Læsetid: 1 min.

’Vi er (ikke) bæredygtige’

De økonomiske vismænd ser Danmark som en ø og glemmer, at vor rigdom er opnået på andres bekostning, siger grøn økonomiprofessor
12. december 2012

Jeg synes, det er en voldsom provokation, når de økonomiske vismænd påstår, at dansk økonomi er bæredygtig i en situation, hvor danskerne har et af de største økologiske fodaftryk i verden.«

Professor Inge Røpke trækker Det Økonomiske Råds redegørelse om ’ægte opsparing’ frem som et eksempel på, hvordan mainstream-økonomer efter hendes mening når frem til det rene vrøvl, når de holder fast i, at alt har en pris og kan gøres op i penge.

Vismændene beskrev i deres forårsrapport, hvordan »ægte opsparing er et udtryk for den samlede samfundsopsparing, der påvirker fremtidige generationers levevilkår. Investeringer i f.eks. uddannelse betragtes her som opsparing, mens slid på naturen er negativ opsparing«.

Hvis værdien for samfundet af investeringer i uddannelse, maskiner etc. overstiger værditabet på grund af klimaforandringer, udtømning af fossile energireserver, luftforurening m.m., så er der ifølge vismændene sket en ’ægte opsparing’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Holger Nielsen

Hvad er der nu i vejen med det gode gamle hævdvundne udtryk: IMPERIALISME (som kapitalismens højeste og rådnende stadium)?

Kald en skovl en skovl og en spade en spade.