Klumme
Læsetid: 2 min.

Bagsiden: ’Mere kul på’

Dansk Folkepartis Ungdom forhåner de videnskabelige advarsler om klimaændringer – og forlanger øget udledning af CO2
Indland
23. november 2012
Pia Kjærsgaard skal den 1. december sidde hyggeligt sammen med sin ungdomsorganisation og udlede drivhusgasser.

Pia Kjærsgaard skal den 1. december sidde hyggeligt sammen med sin ungdomsorganisation og udlede drivhusgasser.

Tine Sletting

Klodens klima kokser. Det strømmer ind med videnskabelige advarsler. Det er her og nu, udledningerne af drivhusgasser skal bremses. Sådan lyder det fra Verdensbanken, fra FN’s miljøafdeling, fra Det Internationale Energiagentur og fra WMO, Den Verdensmeteorologiske Organisation.

Men ha, ha, det vrøvl vil vi da blæse på. Sådan har svaret været fra USA’s højreekstreme republikanere, betalt af kul- og olielobbyen.

Nu har USA’s højreekstremister fået dansk følge. Dansk Folkepartis Ungdom, DFU, har startet en hånekampagne mod klimabekymring. I Jyllands-Postens ungdomsmagasin Wave, der udsendes via Dansk Skoledistribution til 200.000 unge i alderen 15-23 år, har DFU indrykket en stor annonce under overskriften »Mere kul på!«

I teksten hedder det: »Angsten for de såkaldte klimaforandringer er nærmest blevet en religion, der ikke kan eller må kritiseres, fordi den regnes for et fastslået faktum. Men helt ærligt, venner: CO2-teorien halter gevaldigt. Og vi har ikke brug for teorier, der ikke kan diskuteres; især ikke, når de gang på gang har vist sig fejlagtige og samtidig koster tusinder af danske arbejdspladser. Lad os se på verden, som den er. Lad os få mere kul på.«

Skatteborgerpenge

Man gætter nok ikke galt, hvis man antager, at pengene til DFU’s dyre annonce til syvende og sidst er hentet i skatteborgernes lommer. Dansk Folkepartis Ungdom har sendt Informations redaktion et triumferende brev om kampagnen. Heri hedder det, at kampagnen er koordineret med ligesindede i Europa, og at målet er at samle underskrifter nok til at sætte en stopper for EU’s klimapolitik. Derved skal opnås, »at EU kun kan sætte de samme standarder i klimaspørgsmål, som USA, G8 og BRIK-landene også vil levere«. Og så bliver der jo altså ingen standarder, for det har USA’s højreekstreme republikanere sørget for. Det er DFU givetvis vellystigt bevidst om.

Ved en freud’sk fejlskrivning hedder det i DFU’s triumferende brev om kampagnen: »Igennem flere år har vi været eksempler på skræmmekampagner, der har haft til hensigt at føre klapjagt på forskning og initiativer, der har ønsket en fair og konstruktiv debat.«

Så sandt som det er skrevet. Men næppe ment. DFU oplyser i øvrigt, at organisationen 1. december holder stor julefrokost med Pia Kjærsgaard på Smakkerup Kro, Ærtebjergvej i Kalundborg. Der serveres blandt meget andet »ribbensteg med rødkål«. Så kan Pia Kjærsgaard og hendes unge partifæller sidde hyggeligt sammen og udlede drivhusgasser.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels-Holger Nielsen

Så, blev den mistanke bekræftet.

Fremragende satsning. Grænseløs kreativitet. De er geniale i DF. Hvad mon de ønsker sig til næste jul, selvmordbomber, under overskriften 'mere knald på'?

Niels Engelsted

Mens det er svært at få de fattige til at hade de rige, er det nemt at få de dumme til at hade de kloge, især er det nemt for de rige at få de dumme fattige til at hade de kloge, der selvfølgelig må frygte kloge fattige.

Lise Lotte Rahbek

*tællerpåfingre*