor der ingen krav er.

Casper Fryd Rækjær

@Thomas Krogh: Eller "En skattereform til os, der har (nok) i forvejen". Jeg føler mig ikke særlig beton-agtig ved at mene, at de som har mindst ikke skal betale for mit merforbrug.

Mikkel Nielsen

Jesper

40% af den samlede talentmasse af en talentløs masse giver!

Møger har jo Intet talent, ikke sådan rigtig. Han er som de fleste unge politikere er flest. Dvs magtsøgende og populistisk.

Jeg er nu godt tilfreds, dog ikke med den kommende udnævnelse af Holger K, men hvem skulle ellers tage slæbet, en af de andre talentløse populister.

Jesper Frimann Ljungberg

@Carsten Hansen.

Politik handler ikke om logik og hvad der er bedst for folk og samfundet.

Det handler om følelser.

// Jesper

Jesper Frimann Ljungberg

@Mikkel Serup
Populistisk kan man vist ikke kalde ham. Det er jo netop det han ikke er.

// jesper

Sider