Læsetid: 1 min.

Hedegaard: »Det var hvad man kunne forvente«

Formanden for Trykkefrihedsselskabet er ikke overrasket over mordforsøget på ham. Lars Hedegaard måtte kæmpe for sit liv
Indland
5. februar 2013

Arkivfoto: Scanpix

Den kontroversielle islamkritiker Lars Hedegaard kæmpede for sit liv, da han klokken 11 i formiddags blev forsøgt dræbt ved sit hjem på Frederiksberg i København. Det fortæller han i et interview med politiken.dk.

»Jeg gik til angreb på ham og slog ud efter hans hoved, fortæller Lars Hedegaard.«

Formanden for Trykkefrihedsselskabet virker ikke overrasket over angrebet.

»Det er efterhånden, hvad man kan forvente, når man prøver at sige sin mening i det her land. Det kommer lidt bag på mig, at jeg skulle skydes, men det skulle jeg åbenbart, siger Lars Hedegaard.«

Han fortæller, at det ringede på hans dør lidt over klokken 11 tirsdag formiddag. Da dørtelefonen ikke virker, åbner Lars Hedegaard vinduet og ser en mand i en rød Post Danmark-jakke.

Lars Hedegaard går ned for at åbne, og nede ved døren siger manden, at han har en pakke til Hedegaard.

»Så giver han mig pakken, hvorefter han trækker en pistol og skyder efter mit hoved,« fortæller 70-årige Lars Hedegaard.

Lars Hedegaard undrer sig over, at han ikke blev ramt.

»Han affyrer et skud mod mig, men så står han og fumler med pistolen, og jeg tænker: Nu er gode råd dyre, siger forfatteren,« der derpå kom i håndgemæng med gerningsmanden.

»Han prøver at affyre et nyt skud, og jeg går til angreb på ham og slår ud efter hans hoved og så videre. Og som følge af det taber han pistolen inde i gangen, og jeg prøver febrilsk at få lukket hoveddøren, men det kan jeg så ikke, fordi han stikker en fod i døren og tvinger døren op og får fat i pistolen og prøver igen.«

»Og står så og fumler med den for at affyre et skud, og jeg prøver så igen at gå til angreb, og så løber han sin vej. Sådan er det,« siger Lars Hedegaard.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

»Det var hvad man kunne forvente«
Det er det desværre. Med bandekrige o.lign.
Det var det ikke engang. Der var nogle læderjakker, der bankede hinanden. Og et mord hvert andet år. Der var værtshusslagsmål og bank til rivalen i forsamlingshuset.
Det kan man da kalde sammenhængningskraft.
Bare vent, vi plejer at efterligne amerikanske forhold med nogle års forsinkelse.

Peter Nielsen, Per Torbensen og Jesper Jakobsen anbefalede denne kommentar
Flemming Andersen

Selvfølgeligt skal man ikke kunne forvente at nogen ikke kan tøjle deres holdninger eller religion og tror de har ret til at angribe andre.

Men det ved vi jo heller intet om endnu?

Janus Agerbo, lars abildgaard, Mette Hansen, ellen nielsen og Jette Abildgaard anbefalede denne kommentar
Jette Abildgaard

Ak ja...here we go again.....

Mikkel Nielsen, lars abildgaard, Morteza Ghorbani, Torben Nielsen, Peter Andersen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Lars, du er en ældre herre, men du ved jo nok, at postbude lukker sig ind selv, at ingen behøver gå til hoveddøren for at hente pakker. Du er helt alene om denne fabuleren om en 25 årig med skægstubbe (anden etnisk oprindelse.......), der ikke. Kunne ramme dit hoved på klodshold. Din "historie" er gennemhullet og langtfra skudsikker.

Keld Sandkvist, Mikkel Nielsen, lars abildgaard, Morteza Ghorbani, Torben Nielsen, Thorbjørn Thiesen, Martin Hansen , Mette Hansen, Karsten Aaen og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

@Leo Mogensen

Vent nu med dine postulater indtil sagen er bedre undersøgt.

Robert Ørsted-Jensen, Daniel Mikkelsen, Morten Lange og Gert Villadsen anbefalede denne kommentar

Det er blot en vinkel, som modvægt til Lars H's postulat og en opfordring til lige at klappe hesten.

lars abildgaard, Martin Hansen og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

Aaaarh, Flemming Andersen

"Selvfølgeligt skal man ikke kunne forvente at nogen ikke kan tøjle deres holdninger eller religion og tror de har ret til at angribe andre."

Der ER nok - med en smule erfaring fra liv og historie - præcis, hvad man KAN forvente!?

Den konkrete sag ved jeg selvfølgelig ikke noget om!

Troels H. Poulsen

Det er mærkeligt, at islamistiske terrorister og mordere i Vesten næsten altid opfører sig så klovneagtige og ude af stand til at gennemføre deres forehavende (undtagen 9/11, Madrid, London og van Gogh). F.eks. skobomberen, undertøjsbomberen, den etbenede bombemand, øksemanden osv. Derimod kunne en enkelt zionistisk terrorist sprænge et højhus og dræbe 77 på en enkelt dag.

Robert Nesta, Mikkel Nielsen, Bjarne Nielsen, Martin Hansen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Lykke Johansen

@ Casper Nielsen

Uvidenheden må du vist tage på egen kappe. Du godtager alt, hvad Lars Hedegaard har udtalt, mens du benægter (og gør grin med) de observationer, som Leo Mogensen har gjort sig. Bl. a. at det ikke er sædvane at skulle låse op for et postbud, der plejer at kunne lukke sig selv ind. Og det er da også meget bemærkelsesværdigt, at skudmanden ikke kunne ramme ofret på så nært hold.

Indtil sagen opklares (hvad man må håbe sker snart!), så er alt, hvad der er foregået kun gætværk.

Dog er én ting sikkert: det er lykkedes provokatøren og muslimhaderen Lars Hedegaard at få (næsten) alle til at betragte sig som både offer og helt.

Robert Nesta, Mikkel Nielsen, Bjarne Nielsen, lars abildgaard, Torben Nielsen, Peter Andersen, Tove Lodal, Lone Christensen, Niels Mosbak, Troels H. Poulsen, Niels Engelsted, Leo Mogensen, Karin Bennedsen, Martin Hansen , Mette Hansen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Hvis det politiske Danmark er rystet,
så er det naivisme i sin sørgelige ynkelighed!

Tino Rozzo, Dorthe Mortensen, lars abildgaard og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar
Troels H. Poulsen

"Løkke: Angrebet på Hedegaard er et angreb på alle danskere."

http://www.bt.dk/politik/loekke-angreb-paa-hedegaard-er-et-angreb-paa-al...

Ligesom attentatet på Ernst Eduard vom Rath var et angreb på alle tyskere.

Hvad bliver konsekvensen så i Danmark?

Noget, der ligner konsekvensen i Tyskland?

Det er der åbenbart mange, der håber på nu.

Mads Kjærgård

Alt andet lige, så er det en vederstyggelighed at se mediekværnen tage fat, inden nogen ved hvad det præcis handler om, er der ikke nogen der kunne klappe hesten lidt?
Jeg går forøvrigt ikke ind for vold og ytringsfriheden, ja frihed i det hele taget sætter jeg højere end noget som helst. Men jeg tænker også at med den måde medierne og politikerne får lov til at køre løs på udsatte befolkningsgrupper, så er det måske meget forventeligt, at der sker en reaktion. På et eller andet tidspunkt så bliver trykket så højt i kedlen, at den sprænger. Nu tænker jeg her ikke specifik på Islam, men også på den heksejagt, der foregår på arbejdsløse og bistandsklienter.

Bjarne Nielsen, Carsten Mortensen og Martin Hansen anbefalede denne kommentar

Det bliver spændende at se, om gerningsmanden bliver pågrebet. Kan der ikke være dna spor efter ham på Lars Hedegaard? jeg mener....han angreb jo gerningsmanden.

@casper Nielsen
Jeg ved ikke, hvorfor du opponerer så kraftigt mod mine overvejelser omkring de endnu ikke fuldt oplyste faktuelle hændelser d.d.. Jeg synes jo, at det vil være godt, hvis Lars H. Ikke er blevet beskudt.

Casper Nielsen

@Lykke Johansen
Jeg kan ikke lade vær at trække lidt på smilebåndet, da jeg på ingen måder har sagt eller overhovedet antydet noget af det, som du skriver i dit indlæg.
Du kalder det en observation, jeg mener nærmere det er postulater. Du må gerne kalde det en observation. Jeg vil bare for god orden skyld opridse hvad en observation er. En observation er en iagttagelse som bruges i bl.a. videnskabelige metoder. En observation kan foretages med "det blotte øje" eller med instrumenter, fx mikroskoper og røntgenapparater.
Forskellige erkendelsesteorier tillægger observationer forskellig betydning. Empirismen betragter observationer som "det givne", hvorimod andre erkendelsesteorier betragter observationer som et produkt af psykologiske og sociale forhold i den person, der foretager observationen. Der er også forskellige idealer om fx en bestemt analytisk indstilling hos den, der observerer. I modsætning hertil betoner fænomenologien betydningen af en naturlig, dagligdags observation.
Og nu er det sådan at Leo Mogensen ikke var tilstede og heller ikke har den fornødne viden andet end hvad han kan læse sig frem til, altså 2. eller 3. håndsviden. Uvidenhed igen igen.

