Nyhed
Læsetid: 2 min.

Regeringen opgiver forbud mod købesex

Regeringen har besluttet at følge en indstilling fra Straffelovsrådet og opgive kriminalisering af sexkunder, erfarer Information. Enhedslisten er skuffet over, at regeringen svigter de prostituerede
Indland
20. november 2012
Regeringen har besluttet at følge en indstilling fra Straffelovsrådet og opgive kriminalisering af sexkunder, erfarer Information. Enhedslisten er skuffet over, at regeringen svigter de prostituerede

Danmark får næppe noget forbud mod købesex. Regeringens koordinationsudvalg besluttede nemlig i sidste uge ifølge flere uafhængige kilder at følge en indstilling fra Straffelovsrådet, som afviser tanken om et forbud.Beslutningen kommer, selvom både Socialdemokraterne og SF officielt går ind for et forbud, mens de radikale på et landsmøde i 2009 besluttede, at »Det Radikale Venstre vil arbejde for, at det bliver kriminelt at købe sex hos prostituerede, der opholder sig ufrivilligt i erhvervet«.

I weekenden kom det frem i Politiken, at Strafferådet har vendt tommelfingeren nedad til forslaget, og ifølge Informations kilder i regeringspartierne er det angiveligt med begrundelse i juridiske gråzoner og »risikoen for stigmatisering«, at udvalget har valgt ikke at anbefale et forbud mod købesex. Rapporten ventes offentliggjort i midten af denne uge.

Flere regeringspolitikere, heriblandt SF’s tidligere formand Villy Søvndal, har argumenteret for et forbud mod købesex på hjemmesiden www.tagstillingmand.dk. Her siger Villy Søvndal, at »et lovindgreb er nødvendigt, fordi vi med lovgivning kan signalere, hvad der er socialt acceptabelt«.

Enhedslisten skuffet

Også Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, taler på hjemmesiden for et forbud. Villy Søvndal har ingen kommentarer til det tilsyneladende forstående kursskifte, og det er heller ikke lykkedes Information at få kontakt til Magnus Heunicke.

Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, som selv er stor fortaler for et forbud, siger:»Jeg kan ikke kommentere noget, jeg ikke ved. Jeg har ikke set nogen rapport. Hvis du derudover har nogen spørgsmål, vil jeg anbefale dig at ringe til min gode partifælle Morten Bødskov, som jeg er sikker på vil være behjælpelig. Han vil elske at kommentere på det. Hils ham fra mig.«Men justitsminister Morten Bødskov har heller ingen kommentarer til sagen.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, er skuffet: »Det er rigtig skuffende. Vi har at gøre med en gruppe mennesker, der af mange forskellige årsager og på mange forskellige vilkår ernærer sig ved hjælp af prostitution, og mange af dem har sociale problemer. Der er gået rigtig lang tid, hvor den gruppe er blevet svigtet. Hvis regeringen dropper en kriminalisering af sexkunder, må de sætte ind for at hjælpe denne her gruppe.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvordan får man banket ind i hoved på EL at de helt galt på den.

Søren Lom'

Ved at melde sig ind.

.....må de sætte ind for at hjælpe denne her gruppe.«

ja selvfølgelig - og det er da godt de nu ikke får lejlighed til at "hjælpe" dem med et forbud

Jep men stadig deprimerende at vores politiske valg er mellem vattet liberalistisk værdi fascisme og ja venstreorienteret værdi fascisme....

Det handler om holdninger og foragt for det ukendte. Men for en gang skyld har de hørt på de folk som virkelig ved noget. modsat de dukker der hopper rundt i folketinget

Hvor skal det ende...

Jørgen Rygaard

"betalingsringen blev aldrig en populær sag"
" sådan er det "

"Hvis regeringen dropper en kriminalisering af sexkunder, må de sætte ind for at hjælpe denne her gruppe"

Så Mette F og Auken skal ud og have hård hud på ryggen?

Der er nogle underlige tåbeligheder, som har bidt sig fast i denne debat:
Pernille Skipper
"Der er gået rigtig lang tid, hvor den gruppe er blevet svigtet. Hvis regeringen dropper en kriminalisering af sexkunder, må de sætte ind for at hjælpe denne her gruppe.«
Hvad fanden forhindrer at man hjælper denne gruppe allerede nu, og hvordan i alverden skulle deres vilkår blive bedre af at kriminalisere deres kunder og drive dem i hænderne på kriminelle bagmænd ?

Og den radikale landsmødeudtalelse:
»Det Radikale Venstre vil arbejde for, at det bliver kriminelt at købe sex hos prostituerede, der opholder sig ufrivilligt i erhvervet«.
DET ER NATURLIGVIS ALLEREDE FORBUDT AT HAVE SEX MED HANDLEDE KVINDER.

Debat har endnu engang vist sig at være omsonst. De nuværende regeringspartier har i mange år og overfor ethvert argument påstået, at kvinder sælger deres kroppe, og at dette måtte stoppe hurtigst muligt. Og uanset, hvad andre har beskrevet af uheldige konsekvenser af en sådan lovgivning, og der har været fremført rigtig mange, så er de blot startet forfra i højt toneleje om myten med den lykkelige luder og at kvinder sælger deres kroppe.

Så sker det så pludselig, at et råd også sætter fingeren på uheldige forhold, men uden at de mærkeligt nok bliver skudt i skoene at de tror på den lykkelige luder. Det er her svært ikke at få det indtryk, at regeringspartierne i tiden før valget vurderede, de havde brug for et særligt vælgersegment for at komme til magten, og at de så efterfølgende benyttede eksperter til at fortælle dem hvad de allerede burde vide.

@Egon Maltzon

"DET ER NATURLIGVIS ALLEREDE FORBUDT AT HAVE SEX MED HANDLEDE KVINDER."

Det kan jeg ikke tro at det er. Jeg tror at alle må have lige præcist så meget sex med lige så menge mennesker (også af gangen) de har lyst til. Og orker.

Og det er formodentlig heller ikke forbudt at købe sex hos handlede kvinder (eller mænd), da det kan være svært for en kunde at opdage dette forhold.

For pokker hvor er det dejligt at fornuften endelig sejrede. Man skal ikke bruge lovgivning til at moralisere og afskaffe menneskers fri vilje.

Måske vi nu kan tage hul på den vigtige diskussion, som har været ignoreret de sidste mange år - nemlig hvordan man virkelig HJÆLPER de mennesker som har brug for hjælp. Tænk hvis venstrefløjen havde brugt lige så meget energi på at hjælpe de handlede mænd og kvinder i stedet for - så eksisterede problemet ikke i dag.

Jeg elsker simpelthen citatet fra Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper: "Der er gået rigtig lang tid, hvor den gruppe er blevet svigtet. Hvis regeringen dropper en kriminalisering af sexkunder, må de sætte ind for at hjælpe denne her gruppe."

Ja, og der er gået endnu længere tid, fordi Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne valgte at moralisere i stedet for at hjælpe de mennesker, der har brug for hjælp.

Jeg fattes ord der kan beskrive min harme imod de venstrepolitikere, der nu har brugt ét helt år mere på at moralisere i stedet for at tage konkrete tiltag som kunne hjælpe handlede mænd og kvinder.

Hvis venstrefløjen mangler et nyt langt ude forslag til hvordan man undgår at hjælpe de handlede mænd og kvinder, så er mit forslag, at vi sender dem til Sverige, hvor de får endnu værre forhold i den skjulte underverden langt fra myndighedernes søgelys. Ikke at de ændre deres ulykkelige skæbne, men så forsvinder de ud af statistikken i både Danmark og Sverige. Problem løst?

Jeg har skam flere horrible og idiotiske forslag, hvis venstrefløjen mangler ideer til, hvordan man undgår at hjælpe mennesker på bunden af samfundet, mens man scorer flere stemmer fra den kvindelige elite på på de danske universiteter.

Straffelovens § 216. Den, som tiltvinger sig Samleje med en Kvinde ved Vold, Frihedsberøvelse eller Fremkaldelse af Frygt for hendes eller hendes nærmestes Liv, Helbred eller Velfærd, straffes for Voldtægt med Fængsel fra 1 til 16 Aar, under særdeles skærpende Omstændigheder paa Livstid. Har Kvinden forud stået i mere varigt kønsligt Forhold til Ger-ningsmanden, er Straffen Fængsel indtil 8 Aar.”

Sex med handlede kvinder er naturligvis voldtægt.

Problemet er at det skal kunne dokumenteres at kunden er klar over at der er tale om en handlet kvinde, men det problem løser det radikale forslag jo netop ikke.

@Nils Bøjden: Nej, det ikke forbud at købe sex af en handlet mand eller kvinde. Men problemet er, hvordan en køber skal vide om handlet eller ej?

Frivillig sex mellem to voksne mennesker er ikke forbud - men er det frivilligt, hvis den ene part er "handlet"? Er det frivilligt, hvis "sælgeren" siger, at det er frivilligt? Er det frivilligt, hvis der ikke indgår udveksling af gaver/penge? Er det købesex, hvis man giver kæresten en rejse til Paris, og man har sex på et hotelværelse i Paris?

Hele området er en stor grå zone, hvilket politikerne på venstrefløjen burde vide, så det kan ikke komme som en stor overraskelse for dem, at Straffelovsrådet vendte tommelfingeren nedad.

Eneste løsning er og bliver at lovliggøre prostitution 100%, og så skal det være statens opgave, at oprette / drive bordeller, hvor de prostituerede kan få ordnede sikre forhold.

Så skal vi ikke længere høre om handlede mænd/kvinder, vi skal ikke længere høre om overfald, misbrug, mord og voldtægt af prostituerede, og vi (staten) får en reel mulighed for at hjælpe de mænd/kvinder der gerne vil ud af faget.

Prostituerede er ikke undermennesker eller hjælpeløse forvildede børn og vi skal ikke tvinge folk fra deres levebrød, hvis de arbejder FRIVILLIGT i branchen. Men vi SKAL hjælpe de mennesker, der ufrivillige er havnet i denne branche.

@Johnny Olesen.

Jeg er ikke begejstret for at staten slår sig ned som alfons.
Men man kunne jo forsøge sig med at forbyde prostitution som ikke er udøvet af personer som har en eller anden form for 'næringsbrev', som dokumenterer at de hvad de indlader sig på, gør det frivilligt og ikke har nogen grimme sygdomme.

@Egon Maltzon
Jeg ser gerne staten som alfons. Alternativet, som det er i dag, er at alfonsen hedeer Vladimir og er fra den Russiske Mafia. Jeg vil have en løsning, som nypuritanisterne finder moralsk forkastelig, end bare stiltiende acceptere, at handlen med mænd/kvinder forsætter.

På den anden side, så skal vi ikke forhindre de mænd/kvinder som FRIVILLIGT er i faget i at udøve deres erhverv. Vi forbyder jo ikke soldater at udføre der erhverv, selvom vi finder det forkert at slå ihjel.

Forslaget med næringsbrev er da en mulighed, men det vil ikke afhjælpe problemet. Handlede mænd/kvinder vil stadigvæk komme til Danmark. Hvad havde du tænkt dig? At der skulle sættes en kopi af et næringsbrev op i vinduet hos den prostitueret? Og så kan vi lige krydre den med en glad eller sur smiley?

Det tager cirka 15 sekunder at forfalske et næringsbrev på en moderne datamat, så hvad hjælper et næringsbrev? Næringsbreve har jo ikke stopper handlen med ulovligt kød fra hjemmeslagterier, hvilket der findes talrige eksempler på...

Et næringsbrev kunne (hvis vi lige ser bort fra problemet med ægthed) sikre at kunden kan gøres ansvarlig for kun at gøre forretning med personer som er frivilligt i hvervet.

Men du har da ret i at der kan blive problemer med at kontrollere ægtheden.

En løsning kunne være at kun personer som annoncerede på en webside drevet af Staten kunne betragtes som havende næringsbrev.

I virkeligheden er det samme problematik som vi har i forbindelse med praktiserende læger, tandlæger og advokater.

Trist at sende det signal at det er ok at kvinder sælges som kød og at det er ok at udnytte dem for egen nydelses skyld!

Prostitution er betalt voldtægt da det ikke er gensidigt. Sex er desuden ikke en menneskeret.

@Egon Maltzon
Så staten står altså som garant, for at personer med næringsbrev ikke er handlede?

Så en tilfældig mand/kvinde får et sådan næringsbrev udstedt og så er der ellers frit slag?

Når først næringsbrevet er i hus, så importerer man lige 2-3 mænd/kvinder fra Hvide Rusland, som bliver "ansat" i det pågældende bordel. Køberne finder bordellet på statens hjemmeside, de kigger på på næringsbrevet ved indgangen, og de handlede mænd/kvinder bliver igen taberne...

Det kan så undgås ved at myndighederne udfører løbende kontrol på bordellerne... ligesom skat allerede i dag gør. Og sikke en succes myndighederne har med det i dag...

Løsning er og bliver, at staten fuldstændigt overtager området. Den løsning ligger *langt* fra mit normale tankesæt, men nogle gange må man have en pragmatisk tilgang, når det kan redde mennesker fra en grum skæbne.

Jeg ved ikke rigtigt. Det hjælper nok ikke de prostituerede at kriminalisere dette, men sender det ikke et godt signal om, at vi som samfund anser det for at være betalt voldtægt og at dette naturligvis kun kan være kriminelt, ækelt, vammelt osv. (fyld selv på).
Og så skal de prosituerede naturligvis hjælpes. Og det er nok her, hovedindsatsen ligger.
Men et signal til køberne om, at det de gør, ikke er acceptabelt er helt på sin plads.

@Johnny Olesen:
Staten kan vel sagtens kontrollere at tingene går rigtigt til på private autoriserede bordeller.
Der vil jo pludseligt være nogle ansvarlige at putte i brummen, og handel med mennesker er en meget alvorlig sag.
Man kunne måske bruge erfaringerne fra kasinoerne, hvor skattevæsenet jo har medarbejdere siddende til at tage sig af pengesagerne.

@Benny Jensen
Bare fordi man ikke kriminalisere købesex, så er det altså ikke ensbetydende med, at politikerne/samfundet ikke anerkender problemet med handlede mennesker.

Hvorfor skal der sendes et signal til køberne om, at det ikke er i orden? Hvis der tale om en FRIVILLIG aftale mellem to vokse mennesker, hvorfor skal vi som samfund så blande os i det?

Hvorfor skal DU moralisere over andres menneskes FRIVILLIGE VALG? Moraliserer du også overfor folk der FRIVILLIGT vil være soldat, politibetjent, præst eller satanist? På mange områder er disse erhverv yderst skadelig for andre mennesker...

@Egon Maltzon:
Menneskehandel er allerede i dag forbud.
Forslaget med skattefolk der tager imod pengene kunne være en løsning.

Johannes Nielsen

Endnu et eksempel på det måske bedste man kan sige om denne regering, nemlig at de godt tør tage imod råd fra andre og stå ved at de har taget fejl, men er blevet klogere.

@Johnny Olesen: jeg tvivler på de mænd lige spørger først om de forresten gør det her frivilligt.

Forstår ikke mænd klarer den selv eller prøver at finde en kæreste i stedet for at betale for at få udløsning. Det er altså ikke en menneskeret.

@Johannes Nielsen
En udtalelse som er en spindoktor værdig. Faktum er, at regeringen allered FØR de smed forslaget på bordet vidste at det var en dårlig ide. De vidste allerede dengang, at forslaget var dybt problematisk set fra et rent juridisk og retssikkerhedsmæssigt synspunkt.

Den absolut eneste grund til, at regeringen kom med forslaget var for at score billige point hos en bestemt vælgergruppe, som fortrinsvis består af kvinder med en lang videregående uddannelse.

