Nyhed
Læsetid: 2 min.

Socialarbejdere undlader at hjælpe af frygt for repressalier

Udviklingshæmmede står ofte uden støtte i kommunale ankesager, fordi de ansatte er bange for, at hjælpen kan koste dem jobbet. Nedskæringer i kommunerne sætter udviklingshæmmedes retssikkerhed under pres, lyder det fra flere organisationer
’Når offentligt ansattes ytrings-frihed kommer under pres, har det stor indflydelse på beboernes retssikkerhed, fordi de ikke selv er i stand til at eksempelvis at anke en afgørelse,’ siger Sytter Kristensen, der er formand for Landsorganisationen for udviklingshæmmede.

’Når offentligt ansattes ytrings-frihed kommer under pres, har det stor indflydelse på beboernes retssikkerhed, fordi de ikke selv er i stand til at eksempelvis at anke en afgørelse,’ siger Sytter Kristensen, der er formand for Landsorganisationen for udviklingshæmmede.

Tine Sletting

Indland
11. december 2012

De ansatte på landets bosteder for udviklingshæmmede holder sig i stadig højere grad fra at hjælpe beboerne med at anke kommunale afgørelser. Frygten for repressalier fra kommunerne får de ansatte til at holde igen med støtten, hvor det tidligere var normen, at de udviklingshæmmede kunne få råd og vejledning:

»Vi oplever ofte dilemmaet her i SocialtLederforum. Det, der er svært, er, at man gerne vil hjælpe borgere med at anke nogle afgørelser truffet af kommunen, som man ikke er enig i. Men det afholder man sig fra nu af frygt for at blive kaldt til samtale hos forvaltningen,« siger Ib Poulsen, der er direktør i Socialt Lederforum, der organiserer ledere af botilbud. Her modtager man mange henvendelser fra medlemmer, der ikke tør bistå de udviklingshæmmede.

I Socialpædagogernes Landsforbund bekræfter formand Benny Andersen, at man også her får flere henvendelser fra medlemmer, der er nervøse for at miste jobbet, hvis de hjælper en udviklingshæmmet beboer med at anke en afgørelse.

»Det er vores opgave at vejlede og støtte de mennesker i deres livssituationer, så det er dybt bekymrende. Medarbejderne skal ikke være i tvivl om, at de kan hjælpe i de situationer,« siger formanden for Socialpædagogernes Landsforbund.

Det gælder retssikkerheden

Landets 98 kommuner har de seneste to et halvt år nedlagt mere end 30.000 fuldtids-stillinger, og formanden for Landsorganisationen for udviklingshæmmede, Sytter Kristensen, mener, at mange kommuner tester lovgivningens grænser af hensyn til den trængte økonomi: »Når de offentligt ansattes ytringsfrihed kommer under pres, har det meget stor indflydelse på beboernes retssikkerhed, fordi de ikke selv er i stand til eksempelvis at anke en afgørelse,« siger Sytter Kristensen.

Kommunernes Landsforening opfordrer de ansatte til fortsat at råbe op.

»Det er helt oplagt, at man som ansat i samarbejde med pårørende eller en værge er med til at vejlede. For det skal naturlig-vis være sådan, at man hjælper. Og hvis det er et særligt problem, vil jeg håbe, at de ansatte siger til,« lyder det fra formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Anny Winther (V).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvor kommer denne ondskab fra ? Fra venstre, fra højre eller fra Venstre ?

Kan de fastboende ikke hjælpe med lidt forklaring ?

. Og hvis det er et særligt problem, vil jeg håbe, at de ansatte siger til,« lyder det fra formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Anny Winther (V).

Jamen Anny,-- det er jo netop det de gør.
Håber inf graver videre i det offentliges ledelses og magtstrukturer

'Faglig solidaritet' er måske en mangelvare hvor unge mennesker skal finde sig til rette i det private erhvervsliv.
I offentlige systemer har den det rigtig godt. Færre kunder - eller klienter, for nu ikke det skal lyde for borgerligt har aldrig gavnet nogen beskæftigelsesstatistik eller lønningspose. Holdbare løsninger på branchens specialer ud i problemekspedition heller ikke.
Discount og fagligt sammenhold er sejrens vej bla bla bla ...

Nogen problemer med det ?
;-)

Ja jeg er ny her, så det tog lidt tid at komme ind igen.
Ja nogle soc. pæd. kender sikkert lovgivningen. lovgivningen.
Det at soc.råd både er kontrol og hjælp, er et dilemma vil lever med, vi kæmper for borgernes rettigheder, men vi skal følge loven også og andre ting. Samtidig kan vi overfor ledelse gøre opmærksom på, hvis reglerne bliver tilsidesat.
Det jeg synes, ofte sker i den her slags debatter, er at vi,dvs. ansatte, de handicappedes foreninger, og andre aktører skyder på hinanden.
Det er jo politik det hele, og det er på den front man må kæmpe, hvis tingene skal ændres, os ansatte er administratorer af love og regler, og vi kan bevilge noget, fordi vi selv synes det er rimeligt , eller nødvendigt. Eller modsat give et afslag, som der ikke er lovhjemmel til.