Nyhed
Læsetid: 1 min.

Vilhelmsen fyrer Möger – Holger K. overtager

Alt tyder på, at skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) ikke beholder sit job efter at Annette Vilhelmsen i dag overtog posten som formand for SF
Alt tyder på, at skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) ikke beholder sit job efter at Annette Vilhelmsen i dag overtog posten som formand for SF
Indland
13. oktober 2012

Flere kilder bekræfter over for Information, at tidligere SF-formand Holger K. Nielsen er udset til at overtage skatteministeriet. Samtidig forlyder det, at Anne Baastrup overtager posten som formand for folketingsgruppen efter Pernille Vigsø Bagge.

Dermed tyder alt  på, at skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) mister sit job efter at Annette Vilhelmsen i dag overtog posten som formand for SF. Flere kilder bekræfter over for Information, at tidligere SF-formand Holger K. Nielsen er udset til at overtage skatteministeriet.

Rygterne om rokadekonstellationerne løb i samme takt som klapsalverne til den nye SF-formand i Det Kongelige Bibliotek lørdag eftermiddag. Annette Vilhelmsen sikrede sig her ved en urafstemning en jordskredssejr over Astrid Krag med hele 66 procent af stemmerne.

Det er en større sejr end de fleste havde forventet af det indtil for 27 dage siden temmelig ukendte folketingsmedlem.

Baastrup ny gruppeformand

Det store spørgsmål har været, hvordan Annette Vilhelmsen ville sætte sit hold, hvis hun blev valgt som formand. Flere kilder bekræfter over for Information, at Holger K. Nielsen er udset til at overtage posten som skatteminister. Annette Vilhelmsen får dermed et sikkert, erfarent kort til at styre SF igennem de kommende finanslovforhandlinger.

Samtidig bliver det efter alt at dømme et andet erfarent folketingsmedlem, nemlig Anne Baastrup, som bliver ny formand for folketingsgruppen. Annette Vilhelmsen sætter sig selv ind på ministerholdet – om det som ventet bliver som erhvervsminister efter Ole Sohn er fortsat usikkert. Det er ligeledes usikkert, om Vilhelmsen fjerner andre ministre end Thor Möger Pedersen. 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Kongstad Nielsen

Super.

Claus Pedersen

Nederen

"Handling gi'r forvandling" - Kierkegaard ...

Rigtig god ide!

Rasmus Kongshøj

Dejligt at vi endelig får en SF'er som skatteminister.

Til Rasmus

Ja for dælen. Så kan vi for alvor få hævet skatter og afgifter endnu mere.

Husk lige at tage HTS og MV i ed

Thor Möger er ikke min favorit, men respekt for at fik de såkaldte borgerlige partier med en såkaldt skattereform som endnu en gang gør livet surt for erhvervslivet istedet for at rundbarberer de off. udgifter med 100 mia også markant sænke skatter og afgifter

Men at skifte ham med ud Hoger K. Det svarer sgu til at skifte sin nye bil ud med en 25 år gammel 2 CV. Jovist kan den køre, men det er vist også det.

En 2 CV trods sine mange år på bagen...kører længere på literen end så mange nye.

Til Jimmy.

Måske, men stadig teknologisk og sikkerhedsmæssigt totalt oputdated ligesom Holger K

Ole Chemnitz Larsen

Møgsager

Jeg ville som føste embedshandling anmode om at blive orienteret om arven af møgsager.

Per Nielsen : Hvilken ny skatteteknologi er det Holger K ikke har styr på?

Jesper Frimann Ljungberg

You've gotta be bloody f****** kidding. Måske skulle hun lige stikke en finger i jorden og måske prøve at bruge hovedet bare en lille smule.

@Per Nielsen.

Det kan da godt være, at Thor er en Suzuki Swift, men at kalde Holger K for en 2 CV er en fornærmelse på det groveste over for Citroên. Manden er og bliver en Wartburg fra efterkrigstidens Østtyskland.

// Jesper

Naturligvis skal den selvforherligende, selvrosende, redningsbåd springende Ausenminister smides fra porten.

En bedre ide ville måske være, at lade Holger K. afløse Villy som udenrigsminister, han har fagligheden på området som udenrigspolitisk ordfører for SF.

Lad Villy overtage Sundhedsministeriet og bruge ministerbilen til alle hans plejehjemsbesøg.

Så mangler vi lige at få udskiftet politisk ordfører Jesper Petersen. Han er ikke ligefrem nogen god sælger af SF's politik!

Morten Rasmussen

Lad os nu se i morgen når ministerlisten kommer. Der er trods alt stadig tale om rygter.

Jesper

Er du nu sikker? Jeg synes da godt at kunne ane faellestraek mellem "Le double Chevron" og Holgers flotte moustache!