Vel at mærke en vælgergruppe som aldrig nogensinde har befundet sig i nærheden af de mennesker, som de ønsker at redde. Denne vælgergruppe ønsker ikke at sætte sig ind i problemstillingen, men de ønsker blot at problemet går væk fordi det er moralsk forkasteligt, og det passer ikke ind i deres verdenssyn.

@Ann bille:

Vi har været der før, og vi tager den igen:
Vi skal hjælpe handlede mænd og kvinder, men vi skal ikke fratage frivillige prostituerede deres levebrød.

At du ikke kan forstå sexkøberne, det gør dem ikke til undermennesker, der skal lynches ved solnedgang. Der er sikkert mange grunde til at benytte en prostitueret - mange grunde som hverken du eller jeg aner det mindste om. Men det handler sagen heller ikke om - det handler om at få stoppet udnyttelsen af handlede mænd og kvinder

Og hvorfra ved du, at sexkøberne ikke spørger til spørgsmålet omkring frivillighed? Og hvorfra ved at, at de prostituerede svarer sand på spørgsmålet?

Ann Bille:

Er det en menneskeret at kunne få abort? Ret beset er det vel ikke blot "betalt voldtægt", men decideret "betalt drab" af det ufødte barn?

@Johnny Olesen: Jo jeg synes man er et slags undermenneske når man udnytter et andet menneskes krop for egen seksuel nydelse, jeg mener det er betalt voldtægt fordi det ikke er gensidigt.
Jeg mener også det er med til at øge handlen med kvinder da bagmænd kan se der er penge i den 'branche'.
Desuden ved man fra undersøgelser at kvinder der tidligere har solgt sig selv ender med psykiske ar på sjælen, og at mange af dem kommer fra en baggrund hvor de selv har oplevet overgreb.

Hvis en mand spørger kvinden om hun gør det frivilligt vil han selvfølgelig ikke sige sandheden. Enten fordi nogle presser hende til at sælge sig selv eller også fordi hun er afhængig af penge til at financere et misbrug eller bare af ren overlevelse. Alt andet er naivt at tænke sig. Men de mænd kan heller ikke se ud over deres eget behov.

'vil hun'

@Ann Bille:
Ufrivillig sex er ulovligt - og det kaldes korrekt for voldtægt. Men for at der kan være tale om ufrivillig sex, så skal begge parter være klar over, at der ikke er tale om frivillig sex.

Man kan sagtens udnytte et andet menneskes krop for egen seksuel nydelse - endda på helt frivilligt basis. Det foregår frivilligt i mange danskers hjem hver evig eneste dag, og det foregår frivilligt i swingerklubber. Det kaldes nogle gange for S/M, og det er blevet super populært efter husmor pornobøgerne Fifth Shades er udkommet.

Hvis man skal følge din tankegang, så har du lige gjort 20-30% af den danske befolkning til undermennesker for at udforske deres seksualitet.

Med hensyn til øget handel med mænd og kvinder, så er det korrekt, at når der er efterspørgsel, så kommer der også udbud. Men man fjerner ikke udbuddet ved at forbyde efterspørgslen.

Man fjerner blot den synlige efterspørgsel. Det er ligesom med hård narkotika. Det er har været forbud i mange år, men alligevel så flyder det med hårde stoffer på gaderne.

Og bliver jeg lige nød til at spørge hvorfra du ved at mænd, der benytter prostituerede, ikke kan se ud over deres eget behov? Det svarer til at påstå, at rige mennesker ikke kan se ud over deres eget behov for en ny Prada taske, men helt og holdent ignorer de sultne i Afrika. Eller at rødstrømper ikke forstår sig på realpolitik...

@Johnny Olesen: ja med alle de muligheder vi ellers har i DK i dag så er jeg da sikker på at alle kvinderne helt frivilligt har valgt en karriere hvor de dagligt spreder ben for 20 fremmede mænd, og det i et miljø hvor hver fjerde kvinde udsættes for overgreb af deres kunder.

Tro på det.

@Johnny Olesen
Naturligvis moraliserer jeg? Jeg anerkender heller ikke en kannibals frivillige aftale med et "offer". Det er moralsk forkasteligt at æde andre. Ligesom jeg mener, det er at kne... andre for penge.
I øvrigt er krumtappen vel antagelsen om, at aftalen er frivillig? Den præmis anerkender jeg ikke.
Det samme med soldater. Jeg vil til enhver tid moralisere overfor min knægt, at det er forkert at lære og slå i ihjel for en farvet klud i toppen af en flagstang.

Mit svar på dit sidste spørgsmål, hvis mænd har et behov kan de finde en kæreste, få en bolleveninde eller klare den med højre hånd. Jeg synes man har et helt forkert menneskesyn når man i stedet for bruger et par hundrede kroner for at få udløsning i en kvinde der sælger sig selv som var hun en vare/et hul til salg. Det er sådanne mænd der er med til at der er handel med kvinder.

Folk der betegner andre mennesker som "undermennesker" og som opfinder deres eget ny-sprog kan jeg simpelthen ikke tage seriøst, uanset om de måtte have nogle pointer.

@Ann Bille:
Jeg er helt sikker på, at du har ret. Ikke alle prostituerede - mænd eller kvinder - udøver deres erhverv frivilligt. Men blot fordi nogle er i erhvervet ufrivilligt, så skal vi ikke forbyde erhvervet SÅ LÆNGE det foregår på frivillig basis.

Med hensyn til bollevenner/veninder, så er det da normalt også at foregå en form for udveksling parterne i mellem. En tur i biografen, en dyr middag, hjælp til opsætning af gardiner. Hvorfor er det okay at sætte gardiner gratis op hos en bolleven, men ikke i orden, hvis der foregår en betaling i kroner og øre?

Princippet er det samme, betalingen er blot en anden.

@Johnny Olesen: jo jeg synes man skal forbyde det fordi det er helt forkert at betale et menneske for at bolle dem, fordi det skaber mere handel med piger og kvinder og fordi det signalerer at det er ok kvinder sælger sig selv som en vare og hvis mænd har lyst til lidt fi... så kan de lige gå ned og hæve et par hundrede kroner og stikke dilleren op i en underklassespige for at få lidt nydelse. Man skal ikke undevurdere det signal det sender.

Vi blover bar eike eige.

'Vi bliver bare ikke enige'

Det er betalt voldtægt.

@Ann Bille:

Citet: "Jeg synes man har et helt forkert menneskesyn når man i stedet for bruger et par hundrede kroner for at få udløsning i en kvinde der sælger sig selv som var hun en vare/et hul til salg. Det er sådanne mænd der er med til at der er handel med kvinder."

Altså ligesom det er forkert, at betale en lettisk pige for at gøre rent og vaske tøj? De kaldes normalt aupair piger af den finere borgerstand.
Hun sælger sin krop/arbejdskraft, og må slide og slæbe dagen lang for at du kan slippe for at vaske tøj og støvsuge gulvtæppet.

At dyrke sex for penge er en tjenesteydelse på linje med så meget andet arbejdskraft som indbefatter, at man benytter sin krop til at udføre arbejdet.

Hvor er forskellen på, at holde en kost i hånden og holde en penis eller vagina i hånden?

Nogle mennesker lever af at ælte dej på pizzariaet, andre lever af at ælte hud som massør og andre mennesker lever endnu mere intim kontakt.

@Ann Bille:

Citat: "Vi bliver bare ikke enige’

Det er betalt voldtægt.."

Du har sådan set ret, hvis man skal læse straffeloven § 220 ordret. Og § 223 a straffer købesex med børn/unge under 18 år.

https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=142912

Så købesex er sådan set ulovligt i dagens Danmark - hvis man altså lige ser bort fra, at juristerne nok tolker loven anderledes.

Tilfreds? Har forbuddet hjulpet på noget?

Hvilken katastrofe

Når der kun er gode argumenter mod købesex
- SE HER
www.galleri-a-plus-s.dk/Faktaark.pdf

@Susanne Fog:

Sjov hvordan øjnene som ser på sagen kan dreje fakta lige til den konklusion, som man gerne vil læse:

Fra faktaarket kan man læse følgende, som jeg valgt at fremhæve:
- Prostitutionen er stagneret, muligvis faldet en smule.
- Internetprostitution er øget de seneste 5 år (2003-08) ligesom i Danmark og Norge.
- Antallet af ofre for menneskehandel ligger på et relativt stabilt niveau, mens det stiger i sammenlignelige lande.

Altså har loven ikke hjulpet på problemet med menneskehandel. Antallet af ofre for menneskehandel ligger på et stabilt niveau, mens den samlede prostitution er stagneret eller muligvis faldet en smule i Sverige.
Hvorfor har man så lavet loven?

I Sverige er det ikke forbuddet imod købesex, der har gjort en forskel - det er hele den indsats/fokus fra myndighedernes side, som har fulgt i kølvandet på forbuddet.

Samtidig så er personer i prostitutionsbranchen jf. faktaarket:
- er kritiske over for sexkøbsloven,
- synes at loven stigmatiserer dem,
- synes, at deres vilje ikke respekteres.

Men prostituerede skal jo ikke respekteres alligevel. Det er meget bedre bedre at stigmatisere dem endnu mere syntes de svenske erfaringer at være jf. faktaarket.

Det eneste forslaget nogensinde har handlet om er at ressourcestærke kvinder føler sig underbudt i soveværelset. Start dog en fagforening i stedet for.

@Benny Nielsen

Citat: "Naturligvis moraliserer jeg? Jeg anerkender heller ikke en kannibals frivillige aftale med et “offer”. Det er moralsk forkasteligt at æde andre."

Kannibalisme burde også være tillad ligesom aktiv dødshjælp burde være tilladt. I det hele taget er der mange love der bygger på moral, som burde afskaffes. Sålænge det selvfølgelig foregår frivilligt, og beslutningen er foretaget af et voksent menneske med normal intellekt.

Sjovt nok er det ikke ulovligt at begå selvmord, selvom det er en frivillig handling, som i den grad belaster samfundet økonomisk uanset om selvmordet gennemføres eller ej.

ulrik mortensen

I USA tordner den religiøse højrefløj mod fri abort, og kalder det mord. I DK har vi en moralistisk venstrefløj, der kalder købesex for voldtægt. Fælles for begge fløje er, at de vil fratage kvinder retten til selv at bestemme over deres egen krop. Håber ikke at disse mennesker får politisk magt ...

@Niels

Det har ikke hjulpet, for der er ingen der tør tage diskussionen.

Men sloganet må være bekæmp fattigdom ikke de fattige.

@Ulrik
Jeg anerkender til fulde disse kvinders ret til at bestemme over deres egen krop. Jeg anerkender ikke kundernes ret til sex for penge.
Jeg beklager, men jeg har svært ved at tro, at en 20 årig frivilligt ville hengive sig til sex med et 50 årigt, overvægtigt ringvrag som mig.
Og vær helt rolig. Jeg får aldrig politisk magt. Som Mark Twain vistnok engang sagde noget i retningen af: Hvis du befinder dig på flertallets side, er det tid til at gen-tænke. (Meget fri fortolkning)

ulrik mortensen

@Benny Jensen
Fornyligt er der lavet en stor videnskabelig undersøgelse af det danske prostitutionsmiljø af SFI. Den kan forbudstilhængerne ikke lide, for de får ikke bekræftet deres fordomme. Læs f.eks. mere her:

http://videnskab.dk/kultur-samfund/prostituerede-gor-det-sex-og-penge

Det værste ved købesex diskussionen er at det fjerner fokus fra menneskehandel generelt.

Man skulle tro at 'nogen' har en særlig interesse i at fjerne focus på den del af menneskehandlen, der ikke har forbindelse til sexkøb

Samme argument, som gør sexkøb til voldtægt gør også handel til tyveri

jørgen rygaard siger:

“betalingsringen blev aldrig en populær sag”
” sådan er det ”

Med alle de foreslåede placeringer afskar den vennerne fra centrum.

Den skulle have ligget langs mølleåen (dvs åben mod vest)!

Sider