Leo Mogensens teori er muligvis lidt langt ude, men ærlig talt ... ikke at kunne ramme en persons hoved på en meters afstand er da ualmindelig amatøragtigt. Der er i hvert fald ikke tale om nogen trænet terrorist eller terroristgruppe med en velgennemtænkt plan; det kan man da i det mindste glæde sig over.

Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Karsten Aaen, Martin Hansen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Hedegaard: »Det var hvad man kunne forvente«.

Sjovt at LH således er enig med de kommentatorer som mener han selv har været ude om det.

Tino Rozzo, Bjarne Nielsen, lars abildgaard, Torben Nielsen, Peter Andersen, Stig Rasmussen, Martin Hansen og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

Jeg var inde og kigge på b.dk for at se kommentarerne fra det berlingske segment. Jeg må efterfølgende konstatere, at vi godt kan afskaffe politiet i dette land: stort set alle kommentatorerne ( altså ikke de professionelle, men røsten fra folkedybet) VED helt sikkert, hvem der har skudt. Det er en muslim/islamist - for mange af kommentatorerne er det vist det samme - og jeg har som radikal nærmest en finger med på aftrækkeren!Og det forlanges at alle tilhængere af det forskrækkelige multikulturelle samfund - der jo som bekendt ALTID fører til vold og terror - tager afstand fra hændelsen. Således har man bekvemt fået placeret en stråmand ala " er De holdt op med at slå deres kone?"

Janus Agerbo, Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Karsten Aaen, Mette Hansen og Karin Bennedsen anbefalede denne kommentar
Flemming Andersen

Nic Pedersen

Ja det må du så undskylde, men jeg forventer mere at folk gider at slås om piger end for kors eller koran.
Jeg kender personligt ingen der gider gå så meget op i okkulte fænomener, at de vil miste en tand for interessen.

Selvfølgeligt er mennesker kampberedte hvis deres brød er truet, men det har den gode Hedegård vist ikke, så hvorfor mener du han skal forvente et skudattentat??

Herdis Weins:

Link ?

@Leo Mogensen
Politiet har fundet projektil og patronhylster, og gerningsmanden er set af vidner.

Så vi er ude i et større setup.

Jeg glemte at citere en tidligere kollegiemedbeboere, der som tidligere uddannet officer (og daværende officer af reserven) nogle gange blev voldsom træt af at blive verbalt angrebet af millitærnægtere, efter eget udsagn konsekvente pacifister og andre, der ikke forstod hans millitære engagement: "nogle gange bliver jeg bare så træt af, at jeg er villig til at forsvare dig, mens du vil ikke forsvare mig." Og sådan har jeg det med Lars Hedegaard, Søren Espersen og andre: I forlanger, jeg skal forsvare jeres ret til ubetinget at ytre jer og pisse på såkaldte fremmede i dette land, mens I pisser på mig med alverdens skældord for at forsvare deres ret til at blive respekterede som borgere på lige fod med andre.

Christel Gruner-Olesen, Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér, Jens Falkesgaard, Elisabeth Andersen, Bjarne Nielsen, Torben Nielsen, Ib Christensen, Martin Hansen , Lykke Johansen, Mette Hansen, Rasmus Knus, Niels Mosbak og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar

Egon Maltzon:
gå ind på b.dk og find Peter Kurrild blog under debatog blogs. Her har han et nyt blogindlæg under titlen, LOke, Thor og lars Hedegaard.

Søren Rehhoff

@ Leo Mogensen

"Lars, du er en ældre herre, men du ved jo nok, at postbude lukker sig ind selv, at ingen behøver gå til hoveddøren for at hente pakker."

Det kommer nok an på hvor man bor. Der hvor jeg bor, har postbudet ikke nøgle til hoveddøren, man skal selv hente sin post i postbokse sat op nede ved hoveddøren og hvis man skal modtage en pakke, skal man selv lukke postbudet ind via dørtelefonen. Postudbringningen foregår sikkert nogenlunde på samme måde, der hvor Lars Hedegaard bor, så det er ikke noget, der gør hans historie usandsynlig.

@Herdis Weins:

Så det var altså »Det var hvad man kunne forvente«. ?

Men ellers har reaktionen denne gang været befriende fri for 'men'er'.