Bortset fra det synes jeg det er ufint at kritisere politikere for deres alder.

Set fra et helikoptersynspunkt er det vel bedste at vi har de unge, vilde og iderige ude i det virkelige liv, hvor de kan goere nyskabelser - og saa nogle erfarne rotter paa Borgen til at holde sammen paa dynamikken og undgaa ulykker.

Det er sjaeldent at en ekstra lov skaber en ny verden.

Ruben Michelsen

SF-medlemmernes valg er en svidende lussing til Villy.
Hvis vi kan tro på meningsmålingerne, giver vælgerne også Villy en lussing.

Burde Villy så ikke være den første der blev prikket. Når han nu ikke kan finde ud af at gå selv.

Hvis sure Holger bliver skatteminister varer det ikke længe før SF er ude af regeringen.

Med andre ord:

Som sædvanlig aner kommentatiet ingenting, men bevæger sig up på tynd is - og gætter...

Carsten Hansen

Det forekommer mig at en del Enhedslistetilhængere har travlt med at sætte SF´s nye hold.

Lad nu SF ordne den sag, så kan folk brokke sig bagefter.

SF har en af de mest respekterede skatteeksperter i landet,- Chresten Amby.
Hvad med at lade ham overtage Thors plads.?

Så kan en fhv. skatteminister endelig gøre sine studier færdige for sin ministerpension - mageløst tilfælde ...

Holger K. skal sågu da også lige begaves med en ministerpension inden han træder af!!!

Jesper Frimann Ljungberg

@Henrik Brøndum

Jeg har stor respekt for alder og erfaring. Men min kommentar mht. Holger K, handler mere om evner og ydelse.
Når man har set Holger på TV, har man det lidt ligesom når en Wartburg er kørt forbi en. Det er som om der er en sur stank, et dårligt miljø og en forfærdelig støj uden der rigtig er sket meget.

Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg i mine 25 år i SF lå et sted mellem arbejderisterne og de euro/grønne.
Holger K Nielsen var som bedst en middelmådig formand for SF. Folk der i dag taler om krise i SF, bør kigge tilbage på Holgers tid.. en støt faldende tilslutning.

// Jesper

@ Carsten Hansen
Vi kommer bare med gode råd.! Hvad mener du om denne her.:

At Helle danner rockergruppen "Helles Angels" sammen med Johanne og Annette og jager Dalton-brødrene,- Løkke, Tulle, Salle og Barfod ud af finanslovsforhandlingerne.

Jesper Frimann Ljungberg

@Ruben Michelsen

Du glemmer bare at da Holgers venstrefløj havde taktstokken i SF var den nuværende tilslutning til SF.. ikke et lavpunkt.. det var normalen.

Hvor meget jeg end ikke synes at Astrid Krag var/er løsningen er en tilbagevenden til Holger æraen jo bare endnu værre.

// jesper

Alan Strandbygaard

Det var så (forhåbentlig) oprydningen af det blå SF, så mangler vi kun at lamme Vestager, og vente på at EU falder sammen.

randi christiansen

Villy og co fik SF i regering. Det ligger så fast, at AW har gjort helt klart, at det skal der ikke rokkes ved.

Så må man også anerkende de kræfter, som har gjort det muligt. Med al respekt for Holger K Nielsens gode intentioner, så rykkede SF ikke en meter i hans tid.

Meget tyder på, at Villy og co glemte baglandet - det betyder ikke, at man skal fornægte det arbejde og de erfaringer, som har ledt til nuværende status. SF skal samarbejde indbyrdes og lære af erfaringerne - ikke gå tilbage til det der ikke virkede. Se i øjnene, at del i magten betyder kompromiser, og at det derfor handler om to ting : at forhandle de bedst mulige resultater og at kommunikere optimalt udadtil og indadtil, så alle forstår agendaen.

Man kan selvfølgelig ikke få alt, men man kan være ærlig om sit arbejde. Hvis det er tydeligt, at SF er dygtige og gør alt, hvad der i situationen er muligt, vil de vinde respekt for det. Ingen kan forlange det umulige af nogen.

Fantastisk. Så kan man vel lære ikke at skide på sit bagland. Men der skal nærmest en total udresning til, før jeg aner håb.

randi christiansen

Per Nielsen - "Thor Möger er ikke min favorit, men respekt for at fik de såkaldte borgerlige partier med en såkaldt skattereform som endnu en gang gør livet surt for erhvervslivet istedet for at rundbarberer de off. udgifter med 100 mia også markant sænke skatter og afgifter"

Du bliver ved med din rundbarbering af de offentlige udgifter, men når man går dig på klingen og beder dig præcisere hvem og hvilke institutioner, der skal have kniven, så bliver der så underlig tavst.

Er det de, der i forvejen har mindst ? Børnene, de unge, de gamle, kontanthjælpsmodtagerne (som ikke har råd til at give deres børn gaver med til fødselsdage) sundhedsvæsenet, uddannelsesystemet, udfasning af 50.000 off stillinger, som du plejer at sige, hvilket vil medføre øgede pensionsudgifter - de dør jo ikke alle sammen -metroselskabet, som er i gang med at gennemhulle Københavns undergrund og plastre den gamle by til med stationer, så man skulle tro at befolkningen og de forventede turister er stærkt gangbesværede. Du har lige fået en justering af børnechecken og en dagpengereform, som fjerner borgeres forsørgelsesgrundlag.

Hor er det helt præcist, at du mener, nogen kan undvære endnu mere?

100 milliarder i besparelse i det offentlige er jo vanvid....det er trods alt langt fra LA. 40 milliarder.....også langt fra den rabiate Kuglestøders 70 milliarder.

Well. Han er stadig den rigeste RUC'er i byen.

Steffen Gliese

Der er ingen ide i besparelser i det offentlige, medmindre man kan ansætte folk i det private erhvervsliv, hvad man ikke kan, der er man jo totalt tømt for ideer - eller har for let ved at tjene penge på spekulation til også at behøve bekymre sig om reel fremstillingsvirksomhed og service.
Jeg kunne nu godt onde mange af dem, der har været optaget af at ville sende arbejdsløse akademikere og faglærte ud i hvad som helst, der der byder sig, selv at stå i den situation.

Jesper Frimann Ljungberg

@Jimmy Brauns

Din analogi er jo helt skudt ved siden af.
Modsat dig, at dømme ud fra dine kommentarer, er jeg ikke et produkt af Østblokken

Så et lidt bedre personligt angreb på mig i form af en bilanalogi, havde nok været en Hummer.

Støjende, overvægtig, tørstig efter raffinerede flydende produkter og som arbejder for den Amerikanske storkapital.

Man skal ikke gå ud hvor man ikke kan bunde Jimmy.

// Jesper

Jesper Frimann Ljungberg

@Peter Hansen.

Ja, enig. Det nytter ikke noget at flytte folk fra lavindkomst offentlig jobs (varme hænder) over i arbejdsløshedskøen og så eller ansætte akademikere med mellemlange og uddannelser til at vogte over dem og sætte dem til ligegyldige gøremål.

Men der kan godt spares mange mange milliarder i det offentlige.

// Jesper

Nu kan den interne personfnidder i SF så vedblive med at tage opmærksomheden et stykke tid endnu. Men var det ikke noget mere interessant at fokusere på, hvordan de vil forholde sig i finanslovsforhandlingerne?

randi christiansen

Jesper Frimann - siden Per Nielsen ikke har lyst til at sætte adresse på alle de mange milliarder, man efter jeres mening vil kunne spare på det offentlige, så vil du måske ?

Michael Kongstad Nielsen

Lige præcis, Peter Jensen, og der vil jeg foreslå, at de laver et omvendt skatteforlig: Først forhandler de på skømt med de borgerlige i lang tid, og så svinger de til sidst over tilsidst og laver et rent rødt forlig med Enhedslisten.

Hvad vores regering har behov for, er mennesker med reel livserfaring. Helle, Margrethe, Bjarne, Thor, osv. er plasticennesker, teoretikere. De har ikke levet det liv, de fleste danskere har. Derfor kan de heller ikke skabe de bedste rammer for folket. Når man ikke forstår sin befolkning, kan man heller ikke operere hensigtsmæssigt ift. den.

Holger K. er i det mindste en mand med en vis alder, fra en ikke-plastic-generation og med masser af politisk erfaring. Jeg vil til enhver tid foretrække ham frem for en ung, ung teoretiker på 27.

Plasticmennesker*

Til Randi

skær samtlige overførselsindkomster med 5% fra børnecheck til folkepension, fastfrys selvsamme sammen med alle off. lønninger i minimum 2 år, indtægtsgraduer børnecheck med minus 10% for hver påbegyndt 100 K over 600 K brutto husstandindkomst, udfas 50000 off. ansatte gennem naturlig afgang, fjern efterløn og seniorjob, skær 25% på forsvaret, gennemgå erhvervstøtteordninger med tættekam, fjern aktivering, fjern mediestøtte

randi christiansen

Per Nielsen -

At fjerne ca 500 kr i en månedlig kontanthjæpsydelse i en børnefamilie er ikke en mulighed, hvis du vil undgå at børnene bliver udsat for endnu større fattigdom, ekskludering, stigmatisering, negativ social arv med deraf følgende øgede menneskelige og økonomiske omkostninger.

