Læsetid: 1 min.

Facebook siger undskyld til Pia Kjærsgaard

Pia Kjærsgaard er tilbage på Facebook, efter hun i går blev blokeret på det sociale medie for at kalde Helle Thorning-Schmidt for dum og naiv.
Pia Kjærsgaard er tilbage i debatten på Facebook. Det sociale medie blokerede Dansk Folkepartis værdiordfører, fordi hun kaldte Helle Thorning-Schmidt for ‘dum og naiv‘ i et indlæg

Pia Kjærsgaard er tilbage i debatten på Facebook. Det sociale medie blokerede Dansk Folkepartis værdiordfører, fordi hun kaldte Helle Thorning-Schmidt for ‘dum og naiv‘ i et indlæg

Niels Ahlmann Olesen

Indland
10. januar 2013

»Det er som Nordkorea«, skriver Pia Kjærsgaard i en statusbesked på Facebook, efter hun nu er lukket ind i varmen igen. I går modtog hun ellers en besked fra netværket, at hun ville være blokeret i 24 timer, for at bryde Facebooks retningslinjer, da hun kaldte statsminister Helle Thorning-Schmidt for ‘dum og naiv‘.

I et interview til bt.dk beklager Facebooks talsmand i Norden Jan Frederiksson forløbet.

»I forhold til Pia-sagen begik Facebook en fejl. Det, hun skrev, skulle ikke have ført til en blokering af hendes profil. Vi kontaktede vores europæiske hovedkvarter i Dublin, hvor der sidder folk og tager sig af de her anmeldelser, og de indså, at der er begået en fejl. Derfor vil vi godt undskylde over for Pia Kjærsgaard. Sådan en offentlig debat med så fremtrædende offentlige personer skal selvfølgelig have lov til at foregå på Facebook. Derfor har vi også ophævet blokeringen,« udtaler Jan Frederiksson til bt.dk.

Personlig fejl

Facebooks talsmand Jan Frederiksson kalder blokeringen en personlig fejl på Facebooks kontor i Dublin, hvor dansktalende ansatte løbende vurderer de anmeldelser de får fra brugerne.

Pia Kjærsgaard har accepteret undskyldningen, men mener at debatten foregår på ulige vilkår.

»Når jeg tænker på, hvad jeg oplevet af svinske kommentarer om mig og min person, eller falske profiler, hvor jeg udstilles på en grov krænkende måde, så har jeg svært ved at se, hvorfor det ikke er blevet blokeret og slettet af Facebooks censurkorps? Hvordan kan det også være, at det indlæg jeg skrev, som Facebook slettede, siden blev bragt på Helle Thorning Schmidts egen side – og blev stående?,« skriver Dansk Folkepartis værdiordfører på sin Facebookvæg.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Morten Kjeldgaard

Ja Pia, du er et stakkels offer for verdens ondskab.

Else Damsgaard, Lykke Johansen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Pia klynker igen over det folk siger om hende. Jeg troede ellers man bare havde at finde sig i hån, spot og latterliggørelse.

Hun er fintfølende, hun fik undskyldning af dr fordi en havde påstået Pia havde sagt at, fremmede formerede sig som rotter, alle danskere ved jo det ville Pia aldrig sige, nej, Hun sagde at, de formerede sig som kaniner!,og vupti en," liggen flad på maven undskuldning fra dr",
www.humanisme.dk/engelbreth09/e090615.php

Lasse Damgaard

Facebook i hænderne på politikerne er ren børnehave. Den er med til at fremme mobbekultur og retten til at blive hængt ud. uanset hvad du så har gjort af godt eller skidt....

Som HT udtalte forleden på sit pressemøde
-" Jeg har utrolig lidt respekt for anonyme kilder"-

Her vil jeg sige; Jeg har utrolig lidt respekt for politkere der bruger facebook til mobning og anden mishagsytringer af andre man ikke deler synspunkt med.

Anders Feder, Jesper Wendt, Morten Kjeldgaard, Lisa Rasmussen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Det reelle problem er , at Facebook sidder i Dublin med nogle dansktalende medarbejdere ( hvad er disse medarbejderes baggrund og kompetenceprofiler ? ) og censurerer hvad danskere skriver - anvender Facebook snævrere moralbegreber for hvad der er "passende", end vi gør i Danmark ???

Det må være danske standarder for ytringsfrihed , der anvendes i Danmark - og ikke f eks snævrere amerikanske eller italienske eller kinesiske eller russiske standarder.

Tænk hvis Facebook pludselig begyndte at anlægge politiske og religiøse betragtninger for hvad , der var acceptabelt - uha.

Simon Olmo Larsen, Torben Selch og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne kommentar

Lille ven Kroll:
Facebook anlægger politiske og religiøse betragtninger - samt økonomiske - for hvad , der var acceptabelt. (Og der er helt umuligt globalt at være venner med alle)
Som alle andre i denne den bedste af alle verdener.

Kristian Laursen

For helvede da. Dette er da årets tåbeligste sag indtil nu.

Facebook har omkring én milliard brugere, og gud ved hvor mange politikere og andre skrigeballoner blandt dem. I mange tilfælde censurer de blot anmeldte indlæg som udgangspunkt, fordi der bliver anmeldt mange tusinder af dumme indlæg hver eneste dag. Hvor vigtige tror vores presse egentlig at vi er blandt én milliard andre mennesker?

"Det er som Nordkorea"

Ja Pia, det er jo lige hvad det er. Det er som Nordkorea.

Kan Facebook ikke begynde at slette stråmænd i stedet?

Carsten Mortensen, Rasmus Kongshøj, Lisa Rasmussen, Svend Erik Sokkelund og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Prøv at kalde en anden person for 'dum' og 'naiv' på f.eks. social.bioware.com - og se hvor hurtigt jeres profil bliver lukket i 24 timer eller 3 gange 24 timer...

Michael Kongstad Nielsen

I denne sag har Pia Kjærsgaard da ret. Hvad ligner det, at et socialt medie bortcencurerer folks indlæg, fordi der står, at en person i en bestemt sammenhæng "er for dum og naiv", hvilket vi jo alle kan være engang imellem. Og ikke nok med cencuren, næh, der deles en lille karentæne-bøde ud i form af 24 timers blokering. Så kan de lære det. Jeg synes Kjærsgaard her ret, men man kunne jo bare holde sig væk fra skidtet. Det tør politikerne ikke i dag. Så er de ikke "med". Se bare hvordan Dagbladet Information hopper og danser for Facebook.

Hvad sker der Pia, bøj dig i støvet for ejendomsretten.

Simon Olmo Larsen, Karsten Aaen og Anders Feder anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

citat:
Facebooks talsmand Jan Frederiksson kalder blokeringen en personlig fejl på Facebooks kontor i Dublin...citat slut!

Bjarne Nielsen

Det lader ikke til at PK har været udsat for politisk forfølgelse. Hun har kaldt en anden politiker dum og naiv, og det må man åbenbart ikke.
Andre politikere må i så fald heller ikke kalde PK dum og naiv.
I forhold til ytringsfriheden er det ikke den største trussel.
Det udelukker jo ikke, at PK kunne have kritiseret den anden politikers politik gennem argumenter i stedet for nedsættende adjektiver.

Det modsatte er tilfældet, og det er uhyggeligt. Det er nu lykkedes PK at opnå en priviligeret stilling i forhold til andre brugere i kraft af sine forbindelser og pressens lydhørhed.
I en hastebehandling har ledelsen af det sociale medie hastebehandlet sagen og givet en lokal medarbejder skylden uanset vedkommende formentlig har fulgt firmaets retningslinjer. Og naturligvis sagt undskyld til PK, hvorved sagen er blevet god reklame for hende og det er blevet en smule mere legitimt at bruge nedsættende adjektiver i stedet for argumenter i politik.

Privatejede medier har så absolut magt, at jeg alene af den grund ikke betragter Danmark som et demokratisk samfund.

Jeg synes det var fint, at Facebook censurerede Pias udtalelser. Ærgerligt at de undskyldte for deres politik - som dybest set handler om, at man ikke skal hænge hinanden ud på nettet. Og det er fint. Så hvis Pia ikke kan holde ud, at Facebook har sådan en politik, så må hun finde sig et medie, hvor det står hende frit for at mobbe. Så alt i alt ærgerligt at Facebook ikke stod fast og at Pia måtte lære at leve med 24 timers ban.

Min kommentar om fruen brug af venstre arm snarere en den hoejre ... den holdt ikke laenge.

Marianne Rasmussen

Den gamle ræv har da fået det lige præcis som hun ønskede - nu er hendes udsagn ganske gratis gentaget vidt og bredt i alle medierne og over diverse kaffe- og frokostborde. Hun har ganske enkelt udnyttet FB til falsk folkepartis fordel og slået sit (værdi)politiske børnehavebudskab fast med syvtommersøm.

Kristian Laursen

Det der er så tåbeligt i denne sag, er at det overhovedet ikke handler om at Pia hvem-hun-nu-er har sagt at statsministeren er dum og naiv. Det handler om at én eller anden, der er uenig med Pia hvem-hun-nu-er, men sjovt nok alligevel følger hende på FB (en masochist nok), har valgt at anmelde hendes indlæg. Derefter følger en nærmest automatisk proces. Så er det heller ikke værre.

Spalteplads man kunne have brugt på danske gidsler i Somalia, borgerkrig i DR Congo og Centralafrikanske Republik, etcetera, bliver så brugt på at skabe omtale om en sag, der ikke findes.

At være på Facebook er ikke en menneskeret. Og at få en kommentar/billede slettet, er ikke et brud på noget som helst.

Lasse Damgaard

@Per

Nej den slags insinuerende udtalelser høre ingen steder hjemme.
- Kunne du ikke bare kalde en spade for en spade og PK for;
"En stinkende national lort" ?
Den ret har vi allesammen i følge PK 's logik når det kommer til ytringsfrihed...

Lasse Damgaard

@ Kristian Laursen

Nej ikke en menneskeret - men dog der et stort antal mennesker udlever deres sociale liv.
- Mange mennsker syntes det er fedt at give "High few" på et social internet medie - eller udgyde sin negativitet over "Åndsvage menneskers ret til at eksistere på deres præmis"

At tage stilling til kompliserede ting som Congo og andre konflikter - økonomi og avanceret storpolitik - er alt for krævende for moderne mennsker., så hellere et hurtigt "Like" på facebook