Senest med Islamisk Trossamfund (Imran Shah) afdæmpede pressemeddelelse:
http://www.wakf.com/wakfweb/news.nsf/ByUID/AA94BE69242B1AA8C1257B0900603...

Lesson And Learn

@Casper, ja, jeg er uvidende og nej, du har ikke givet dig af med at konspirere. Jeg forsøger blot at højne dit humør.

Casper Nielsen

Sådan Information.

Det er sjovt nok at Information har fjernet alle mine indlæg fra denne tråd.
Virkelig humor i topklasse.

Casper Nielsen

@Leo Mogensen
Mit humør har nået uanede højder i aften over dig. Tak for din underholdning.

»Det er efterhånden, hvad man kan forvente, når man prøver at sige sin mening i det her land. Det kommer lidt bag på mig, at jeg skulle skydes, men det skulle jeg åbenbart, siger Lars Hedegaard.«

Det kommer vel også an på, hvordan man udtrykker sin mening, men der er der en national sort plet for øjet.

Som Ritt Bjerregaard udtrykte det i forbindelse med karrikaturkrisen "Den som sår vind - høster storm".

Jens Falkesgaard, Niels Mosbak, Bjarne Nielsen, Peter Andersen, Leo Mogensen, Ib Christensen, Martin Hansen , Lykke Johansen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Er der virkelig nogen i vore dage, der sender pakkepost med postvæsenet? Det virker stærkt mistænkeligt.

Ole Olsen
Du har da ret, her hvor jeg bor, sender vi alle vore pakker som fax eller E-mail. så Lars er nok fyldt med løgn.(ironi kan forekomme)
Der er jo nogen der ikke kan "overleve" at deres "ofre" i virkeligheden er agressorene.

»Det er efterhånden, hvad man kan forvente, når man prøver at sige sin mening i det her land. Det kommer lidt bag på mig, at jeg skulle skydes, men det skulle jeg åbenbart, siger Lars Hedegaard.«
Hvordan kan det man forventer komme lidt bag på én?

Jeg læste engang i Skalk, om en afdød franskmand der blev gravet op et sted i danmark. Han sad sammen med ligesindede i en stilling (vendt mod danskerne), men skulle lige vise dem sin bare røv. Det kostede ham livet, da der var én der kunne ramme med en bøssekugle. Nu blev LH ikke ramt, men han har da længe virket som om han var skudt i roen. Ud over det, så ser jeg frem til at man finder en gerningsmand, og kan han ikke findes, så kan man jo kun gætte på hvad motivet måtte have været. Find gerningsmanden pet, eller fis af.

Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér, Søren Roepstorff, Mette Hansen, Leo Mogensen, Lykke Johansen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Casper Nielsen

@Leo Mogensen

Kunne godt tænke mig at vide, hvor det helt præcist er at jeg, i denne tråd har prøvet at konspirere noget som helst??.

Jeg prøver hermed at citerer dit 1. indlæg igen: Lars, du er en ældre herre, men du ved jo nok, at postbude lukker sig ind selv, at ingen behøver gå til hoveddøren for at hente pakker. Du er helt alene om denne fabuleren om en 25 årig med skægstubbe (anden etnisk oprindelse.......), der ikke. Kunne ramme dit hoved på klodshold. Din "historie" er gennemhullet og langtfra skudsikker. Citat SLUT.

Du er hermed udnævnt til efterforsknings leder på sagen, så husk nu mobilen næste gang PET ringer og gerne vil have lige præcis dig, til at komme og få de sidste brikker på plads i opklarings processen. Du må meget gerne have din mening, du kommer bare til at fremstå naivt, ligesom så mange andre mennesker.

Og til @Lykke Johansen, hvor blev din ryg-klappende opbakning af til Leo Mogensen. Han har brug for støtten.

Lars Villumsen

Egentlig er det hele så enkelt, ens skæbne er afhængig af de idioter der er imod en og med en.

De få fornuftige afventer og forholder sig roligt og afdæmpet i sund balance.

"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts" - Bertrand Russel

I burde tie, thi I ved intet - endnu!

Flemming Andersen, Mette Hansen og Niels Jørgensen anbefalede denne kommentar
jasper bertrand

@Ruth
Det er ikke så nemt at ramme med en pistol som i tv-filmene. Selv for en trænet skytte er det svært at ramme nogen hvis ikke de er så elskværdige at stå helt stille, og det gælder også selv om man er meget tæt på.

Niels Jørgensen

At enhver er salig i sin egen tro er herved bevist - igen.

Helt realistisk, uden stillingtagen til ytringsfrihed, islamisters adfærd og uden moralforestillinger :
Nogen bruger ord som kugler mod modstanderne.
Andre bruger kugler af varmt bly.

