Klumme
Læsetid: 1 min.

Bagsiden: Amatører for en aften

I Venstre er der plads til at flippe ud, bare det er med måde
Indland
20. november 2012

Dansegulvet er stort i Venstre – når blot man danser i takt. Formand Lars Løkke Rasmussen slog ud med armene og fortalte nøjagtig hvor stort, da han søndag formiddag åbnede partiets politiske debat på landsmødet i Herning. Her opfordrede han de delegerede til at svinge lårbasserne i diskussionen om partiets såkaldte sigtelinjer med samme kådhed, som det var sket aftenen før på dansegulvet. »I behøver ikke have øvet jer på trinene. Der er højt til loftet og langt til døren,« sagde Lars Løkke Rasmussen med samme sikkerhed i stemmen, som da han lørdag slog fast, at Venstre har Danmarks mest professionelle partiorganisation.

Men det er det sædvanlige med Bruxelles, at de ikke hører efter. For tilføjelsen om, at det er fint at flippe ud, når man bare flipper ud med måde, var ikke nået igennem til Europa.

Her gik parlamentariker Rohde så meget balalajka, at han trådte sig selv over fødderne. Europabevægelsens formand, Erik Boel, lokkede Jens Rohde, der skulle genvælges som spidskandidat søndag, ud i en freestyle, som viste sig at være helt ude af trit med partitonen.

Herregud – lad dog børnene, kunne nogen mene. Men næh nej. I Venstre straffes den slags side steps med intet mindre end offentlig ydmygelse. Dén eksekverede partisekretær Claus Søgaard-Richter og pressechef Christian Hüttemeier midt i kalvestegen under partifesten lørdag aften. Efter en timelang samtale med de to kom Jens Rohde helt af sig selv på ideen om at udskyde sit kandidatur til næste år. Og det er da slet ikke underligt, for hvis det var rigtigt, skulle Venstre først have valgt spidskandidat til næste år. Alt er derfor i virkeligheden, som det plejer at være.

Jens Rohde har blot fået et år mere til at tage timer i EU-takten hos taktens tonemester, lærerinde Friis. Og vi andre er endnu engang blevet mindet om, at der er koldt på toppen i elitedansernes verden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her