Læsetid: 7 min.

To undervisningssprog giver dygtigere elever

Privatskolen Sankt Petri Skole har succes med at undervise elever på både tysk og dansk. Skolens rektor mener, at de fleste børn har glæde af to undervisningssprog og opfordrer danskerne til at skrue ned for deres frygt for dannelse af parallelsamfund på muslimske friskoler
På Sankt Petri Skole bliver dansk og tysk sprog og kultur vægtet lige højt. Flersprogethed styrker elevernes faglighed, mener skolens rektor.

Tine Sletting

1. februar 2013

Klokken ringer ud til spisefrikvarter, og gangene fyldes af børn i flyverdragter, huer og halstørklæder. To veninder med armene slynget om halsen på hinanden går i takt ned ad gangen. Den ene hvisker hemmeligheder til den anden – gad vide på hvilket sprog?

På privatskolen Sankt Petri Skole i hjertet af København taler eleverne både tysk og dansk. Halvdelen af eleverne har dansk-tyske forældre og er derfor mere eller mindre tosprogede, når de begynder i 0. klasse. En fjerdedel har tysk som modersmål og er i Danmark, fordi virksomheder som Novo Nordisk og TDC har brug for deres forældres arbejdskraft. De resterende er primært af rent dansktalende, men har forældre, der ønsker, at de lærer tysk fra barnsben.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu