Læsetid: 5 min.

Samtaler er bedre end sundhedskampagner

Vaneændringer er svære. Når oplysningskampagnerne ikke slår til, går Københavns Kommunes forebyggelsescentre ud og møder borgerne i øjenhøjde. Gennem samtaler hjælper de med at bryde dårlige vaner
Sundhedsrådgiver Nele Just forholder sig neutral under samtalen. Fordømmer ikke, men spørger ind til de ting, hun ser som udfordringer. Det gør hun for at forberede førtidspensionisten Maibritt Dahl, der havde et alkoholmisbrug, på fremtidige svære situationer.

Sundhedsrådgiver Nele Just forholder sig neutral under samtalen. Fordømmer ikke, men spørger ind til de ting, hun ser som udfordringer. Det gør hun for at forberede førtidspensionisten Maibritt Dahl, der havde et alkoholmisbrug, på fremtidige svære situationer.

Sigrid Nygaard

17. december 2012

43 år og 41 kilo for tung. Maibritt Dahl havde samlet lidt for mange dårlige erfaringer og kilo og var begyndt at bedøve de svære følelser med alkohol. Hun så det ske, mens det stod på, og sagde selv stop. Med støtte fra forebyggelsescentret i Vanløse er hun nu tættere på at være et godt forbillede for sin 15-årige søn, end hun var tidligere. I dag kan hun åbent fortælle sin søn, hvad alkoholen gjorde for hende – og hvor tæt hun var på at ende i et decideret misbrug.

»Jeg var nået til et punkt i mit liv, hvor jeg ikke kunne fortsætte længere. Der skulle ske noget drastisk,« siger Maibritt Dahl om sine tanker, inden hun opsøgte Van-løse Sundhedscenter og indledte det forløb med alkoholsamtaler, som hun i øjeblikket er halvvejs gennem.

Kedsomhed og livsændring

Hos Københavns forebyggelsescentre har man erkendt, at oplysning alene ikke altid er nok, og man har taget samtalemetoden i brug, når det kommer til KRAM – Kost, Rygning, Alkohol og Motion.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu