Læsetid: 3 min.

Skoleleder: Arbejdstids-aftalen har altid været rigid

Da statsministeren tidligere på året indledte snakken om en kommende folkeskolereform, bad Information skolelederen på en københavnsk skole om at lave en ønskeliste til den. I går blev et udspil til reformen fremlagt, og det blev positivt modtaget hos skolelederen
Eleverne på Guldberg Skole på Nørrebro har med skolereformen udsigt til længere skoledage, og det bliver modtaget positivt af skolelederen Uwe Herter, som samtidig understreger, at det er vigtigt, at lærerne fortsat er godt forberedt til timerne.

Eleverne på Guldberg Skole på Nørrebro har med skolereformen udsigt til længere skoledage, og det bliver modtaget positivt af skolelederen Uwe Herter, som samtidig understreger, at det er vigtigt, at lærerne fortsat er godt forberedt til timerne.

Tine Sletting

5. december 2012

Jeg har stadig listen liggende derhjemme,« siger Uwe Herter, skoleleder på Guldberg Skole, som ligger på Nørrebro i København, da vi sætter os ved hans skrivebord med en kop kaffe – dobbelt espresso, for »det kan der lige være i koppen,« som han siger.

Sidst Information besøgte ham, var i starten af oktober, da statsministeren i sin åbningstale præsenterede de store linjer i en kommende folkeskolereform og talte om, at den fiktive elev ’Emil’ skulle gå længere tid i skole og lære om Pythagoras’ læresætning ved at bygge et fuglehus.

Dengang havde Uwe Herter lavet en ønskeseddel til reformen, som ifølge ham skulle »sikre større fleksibilitet, mere efteruddannelse til lærerne og mindre bureaukrati«.

I dag ser han positivt på regeringens reformudspil.

»Overordnet er jeg absolut tilfreds med forslaget, og jeg glæder mig til at se, hvordan det endelige resultat bliver. Men jeg glæder mig selvfølgelig også til at se, hvordan det bliver implementeret, for det er jo altid det sværeste,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu