Læsetid: 1 min.

Jesper Petersen: Jeg var fejlcastet

Jesper Petersen føler sig mere hjemme i Socialdemokraterne. Det skyldes formanden Annette Vilhelmsens politiske linje, siger han
Om Jesper Petersen kan blive optaget i den socialdemokratiske folketingsgruppe bliver besluttet på et kommende gruppemøde. Her skal to tredjedele af medlemmerne godkende Jesper Petersen som nyt medlem, men uanset udfaldet fortsætter han som folketingsmedlem, slår han fast. Foto: Scanpix

Om Jesper Petersen kan blive optaget i den socialdemokratiske folketingsgruppe bliver besluttet på et kommende gruppemøde. Her skal to tredjedele af medlemmerne godkende Jesper Petersen som nyt medlem, men uanset udfaldet fortsætter han som folketingsmedlem, slår han fast. Foto: Scanpix

19. marts 2013

Det er uenighed med SF's politiske linje, der får Jesper Petersen til at forlade partiet til fordel for Socialdemokraterne. Sådan lyder det fra SF's - frem til nu - politiske ordfører. Tankerne om at forlade partiet har han haft i månedsvis.

»Formandsvalget var anledningen til at tage op, om jeg var på den rette hylde, og om det jeg troede SF kunne blive, kunne lade sig gøre,« siger Jesper Petersen til Ritzau.

»Jeg har i månedsvis kunne se, hvad det er for en kurs den nye ledelse med fuld legitimitet vil føre, og den er jeg simpelthen uenig i,« siger han.

»Det har aktualiseret, at jeg måtte gøre op med mig selv, at jeg var var fejlcastet. Jeg mener, jeg hører til Socialdemokratiet, og derfor melder jeg mig ind,« siger han.

Jesper Petersen mener, at sit nu forhenværende parti håndterer regeringsmagten på en "jomfruelig" måde.

»SF diskuterer meget, hvordan man er venstreorienteret på den rigtige måde, og om man overhovedet skal tage ansvaret om at tage magten på sig. Og for mig er det slet ikke et spørgsmål,« siger Jesper Petersen og fortsætter:

»Det skal man selvfølgelig, hvis man som jeg er i politik for at gøre en forskel.«

Om Jesper Petersen kan blive optaget i den socialdemokratiske folketingsgruppe bliver besluttet på et kommende gruppemøde.

Her skal to tredjedele af medlemmerne godkende Jesper Petersen som nyt medlem, men uanset udfaldet fortsætter han som folketingsmedlem, slår han fast.

»Ja, det gør jeg. Og jeg har et håb om, at den socialdemokratiske gruppe godt vil have en ekstra kollega, som vil arbejde for det samme som dem,« siger Jesper Petersen.

Den 31-årige Jesper Petersen betragtes som et af Christiansborgs store politiske talenter. Siden formandsvalget i SF har han dog mistet indflydelse.

Jesper Petersen har siddet i Folketinget siden 2007, hvor han blev valgt ind fra Sønderborg-kredsen.

Han har været SF's politiske ordfører siden 2011.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alan Strandbygaard

Jeg vil gerne have min stemme tilbage, Jesper.

Har du ingen anstændighed tilbage?

Du forventer da ikke at du uden videre kan snuppe det kryds jeg gav dig, og forære det til blå blok?

Lars Dahl, Ib Hansen, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Rasmus Kongshøj, Søren Roepstorff, Lars Jorgensen, Jens Falkesgaard, Benny Larsen, Lise Lotte Rahbek, Else Damsgaard, Martin Madsen, Morten Lind, Janus Agerbo, lars abildgaard, Søren Johannesen, Tove Lodal, Torben Nielsen, Martin Hansen , Tue Romanow, Claus Jørgensen, Lykke Johansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Men har SF overhoved skiftet deres politiske linie siden formandsvalget. Udad til virker de stadigvæk som en underafdeling af Socialdemokratiet.

Bo Carlsen, Rasmus Kongshøj, søren ploug, Jens Falkesgaard, Lise Lotte Rahbek, Else Damsgaard, Morten Lind, Janus Agerbo, Sabine Behrmann, lars abildgaard, Alan Strandbygaard, Anders Krog, Tove Lodal, Torben Nielsen, Martin Hansen , Niels-Holger Nielsen, Claus Jørgensen, Lykke Johansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Måske spiller det også en rolle for Jesper Petersens beslutning, at SF formentlig mister et mandat i Sønderjylland ved næste valg?

Rasmus Kongshøj, Niels Engelsted, Torben Nielsen, Christian Eriksen, søren ploug, Jens Falkesgaard, Else Damsgaard, Martin Madsen, Morten Lind, Sabine Behrmann, lars abildgaard, Henrik Klausen, Anders Krog, Tove Lodal, Torben Nielsen, Tue Romanow, Steffen Gliese og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar

»Det har aktualiseret, at jeg måtte gøre op med mig selv, at jeg var var fejlcastet. Jeg mener, jeg hører til Socialdemokratiet, og derfor melder jeg mig ind,« siger han.

Never mind hard feelings. You are good man.
The posterity will read about you and your labor in history books.
.

Georg Christensen

SFérne, burde glæde sig, endelig har en enkelt af "femte kolonne" virksomheden selvstændig fjernet sig. Tilløkke SF, Alligevel mener jeg, at SF´s eneste chanse for overlevelse er, udtædelse af regeringen, at følge det nuværede "S" er formålsløst, kampen om midten er formålsløs og "ideologisk" selvudslettende.Poblemet for Soialkammeratene, er: At deres bagland ikke længere har tillid til dem, i bund og grund, er ders problem det samme, som de konservative kæmper imod: Pladserne i det moderne samfund er ved at ændre sig, og her gælder det om at følge med, eller blive smidt udenbords.

NB: Nyttesløse "ord", med håbet om og troen på, er idag værdiløsheder, så længe de sendes ud i fremtiden.

Torben Nielsen, Kim Øllgaard, Claus Jørgensen, Torben Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

Fair løsning.

Rasmus Kongshøj, Carsten Mortensen, lars abildgaard, Søren Johannesen, Henrik Klausen, Anders Krog, Torben Nielsen og J. A. Hansen anbefalede denne kommentar

Fejlcastet? Siger manden ikke her, at han er endt i et parti, som han ikke er politisk enig med. I hvert fald ikke, hvis partiet fortsætter med at føre den politik, som partiet alle dage har været kendt for at føre...Det må være noget af en erkendelse efter 15 år i partiet.

Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Christian Eriksen, søren ploug, Vera Madsen, Alan Strandbygaard, Jacob Jensen, Slettet Bruger, Sabine Behrmann, Henrik Klausen og Anders Krog anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

SF´s politik har hele tiden været at trække S til venstre,så når man ikke kan udefra må man nødvendigvis gøre det indefra.Det er da kun godt for socialdemokratiet at få nogle mennesker der brænder for real-socialisme,når nu det gamle arbejderparti er ved at tabe pusten.Jeg håber ikke han bliver den sidste der fornyer det gamle parti med noget tiltrængt nyt rødt blod.

Jesper bør nedlægge sit mandat. - Det har han fået på basis af SF og det kan han ikke tillade sig at forære S!

Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Vibeke Rasmussen, Vera Madsen, lars abildgaard, Alan Strandbygaard og Claus Jørgensen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

I det mindste er han ikke endt hos EL ....pyh! ;O)

Rasmus Kongshøj, Alan Strandbygaard, Jacob Jensen, Henrik Klausen, Anders Krog, Hugo Barlach og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar

Tjae, ve' du hvad, Jesper Petersen: farvel do' med troværdigheden...

Med venlig hilsen

Fejlcastet, som resten af af regeringen. Ingen af dem passer helt godt i rollen som venstreorienteret.

Bo Carlsen, Rasmus Kongshøj, Jens Falkesgaard, Niels Mosbak, Benny Larsen, J. A. Hansen, Martin Madsen, Tove Lodal og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Søren Johannesen

..... dig og dine 178 kolleger er fejlcastet! Dette er ikke et folkestyre - det er et patesiske realityshow for en samling af de største neuroser og mindreværdskomplekser i mands minde. For slet ikke at tale om manglende selvindsigt og ærlighed ...... jesus kristus!!

Folkestyret har spillet fallit, parti-idéen har spillet fallit!
- hvad er det partierne gør af gavn, som alm. direkte uafhængige folkevalgte ikke ville kunne? Det er et system skabt til kontol! Kontrol af partidiciplinen (ingen skal mene noget på egen hånd) og kontrol med indflydelsen (erhvervslivets af samme) - det er da nemmere at give Bjarne den "Porsche" end at skulle ringe rundt til alle i regeringen - eller en ny lejlighed til Løkke? ... åh hvor er penge fantastiske!! - og hvor er vi dumme ....... men er det ikke ved at være NOK?

Benny Jensen, Søren Roepstorff, Carsten Mortensen, Per Torbensen, Jesper Nielsen, Else Damsgaard, Rune Petersen, Alan Strandbygaard, Jacob Jensen, Tove Lodal, Janus Agerbo, Heinrich R. Jørgensen, Claus Jørgensen, Christopher Leth og Lars Kristensen anbefalede denne kommentar
Lars Kristensen

Det er fantastisk, at jeg bliver nødsaget til at gentage mig selv, især fordi Information hurtigt fjerner noget de har sat på hjemmesiden. Sørgeligt Information, at I ikke bibeholder det i sætter på jeres hjemmeside. På under 6 timer udraderer I artikler I slår stort op på hjemmesiden – ærligt talt en rigtig dårlig service for jeres web-læsere.

Men nu til det vigtige:

Jesper Petersen viser fint, at det at partier deltager ved folketingsvalg, er en kæmpestor fejl og til skade for demokratiet, for hvem repræsenterer Jesper Petersen i folketinget?

Er det partiet SF han repræsenterer eller er det de vælgere der stemte på ham?

Først og fremmest repræsenterer han sig selv, for hvad står der i Grundloven:

Folketingsmedlemmerne er ene bundet ved deres overbevisning og ikke ved nogen forskrift af deres vælgere.

Her står det klart og tydeligt, at et folketingsmedlem ikke repræsenterer andre end dem selv og derfor kan vi i princippet ikke have et repræsentativt demokrati. Vi har derimod et demokrati der hviler på tillid og den slags kan ikke puttes ned i et parti eller gives et partis repræsentanter, for når et folketingsmedlem er medlem af et parti, vil de i første række være partiets trolige medlem, så længe de stemmer som partiet.

Stemmer et partimedlem imod sit parti, så vil det kunne ende med at blive smidt ud af partiet og dermed havne i gruppen af kandidater uden for partierne ved næste valg, dersom de ikke smutter over i et andet parti eller kommer tilbage på grædende knæ.

Sådan kan vi sgu da ikke have et folkestyre.

Et demokratisk folkestyre fungerer ved at vælgerne vælger folketingsmedlemmer de har tillid til og så er det op til vælgerne til næste valg at afgøre, om folketingsmedlemmet fortsat er berettiget til at få vælgerens tillid og dermed valgstemme.

Derfor skulle vi prøve at få ændret valgloven så den kommer i overens med Grundloven og det er den ikke. Læs blot det nedenfor.

Et folketingsmedlem er valgt ved almindelige, direkte og hemmelige valg. (j.fr. Grl. § 31, stk.1)

Desværre er det løgn og humbug, det med at valget er direkte. Det er en løgn så længe der sker det, at stemmer der er afgivet på en kandidat overføres til en anden, blot fordi de stiller op for samme parti.

Et valg af et folketingsmedlem skulle være et personligt tillidsvalg mellem vælgeren og kandidaten og sådan er et valg af et folketingsmedlem ikke i dag.

Partier skulle ganske enkelt fjernes helt og totalt fra valg. Sker det ikke, er vores Grundlov ganske enkelt ikke det papir værd den er skrevet på, for partierne har siden 1953 skidt højt og flot på Grundloven.

Valgret til folketinget har enhver, som har dansk indfødsret, fast bopæl i riget og har nået den i stk. 2 omhandlede valgretsalder, medmindre vedkommende er umyndiggjort. Det bestemmes ved lov, i hvilket omfang straf og understøttelse, der i lovgivningen betragtes som fattighjælp, medfører tab af valgret. (j.fr. Grl. § 29, stk.1.)

Valgret giver et menneske ret til at kunne stille op til valg som kandidat og dermed som værende et valgobjekt på stemmesedlen, hvor udfor en vælger kan afsætte sit kryds.

Endnu har intet parti opnået den i Grl. omtalte valgret, hvorfor de selvfølgelig slet ikke skulle kunne stå på stemmesedlen som værende et valgobjekt.

De nærmere regler for valgrettens udøvelse gives ved valgloven, der til sikring af en ligelig repræsentation af de forskellige anskuelser blandt vælgerne fastsætter valgmåden, herunder hvorvidt forholdstalsvalgmåden skal føres igennem i eller uden forbindelse med valg i enkeltmandskredse.

En kandidat der stiller op uden for partierne er lige så meget en anskuelse som et parti og derfor sikre valgloven på ingen måde en ligelig repræsentation af de forskellige anskuelser blandt vælgerne. Det gives der klare dokumentationer for i dette indlæg.

Enhver i lovgivningen til adel, titel og rang knyttet forret er afskaffet. (j.fr. Grl. § 83)

Der er i dag givet forret til 40 pladser i folketinget til de kandidater der stiller op som partirepræsentanter. 40 pladser kandidater der stiller op uden for partierne ikke kan få del i, efter valglovens bestemmelser om tillægsmandater.
Hvor er ligeligheden henne, når nogle kandidater er forment adgang til 40 pladser i folketinget? Jeg spørger bare.
Så kom ikke med jeres partihysteri, når en kandidat hopper over i et andet parti. Se hellere hoppe helt ud af partierne, kære folketingsmedlemmer og stil op til valg på Grundlovens præmisser og ikke på den grundlovsstridige måde, som valgloven tillader i dag.

Desværre er det partimedlemmer der bestemmer, hvordan valgloven skal udformes og så længe de ikke ændre valgloven, så den er i overens med Grundlovens bestemmelser om valg, giver de faktisk lov til at der udføres valg til folketinget der er ulovligt og dermed ikke i overens med den danske forfatningslov Grundloven.
Trist og kedeligt at det skal gå så vidt med vort demokrati. At man fra folketingets medlemmers side, skider højt og flot på Grundloven.

Paul Peter Porges, Søren Roepstorff, Jens Falkesgaard, Vibeke Rasmussen, Carsten Mortensen, Alan Strandbygaard, Heinrich R. Jørgensen og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Søren Johannesen

@Lars - apropos Grundloven, valgbarhed og folketingsmedllemmerne

Når det kommer til medlemmernes "Værdighed" jv. § 30 Stk. 1.
Ja så har MFérne "fået lov til" at være både lovgivende, udøvende, dømmende ...
jv. § 33 "Folketinget afgør selv gyldigheden af sine medlemmers valg samt spørgsmål om, hvorvidt et medlem har mistet sin valgbarhed."

Det virker lidt som en lukket klub og ikke særligt demokratisk
Grundloven burde ÆNDRES noget så eftertrykkeligt på så uendeligt mange områder, så spørgsmålet er om ikke bare man skulle skrive en ny - som virker bare en lille smule mere rimelig og fair.

Ellers melder jeg sgu de sidste 40 års statsministre til politiet for trusler mod regenten. Hun har jo unden anskrig underskrevet ALLE love de sidste 40 år uden en eneste ændring - det er statisktisk umuligt og mår derfor skyldes trusler ;-)
Lyder det fjollet, ja selvfølgelig gørt det det, så skriv dog konen ud af det dokument!!

Carsten Mortensen, Jacob Jensen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Gorm Petersen

Mc Cartys kommunistforskrækkelse synes først nu at have ramt SF-erne.

Sgu da noget af en inkubationstid - er det ikke 55-60 år siden ?

Gorm Petersen

Man må så forvente at S-politikere tilsvarende skifter til Venstre.

Onde tunger vil vide, at Bjarne Corydon er blevet afvist af Venstre. Han var vist FOR blå.

Benny Jensen, Lars Jorgensen, søren ploug, J. A. Hansen, Alan Strandbygaard og Kim Øllgaard anbefalede denne kommentar
Jens Overgaard Bjerre

Manden er da en dårlig taktiker. Han skulle været gået ind i Venstre eller DF. Det han vil sikre sig, er jo en indtægt som politiker. Han siger at han er blevet 'fejlcastet', men det er der ikke noget, der hedder. I Gyldendals åbne encyklopædi, betyder 'castet' en drejning eller heldning bagover af et lille hjul, eller 'cast steel', som betyder vil sige formet.

Men sådan er det med de borgerbørn, som aldrig har lavet en skid i hele livet. Han er ikke engang færdig på universitetet, og burde haft haft nogle forskellige jobs på fabrikker eller som murerarbejdsmand eller lignende. Men nej. Nu satser han, sammen med de andre erfaringsløse indenfor almindeligt arbejde, på en god løn og med pensionsordning og lang ferie hos Socialdemokraterne. Men spørgsmålet er, om de nogensinde får stemmer nok igen, så Jesper Lærervikar, kan få en plads efter et valg.

Det afgør Enhedslisten. Hvis de støtter op om S én gang til, så vil S igen profitere af det, fordi, det ser ud som om det er dem, der vinder ved ELs opbakning. De løber med befolkningens ære. det så man ved finanslovens vedtagelse, hvor S var i dybt fald, men det blev standset med ELs hjælp. Og EL har jo sagt, at de freder Thorning-Schmidt. Men spørgsmålet er, om Enhedslisten bare er en slags nyt SF eller S i gammelt stil? Så er vi lige vidt og folk vil stemme på DF og LA, som trods alt har folkelige tendenser, uanset at de er ultra reaktionære og alene holder med finanskapitalen. Så appelerer de alligevel med gamle socialdemokratiske dyder, til den almindelige arbejder eller borgeren fra underklassen.

Allan Strandbygaard:
Det er da længe siden, at man har kunnet fæste tillid til SF. Jeg var ikke klar over, at naiviteten havde bredt sig så langt. Du overrasker mig.

Lars Dahl, Søren Roepstorff, Niels Mosbak og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

PS: Hørte lige i P1-morgen Jesper Petersen sige at et stort punkt var, at SF nu stod for at skabe højere overførselsindkomster og i længere perioder og ikke gik efter ret og pligt. Ligeledes mener han, at SF ikke vil tage ansvar - derfor føler han sig bedre hjemme i socialdemokratiet.

»SF diskuterer meget, hvordan man er venstreorienteret på den rigtige måde, og om man overhovedet skal tage ansvaret om at tage magten på sig. Og for mig er det slet ikke et spørgsmål,« siger Jesper Petersen og fortsætter:
»Det skal man selvfølgelig, hvis man som jeg er i politik for at gøre en forskel.«

Jesper Petersen er først og fremmest interesseret i magten - indholdet er underordnet.

Anne Eriksen, Lars Dahl, Bo Carlsen, Paul Peter Porges, Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Christian Eriksen, Lars Jorgensen, søren ploug, Benny Larsen, Vera Madsen, Lise Lotte Rahbek, Erik Jensen , Rune Petersen, Steffen Gliese og Anders Feder anbefalede denne kommentar
Jørn Sonny Chabert

jeg tror at SF, nu efter alle vendekåberne er skredet, ville kunne score en anselig vælger fremgang hvis de forlader regeringen nu.

Utilfredsheden blandt S og SFs vælger er så stor at den der har nosserne til at tage konsekvensen og træde ud af regerings samarbejdet ville kunne vinde en del vælger tilbage alene pga. modet til at stoppe narrespillet.

»Formandsvalget var anledningen til at tage op, om jeg var på den rette hylde, og om det jeg troede SF kunne blive, kunne lade sig gøre,«

og deri ligger hele fejlen. du skal ikke repræsentere et parti pga hvad du tror på det kan udvikle sig til, men pga det det er.

Torben Nielsen, Benny Larsen, Erik Jensen , Steffen Gliese og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar
jan henrik wegener

Naturligvis skal politikerne selvstændigt kunne tage stilling til spørgsmålene, og i sidste ende vælge hvem de hører sammen med. Vi andre (da min politiske aktivitety hovedsageligt har været debatdeltagelse og sætten kryds er jeg "medlem" af "vi andre" indtil videre) sætter da også kun midlertidigt vore kryds, mec en hver ret til at sætte det hvor vi vil til næste valg. Hvad skulle alternativet være?`Skulle de sværge evig troskab? Mod hvem? Mod formandsskabet?
Er overdreven trofasthed overfor ens parti (erstatningsfædreland?)overhovedet en dyd? Er det ikke også vores opgave at se på de personer vi stemmer på, selvom jeg med skam at melde ikke altid ved meget om dette?

Steffen Gliese

Jan Henrik Wegener, problemet er vel, at det er kompliceret at tale om et repræsentativt demokrati, hvis man kun repræsenterer sig selv!

Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Søren Johannesen og Vera Madsen anbefalede denne kommentar
Heinrich R. Jørgensen

Engang havde hver valgkreds én valgt repræsentant på tinge. Det var repræsentativt, og et meningsfuldt grundlag for demokratisk handling.

Lars Dahl, Torben Nielsen, Søren Johannesen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
jan henrik wegener

Peter Hansen: Jeg kan godt se at der kan være et problem (det er ikke set samme som at der nødvendigvis er det). Jeg kan bare ikke se hvad et bedre alternativ skulle være, så længe vi ikke i langt højere grad har direkte folkeafstemninger( jeg kan sagtens tænke mig alternativer - ringere, forstås).

Netop nu har Emilie Turunen meldt ud, at hun også forlader SF til fordel for Socialdemokraterne.

SF er tydeligvis ved at til gøre klar til at forlade regeringen, og de partimedlemmer som skulle være garant for socialismen i regeringssamarbejdet har tydeligvis opgivet ideologien til fordel for magten.

Kønt er det ikke, men uden tvivl godt for det gamle SF som nu kan finde sit ideologiske rødder igen efter at været blevet kuppet.

Det var nær blevet partiets undergang. Nu er der trods alt håb for partiet...

Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Christian Eriksen, Anders Feder og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg synes bestemt, vi skal have flere folkeafstemninger, Jan Henrik Wegener. Og jeg synes, at vi skal have lettet adgangen for partier til at opnå valgbarhed - noget, de etablerede politikere har undergravet konsekvent over en tyve-årig periode, formodentlig grundet chokket fra '73.

steen ingvard nielsen

@Lars Kristensen

Købeloven, falsk varebetegnelse.
Det er meget interessant at iagttage, for man kunne sagtens stille spørgsmålstegn ved hvad folkestyret eller demokratiet er værd hvis politikerne kan skifte farve i en valgperiode og befolkningen aldrig kan være sikre på hvor den stemme de afgiver, havner det rigtige sted, det svarer lidt til en tombola.
Et godt eksempel er jo det nærværende som Ny Alliance/ Liberal Alliance der sikrede den sidste regering en periode mere. Der kan der også have været nogen der var sikre på at købe en vare men fik en anden.
Man kunne rent juridisk godt argumentere for at det ikke var muligt for de folkevalgte politikere at skifte parti indenfor en valgperiode, men at de må være løsgængere til der har været gennemført et valg.

Niels Engelsted

Rolf Sørensen: jeg var bare festryger.
Jesper Petersen: jeg var bare fejlcastet.
Hvor får de det dog fra?

Benny Jensen, thomas pedersen, Paul Peter Porges, Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen, Torben Nielsen, søren ploug, Carsten Mortensen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar

Anette Vilhelmsen, Holger K. og Anne Baastrup har siddet på hænderne i selvfedme på ministerposter og som gruppeformand siden formandsvalget uden at få ryddet det mindste op organisatorisk og politisk i SF, efter Søvndal & Co.'s fatale og uduelige politiske håndværk i forbindelse med SF's regeringsdebut, og få udstukket en ny politisk kurs. Så de ligger, som de har redt og helt fortjent i 'muddergrøften' tæt på spærregrænsen!
http://www.garps-verden.com/2012/10/ridderen-af-den-bedrvelige-skikkelse...
Det er sjælden man i politik bliver bevilget to chancer, men her kan man virkelig tale om, at historien gentager sig selv, første gang som tragedie i perioden efter 1991, da Holger K. vandt formandsvalget i SF efter Gert Petersens afgang over Steen Gade, men uden vilje og evne til at udnytte sin sejr til at få ryddet op - dvs få pacificeret og/eller gelejdet Steen Gade fløjen ud af partiet - og lagt en ny sikker politisk kurs.
http://www.garps-verden.com/2000/10/sejrherren-i-sandwichen.html
Og nu anden gang som farce, hvor Annette Vilhelmsen med Holger K. som højre hånd og Anne Baastrup som sparringspartner gentager vankelmodigheden og endnu engang viser den manglende politiske og personlige råstyrke til at gøre sit parti den tjeneste, at få ryddet op politisk og organisatorisk efter den massive sejr ved formandsvalget!
I stedet bliver det efter alt at dømme exit for SF og dermed de spildte muligheders og de manglende politiske visioners 'afdansningsbal'!

Anette Vilhelmsen, Holger K. og Anne Baastrup har siddet på hænderne i selvfedme på ministerposter og som gruppeformand siden formandsvalget uden at få ryddet det mindste op organisatorisk og politisk i SF, efter Søvndal & Co.'s fatale og uduelige politiske håndværk i forbindelse med SF's regeringsdebut, og få udstukket en ny politisk kurs. Så de ligger, som de har redt og helt fortjent i 'muddergrøften' tæt på spærregrænsen!
http://www.garps-verden.com/2012/10/ridderen-af-den-bedrvelige-skikkelse...
Det er sjælden man i politik bliver bevilget to chancer, men her kan man virkelig tale om, at historien gentager sig selv, første gang som tragedie i perioden efter 1991, da Holger K. vandt formandsvalget i SF efter Gert Petersens afgang over Steen Gade, men uden vilje og evne til at udnytte sin sejr til at få ryddet op - dvs få pacificeret og/eller gelejdet Steen Gade fløjen ud af partiet - og lagt en ny sikker politisk kurs.
http://www.garps-verden.com/2000/10/sejrherren-i-sandwichen.html
Og nu anden gang som farce, hvor Annette Vilhelmsen med Holger K. som højre hånd og Anne Baastrup som sparringspartner gentager vankelmodigheden og endnu engang viser den manglende politiske og personlige råstyrke til at gøre sit parti den tjeneste, at få ryddet op politisk og organisatorisk efter den massive sejr ved formandsvalget!
I stedet bliver det efter alt at dømme exit for SF og dermed de spildte muligheders og de manglende politiske visioners 'afdansningsbal'!

Heinrich R. Jørgensen

At tale om 'casting' er lige i øjet. Det er ganske vist ikke et ord der formelt er blevet indoptaget i dansk sprogbrug (endnu), men ingen kan være i tvivl om at det har at gøre med at blive givet en rolle, som man skal spille. Altså skuespil af en slags. Ikke af den noble type, hvor skuespilleren påtager sig en rolle for at kunne formidle en opbyggeligt fortælling og lignende, men skuespil af den type hvor det drejer sig om forstillelse, om at være uægte, om at lade ens handling været styret af ønsket om at imitere ydre kendetegn, snarere end at handle ærligt og redeligt. Personlighed versus karakter.

Jesper Petersen indrømmer med sit ordvalg, at det at være moderne 'politiker', er en uærligt metier, funderet på charlatanisme.

Et ord der ikke fandtes i det danske sprog iflg. Svend Grundtvigs (med flere) håndbog (som var og er alt for stor til at kunne komme i nogen lomme) til samme, var ordet 'politiker'. Eller mere præcist: det fandtes ikke som opslagsord. Ordet forekom som en afledt betydninger af ordet 'politik', som handler om at have en dagsorden, som søges gennemført. En person der søgte at få gennemført en egen (evt. adopteret) dagsorden, var en politiker, i kraft af dennes bestræbelse på at få gennemført en dagsorden.

Jesper Petersen er således ikke politiker. Det er ikke nogen politik eller dagsorden, der begrunder hans handlinger som professionsformynder, men derimod destilleret magtsyge.

At være medlem af et parlament, burde handle om det ordet udtrykker -- en parlamentariker burde tale og samtale. Vel at mærke i det offentlige rum (folketingssalen), og med medlemmer af befolkningen til andre tider. Parlamentarikere har ikke magt, eller burde ikke have det. Hvad de har, og skal have, er myndighed og autoritet. Ikke de enkelte parlamentarikere, men parlamentet som institution. Magt har alene det der kaldes 'udøvende magt' -- lovgivende institutuiner har ikke 'magt' per se, men er tildelt myndighed.

Jesper Petersen er næppe værre eller bedre end de øvrige levebrødsformyndere, som tror de udfører et arbejde og fortjener løn. De er blevet betroet et tillidshverv, og det er kun rimeligt, at de modtager vederlag og godtgørelse for deres indsats. Men 'arbejde' og 'løn' i disse ords egentlige betydninger, er der ikke tale om.

Det var givetvis ikke Jesper Petersens hensigt at udtrykke sig klart og uden omsvøb i den grad han har gjort det. Trods det takkes for den utilsigtede ærlighed.

Lars Dahl, Bo Carlsen, Paul Peter Porges, Søren Roepstorff, Torben Nielsen, Kaj Julin, søren ploug, Vibeke Rasmussen, Jens Overgaard Bjerre og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

"Det er fantastisk, at jeg bliver nødsaget til at gentage mig selv, især fordi Information hurtigt fjerner noget de har sat på hjemmesiden. Sørgeligt Information, at I ikke bibeholder det i sætter på jeres hjemmeside. På under 6 timer udraderer I artikler I slår stort op på hjemmesiden – ærligt talt en rigtig dårlig service for jeres web-læsere."

Enig! Ydermere kan man heller ikke længere bruge sin – eller andres – personlige log til at pejle sig tilbage til en tråd, man har fulgt. Det er ikke kun ærgerligt men også respektløst over for læsere såvel som over for de, der ulejliger sig med at kommentere – og som desuden ofte, som f.eks. i ovenstående, også både oplyser og informerer.

Rasmus Kongshøj, Søren Roepstorff, Torben Nielsen, Niels Mosbak og søren ploug anbefalede denne kommentar
Inger Sundsvald

Er der nogen der synes det er virkelig nyttigt at få at vide, at den og den også har anbefalet en af de kommentarer man selv har anbefalet?
Og også at få at vide hvem der nu også har anbefalet artiklen?

Når det senest om 2½ år viser sig at arbejderromantikerne med Jesper P i spidsen ikke opnår valg til Folketinget, er jeg sikker på, at de pludselig vil opdage at de i virkeligheden hører til i Venstre.
For mig fremstår Jesper P som en yngre kopi af Karen Jespersen: magtsyg, i bund og grund reaktionær og komplet utroværdig.
Ville du købe en brugt bil af ham - også selv om han i dagens anledning tog en blå kedeldragt på ?

Bo Carlsen, Rasmus Kongshøj, Torben Nielsen og Christian Eriksen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Alan Strandbygaard
19. marts, 2013 - 23:36

Du må som alle andre tidligere SFére, acceptere den kendsgerning, vi er blevet taget i røven af nyliberale ex-socialister.

Grethe Preisler

Vanity Fair,

Klart at Jesper er fejlcastet. Når man i god tro har lagt billet ind på en hovedrolle i komedien "Arvingen til Slottet' og bliver spist af med en statistrolle som et bud, der kommer ind med et brev på en bakke, er man da i den grad fejlcastet.

Og så er det vel kun rimeligt, at man tager sit gode tøj og går ud og stiller sig i køen af aspiranter til en større rolle på komediehuset ved siden af.

Per Torbensen, Bo Carlsen, søren ploug, Søren Roepstorff, Christian Eriksen, Søren Johannesen og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar
Heinrich R. Jørgensen

Jesper Petersen, levebrødspolitiker, opportunist, magtbegærer:
"Jeg mener, jeg hører til Socialdemokratiet, og derfor melder jeg mig ind"

Lille kat,
lille kat,
lille kat på vejen.
Hvis er du,
hvis er du?

Jesper Petersen vil gerne være avatar for sosserne, og dermed i lommen på dem. Temmeligt tamt...

Søren Johannesen

Men det vigtige spørgsmål er: "Hvor er Amalien fra Paradise?" - ups forkert tråd ;-)

Alle de mange ord og al den tid der bruge på de enkelte "spillere" er direkte kontrakonstruktivt for VORES indflydelse. I et mere "rimeligt" demokrati ville alt dette jo være helt og aldelse LIGEGYLDIGT!! ... Jesper hvem?? Who gives a sh..

Der må være uendligt mange ANDRE måder hvor på vi borgere kan få en reel indflydelse på ikke bare vores eget liv men også vores fælles samfund!

Det burde ikke være muligt at tilbringe HELE sin eksistens indenfor murene. Det er jo efterhånden en veritabel "whos who" af børn og børnebørn af tidligere politikere .... hvordan er det at MINE interesser bliver varetage når den "person" jeg har stemt ind gør det STIK modsatte af hvad vi "aftalte"?

Lad os bruge en 2-3 år på at afdække befolkiningens "ægte" ønsker til dette samfund, skabe grundrammen for "driften" af Danmark. Vælge en STOR bred bestyrelse af folkevalgte, med begrænset genvalg, og sætte en driftsorganisation til at drive "forretningen". Det hele baseret på videnskabelige og beviselige fakta og ikke på flyvske holdninger ...... fjern betydning af MAGT i systemet ...... så bliver det måske ikke længere så attraktiv for Jesper og hans venner at "gøre en forskel" ... han kan blive freelance guide hos mig, hvis han vel at mærke formår at fortælle en god hitorie og tale sandt samtidig ..... han må sgu nok hellere finde noget andet, så ..

For Fanø, det burde da ikke være så svært at lave et system der er bedre end dette!!
- det er jo i bund og grund et misfoster som opstod af ren nødvendighed og som et kompromis mellem nyrige (bogerskabet) og Adelen (og kongen). Hvor en borgeren henne i dette billede? - pist! - de har ALDRIG været der.

Vi lever STADIG i et stændersamfund eneste forskel er at kirken ikke længere er en reel magtfaktor. Men Kongen, Adel, Borgerskabet og bønderne findes endnu.

Og som det så flot er beskrevet i bogen Danmarks Historie - i grundtræk: " ... byen borgere og de priviligerede skattefrie stænder, gejstelighed og adel, udgjorde i tal kun en lille del af befolkningen, men de synede af så meget destor mere, og det var dem, der tegnede udviklingen. De levede imidlertid alle af bøndernes pruduktion og arbejde".

Præcist som i dag!!
Vi almindelige "bønder" har aldrig haft en stor (beskrevet) rolle i vores lands historie, det handler stort set kun om de ledene klasser! - hvis det ikke skal fortsætte sådan, så må vi "bønder" gøre oprør!!

Nåja, men i S finder de bestemt magtfuldkommenhed, i en grad hvor magt for magtens skyld overskygger ligegyldigheder som demokrati og ansvarlighed overfor ens vælgere. God fornøjelse, gå i ned med en lidt større synkende skude...

John Christian Mogensen

Jesper Petersen vil gerne gøre en forskel. Hvorfor dog det? Er der en sagligt god grund til det? De vil allesammen gerne gøre en forskel. Det er vigtigt for dem, at det er dem, der gør en forskel, og ikke nogle andre der gør den samme forskel. I det store og hele er politikken den samme, hvad enten den ene eller den anden såkaldte fløj danner regering.

Alexander Carolinus

"Fejlcastet" - Glimrende freudiansk fortalelse. For Jesper Petersen og mange andre moderne karrierepolitikkere er det at være med i et politisk parti en rolle som man spiller - det handler hverken om visioner, værdier eller ansvarsfølelse for sit land.
Hvis det ikke går efter planen, kan man altid lade sig headhunte til et parti med flere karrierremuligheder...

Lars Dahl, Bo Carlsen, søren ploug, Rasmus Kongshøj, Niels Engelsted, Heinrich R. Jørgensen, Martin Madsen, Lise Lotte Rahbek, Kaj Julin, Henrik Jensen, Per Torbensen, Niels Mosbak og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Henrik Jensen

Netop - og brugen af ordet "castet" betyder også, at det er noget, ANDRE har gjort ved en.

Sådan slipper Jesper for selv at tage ansvar.

Lars Dahl, søren ploug, Per Torbensen, Rasmus Kongshøj, Niels Engelsted og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar

Jens Overgård Bjerre mener, at J.P. burde have taget skridtet fuldt ud og meldt sig ind i Venstre.

Men J.P. har nok indset, at dèr har de så mange typer som ham, at de kan fodre svin med dem.
Konkurrencen ville simpelthen blive for hård, og han ville drukne i mængden.

Steffen Gliese, søren ploug og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Sider