Nyhed
Læsetid: 3 min.

EU-database skal registrere alle rejsende

Kritikere kalder det et Big Brother-system, der kan misbruges. Men EU’s justitsministre ventes at sige ja til opbygning af en ny stor database, hvor alle indrejsende til EU skal registreres med fingeraftryk og andre personlige oplysninger
Årligt rejser godt 400 mio. mennesker fra lande uden for EU ind og ud af Unionens medlemslande. Der findes ikke et centralt register over indrejsende. Et nyt system, der kræver fingeraftryk af de indrejsende, vil gøre det nemmere for de rejsende at komme gennem pas- og grænsekontrol  samt at få fornyet deres visum

Årligt rejser godt 400 mio. mennesker fra lande uden for EU ind og ud af Unionens medlemslande. Der findes ikke et centralt register over indrejsende. Et nyt system, der kræver fingeraftryk af de indrejsende, vil gøre det nemmere for de rejsende at komme gennem pas- og grænsekontrol samt at få fornyet deres visum

Bjarke Ørsted

Indland
7. marts 2013

Med en ny ’smart’ grænsekontrol vil EU fremover registrere alle indrejsende fra lande uden for EU i en ny stor database. Årligt rejser der godt 400 mio. mennesker fra lande uden for EU ind og ud af Unionens medlemslande, og det nye system vil gøre det nemmere for de rejsende at komme gennem pas- og grænsekontrol samt at få fornyet deres visum, bedyrer EU’s kommissær for justits- og indre anliggender, svenske Cecilia Malmström.

Der ventes at være bred opbakning fra medlemslandene – herunder fra Danmark – når forslaget i dag for første gang skal drøftes af EU’s justits- og indenrigsministre.

Men i Europa-Parlamentet og blandt uafhængige borgerrettighedseksperter vækker forslaget bekymring, fordi det minder om USA’s kontroversielle indførsel af dataregistrering af alle besøgende til USA som et led i kampen mod international terrorisme.»Alle rejsende fra ikke-EU lande vil nu i praksis blive behandlet som mulige kriminelle. Deres fingeraftryk vil blive taget hver gang, de rejser ind og ud af EU, og de gemte data kan også bruges, hvis de kontrolleres af politi inden for EU,« siger Ska Keller, medlem af Europa-Parlamentet for De Grønne. Også hos Socialdemokraterne og de liberale i Europa-Parlamentet vækker forslaget bekymring.

Forslaget om ’smart grænsekontrol’ har to elementer:

Borgere fra tredjelande, som ofte rejser ind og ud af EU – f.eks. forretningsrejsende – kan frivilligt tilmelde sig et program, hvor vedkommende lader sig registrere i en database med en række oplysninger og fingeraftryk. Det betyder, at de som ’forhåndsgodkendte’ hurtigere kan komme gennem grænsekontrollen ved indrejse i EU og ikke skal stå i lange køer i den normale paskontrol. EU-Kommissionen regner med, at mindst fem millioner vil lade sig registrere i et sådant system. De, som ikke er i dette system, skal ved indrejse til EU registreres automatisk i databasen og afgive aftryk af alle 10 fingre. Oplysningerne vil blive gemt i seks måneder.

Intet centralt register i dag

Systemet vil i høj grad afløse det nuværende gamle med stempling af pas og gøre det lettere for ikke blot de rejsende fra tredjelande, men også for EU’s myndigheder til at kontrollere illegal indvandring, siger justitskommissær Cecilia Malmström.

»Vi har i øjeblikket ikke noget samlet, centralt overblik over, hvem der rejser ind og ud af EU. Samtidig vil systemet gøre det lettere at opspore dem, som forbliver ulovligt i EU efter udløb af deres visum.«

Men det nye system bliver dyrt at indføre. Det vil koste mindst 1,1 mia. euro, (otte mia. kr.) at indføre frem til 2018, og eksperter tvivler på, at det vil bidrage væsentligt til at standse illegal indvandring eller bekæmpe organiseret kriminalitet og terrorisme.

»De fleste illegale indrejsende til EU bliver smuglet ind over grænserne uden at vise hverken pas eller visum,« lyder det fra Mathias Vermeulen fra den uafhængige organisation Statewatch, der overvåger indvandringspolitik og retspolitik i EU-landene.

Dataregistreringen vil kun give mening, hvis politi og andre myndigheder i EU-landene får fri adgang til databasens oplysninger, hvilket ikke umiddelbart er en del af forslaget. EU-Kommissionen åbner dog mulighed for, at EU-landene på et senere tidspunkt kan drøfte en sådan anvendelse af databasen.

»Det må give anledning til bekymring for EU-borgernes retssikkerhed,« siger Jan Philipp Albrecht, retspolitisk ordfører for de Grønne i Europa-Parlamentet.

»Og det er samtidig absurd, at man vil bruge store beløb på et datasystem, der ikke giver nogen garanti for resultater på et tidspunkt, hvor EU er sat på sparekurs. Pengene kunne bruges bedre til at investere i de nationale politistyrker og Europol, som har ansvaret for bekæmpelse af kriminalitet og terrorisme.«

Netop omkostningerne ved systemet ventes at blive det væsentligste stridspunkt, når EU-ministrene skal drøfte det.

På mødet i dag vil Rumænien og Bulgarien endnu en gang få nej til deres ønske om at komme med i EU’s Schengen-system om åbne grænser, som 23 af EU-landene i øjeblikket deltager i.

Tyskland, Holland og Finland vil sige nej. Hovedsageligt af frygt for en ukontrolleret indrejse af romaer – sigøjnere – fra de to Balkan-lande, hvis paskontrollen ophører.

Serie

Industrien bag Fort Europa

Seneste artikler

 • Banker profiterer på EU’s ønske om lukkede grænser

  2. marts 2013
  Gennem investeringer og milliardlån tjener store internationale banker penge, når EU køber avanceret militærudstyr til grænsekontrol. Derfor har bankerne en betydelig interesse i, at EU bruger stadig hårdere midler til at holde immigranter ude, siger forskere
 • Militære grænsekontrolsystemer udgør en trussel mod retten til at søge asyl

  25. februar 2013
  Satellitter, droner og bevægelsesdetektorer skal fremover sikre EU mod illegal indvandring. Men avancerede grænsekontrolsystemer underminerer retten til at søge asyl, og hensynet til immigranter er blevet glemt i EU’s migrationspolitik, siger forskere
 • Militærfirmaer spiller dobbeltrolle i EU’s grænsepolitik

  21. februar 2013
  Multinationale militærfirmaer tjener millioner på at levere avanceret teknologi til militariseringen af EU’s grænsekontrol. De samme firmaer har gennem Europa-Kommissionens ekspertgrupper selv rådgivet EU til at bruge militærteknologi til at holde illegale immigranter ude
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Jensen

For nogle dage siden kom Le Monde ud med en opsigtsvækkende kommentar:

Accenten i EU er helt tydelig ved at blive mere og mere tysk.

Hvor er jeg enig.

Henvisning her:

Die Leute in Europa haben von Merkel und den Märkten zusehends die Nase voll. "Der deutsche Traum ist der europäische Alptraum", hat die französische Tageszeitung "Le Monde" geschrieben. Nicht einmal 25 Jahre, nachdem das neue Deutschland seine volle Souveränität wiedererlangt hat, ist es in Europa auf dem Weg in die politische Isolation.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/schweizer-anti-abzock-gesetz-d...

Først var der den latterlige danske grænsebom-sag, som EU, med god grund, var eget imod. Og blot få år efter komme EU med et ligeså problematisk initiativ, som forhåbentlig ikke bliver gennemført.

Men det interessante er, at den danske regering åbenbart har accepteret dette, og i hvert fald ikke kan se noget problem i denne registrering.

Vi hører til dem, der rejser meget over grænserne og mange gange om året. Og vi rejser ikke blot op og ned i Europa men også øst og vest. Men vi gør det i bil.

Det er da rigtigt, at man kan bruge rigtig meget tid ved grænserne. Alene indenfor de sidste 6 måneder har vi bl.a. siddet 2:45 time ved grænsen mellem Hungary og Vojvodina, og 1:30 time ved grænsen mellem Hrvatska og BIH.

Af ren nysgerrighed vil jeg da gerne vide, hvordan EU kan love os, at vi vil komme forest i rækkerne, så vi ikke skal spilde tid på grænsepassager, for det forudsætter jo, at EU bygger hele grænseanlæg om i ikke-EU-lande. Og ofte ligger grænserne jo i en snæver klippepassage, hvor man skal sprænge hele bjerge væk.

Men jeg syntes, at dette er mindst lige så ubehageligt, som grænseboms-sagen. For med dette register har man jo styr på, hvad borgerne gør. Og når EU kan gøre dette, vil enhver anden bananrepublik også gøre det.

Alexander Ildhøj

Så alle personer som bor udenfor EU, skal have registreret sine fingeraftryk i databasen for, at kunne rejse ind i Europa? Det lyder da ganske grotesk.. Jeg ville da i hvert fald blive rimelig tvær hvis jeg blev påkrævet, at aflægge fingeraftryk for at kunne rejse ind i USA.
Jeg ville nok nægte det under alle omstændigheder.

Alan Strandbygaard, Karsten Aaen, lars abildgaard, Gert Romme og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Peter Nielsen

Brave New World, 1984.

Welcome to reality :)

Rejs ud. For næste gang er det jeres fingeraftryk, de registrerer. Total kontrol.

Der bliver revolution overalt i Europa, snart. Det ender med, at konspirationsteoretikerne har ret.

Sygt.

Jette Abildgaard

De mennesker der ''leder'' Europa har da vist vaeret paa kursus hos Aarhusianske ORG lyder det til, for dette her er da helt bizarre og ja, som en af I andre naevner, - noejagtigt som den Danske graensesag......det Danske forsoeg paa udelukkende at faa mennesker ind i Danmark, som kommer fra de hoejest rangerende universiteter (samtidig med de Danske universiteter rasler ned ad listen), det Danske groteske oenske om kontrol....etc.etc.etc.!

Noget tyder desvaerre paa, at de mennesker der sidder og skulle lede vort lille kontinent, det er de mennesker der ikke kunne faa andre jobs og, dermed maaske ikke lige er de mest spidse i dette univers....

When security becomes stupidity!!

Klaus Kaaslund

Formålet er klart: Hvis det grænseløse EU skal have nogen fremtid, må de ydre grænser bevogtes bedre.

Men man kan tvivle på, om det vil virke. På trods af, at EU allerede har styrket de ydre grænser, får vi stadig de facto flygtninge i Danmark, altså mennekser det er lykkedes for at krydse EUs ydre grænse, og bevæge sig gennem alle EU-lande til Danmark. Først når vi ikke får flere de facto flygtninge, kan man sige at EUs ydre grænser er effektive. Og alligevel vil der være mange smuthuller. For tiden får vi mange asylansøgere blandet romaer fra Serbien. Skal EUs ydre grænser have noigen værdi, må de supplere med visumpligt for de lande, hvis borgere misbruger muligheden for indrejse.

Og tilbage står problemet med den grænseoverskridende kriminalitet inden for EU. Kriminelle fra Østeuropa, inden for EU, er blevet et permanent problem i Danmark. Det problem løser stærkere grænser om EU ikke.

Min konklusion er at vi ikke kan sætte vores lid til EUs ydre grænser. Dels løser de ikke problemet med grænseoverskridende kriminalitet inden for EU, og dels har Danmark ingen mulighed for at kræve visumpligt for lande uden for EU, uden at få lov af EU.

Hidtil har EU været som en ruse: det er nemt at komme ind, men umuligt at komme ud igen. Vi må afvente, hvad Storbritannien får ud af sine forhandlinger om en løsere tilknytning til EU Bliver det muligt for Storbritannien at forhandle sig frem til udgange af EU-ordninger, må det også være muligt for Danmark at forhandle sig, enten helt ud af Schengen-samarbejdet, eller at kunne indføre visumpligt for f.eks. Rumænien, Bulgarien, Litaun og Letland.

Dengang vi i Danmark indførte cpr numrene var der en del, der mente, at det krænkede privatlivets fred - men indført blev det, og tilhængerne forsikrede ,at numrene kun ville få begrænset anvendelse , at alt ville blive såre godt, og at privatlivet var lige så "fredet" sóm før.

Udviklingen med cpr anvendelsen er siden gået langt videre, end både tilhængere og modstandere dengang evnede at fantasere sig til.

