Læsetid: 2 min.

Købesexforbud har været rødt hjerteblod

Regeringen opgiver forbud mod købesex. Dermed går den imod omstridt socialdemokratisk kongresvedtagelse og mærkesag for SF
20. november 2012

Måske var det skriften på omend ikke væggen så i hvert fald postkortet, da formanden for Socialdemokraternes ligestillingsudvalg på kongressen i september havde opstillet et sådan af slagsen, der skulle minde om, at partiet tidligere havde vedtaget, at prostitution skal forbydes.

Én underskrift glimrede nemlig ved sit fravær blandt de flere hundrede delegeredes støtteunderskrifter på kortet: Beskæftigelsesminister Mette Frederiksens. Netop Mette Frederiksen stod ellers i 2009 bag kongressens beslutning om, at Socialdemokraterne ville »arbejde for et forbud mod køb af seksuelle ydelser«.

Forud var der det år gået en følelsesladet debat i Aalborg Kongrescenter, hvor blandt andre den senere justitsminister Morten Bødskov og senere socialminister Karen Hækkerup advarede mod vedtagelsen, som førstnævnte fra talerstolen beskrev som »den retshistoriske mest omfattende kriminalisering uden at kende konsekvenserne«.

Selv om modstanderne advarede mod, at et forbud blot risikerer at gøre livet hårdere for de prostituerede, så hjalp det ikke ved afstemningen det år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Robert Ørsted-Jensen

Fårhåbentlig bliver dette et permanent farvel til svensk forbuds idioti - det var og er en vanvittig og endog reaktionært ide

Der er for meget offergørelse af kvinder i venstrefløjens optik; men kvinder er stærke og kan kæmpe selv, de har mere brug for hjælp til at blive inddraget og taget i betragtning via kvoter på det regulære arbejdsmarked end at blive forhindret i at bestemme over deres egen krop.

Og en uklædelig sammenblanding af problematikker, alt det de hævder de vil til livs med forbuddet, er i forvejen forbudt.

De ku' prøve at arbejde for mere lighed, bedre rammer for prostitution (krav om organisation og registrering, ligesom alle andre forretninger), et bedre Europa og et mindre udpint Afrika. DET ville nemlig vitterligt batte mod rovprostitution.

TRIST!

Vi skal sende et signal om at det ikke er ok at man kan købe en kvindes krop for et par hundrede kroner når man har lyst til at få udløsning i nogen. (Betalt voldtægt)

Der skal sendes et signal om at kvidner ikke skal kunne sælges som en vare, som et stykke kød. Sex er ikke en menneskeret.

Hvor jeg afskyer denne dobbeltmoral ang. købesex!

Lav nogle ordentlige ovgivning og vilkår så de mennesker, både mænd og kvinder der ønsker at være sexarbejdere kan have ordentlige arbejdsforhold og at de der bliver tvunget og presset har mulighed for at komme ud af det.

Et forbud skaber bare et sort marked som er endnu værre end den nuværende gråzone.

..regeringen har jo ingen politik, ingen principper, ingen ansvarlighed overfor sine vælgere. Helle og co. beviser jo dagligt, at de har svindlet sig til magten og "pisset" på deres vælgere....det er langt værre end 10 år med VKO