Ellers lyder det måske meget tilforladeligt, men hvis det er så genialt, hvorfor mon det så ikke bliver gjort ? Helt sikkert at diverse regnedrenge løbende gennemgår budgetterne for effektiviseringsmuligheder.

Du er noget kæphøj med dine nemme og store armbevægelser.

Michael Kongstad Nielsen

Per Nielsen - meget udmærkede forslag. Jeg vil forslå, at det suppleres med nedskæring af alle privates løn med 5-10 % og derefter stop for lønstigninger. Endvidere stop for finansspekulation, og opspiltning af alle banker i almindelig bank og investeringsvbank, samt markant hævning af formueskat og tilbagerulning af skatteforligets skattelettelser til de høje indkomster. Det hele krydret med en millionærskat à la Hollande i Frankrig.

Til Michael.

Jo flere private arbejdspladser jo bedre. Jo højere løn jo flere skatteindtægter.

Naturligvis skal de peanuts af skattelettelser som er givet ikke rulles tilbage.

Istedet bør fedt,sukker, alkohol, PSO, NOX fjernes, topskattegrænsen hæves til 1 mio.

Bankerne skal reguleres efter de samme regler som deres konkurrenter globalt.

Det står enhver frit for at skifte f.eks. til Merkur bank.

Stoppet i lønstigningerne kommer helt af sig selv.

Til Randi

Ingen siger det bliver en dans på roser. Men det gør det hellere ikke at skulle skære selvsamme ydelser med 25-30% om 10 år fordi vi intet gjorde nu.

Diverse politkere er livsens ræd for ikke mindst det grå segment

Del 2 - strukturelle ændringer

Gør alle offentlige institutioner, som fx skoler og børnehaver, til selvejende
Indfør adfærdsregulerende let brugerbetaling på offentlige ydelser som lægebesøg, biblioteker, fravær ved hospitalsbesøg mm.
Brug skolernes biblioteker som offentlige biblioteker og brug skolerne som lokale centre for aktiviteter
Lad erhvervsliv betale det samme i afgifter som private for vand og el. Reguler prisen lokalt så det er økologisk forsvarligt, ikke som indtægtskilde. Pris fx. strøm efter tidspunkt for forbrug.
Syghus behandlingen outsources, dvs. det offentlige er fælles informeret indkøber og forsikring for alle, men arbejdet er driftet af private
Indfør roadpricing efter økologiske og tidsbesparelses principper
Fjern al støtte til offentlig bustransport uden for de 5-6 største byer
Nedlæg jernbanestrækninger hvor der ikke kører folk, dvs. alt undtaget Aalborg - KBH rives op og bruges til produktive formål
Fjern afgiften på de helt små biler
Nedlæg amterne og kør driften ind under kommunerne

Til Søren

Tror du virksomhederne vil klappe i deres hænder over at få endnu højere priser på vand og el.

Hvis ikke de få tilbageværende storeforbrugere. Slagterier, Ålborg Portland havde incitament til at flytte før, så har de det med dit forslag.

Ellers fornuftige indspark

Men pas på økologien.
Vi skal ikke have DK til at gå under pga. et mislykket økologisk eksperiment

Michael Kongstad Nielsen

Per Nielsen:
Jo højere løn, jo dårligere konkurrenceevne, jf. vores ven her:
http://www.information.dk/313819

Det er ikke peanuts, men milliarder, vi taler om.

Bankerne kan f. eks, blive reguleret som de britiske er på vej til at blive det, ja.

steen ingvard nielsen

Ikke særligt mange kommenterer, at man, hvis man skal tro på meningsmålingerne, har haft et et problem i SF med hvad ledelsen vil, og hvad baglandet og vælgerne vil.
Det er jo ikke helt uvæsentligt trods alt, når vi når frem til valgdagen, eller i øvrigt når det handler om at skabe en sammenhængs kraft i et parti.

Vil man regeringen, vil man et SF der hænger sammen og som vil både magt og indflydelse.

Carsten Hansen

Steen.

Som skrevet før, så er det meget nemmere at stå på sidelinjen med de "rigtige holdninger og de rene hænder" og råbe efter de andre.
Denne rolle har Enhedslisten taget lige siden listen opstod.

Det er ulig sværere at gå ind og tage ansvar, med de hug det medfører. En rolle som SF fortsat bør indtage, men med en klarere profil.

Carsten Hansen

Rannveg.

Enhedslisten er ligeså ubrugelig som DF når det kommer til realistisk politik.

Hvor fFaldrig bliver stuerent, så bliver Ø aldrig regeringsdueligt.

Sider