Ovenstående linjer blot til eksemplificering af, at vi bid for bid hen ad vejen vænner os til et stadig mindre privatliv - hvad vi ville have protesteret mod for f e´ks 40 år siden , det sluger vi næsten"råt" idag.

En ensartet og øget ydre EU-grænsekontrol er nok nødvendig, når vi internt i EU ikke har grænsekontroller - men vi er inde på en glidebane, hvor vi langsomt afgiver vores privatliv og retten til at bede andre holde "snuden" væk..

Jens Overgaard Bjerre, Nic Pedersen, Torben Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Alexander Ildhøj

PeterNielsen: Mange konspirationsteoretikere har vel ret med hensyn til det facist/kontrol-samfund, vi bevæger os hen imod.. Det mangler der vel snart ikke flere beviser for? Med hensyn til teorien omkring de folk der angiveligt skulle kontrollere verdens begivenheder - the top 1%, puppetmasters eller 'The Ruling Elite', er da også en realitet. Lad mig bare henvise til den virale video som Informationen postede igår på deres netavis "http://www.youtube.com/watch?v=QPKKQnijnsM"

Læg mærke til den sidste graf der omhandler lige netop den øverste procentdel af befolkningen.. Der knækker jo grafen fuldstændigt! - stof til eftertanke.

@ Alex ildhøj
Det kan du godt regne med at blive afkrævet. Der er påkrævet biometriske indifikationer i visa til USA (og har været det siden 2002).

Anders Krog, Karsten Aaen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Alexander Ildhøj

Janus Agerbo@ Er det seriøst? Har aldrig været i USA, men regnede godt nok ikke med, at det var blevet 'standard procedure' endnu. Jo måske for eks-kriminelle eller folk med en plettet straffeattest, men vestlige turister? Hold da op..
Tror hellere jeg ville prøve lykken med en flok cubanske immigranter, over grænsen..

Follow the money.

Vi bliver hele tiden nødt til at spørge os selv og hinanden hvem sådanne tiltag gavner. Er det EU's borgere der står bag et projekt som dette? Nej vel. Og det er heller ikke EU's borgere som først og fremmest har gavn af det. Dette tiltag er, som så meget andet i kølvandet fra angrebet på World Trade Center, primært noget der gavner sikkerhedsindustrien. Virksomheder inden for dette område har haft kronede dage siden Bush erklærede 'krig mod terror' (et begreb så absurd at man næsten ikke orker at pille det i stykker. Det gjorde heller ingen politikere eller journalister for alvor).

Læs eller genlæs denne artikel fra forleden:

http://www.information.dk/453079

Det handler ikke om sikkerhed, det handler om penge. Det gør det altid.

Michael Madsen, Peter Jensen, Karsten Aaen, Peter Nielsen, Tue Romanow, Nicolai Niemeyer og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Alex Ildhøj, du skal aflevere fingeraftryk for at rejse ind i USA. Ligesom nye danske pas også indeholder fingeraftryk.

Lise Lotte Rahbek

Hvilken garanti er der for, at oplysningerne bliver slettet efter ½ år - og hvilken garanti er der for, at der ikke 'kommer til' at figurere forkerte oplysninger i sådan en database?
Og hvad med alle dem, som rejser illegalt over grænserne og ikke lader sig registrere og indexere

Der er 100000 rablende sindssyg kontrol-djævle løs i hele verden.
Og der er helt vildt mange penge i at opfinde fine databasesystemer, som der ikke rigtig er brug for, men som man skal have, fordi det kan jo være man får brug for dem. Og når systemerne og overvågningen først er på plads, så kan man jo lige så godt bruge dem..

Michael Madsen, Alan Strandbygaard, Karsten Aaen, John Vedsegaard, Peter Nielsen, Tue Romanow, Jette Abildgaard og Nicolai Niemeyer anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

-Tyskland, Holland og Finland vil sige nej til optagelse af Rumænien og Bulgarien i EU’s Schengen-system. Hovedsageligt af frygt for en ukontrolleret indrejse af romaer – sigøjnere – fra de to Balkan-lande, hvis paskontrollen ophører. Tyskland, Holland og Finland vil sige nej-.

Romaer er et problem, det er et problem for Rumænien og Bulgarien først og fremmest, men er det ikke er et fælles EU problem, vi alle har ansvar for. Jøderne fik et land efter ww2, men det fik romaerne ikke de er stadig kun sigøjnere i EU.

Jeg har forståelse for, at der ikke åbnes for Rumænien og Bulgarien, men det bekymre, at EU ikke tager ansvar og deltager aktivt, i arbejdet med løsningen, hvilket taler for EU er et fælles marked ikke mere en det.

EU database registrering, er en reaktion på manglende tryghed, direkte forårsaget af krisen i mellemøsten, det arabiske forår, EU frygter folkevandring i bibelsk forstand, hvis oprøret eller krigen spreder sig til eksempelvis Iran, Israel og Palæstina mf. folkevandring fra mellemøsten og fra Afrika.

Peter Andersen

@ Alex ildhøj,
Det er helt normalt at blive afkrævet såvel fingeraftryk som billede af ansigt, når man rejser ind i lande uden for EU. Rejser man oversøisk kan jeg næsten ikke komme i tanke om et land, som ikke i et eller andet omfang har indført sådan et system. Australien, New Zealand, Singapore, Hong Kong, USA, Canada, Thailand, Kina, Rusland for blot at nævne et par stykker.
Omvendt kan jeg næsten ikke begribe, at et moderne område som Schengen har så slap en ydre grænse som det er tilfældet. Synes det er et rimeligt tiltag.

Ja, det kommer til at gælde for ALLE EU-borgere også, hvis det ikke gør det allerede.

Og når de endelige drakoniske operationelle eksekveringer indtræffer i EU og Danmark (via mange af de foranstaltninger som allerede ER på plads) vil de fleste være kognitivt handicappede, for de forstår ikke hvad der er gået forud, hvorfor, hvordan, etc. - og vil følgelig være i en tilstand af vantro, chok, profound ignorance, confusion, frygt, handlingslammelse. Hvis dit landkort er forkert, vil du ikke kunne navigere i landskabet, og risikere at blive offer for yderligere manipulation, og du kan ikke hjælpe andre heller!! Bevidsthed betyder alt! My my......

”Der vil først indtræffe en massiv serie af institutionel kollaps, socialt anarki, og enorm samfundsmæssig og biologisk kaos - meget mere end vi oplever nu...[herefter] vil der indtræffe en næsten total centralisering af magt og kontrol, hvilket vil resultere i et omfattende tab af rettigheder og frihed. Dette vil vare for en tid, men ultimativt vil dette ikke virke...og når dét kollapser, vil vi opleve en næste periode af socialt kaos som vil være ufattelig.”
- Dee Hock om det kommende civilisationskollaps (opfinder og stifter af, og tidligere direktør for VISA international [kreditkortet]), 2002

Information: Danskerne er ikke i tvivl: Lærerne skal arbejde mere

MÅLING: Der er stor folkelig opbakning til regeringens kontanthjælpsreform, viser en ny måling.

Det hjælper overhovedet ikke - HIPO/KAPO-nyttig idioti og værre end stockholm-syndrom, indtil det går op for dem, at det ikke hjælper overhovedet, og at de også står for tur på Molok-systemets alter = Giant wakeup call!

Og den evige pointe:

Fra Glenn Greenwald:

"Men det faktum, at gode, lydige borgere ikke selv opfatter undertrykkelse betyder ikke, at undertrykkelse ikke eksisterer. Om et samfund er frit bestemmes ikke ved behandlingen af ​​dets selvtilfredse, føjelige borgere - sådanne mennesker [nyttige idioter] er ikke angrebet af autoriteterne - men snarere ved behandlingen af dets dissidenter og dets marginaliserede minoriteter.

I USA er det de mennesker, der er tilbageholdt i lufthavne og har deres bærbare computere og notebooks beslaglagt uden dommerkendelse på grund af de film de laver eller den politiske aktivisme de engagerer sig i, eller som er udsat for masse-invasiv statslig overvågning trods ingen beviser for forseelser, eller som retsforfølges og fængsles i årtier - eller endda henrettetes uden rettergang - for at udtrykke politiske og religiøse overbevisninger som skønnes farlige af regeringen.

