Nyhed
Læsetid: 1 min.

Lars Hedegaard forsøgt dræbt ved sit hjem

Tidligere chefredaktør på Information og nuværende formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, blev kort før middag skudt efter to gange nær sit hjem på Frederiksberg. Ingen kom til skade. Politikere fordømmer angrebet
Lars Hedegaard. Foto: Scanpix

Lars Hedegaard. Foto: Scanpix

Indland
5. februar 2013

Formand for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard er forsøgt skuddræbt nær sit hjem tirsdag efter håndgemæng med en udenlandsk udseende gerningsmand, bekræfter selskabet.

Under foregivende af at ville aflevere en pakke til Lars Hedegaard, trak en 20-25-årig mand med anden etnisk baggrund end dansk, en pistol og affyrede skud mod Lars Hedegaard, der dog ikke blev ramt.

Den 70-årige Lars Hedegaard slap uden skrammer, da gerningsmandens pistol gik i baglås efter det første skud, der gik lige over hovedet på Hedegaard, oplyser politiet.

»En mand skyder på forurettede, men han rammer ikke, og kuglen går hen over hovedet på ham. Da han skal skyde igen, klikker pistolen, og så flygter gerningsmanden fra stedet,« siger politikommissær Lars-Christian Borg til Ritzau.

Efter nogen håndgemæng flygtede attentatmanden.

Trykkefrihedsselskabets bestyrelse er både rystede og vrede over attentatforsøget på Selskabets formand, men naturligvis lettede over, at forbryderen ikke fik held med sit forehavende.

Reaktionerne på mordforsøget tikkede hurtigt ind på Twitter, hvor flere politikere allerede har fordømt attentatforsøget. F.eks. skriver Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt følgende:

Også den kendte islamkritiker og hollandske politiker Geert Wilders har fordømt angrebet:

Også Enhedslistens Per Clausen fordømmer angrebet:

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mikkel Andersen

..slå nu koldt vand i blodet. Sådan en klummerrøvsattentatmand med rød postjakke og mikrofonhårsparyk bliver ikke på fri fod længe - så skal I nok få afklaret ift. de mange teorier om han er karseklippet eller muhammedaner. Verdenssituationen kan godt overleve at vi trækker vejret roligt indtil aftennyhederne kommer på med en nogenlunde sammenhængende historie om hvad det egentlig var der skete.

Benjamin Bach, Peter W. Svendsen, Peter Marckwardt, Michael Madsen, Lykke Johansen, morten Hansen, Flemming Andersen, Bjarne Nielsen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Stig Rasmussen

Gert: helt enig! - Hedegaard er bestemt ikke min kop the, men mordforsøget er netop et modbydeligt angreb mod hele ideen med at vi kan lade mennesker vi ikke deler holdninger med ytre sig frit.

Robert Ørsted-Jensen, Carsten Hansen, Anders Feder, Mette Hansen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Lars-Bo Abdullah Jensen

Forkasteligt at nogen kan finde på dette, at forsøge at skyde en anden person for hans holdninger, og hans kamp for sine holdniger. Jeg bryder mig ikke om de holdninger han står for, og som han gang på gang spreder, men derfra og så til at man forsøger at aflive ham, det er jo forkasteligt.

Robert Ørsted-Jensen, Carsten Hansen, Mette Hansen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

@John Mønterfod, ikke hvis drabet var lykkedes.

Finn G. Christensen

Så er det skabt endnu en helt på ytringsfrihedens alter - hvornår fatter de folk der kan finde på at skyde andre på deres ord, at de skader deres egen sag mere end gavner den. Det kan kun være folk uden argumenter, og sådanne er altid en uddøende race i ethvert system........hvis man ikke kan svare på ALLE kritiske spørgsmål med facts, så taber man i længden.......lukker sig inde....og skaber sit eget parallel samfund der kun kan overleve ved kunstigt åndedræt (tilskud)........længe leve den fri debat og retten til at ytre sig kritisk.......så kære Kim Hansen, hvem du end er......så udnytter du din ret og siger tænk jer om.....men, men, men mon ikke alt taler for at nogle tåber har forsøgt sig, som de har forsøgt sig på andre i lignende situationer?

Robert Ørsted-Jensen, Lars Hansen, morten Hansen, Flemming Andersen, Stig Rasmussen og Anders Feder anbefalede denne kommentar
Finn G. Christensen

Til orientering af Informations læserer, så var Lars Hedegaard chefredaktør for dagbladet Information fra 1987 til 1990.Under det sidste år på chefredaktørposten lagde han sig kraftigt ud med Informations læserskare ved at støtte en afdækkende artikelrække, som journalist Lars Villemoes skrev om Blekingegadebanden. Lars Hedegaard var altså også dengang en mand der turde tage et opgør om retten til at sige sandheder - dengang, og måske som nu, var Informations læsere ikke parate til at se slangen i egen gård.......

Michael Madsen, Per Torbensen, morten Hansen og Flemming Andersen anbefalede denne kommentar

Det er altså også ærgeligt, at Lars H bruger så meget energi på at hænge islamister ud. Han kunne kalde Joachim B Olsen bæløjet, Prins Henrik tyk, Helle Thorning en gangster. Alt sammen på en poetisk og slagkraftig måde, men alligevel er han så optaget af mennesker, som alligevel ikke værdsætter hans ytringer og som det er svært at beskytte ham mod. Og nu bliver der så skudt på ham. Lars, roooooolig nu. Give love. Det er kun Tempelridderne, ørkenrotterne og Gert , som vil huske dig, hvis du bliver ved i det spor.

Håber du er OK

Jens Thaarup Nyberg, Torben Nielsen og morten Hansen anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Vi kender hverken gerningsmænd eller motiv, så inden fløjkrigene bryder ud, så slå koldt vand i blodet og afvent en retsag.

Uanset hvad der er bag denne forkastelige handling, så har Per Clausen ret i sin tweet. Jeg er blot glad for det ikke blev et meningsløst drab på en mand, der uanset om man er enig med ham eller ej, er både skarp og dedikeret i sit arbejde.

Torben K L Jensen, morten Hansen, Flemming Andersen, Bo Johansen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
John Vedsegaard

Uanset om man kan lide Lars Hedegårds holdninger eller ej. I Danmark er vold af enhver art rent faktisk forbudt og med rimelig grund..

uffe hellum, ellen nielsen, Magnus Madsen, Per Torbensen, Flemming Andersen, Peter Taitto, Christian Harder, Jesper Wendt, Carsten Hansen, Bo Johansen, Henrik L Nielsen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Erik Clausen: (Ehl) "et angreb på ytringsfriheden."
Stig Rasmussen: "et modbydeligt angreb mod hele ideen med at vi kan lade mennesker vi ikke deler holdninger med ytre sig frit"

Det er forkasteligt at gå og myrde hinanden. Men etikken bliver lidt mudret når man blander ytringsfriheden ind i billedet. For Hedegaards ytringer ligger udenfor ytringsfrihedens grænser. Det har vi landsrettens ord for. Så der er altså tale om et angreb på menneskets ret til at komme med racistiske ytringer de ikke har ret til ...

uffe hellum, Søren Roepstorff, Dana Hansen, Lars Dahl, Leo Mogensen, morten Hansen, Martin Hansen , Jesper Wendt og Bjarne Nielsen anbefalede denne kommentar
Lars Kristensen

Hvorfor et menneske ville slå et andet menneske ihjel, har mange årsager.

En af dem, er at udøveren ikke har det verbale argument i sin magt og derfor går til yderligheder med vold.

En anden grund kan være, at udøveren ikke har kunnet komme ud med sine verbale argumenter, fordi ingen har villet give ham/hende mulighed herfor og derfor i stedet for går til yderligheder med vold.

Vi kender det i mange forhold, i vort samfund, hvor man fra mediernes side undgår at lade visse dele af befolkningen komme til orde og kan de ikke gennem medierne får sine argumenter frem, så går de på gaden med en demonstration og fornemmer de at selv en fredelig demonstration ikke virker, så går de til yderligheder med vold og hærværk. For nu får de pludselig mediernes bevågenhed, ikke i forholdet til deres argumentation, men kun i forholdet til deres udøvelse af vold og hærværk.

Det gør selvfølgelig ikke forholdene bedre, at medierne kun forholder sig til grupper i samfundet, når de udøver vold og hærværk. Medierne skulle beskæftige sig med alle grupper i samfundet og lade dem komme til orde også selv om de kommer med holdninger der går stik imod mediernes egne holdninger.

Det er gennem det levende ord at vi skaber et folkeligs samfund og det ville klæde medierne, dersom de ville åbne sig og give alle befolkningsgrupper mulighed for at komme frem med deres levende ord.

Per Torbensen, morten Hansen, Martin Hansen , Jette Abildgaard og Simon Olmo Larsen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Lars Hedegaard er med rette blevet dømt for diskriminerende udtalelser.
Det har han så fået sin straf for.

Skulle angrebet, hvad der er rimeligt at gætte på, have sit udspring i hans ytringer generelt, så man kun fordømme og undre sig over hvis nogen tror det er i indvandreres interesse at noget sådant sker.

Jonathan Mikkelsen

Kasper Hviid: Bare fordi Hedegaard én gang er blevet dømt for at have ytret sig racistisk, er han ikke nødvendigvis racist. Trykkefrihedsselskabet står for mange andre ting end udtalelser, som kan være racistiske. Selvom motivet endnu ikke er fastlagt, tyder meget på, at formålet var henrettelse af en person, som har ytret sig kritisk om islam. Ikke alle ytringer om islam er racistiske (selvom nogle mennesker gerne så det sådan). Derfor er det et angreb på ytringsfriheden.

Jonathan Mikkelsen

Lars Kristensen: korrekt. Det er mediernes, samfundets, danskernes, alle andres skyld... suk.

Carsten Hansen: Man kan kun dele din undren, men motivet er næsten utvivlsomt religiøst-fanatisk, ikke invandrerpolitisk.

Bjarne Nielsen

Hvis man lægger en hel befolkningsgruppe for generaliserende had, er der altid en risiko for, at nogen i befolkningsgruppen bliver rigtigt frustrerede og slår fra sig med de midler, de har.

Lad os dog lige vente på politiets forklaring om det påståede attentat.

Indtil da ved vi ikke, om begivenhederne skete som påstået, og hvis de gjorde, kan det lige så vej være et attentat af personlige grunde som politiske.

Det er tragisk, hvis den, der har prædiket had, nu kan stå frem og tjene points i offerrollen.

Leo Mogensen, Martin Hansen og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar

Hold nu op med det pjat om racisme eller manglende mulighed for at udtrykke sig i medierne for muslimer. Islamister har en lang tradition for at slå dissidenter ihjel eller forsøge på det: Salman Rushdie, Ayaan Hirsi Ali, Theo Van Gog, Kurt Westergaard, men holder sig heller ikke for fine til at skyde 14 årige piger der bare gerne vil have en uddannelse.

En sådan gennemgående radikal vold kan kun tages som udtryk for at Islam lever gennem vold og trusler, da bare det at åbne en flig for et kritisk syn på kulturen/religionen straks ville medføre en afskaffelse. Det er ganske som Sovjet ikke kunne overleve Perestrojka og Glasnost. Den radikale islam tillader ikke den mindste form for debat om sig selv, givetvis fordi de ved at når frygten er væk (for både den jordiske og himmelske fordømmelse), så er deres magt også væk. De er i sandhed iført kejserens nye klæder.

Flemming Pedersen, Dorthe Mortensen, ellen nielsen, Jonathan Mikkelsen, Helge Rasmussen og Ole Olsen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Erik H. Skriver.

" Den radikale islam tillader ikke den mindste form for debat om sig selv, givetvis fordi de ved at når frygten er væk (for både den jordiske og himmelske fordømmelse), så er deres magt også væk. De er i sandhed iført kejserens nye klæder." Citat slut.

Heri er jeg ganske enig og derfor har jeg længe skrevet, at det er at gøre almindelige hverdagsmuslimer en bjørnetjeneste ved at undlade kritik af islam.
Det er kun det islamister der profiterer af og derved konsoliderer deres magt.

Enhver saglig kritik af islamisme og hele tanken om at islam ikke skal skånes for hverken hån eller kritik, finder jeg derfor ganske rationel.

Lars Hedegaard falder, i min optik, ikke ind under saglighed og skal derfor tales midt imod. Men dertil og ikke længere.

Enig Kasper, de har selv inviteret. Det erkender han da også.

Jonathan Mikkelsen

"Bare fordi Hedegaard én gang er blevet dømt for at have ytret sig racistisk, er han ikke nødvendigvis racist."

Aheem, det holder vist ikke for en nærmere prøvelse, når man tager hans øvrige udtalelser af nedgørende karakter i betragtning.
Manden har i øvrigt stærke forbindelser til højrefløjskræfter i udlandet og herhjemme.

Når det er sagt er det selvfølgelig ikke rigtigt at forsøge at aflive ham, han er trods alt bare en mærkelig, gammel mand med nogle bizarre holdninger.

Laust Persson, uffe hellum, Jeppe Juul, Anders Krog, Kristian Rikard, Dana Hansen, Christel Gruner-Olesen, Tino Rozzo, Karsten Aaen, Lars Dahl, morten Hansen, Martin Hansen , Jesper Wendt, Grethe Preisler og Simon Olmo Larsen anbefalede denne kommentar

Forstemmende bor 5 minutters gang fra hans bopæl på grænsen imellem Valby og Frederiksberg ,har ofte i dagligdagen mødt Hedegaard på cykel -fang psykopaten vi er alle frie borgere med ret til meninger og holdninger.

ellen nielsen, Flemming Andersen, Anders Feder, Henrik L Nielsen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Carsten Halvorsen

Hedegard har længe dyrket martyriet.
Nu fik han det endelig:

http://halvorsensk.wordpress.com/2013/02/05/hedegaards-martyrium/

Laust Persson, Leo Mogensen, Dana Hansen, Torben Nielsen, John Vedsegaard, Mette Hansen, Martin Hansen , Peter Taitto og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Er det ikke mere sandsynligt, at gerningsmanden IKKE havde til hensigt at skyde Hedegaard, når han efter alle disse professionelle forberedelser (postjakke osv) ikke på klods hold var i stand til at ramme sit offer og tilføje ham selv den mindste lille skramme. Er det ikke mere sandsynligt, at han bare ville foregive at ville skyde Hedegaard, måske med det formål at skræmme ham eller opskræmme befolkningen for den sags skyld? Hvis det er et terrorangreb, så er der masser af andre spørgsmål at stille. F.eks. om gerningsmanden i forvejen kunne være en kending af PET, under overvågning eller ligefrem forsøgt rekrutteret, som det ofte har været tilfældet ved tidligere terroranslag? Det får vi svar på, hvis Mikkel Andersen har ret, og gerningsmanden ikke kan forblive på fri fod ret længe.

Laust Persson, Jeppe Juul, Benjamin Bach, Søren Roepstorff, Heinrich R. Jørgensen, Carsten Halvorsen, Peter W. Svendsen, Torben Nielsen, Karsten Aaen, Lars Dahl, morten Hansen, Mette Hansen, Bill Atkins, Benny Larsen og Martin Hansen anbefalede denne kommentar

Erik Hamre

Det er der også. Den tidligere formand for Hizbut Tahrir fik vist 60 dages fængsel for at opfordre til drab på jøder.

Flemming Andersen

Man bør afvente pågribelsen og afhøringen af gerningsmanden, før man laver det helt store korstog imod nogen tro eller overbevisning.
Det bør man iøvrigt slet ikke gøre, da personer straffes for deres handlinger og i sær med fortsæt og ikke deres holdninger og religion.
Så det er kun når man ikke kan tøjle sine holdninger de udgør et problem for samfundet, hvilket så også gælder for mig.

Måske en højreetremist, der ved hvilken sympati et skinangreb medfører, hvem ved?
Oslo/Utøya 22 juli kørte news hele 14-16 timer med mistanke om islamist, da det så kom frem vedkommende så norsk ud, så måtte det være en konvertit, så døm ikke for hurtigt, alt er pt gætteri.

Carsten Hansen

Jeg er helt med på det med at afvente nærmere.
Indtil videre debatterer vi ud fra formodninger.

Men så længe alle gør sig dette klart, så er det fint nok.

Som Kasper Hviid er inde på, kan det diskuteres om et eventuelt angreb på ytringsfriheden har fundet sted selvom der skulle være tale om en politisk motiveret handling. Muligvis er der tale om selvtægt og mordforsøg; kriminel gengældelse af en kriminel og krænkende handling, hvilket i sagens natur er strafbart. Ingen er helte i en sådan historie.

Erik Hamre:
"Jeg har aldrig forstået venstrefløjens indædte forsvar for Islam."
Jeg tror at du skal se venstrefløjens kamp for respekt og anerkendelse af islam som et naturligt element i bestræbelserne på at omgærde enhver religiøs trosbekendelse med respekt og anerkendelse - hvilket er noget ganske andet end at forsvare (kulturelt/religiøst/politisk motiveret) kriminalitet. Hvis du vender blikket mod danske forhold vil du kunne konstatere at samme venstrefløj typisk vier den danske protestantisme samme solidaritet og kulturelle beskyttelse - på trods af diverse indbyrdes brudflader. De allerfærreste danske venstreorienterede ville acceptere diskrimination af protestanter, heller ikke de radikaliserede strømninger indenfor protestantismen I så fald er de ikke venstreorienterede af gavn, men blot af navn.

Lars Peter Simonsen, Benjamin Bach og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar

Bjarne Nielsen skriver:

" Hvis man lægger en hel befolkningsgruppe for generaliserende had, er der altid en risiko for, at nogen i befolkningsgruppen bliver rigtigt frustrerede og slår fra sig med de midler, de har."

Det samme citat kan man vel også bruge til at retfærdiggøre Højreorienteret terror? Det er vel den samme frustration og/eller politisk afmagt en person med sådan en anskuelse har.

Det er beskæmmende at der er så mange læsere som finder et mordforsøg på baggrund af udtalelser retfærdiggjort, men det skyldes vel at man er politisk uenig med offeret. På den måde minder i mere om den modstående politiske yderfløj end i forhåbenligt bryder jer om?

Det er det samme som at sige der ikke er kriminelle blandt homoseksuelle. Så hvis man ikke angiver homoseksuelle, så sympatiserer man med kriminelle. En stråmand.

Magnus Madsen: Der er ingen her, der sympatiserer med en, der griber til våben. Heller ikke fordi man er uenig med offeret.

Hasse Gårde-Askmose

Det kan på en vis måde undre èn, at der ikke er nogen, der har prøvet før nu. Og Gud ske lov for det.

Det skyldes måske, at selv hos de mere radikale islamiske ekstremister betragter Lars Hedegaard som et lille nul, det ikke er værd at beskæftige sig med.

Vi må jo afvente opklaringen af sagen, men man bør nok ikke spinde for mange teorier på baggrund af klikkende pistoler m.m.!
Sådan noget hændte også under "likvideringsforretninger" under krigen f.eks.
(hvis man har hørt/læst lidt fra den tid)

Martin Hansen , Per Torbensen, Flemming Andersen og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar

Pim Fortuyn-Theo van Gogh blev myrdet-forstemmende.

Geert Wilders-Lars Hedegaard er da lakmusprøven på et demokrati,selvfølgelig accepterer vi ikke dette -glem alle mulige idiosynkratiske synspunkter og meninger-stop nu.
Lars forklar mig selv røv,kan vi ikke bruge til noget her-undskyld mig som gammel kristen kommunist.

Det er sådan, at vi kun har Lars's udsagn om, at han gik til hoveddøren i opgangen for at lukke et postbud ind, selv om Lars godt ved at postbude selv lukker sig ind i opgange. Hele historien lyder i min optik som det pure opspind....historien er gennemhullet på felter, så klap lige hesten og afvent optrævlingen.....

Lars Peter Simonsen, Dana Hansen, Peter W. Svendsen og Martin Hansen anbefalede denne kommentar

hmmm!! ....er dette helt forbigået vores flittige debattører??
"Lars Hedegaard frifundet for racisme"

http://www.information.dk/telegram/298915

jens peter hansen

Jeg synes det er forstemmende at så mange synes at det ikke er i orden at skyde et andet menneske, men alligevel siger: Men ............ lige det her tilfælde..... Skræmmende.

Lars forklar mig selv røv-ikke Lars Hedegaard -naturligvis,begrebet Lars som gammel vending.

Jeg har netop hørt et interview af Lars Hedegaard, som tydeligvis er forvirret og i chok. Adspurgt om en beskrivelse af gerningsmanden ytrer han: "En indvandrer. Eller en efterkommer af indvandrere. Fra Mellemøsten eller Pakistan." Ikke mere.

Så siger han pludselig noget fornuftigt, adspurgt om hvad han tænker om sin egen rolle og motivet bag handlingen - nemlig at det har han ikke vidne og overblik nok til at kunne udtale sig om; nu må politiet tage over og belyse sagen.

Desværre falder fornuften umiddelbart efter bort, da intervieweren informerer ham om at utallige danske politikere fordømmer angrebet og betragter det som et anslag mod ytringsfriheden. Lars svarer at det er han da glad for at man endelig har fået øjnene op for, men beklager at man ikke forlængst har gjort noget ved 'problemerne'.

Åbenlyse krisetegn.

Vi har også en statsminister i krise; hun ytrer i pressen først at vi må afvente en opklaring af begivenhederne og til da afstå fra at mene noget - men sekundet efter mener hun alligevel at man må mene at anslag mod demokrati og ytringsfrihed er noget, man på det kraftigste må tage afstand fra. Mage til inkonsistens.

Og vi har en værdiordfører fra Dansk Folkeparti, som mener at Danmark ude i verden er kendt som et 'demokratisk, åbent og frit samfund'.

Jeg nåede lige at høre SF's formand tage 'skarpt afstand' og tale om danske 'kerneværdier', som om nationen er under angreb. Så besvimede jeg.

Lars Peter Simonsen, Jens Thaarup Nyberg, Anders Feder og Martin Hansen anbefalede denne kommentar
Jonathan Mikkelsen

Niels Mosbak

Det kan du så mene. Jeg mener ikke nødvendigvis, at en person er racist, fordi han udtaler sig kritisk om en religion - uanset om det er kontroversielt eller ej - og heller ikke, fordi han har stærke højrefløjsforbindelser. Hvis han stillede sig op og sagde, at kristne fædre voldtog deres døtre, ville folk bare ryste på hovedet. Ja, vi kan diskutere begrebet racisme herfra og til månen. Jeg mener personligt ikke, at en kritik af religion er racisme. Særligt ikke af islams fundamentale og ekstreme medlemmer. Det svarer til at kalde en person racist, som udtaler sig kontroversielt og kritisk (og som i øvrigt har stærke venstrefløjsforbindelse) over for nazister. Nuvel, det kan være diskrimination, men ud fra en ordlydsfortolkning kan det ikke være racisme. Men det er for så vidt irrelevant. Spørgsmålet er, om han er blevet angrebet for at udtale sig racistisk, eller om han er blevet angrebet for at udtale sig islamkritisk. Jeg ved godt, hvad jeg vil skyde på.

Carsten Hansen

Rene Bolvig.

Du har ret. Først blev han dømt i landsretten , senere frifundet i højesteretten.
Udtalelserne var/er stadig diskriminerende , men de var ikke ment til offentligt brug.

Men alt dette er i og for sig irrelevant, da mordforsøg naturligvis aldrig kan forsvares.

Per Torbensen

Du plejer at være ret klar i mælet, men kunne du ikke forklare, hvad du mener med det der "Lars forklar mig selv røv", hvis det ikke er Lars Hedegaard?
Jeg er muligvis lidt fattesvag her? ;-)

1. Manden er ikke død. 2. Motiver kan vi kun gisne om. (Vi bør huske på, at f.eks. i Norge en vis nordmand (Brivik) dukkede op som gerningsmand. 3. Uden gerningsmand ingen motiver. 4. Kan hænde at Hedegaard havde andre lig i lasten (undskyld det upassende), som kunne motivere til et opgør, skræmmeskud, hvad ved jeg.. 5. Makrellens nedskydning er ikke klassificeret som terror, eller ekstremisme osv. faktisk er der mange, der mener at gerningsmanden både holder foredrag og hæver tv-honorar ind imellem. Så det...
Ingen er død.

Nic.
Det er gamle folke vendinger -tale
og jeg kom galt afsted. Kender du udtrykket :spildte ord på balle lars?

Brugte navnet Lars forkert-det hedder Cristian for klar mig selv røv-og ikke Lars og Lars i denne sammenhæng er ikke Lars Hedegaard-ja tale er sølv-tavshed guld etc.

Så udtrykket som jeg skulle bruge men forvekslede er:Christian forklar mig selv røv.

Forstår du Nic ellers prøver jeg gerne igen som Christian forklar mig selv røv..

Lars Hedegaard er ikke balle Lars i min kommentar-tværtimod.

Per,

jeg kender godt "spildte ord på balle lars", men jeg må tilstå, at jeg ikke forstår en skid af resten!
Kan det være noget, som vi jyder måske er gået glip af?
(vi kan selv bruge vendinger, som andre finder svært forståelige! ;-))

Nic .

Mener blot,at fanden er løs i Laksegade,når mange kommetarer vil bort forklare eller forklare ,et skud over hovedet på Lars Hedegaard,uanset hvor sympatierne ligger hos den pågældende person.

Det er en fej handling,men som du selv skriver,lad os afvente efterforskningen.

Men et efter følgende klik fra en pistol er vel heller ikke helt uskyldigt-går den af går den af.

Tak Per,

så er jeg forståelsesmæssigt med igen! :-)

Og hvis gamle kommunister fastholder, at ingen bør skydes på fordi han har udøvet religionskritik,, så gir jeg gerne gamle kommunister håndslag og medhold i en god sags tjeneste!
(vi afventer opklaringen af sagen)

Men hvor kommer det der med Christian Røv fra, hvis man nu skulle høre det en anden gang?

Nic, - lange og indviklede og ekstremt tekniske forklaringer, så vidt jeg kan tyde.

Flemming Andersen

Nic Pedersen

Ja det må du så undskylde, men jeg forventer mere at folk gider at slås om piger end for kors eller koran.
Jeg kender personligt ingen der gider gå så meget op i okkulte fænomener, at de vil miste en tand for interessen.

Selvfølgeligt er mennesker kampberedte hvis deres brød er truet, men det har den gode Hedegård vist ikke, så hvorfor mener du han skal forvente et skudattentat??

Flemming Andersen,

jeg tror faktisk ikke, at hverken du, jeg eller mange andre fornuftige og besindige folk, har ret meget at undskylde.
(vi vil jo netop hellere slås om piger end hellige bøger,hvis vi endelig skal slås)

Men du kan vel vanskeligt benægte, at skruppelløse fanatikere +medløbere findes i virkeligheden, det være sig politiske eller religiøse?
Så man må jo forvente, hvad man tiltrækker, ikke sandt?

Hvis du eller jeg ejede en Rolls Royce, så ville vi jo nok ikke lade den stå ulåst, vel?
For der findes jo nu engang biltyve.

Sider