Lars Hedegaard.

Godt du slap helskindet fra denne rædselsfulde episode,håber du fremover kan cykle i kvarteret med dine gøremål som vi andre i kvarteret,det manglede bare.

Robert Ørsted-Jensen, ellen nielsen og Flemming Andersen anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

Jeg er godt nok interesseret i identitet og motiv.
At islam er, for at bruge en eufemisme, mindre tolerant, overfor ikke-muslimer er een ting, men efter hvad jeg har kunnet læse mig til er angrebet planlagt rimeligt godt, og selv ikke allah's udvalgte værktøj kan kikse så absurd efter en smule planlægning, jeg mener .. pistol.. civilt offer...1½ meter.. rammer ved siden af..

Bjarne Nielsen

Der er flere mulige forklaringer på hændelsen. Jeg håber, at politiet kan regne det ud.

1. Det hele er iscenesat for at give hadprædikanten opmærksomhed. Her har vi i høj grad et motiv.

2) En forvirret person har set sig meget vred på hadprædikanten, men hans forehavende er meget klodset.

3) meningen var at skræmme, ikke eliminere hadprædikanten. Dog ikke sandsynligt. Det hele er for amatøragtigt.

Uanset hvad der skete ved denne hændelse bør alle vi, der tager afstand fra had og racisme, gøre vores bedste for at undgå, at episoden bliver en del af Hedegaards kampagne imod vor tids jøder, muslimerne.

Fanden tage folk som Hedegaard.
Vi medmennesker skal bekæmpe hvad han står for med fred, menneskelighed og argumenter.

Leo Mogensen, Tino Rozzo, Keld Sandkvist, Viggo Okholm, Mette Hansen og Henrik Darlie anbefalede denne kommentar

Det kan godt være, at jeg bare er paranoid... Men jeg ser False Flag operationer overalt i øjeblikket...

Hvis Lars Hedegaard reelt er angrebet, finder jeg det dybt forkasteligt! For som Voltaire (var det vist) sagde: Jeg vil bekæmpe dine meninger, men jeg vil dø for din ret til at have dem
Men med en så inkompetent attentatsmand, kombineret med, at Lars Hedegaard tilsyneladende ikke aner, at postbuddet bringer pakker op til ens hoveddør, gør, at det virker så dumt, at det er lige til en Hollywood-film.

Karsten Aaen, Tino Rozzo og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Daniel Mikkelsen

problemet er at for at ha en debat/diskussion skal begge parter være indstillet på at snakke i stedet for at bruge vold og dér ligger den virkelige kulturelle udfordring; at kunne diskutere og bruge argumenter i stedet for vold.

Arno Victor Nielsen

Knald i låget.
Hvorfor skyde en mand i hovedet som i forvejen har knald i låget? Det er da helt ude af proportioner.

Stig Rasmussen

Leo Nygaard: Du rejser dig op efter en fornærmelse/skænderi og livet går videre, det gør du ikke med en kugle i kroppen, så din sammenligning er helt hen i hampen..

Stig Rasmussen

Sjovt så mange der ser "False flag", når det er angreb der sætter deres holdninger i dårligt lys...

hvilke holdninger Stig?

Han ramte ikke på en meters afstand. Meningen var måske at han ikke skulle ramme!

@Stig Rasmussen:
Lad os antage, at det er en "islamistisk terrorist", der står bag:
I så fald, vil jeg finde angrebet 100 % forkasteligt. Som jeg nævnte før, vil jeg forsvare selv den største idiots ytringsfrihed (dog ikke tilsviningsfrihed).
Men medierne vil selvfølgelig bruge denne sag i den store suppe af "empiri", til at opildne til yderligere had mod islam/alle muslimere, præcis som den store suppe af "empiri" i 30'erne medførte til det omfattende had mod jøderne, og i sidste ende til et forsøg på udryddelse af disse.
Historien har den forbandede tendens med at gentage sig... Og selv en verdenskrig er glemt 2-3 generationer efter...

Stig Rasmussen

Peter Jensen: Eller han var en nervøs og elendig skytte, under rocker krigen skete dette ofte at de beskød hinanden på tæt hold uden at ramme en meter.

Karin Bennedsen

Det forekommer besynderligt, at skudmanden i sin omhyggelige planlægning ikke havde sikret sig, at pistolen var funktionsdygtig og han selv havde fået skydetræning, så han kunne ramme sit mål på en meters afstand.

Tja hvem havde mest fordel af det der er sket. Næsten lige som på Vejlegaarden...

Sider