Klumme
Læsetid: 2 min.

Mordet på den danske julehygge

Ifølge Ekstra Bladet truer fem snæversynede muslimske mørkemænd i Kokkedal det danskeste af alt: Julehyggen
Indland
10. november 2012

Glem alt om USA’s udlandsgæld, global opvarmning eller de tusinder af arbejdsløse, der lever med risiko for at gå fra hus og hjem. For en daglig hyggespreder som Ekstra Bladet må den slags nærmest ligne ligegyldige krusninger på overfladen.

Næh, i Kokkedal har formiddagssprøjten fundet en saftig sag, som straks er blæst op til en ægte kioskbasker: Et flertal på fem ’nydanskere’ ud af ni medlemmer af en boligbestyrelse har besluttet ikke at bevilge nogle få tusind kroner til indkøb af et juletræ, der midt i decembermørket kunne sprede lys og julehygge over bebyggelsen Egedalsvænge i Kokkedal.

Nogen ville måske mene, at en privat boligforenings demokratisk trufne beslutning om opstilling af et grantræ er for lokalt til at have landsdækkende interesse. Men sådan tænker man ikke på Ekstra Bladet, der ifølge de seneste kontrollerede oplagstal tabte 11 procent i første halvdel af året.

»Mørkemænd«, raser formiddagssprøjten i sin leder, mens bagsideskribenten omtaler »det snæversynede flertal« i boligbestyrelsen.

Ekstra Bladet giver også ordet til bl.a. et ældre ægtepar fra bebyggelsen, der netop »havde glædet sig til, at det fælles juletræ skulle tændes og stråle i hele december«. Ægteparrets midaldrende datter er »lige så rystet« som sine forældre, for som hun anklagende spørger på tabloidavisens forside: Hvad skal hun sige til sine børnebørn, når festen med gløgg og æbleskiver er aflyst?

Fra faldskærm til forargelse

Skandalen om »den muslimske fem-bande« og den aflyste juletræshygge har på få dage fået godt fat i folkedybet blandt Ekstra Bladets læsere: Ikke færre end 29.149 har således på eb.dk stemt om, hvor vidt det er »o.k., at et flertal af indvandrere afskaffer den danske julefest«: Ni ud af ti mener nej.

Adskillige har også følt sig kaldet til at signalere deres fremtidsangst på avisens debatsider: Kommer vores oldebørn overhovedet til at fejre jul, som der bekymret spørges på debatsiden, hvor en læser henviser til, at hvis der ikke snart »bliver gjort noget fra politisk side«, så ender muslimerne med at tage magten.

Også på Christiansborg har de muslimske mørkemænds attentat mod julehyggen vakt harme: Den konservative Tom Behnke, der fra sin tid som medlem af Fremskridtspartiet selv kender til at vække opsigt, som da han udtalte, at somaliere kunne hjemsendes med faldskærm på ryggen, er blevet udspurgt om skandalen. »De slår julen ihjel, fordi de har flertal for det,« som den tidligere politibetjent udtrykker sig.

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti, der på linje med Nordkoreas afdøde diktator Kim Jong-Il vil tage forbehold over for menneskerettighederne, er naturligvis gået ind i sagen: Hver eneste onsdag frem til jul vil han i Folketingets spørgetid »kræve, at regeringen banker i bordet over for den pågældende boligbestyrelse og sørger for, at vi ikke har nogen steder i Danmark, hvor danske traditioner er bandlyst.« Med udsøgt kulturel fingerspidsfornemmelse kalder Kim Jong-Henriksen muslimernes julehyggemord for »en regulær svinestreg«.

Tyg lidt på den, I muslimske mørkemænd!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Fin anmeldelse af naboens arbejde!

Som at læse om restaurationen nede om hjørnet - fuldkomment ligegyldigt, med mindre man er potentiel kunde eller beskæftiget i butikken som er under kritik.

Lav dog dine egne reportager mand, i stedet for at sidde deroppe på piedestalen og kritisere konkurrenternes arbejde.

Og fri mig fra din selvbestaltede viden om konteksten i en så latterlig sag som denne, du og dine kollegaer på EB svømmer i samme dybe vand og tror I er menneskehedens snorkel - den eneste forskel er farven på jeres redningsveste!

randi christiansen

Uh, her var lige en godbid til Ulrik Dahlin at gøre sig munter over.

I stedet for burde han anerkende det problem, der ligger i, at en gruppe muslimer ikke magter at udvise godt naboskab, og dermed fastholder billedet af en asocial og fordømmende kultur.

Hvad er det rigtige i at bruge 60.000 til en muslimsk fest, men ikke bidrage til en dansk fest fordi man har et flertal og efter eget udsagn som muslim ikke vil støtte en dansk tradition?

Det er da virkelig dårlig stil, og den slags som, hvis det ikke bliver påtalt og ændret, medvirker til polarisering blandt danske borgere - ikke smart.

Dermed ikke sagt, at det skulle være nødvendigt med indgreb fra politisk side og lovændringer. Der må være andre måder til i demokratiets ånd at inspirere til respekt for mindretallet.

Demokrati er den mindst ringe styreform - ikke en fribillet til demokratur.