Læsetid: 1 min.

Professor i samarbejde med biohackere

6. februar 2012

Professor Birger Lindberg Møller fra Københavns Universitet indleder nu et samarbejde med biohackere fra foreningen BiologiGaragen, der er en del af et nyt globalt fænomen, hvor bioinnovatører og gør-det-selv biotek’ere samles i kældre og garager for at dele viden og opfinde nyt. Fænomenet spås en stor fremtid af bl.a. Bill Gates.

Birger Lindberg Møller, der er professor på Center for Syntesebiologi mener, at der er masser af inspiration at hente i gør-det-selvmiljøet for såvel universitetsforskere som forskningsunderstøttede virksomheder, fordi de er baseret på udveksling af viden frem for rivalisering og forretningshemmeligheder.

Forskere og virksomheder kan til gengæld stille med solid erfaring. De unge biohackere i BiologiGaragen har bl.a. udviklet en gratis smart phone-app, der kan tælle bakteriekolonier og overvåge deres væksthastighed.

»Det er i disse miljøer, at helt nye typer af produkter vil opstå, baseret på en utraditionel kombination af håndværksmæssig dygtighed og interesse for ny teknologi. De har potentialet til at blive nye kilder til økonomisk vækst, præcis som regeringen efterlyser,« siger professoren.

Novozymes følger også udviklingen i hackermiljøet og er sponsor for BiologiGaragen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu