Læsetid: 3 min.

Terrorsag: Ruth Evensen skulle have et vaterpas i røven

Planlægning af terrorhandlinger eller grov drengehumor i en hashrus? Byretten fortsatte i går med at høre aflytningerne af de unge terroranklagedes snak fra pulterrummet på Christiania
21. november 2012

Den kristne sekt Faderhuset i Bandholm, Livgarden ved Rosenborg, Christiansborg, Integrationsministeriet, Udenrigsministeriet, Justitsministeriet, Mærsk, GMO-virksomheder…

Fire unge, som er tiltalt for terror, kom vidt omkring, da de i foråret 2011 regelmæssigt mødtes i et pulterrum på Christania for at ryge hash, fremstille molotovcocktails og snakke – uden at vide, at politiet aflyttede og skyggede dem.

Selv om det af aflytningerne fremgår, at de unge både grinte og til tider talte ret usammenhængende, mener anklagemyndigheden, at det er forsøg på terrorisme.

Første planlagte terrormål var ifølge anklagemyndigheden Ruth Evensen og den omstridte kristne sekt Faderhuset, der overtog og senere nedrev ungdomshuset på Jagtvej i København.

»Så smider vi 100 liter benzin i bilen, så fylder vi Ruth Evensen, tager det vaterpas dér og tæver hende med det først og stikker lortet op i røven på hende,« sagde PJ, da de unge den 23. marts 2011 kl. ca. 21 mødtes i deres pulterrum på Christiania. Lidt senere sagde PJ ifølge politiets aflytning: »Anyway, nu har vi en besluttet, at det lort skal brændes af.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Uenig. Jeg synes ikke de skal dømmes for at være usædvanlig tåbelige. Det ville have uoverskuelige konsekvenser for vores samfund.

Derimod synes jeg de skal dømmes for de aktive handlinger de har gjort, hvis altså bevisbyrden løftes !

Felix Zelda Xavier

Ja, døm dem for hashrygningen. Det er så vidt jeg har forstået et langt større samfundsmæssigt problem end terrorisme. Og skulle jeg have misforstået noget, så kan man da i hvert fald af denne sag lære, at hashrygning ikke alene fører til hårde stoffer, men også til terrorisme .

Referatet placerer dem milevidt uden for enhver politisk definition. Selv om det af og til er overraskende, hvad udkoksede pothoveder faktisk får taget sig sammen til, er deres virkelighedsopfattelse totalt kogt ud. Men egentlig er der en bizar form for "retfærdighed" i, at retssystemet nu dømmer mere almindelige danske galninge for resultatet af deres hashpsykoser på helt samme måde, som andre med tilsvarende religiøse psykoser og vrangforestillinger er blevet dømt tidligere. Men hvorfor den slags kaldes skal kaldes "terror", forstår jeg fortsat ikke...

Richard Stjernenøgle

Felix, der er ikke nogen der er dømt ALENE for hash-rygning siden Peter Belli i 1960'erne fik ørerne i maskinen for at tilstå for åben mikrofon i Statsradiofonien - Ikke engang Lars Ulrich, der under lignende forhold har tilstået besidelse af for flere millioner dollar kokain har fået en lille hilsen fra Attika .

Slap nu af med alt det der straf-lidderlighed.
Det er vel heller ikke i sig selv ulovligt at hælde benzin på flasker ?

Det lyder mere til at være nogle overbeskyttede pludrende unger der har dyrket revolutions romantik. Det udviklede sig så til eksplosions romantik.
Livgarden, Tamburkorpset og Ikea mm. Hold da op!

Lige så sjovt som børn,tændstikker og legehus.

Det er godt nok den mest tynde sag, jeg længe har set. Det er jo åbenlyst, at drengene bare har moret sig og haft det sjovt. Mange af de 'mål' som de oplister virker virkelig ikke særligt gennemtænkte og kan næppe sættes i en politisk kontekst, såfremt de var blevet forsøgt angrebet.