Folk, der modsætter sig den naturlige menneskelige tendens til at følge, ære og adlyde den fremherskende myndighed har typisk et meget anderledes syn på, hvordan et undertrykkende samfund er, end dem, der underkaster sig disse impulser. De mest værdifulde erfaringer for at afgøre, hvad et frit samfund er, er de erfaringer, som samfundets mest truende dissidenter, ikke dets tilfredse og føjelige borgere. Det var dem, der marcherede mod Mubarak, der blev tilbageholdt, slået, tortureret og dræbt, ikke dem, der indvilligede i eller som blev støttet regimet. Det er det universelle mønster af autoritær undertrykkelse.

Fristelsen til at underkaste sig autoritet...styrker den autoritære kultur ved at forvandle dets ledende institutioner til magtens tjenere snarere end at holde magten i skak.

Men værre er; det skjuler tilstedeværelsen af ​​undertrykkelsen ved at sikre, at de fleste borgere, der vælger at følge, stole på og adlyde autoritet, ikke personligt oplever undertrykkelse og derfor ikke tror - nægter at tro - at den virkelig eksisterer"

Fra den fremragende artikel:

Guardian, Sunday 26 August 2012:
Film highlights the temptations and perils of blind obedience to authority
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/aug/26/compliance-authority...

----------------------------------------------

“[De vil] få folk til at elske deres trældom og producere diktatur uden tårer, en form for smertefri koncentrationslejr for hele samfund, så at folk vil få frataget deres frihedsrettigheder, men de vil snarere nyde dette fordi de vil være distraherede fra ethvert ønske om oprør gennem propaganda og hjernevask, eller hjernevask forstærket af farmakologiske metoder. Og dette synes at være den endelige sidste revolution”
- Aldous Huxleys forudsigelse om fremtiden, 1961 [dette er delvist sket men vil ikke vare, bl.a. pga. internet, der har afsløret mange af elitens løgne - internet ses af tænkere som en parallel til Gutenberg-pressen].

kim jensen, Slettet Profil, Michael Madsen, Karsten Aaen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Et lille oversigtsbillede over Skynet USA og tidsånden, og som delvist ER blevet indført i DK, og som på visse punkter i fremtiden vil blive indført i DK:

* Ekstrem overvågning af egne borgere uden hjemmel i loven.

* Brugen af aflytning af telefonopkald, overvågningen af e-mails, og mistænkeliggørelse af enkeltpersoners finansielle anliggender især med udenlandske enkeltpersoner, og journalførelse af mennesker, der er under "mistanke" til fare for landet.

* Farvekodede risikoniveauer designet til at holde borgerne bange for ikke-eksisterende terrorister.

* 'Forebyggende' invasion af fremmede lande.

* Amerikanske styrker i krig uden en krigserklæring fra Kongressens mandat i den amerikanske forfatning.

* Mordet på mennesker på præsidentudvalgte drabslister.

* Udryddelse af "mistænkelige" fjender ved Predator droner.

* Kamerasystemers overvågning af hele byer og gader over hele USA.

* Tortur af fanger i lejre uden for USA.

* Myndighed til på ubestemt tid tilbageholde America borgere uden rettergang (NDAA).

* Bekendtgørelser som giver præsidenten mulighed for ensidigt at se bort fra den amerikanske forfatning og tage kontrol af private industrier.

* Brug af droner til at overvåge de amerikanske borgere, hvoraf 30.000 skal overflyve det amerikanske territorie, samt langsom gradvis indførelse af armerede droner, og konditioneringen af befolkningen til at acceptere dette.

* Retten til at slå amerikanske borgere ihjel på amerikansk jord i USA med armerede droner.
“It is possible, I suppose, to imagine an extraordinary circumstance in which it would be necessary and appropriate under the Constitution and applicable laws of the United States for the President to authorize the military to use lethal force within the territory of the United States,” wrote Holder."
http://rt.com/usa/rand-paul-filibuster-brennan-916/

* Tillade netop bankfolk, der ødelagde det verdensomspændende økonomiske system at afpresse de amerikanske skatteydere til at lade dem udlevere 700 milliarder dollars..

* Undlade at retsforfølge Wall Street kriminelle efter det største Ponzi kontrol bedrageri i verdenshistorien.

* Kameraer og høretekniske hjælpemidler i offentlig transit og andre offentlige steder.

* Militære øvelser udført i amerikanske byer for at desensitivisere masserne.

* Forsøg på at kontrollere og censurere internettet (FN. SOPA; ACTA; CISPA, TPP, etc.)

* Brugen af tragiske massemord begået af mentalt forstyrrede unge mænd på psykofarmaka til at se bort fra the 2nd Amendment (retten til at forsvare sig selv, retten til at besidde våben, værn mod ydre og indre fjender af konstitutionen, etc.)

* Lovgivning om kriminalisering af våbenbesiddelse og afvæbne amerikanske borgere.

* TSA (Amerikanske brunskjorter) bøller som forulemper gamle damer og småbørn, desensitivisere borgere med Gestapo-lignende taktikker og behandle borgere som kriminelle.

* Regeringers partnerskab med Facebook, Apple, Google og andre selskaber til at overvåge, censurere, samt rapportere borgernes aktivitetet til myndighederne.

* Brugen af offentlige skoler til at lære børn hvad man skal tænke (wink wink) snarere end hvordan man tænker. Tankekontrol er afgørende for en dagsorden om at holde masserne frygtsomme og føjelige.

* Statslige organer (FBI, ATF) som skaber skabe terror-plots (New York Times siger at sådanne udgør flertallet), lokke unge, og give dem falske sprængstoffer, og derefter annoncere med stor fanfare, at FBI har forpurret en terrorplan.

* "Se noget, Sig noget" regeringens mediekampagne designet til at gøre borgerne paranoide og bange

* Indkøb af ca. 2 milliarder kugler til Homeland Security, hvoraf mere end en halv millard er dumdum kugler, der er beregnet til indenrigsbrug, og må ifl. Internationale konventioner ikke bruges i krig, og bruges ej heller i skydeøvelser.

* Kriminaliseringen og arrestationer af anti-krigsaktivister og dissidenter

* Nyligt indkøb af 2700 armerede tank-vogne beregnet til INDRENRIGSBRUG til Department of Homeland Security.

* Oprettelsen af tusinder af lejre der skal huse mennesker i tilfælde af katastrofer (FEMA camps), som vil kunne misbruges som interneringslejre.

Listen ville fylde mange mange sider................

Verner Nielsen, Erik Jensen , Slettet Profil, Michael Madsen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Nicolai Niemeyer

Philip B. Johnsen

En anden, måske større grund til, at man ikke ønsker de 2 lande, er pga den korruption der gennemsyrer begge lande. Hvis Rumænien og Bulgarien skulle blive medlemmer af aftalen, ville enhver ikke-EU borger, kunne bestikke sig til fri passage i resten af EU og det er man ikke glade for i Tyskland, Holland og Findland.

http://www.information.dk/telegram/453642

Philip B. Johnsen

Ja frygt er det politiske mørtel der holdes sammen på vælgerne med, men ingen frygt i EU er større end den for muslimer, for man siger, at de ikke er bange for at dø, de kommer i himmelen, hvis de slår vantro ihjel.

Ja frygt er et stærkt våben, men det er et tveæggede sværd, isolation er svaret på frygt der skaber mere frygt.

Som en far svarede sin søn, da sønnen spurgte, hvorfor mennesker bekriger hinanden.

Min søn hvis du viste med hvor lidt forstand denne verden regeres, svarede faderen, verden regeres med viljen ikke med kunnen, men vi elsker alle vores børn min søn.

Niels G Madsen

Peter Andersen,
Det er nu faktuelt forkert når du siger at Canada og Kina har et lignende system. Disse lande tager ikke rutinemæsigt fingeraftryk af deres udenlandske gæster.

Peter Nielsen

Peter Andersen: "Rejser man oversøisk kan jeg næsten ikke komme i tanke om et land, som ikke i et eller andet omfang har indført sådan et system. Australien, New Zealand, Singapore, Hong Kong, USA, Canada, Thailand, Kina, Rusland for blot at nævne et par stykker."

Jeg har for nylig været både i HK og Bangkok airports og der var ikke noget med fingeraftryk.

Mit fingeraftryk er mit fingeraftryk. Hvad er det næste, de vil have - en gipsafstøbning af min pik?

Nu stopper legen fand'me! Ned med oligarkerne!!!! Jeg vil have min frihed!! Om jeg så skal flytte ud i junglen!

Niels G Madsen, Karsten Aaen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
John Vedsegaard

Hvad bliver det næste, at vi skal have en GPS for overhovedet at måtte gå på gaderne?

Lise Lotte Rahbek

"Hvis du ikke har noget at skjule, kan du jo ikke have noget imod at blive kontrolleret".

Jo, det dælan dytme jeg kan!

Ole Chemnitz Larsen

Nok er mere end nok

Lise Lotte Rahbek og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

citat.....Dataregistreringen vil kun give mening, hvis politi og andre myndigheder i EU-landene får fri adgang til databasens oplysninger, hvilket ikke umiddelbart er en del af forslaget...citat slut
------------------------------------------------
Hvis bl.a. politi-myndigheder IKKE kan/må bruge et sådant register,
bliver det jo ingen nytte til
for at stoppe eller finde lov-overtrædere i EU-området,
hvilket vel er dét, som er hensigten!

Alan Strandbygaard

Et forsøg på at vænne os til grundfølelsen i "Europas Forenede Stater".
Den anvendte undskyldning vil være terrorfrygten.

Som jeg ser det, så er der ikke nogen garanti for at databasen ikke vil få forbindelser til andre databaser. Vi ved jo hvordan registersammenføringen ønskes udvidet af EU:

CPR: 122456-7890
Status: Kontanthjælpsmodtager
Økonomisk status: Gæld 156.643 DKR
Civilstand: Samboende, 2 børn af afbrudt ægteskab
Uddannelse: Cand.polit.
Politisk tilhørsforhold: Kommunistisk Parti
Strafferegister: Dømt for overtrædelse af den offentlige ro og orden
Bemærkninger: Tætte forbindelser til antifascistiske organisationer og aktivistiske celler.
Div.: Deltog i 19. Internationale Kommunistiske Seminar i Bruxelles den 14.-16. maj. Besøg på Cuba 2006, Venezuela 2008.
Klassificering: 8,6
etc.

Har jeg paranoia?

Verner Nielsen, Lise Lotte Rahbek og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Peter Andersen

Til Niels G og Peter Nielsen.

Læg mærke til, at jeg skriver at landene i et eller andet omfang har indført sådanne systemer, således ikke nødvendigvis med både fingeraftryk og billede. I Thailand og HK tager de for eksempel billede ved indrejse og da jeg var i Canada og Kina for hhv for 40 og 10 dage siden gjorde de tilsvarende. Ikke desto mindre oplever man i andre lande en langt større kontrol med rejsende og kan ikke se, hvorfor vi fra EUs side ikke bør have lignende mulighed for at kontrollere ikke-EU borgere ved indrejse.

Lise Lotte Rahbek

Jeg tillsder mig et øjeblik at undre mig højlydt over,
at man tror, at fjenden kommer udefra og skal bruge pas eller lign.

Man skal da bare blive ved med at presse Underdanmark eller lade rockerne og finanseliten være fredede for indgriben, så vil pas-forholdene da være totalt ligegyldige.

Verner Nielsen, Anders Krog og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar

Det lyder dyrt. Troede vi havde krise.

Som én skrev her på sitet: "Jeg mener ikke George Orwells 1984 var ment som en manual"

Alexander Ildhøj

Peter Andersen@: Alle de lande du nævner dér, påkræver ikke, at man skal udlevere fingeraftryk ved indrejse.. Personoplysninger og billedeverifikation er en selvfølge og er en del af dit pas, men fingeraftryk er en grænse forebeholdt kriminelle.

Verner Nielsen

Anders Krog@ Enig, det vil da være billigere med en chip i nakken fra fødslen.

He. Det var jeg tæt på selv at skrive.

Jette Abildgaard

Verner Nielsen/Anders Krog,

Jeg kan ikke lade vaere......naar I nu skriver om chip i nakken....

Saa helt uendeligt ulaekkert......men, passene med foto og fingeraftryk er jo netop ingenting......spoergsmaalet er blot, hvad bliver det naeste......dette her til alle maaske - det bruges jo allerede i stor stil:

http://peacepink.ning.com/main/search/search?q=mind+control+and+directed...

Hvad er det for en verden vi lever i???