Læsetid: 7 min.

Københavns kommune insisterer på at legalisere hash

Selv om justitsminister Morten Bødskov (S) tidligere har afvist det, fremsætter Københavns Kommune på ny forslag om legalisering af hash. Målet er på én og samme tid at undergrave det kriminelle hashmarked og gøre hashen mindre tilgængelig
Illustration: André Leit/Bureauet

Illustration: André Leit/Bureauet

11. marts 2013

For tredje gang fremsætter Københavns Kommune nu et forslag om et lave en forsøgsordning med lovligt salg af hash. Ifølge kommunens forslag skal den legale hash sælges fra mellem 25 og 40 udsalgssteder til en pris, der kan konkurrere med de priser, som stoffet sælges til i Pusher Street på Christiania og andre steder i hovedstaden.

»Der er mange gode grunde til at igangsætte en forsøgsordning,« mener socialborgmester Mikkel Warming (EL).

Kommunens oplæg skal præsenteres og »kvalificeres« på en konference på Københavns Rådhus fredag.

»Vi forventer på den ene side, at en legalisering vil føre til mindre kriminalitet og færre penge til de kriminelle bander, der i dag lever fedt af at hashsalget, og på den anden side regner vi med at komme i kontakt med flere unge og få dem fjernet fra et marked, hvor der også sælges hårde stoffer,« forklarer Mikkel Warming.

Derudover forventer han, at politiet vil kunne skære ned på de ressourcer, som de i dag anvender på at komme hashhandlen til livs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Allan Ⓐ Anarchos
 • Helge Rasmussen
 • Lars Høj
 • Olaf Tehrani
 • Jens Kofoed
 • Anders Reinholdt
 • Jacob Fisker
 • Henning Pedersen
 • Ervin Lazar
 • Mads Hvid
 • lars abildgaard
 • Ellen Braae
 • Holger Madsen
 • Anders Kristensen
 • Niels Mosbak
 • Anders Krog
 • Claus Høeg
Allan Ⓐ Anarchos, Helge Rasmussen, Lars Høj, Olaf Tehrani, Jens Kofoed, Anders Reinholdt, Jacob Fisker, Henning Pedersen, Ervin Lazar, Mads Hvid, lars abildgaard, Ellen Braae, Holger Madsen, Anders Kristensen, Niels Mosbak, Anders Krog og Claus Høeg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Rygaard

"dope hjælper dig bedre gennem tider uden penge end penge hjælper dig gennem tider uden dope " - Freak Brothers

Søren Johannesen, Jack Jönsson, lars abildgaard og Anders Kristensen anbefalede denne kommentar

Jomen, justitsminister Morten Bødskov har jo vist sig at være i lommen på dels embedsmænd (og -kvinder) samt sine spindoktorer, dels være ude af stand til at lægge nogen form for proggressive politikker, der vil kunne pege ud over den problemmasse, som civilsamfundet er overladt til i køvandet på den siddende regerings regressive lovforslag. Han har desuden vist sig som en konfliktsky minister i forbindelse med både PET-lovgivningen og Offentlighedsloven.

Der er dermed foreløbigt ikke udsigt til at Morten Bødskov vil træde i karakter, når det drejer sig om at bringe forholdene herhjemme i overesstemmelse med vælgermassens ønsker til regeringsskiftet. Heller ikke på dette punkt. Men den regressive holdning til problemmassen på området for illegale præparater stiller civilsamfundet overfor en henvisthed til at bære ofrene, førend myndighederne skrider ind. Så man kan roligt konstatere, at Morten Bødskov er tilhænger af fortidens tendens til at skubbe problemmassen nedad i samfundet, især til de udsatte områder, der geografisk står med resultaterne af en håbløs indsats, der ikke slet ikke har kunne løse op for narkotikaindsatsen de seneste 40 år.

Så vi ved jo allesammen herude i vælgerkorpset, hvad Morten Bødskov slet ikke har format til at ændre på civisamfundets vegne...

Med venlig hilsen

Morten Lind, Henning Pedersen, Stig Eksell, Rune Lund, Sabine Behrmann, Jens Overgaard Bjerre, Anders Krog og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Peter Ege
- "Cannabis er nemt at dyrke, og der er mange, der allerede har erfaringer med det, så det ser jeg som den mest realistiske model".

Enig, - og så kan vi endda dyrke den økologisk.!

Henning Pedersen, Lars Høj, Jes Thomsen, Søren Johannesen, Stig Eksell og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar

Hele ideen om at det skulle tage "et par år at løbe i gang" må bero på en misforståelse. Et moderne gartneri af den slags grønt, har en høst klar i løbet af 3-4 mdr.
Og så kunne man jo starte med at sælge ud af politiets beslag af varerne - efter de sidste måneders indsats må der have ophobet sig en rimelig mængde, som kunne sælges til spotpris.
Men enten må staten overtage fremstillingsleddet eller lovliggøre fremstillingen, så det ikke ender med tilstande som i Nederlandene, hvor produktionsleddet er kriminaliseret.
Altså en afkriminalisering, så hele markedet bliver uinteressant for kriminelle.
I øvrigt har Merete Nordentoft ikke videnskabeligt belæg for sine påstande, hvilket Peter Ege på glimrende vis påpeger.
Og mon forbruget stiger - det var ikke tilfældet i Holland. Det stof er så vidt udbredt i det danske samfund, at enhver by af en vis størrelse har bude der bringer ud.

Christina Jensen, Christel Larsen, Nic Pedersen, Søren Johannesen, Tor Brandt, Christian Svenstrup Harder, Jens Kofoed, Morten Lind, Henning Pedersen, Ervin Lazar, Anders Kristensen, Holger Madsen, Rune Lund, ulrik mortensen, Michael Madsen, Sabine Behrmann, Jens Overgaard Bjerre og Jonathan Smith anbefalede denne kommentar

Er der ikke noget med et dansk bistandsprojekt, eller hvad det er, i Helmand hvor en masse bønder trænger til at tænke på noget andet end opiumsdyrkning for Al Capeida ?

Benjamin Bach

Fra artiklen:
"However, production and wholesale remain illegal, meaning coffeeshop owners have to buy their wares on the black market."

Det er ikke legalt endnu - og der er ingen grund til at begå den samme fejl i Danmark.
Så må man vælge om det skal være licenserede gartnerier, eller om man, som Odd Bjertnes er inde på, staten skal importere fra produktionslande - vi har jo i forvejen Herculesfly i Afghanistan.

Henning Pedersen, Nic Pedersen, Morten Lind og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar
Jens Overgaard Bjerre

det er da det mest fornuftige, jeg længe har hørt om. siden min ungdom har jeg ikke kunnet fordrage hash, men er klar over, at masser af mennesker finder en nydelse i rusmidlet. som er langt, langt mindre skadeligt end alkohol.
frigiv hashen omgående og STOP KRIMINALITETEN.
det er vanvittigt, at danskerne skal leve i rædsel for at deres børn skal blive skudt ved et tilfælde, på grund af den store kriminalitet et forbud medfører. eller, at vi selv skal være nervøse for en komplet syg lovgivning, som holder rockerne oppe i et luxus liv og skaber lovløshed i landet.

Lars Høj, Enrico Smith, Tor Brandt, Morten Lind, Henning Pedersen og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar
John Vedsegaard

Har nogen tænkt på hvad dem der lever af det i dag egentlig så skal leve af? Nej vel.

Resultatet ved en uhæmmet frigivelse vil være at de går over til anden kriminalitet!

Altså må man finde alternativer, det kunne for eksempel være ved at give licenser til salg, med fortrinsret til dem der allerede lever af det, samt sætte et maksimalt beløb der må handles for årligt, for eksempel 5 millioner, som jo ikke er fortjeneste men omsætning.

Yderligere at give frit lejde med hensyn til skat og lignende under en eller anden form, så
tidligere optjente beløb kan legaliseres og man skal betale skat fremover, som alle andre.

Denne måde at opbygge det på, vil også forhindre at store forretninger kommer til at side på hele markedet.

Et andet problem, ved at frigive det under en eller anden form, har man erkendt at det ikke er farligt, hvilket vil sige at man har straffet en masse mennesker gennem årene men at de i virkeligheden er uskyldige og bør have erstatning....

Markus Hornum-Stenz, Jes Thomsen og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Den geografiske afstand mellem Rådhuset og Christiansborg er ca. 500 meter, den politiske afstand ca. det dobbelte.!

John Vedsegaard

De der "lever af det i dag" må jo så nøjes med bistandshjælp. Nu er "de der lever af det i dag" jo ikke en interessegruppe, men sådan nogle tosser som disse her:

http://ekstrabladet.dk/112/article1934784.ece

så der forøves, p.g.a. et stof der er relativt uskadeligt, grov voldskriminalitet, drabsforsøg og drab. Det har samfundet på grund af en forkert politik på området så accepteret alt for længe.
Det er et område man ikke kan straffe sig ud af, man kan ikke skræmme sig ud af det og da det er noget masser af mennesker, der ikke er kriminelle "gør", så må løsningen være at afkriminalisere, da indtaget i sig selv er en offerløs forbrydelse.

Men fordi kriminelle organisationer i dag sidder på handlen, er det jo ikke således at de også for fremtiden skal sidde på det. Den sideordnede kriminalitet de allerede forøver i dag, vil de frigivne mandetimer i politiet jo så kunne anvendes på at opklare.
Men at nogle rockere og andre bandekriminelle vil sætte sig ned på kantstenen og tude fordi deres væsentlige indtægtsgrundlag forsvinder, det er i sig selv ikke et problem for samfundet - men nok for de pågældendes selvforståelse.
Jeg vil gå så langt som at sige - det er kun folk med rene straffeattester, der kan stå for en lovlig distribution, dyrkning og salg. Ligesom rockerkriminelle ikke må drive restaurationsvirksomhed, kan de selvfølgelig heller ikke have noget med cannabis at gøre.
Og selvfølgelig skal området beskattes, belægges med moms og hele svineriet - men nu er det således at disse tidligere ulovligt indvundne midler, selvfølgelig ikke "kan lovliggøres" gennem frit lejde eller andet - de er indvundet ved kriminalitet.

Nu er folk - gennem årene - jo ikke straffet fordi cannabis er farligt, men fordi det er forbudt, så der bliver ikke noget med erstatning til nogen.

Henning Pedersen, randi christiansen, Jens Kofoed, Morten Lind, Ervin Lazar og Sabine Behrmann anbefalede denne kommentar
Aleksander Laursen

Vi legaliserede da Mc Donalds og Coca Cola for længe siden? Hvad er så problemet med hash?

Henning Pedersen, Lars Høj, Christina Jensen, Jes Thomsen, Martin Hansen , Jens Kofoed, henrik hansen, Morten Lind, Robert Ørsted-Jensen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Søren Koefoed Larsen

Merete Nordentoft siger at hun er imod legalisering og det er fordi det hash er sundhedsskadeligt.
Det er et meget sølle modargument, hvis det da overhovedet kan kategoriseres sådan... De fleste er jo godt klar over at brugen at cannabiskan kan være skadeligt, det er tilhængerne af en legalisering også klar over. Det jo ikke for sjov de vil legalisere! Det vil man jo netop fordi der er et problem.

Vi har nu i lang lang tid kørt hårdt mod stofhandelen og det har vist sig at spille fallit, nærmest proportionelt handles der stoffer i takt med at indsatsen mod det kriminelle marked forøges. Det virker bare ikke.

Henning Pedersen, Jes Thomsen, Anders Krog, Martin Hansen , Tor Brandt, Niels Mosbak og Morten Lind anbefalede denne kommentar

Jeg tvivler på, at banderne er interesserede i en legalisering. Det tror jeg, de har gjort forståeligt over for politikerne på Christiansborg.

Direkte adspurgt, på et tirsdags pressemøde i statsministeriet, udtalte Thorning at hun ingen intentioner havde om at frigive hashen - hun havde ganske vist tidligere skrevet at det ville være en god idé at se på hashområdet, med henblik på en lempelse af reglerne, men nu havde hun ændret mening (igen) og mente nu at hash var yderst skadeligt og at hun var blevet bange for hash.

Det kan så undre, at ingen af tilstedeværende højt betalte journalister kunne finde ud af at spørge ind til, hvad der dog havde gjort, at statsministeren ligefrem er blevet bange for hash.

På den anden side, med den indspiste og eftersnakkende journaliststand vi har her i landet, burde man måske ikke undre sig så meget.

Henning Pedersen, Christina Jensen, Jes Thomsen, Jacob Jensen, Anders Krog, Søren Johannesen, Martin Hansen , Tor Brandt, Jens Overgaard Bjerre og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Morten Pedersen

Man bør da bestemt anerkende hash som et rusmiddel med konsekvenser, altså tømmermænd i den periode THCen binder sig til fedtvævet i hjernen.
Omvendt kan man nyde det med måde og stor fornøjelse, og politisk er det utroligt at man igen-igen-igen støtter de kriminelle med opretholdelse af et forbud og derved konsolidering af et sort marked og en effektiv fødekæde til dem der senere skal være gangstere i andre sammenhænge.

Jens Overgaard Bjerre

Tillykke med illustrationen. Den er er jo nærmest genial. Lige i øje. Dejligt med noget ægte kreativitet.
JOB

Kristian Laursen

"Ifølge Informations oplysninger er den aktuelle pris for den billigste marokkanske hash 60 kr. pr. gram i Pusher Street"

Ahem ja, oplysninger... hvor mange fra redaktionen var mon på field research?

Gorm Petersen

Det bedste argument for fortsat forbud er dette:

Det beskæftiger en masse kriminelle at distribuere et for de fleste (men ikke alle) relativt uskadeligt stof.

Fratog man de kriminelle denne beskæftigelse, ville de kaste sig over andre og farligere aktiviteter.

Forslag: Lad os tilsvarende også forbyde alkohol. Det er relativt uskadeligt for mange - men bestemt ikke alle !

Det ville kunne beskæftige en endnu større del af de kriminelle, som så ville få mindre tid til at begå anden kriminalitet.

Moralsk kunne det begrundes med hensynet til de få, der bestemt ikke tåler det.

Ikke-alkoholikeren kunne vel godt undvære den relativt lille fornøjelse alkohol er (for nu er fornøjelsen vel lille ??) for til gengæld at redde livet for de 10% af befolkningen, som bestemt ikke tåler alkohol ?

(Hvad er empati ? Hvad er kulturkamp ?)

Jeg håber at kommunen samtidig, giver korrekt information omkring konsekvenserne ved brug af Cannabis. Det er noget der mangler ifm. alkohol, efter min mening

John Vedsegaard

->Niels Mosbak
Hvis den gruppe der sælger det ville nøjes med kontanthjælp, ville der vel slet ikke blive solgt hash i Danmark?

John Vedsegaard

Hvis man vil bandekriminaliteten til livs, som jo er det egentlige formål, skal man jo ikke begå den fejl at sætte ræven til at vogte gæs.
Politiets indsats alene på Christiania har kostet 55 millioner om året - hvad der ellers er brugt af mandetimer afledt af handel med cannabis og bandekriminalitet ufortalt.
Men hvis de nuværende pushere ikke mener at de kan nøjes med kontanthjælp, så er det næppe et argument at de ellers ville blive kriminelle - de er kriminelle i dag.
Hvad de fremtidigt vil supplere deres indtjening med, under trusler om "forøget kriminalitet" kan man jo kun have et skuldertræk til overs for - politiet vil få frigivet resurser til netop at bekæmpe kriminalitet.
HA og Bandidos må se i øjnene at tiden med store penge på kontrabande er forbi.

Henning Pedersen, Janus Agerbo, Anders Krog og Jens Kofoed anbefalede denne kommentar
Daniel Mikkelsen

lad os nu få den forsøgsordning i kbh, mange små erhvervsdrivende ville kunne åbne coffeshops og dermed sparke gang i opsvinget og jeg kunne blive ansat som "konsulent" eller "ekspert"

Henning Pedersen, Janus Agerbo, Anders Krog, Niels Mosbak og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Søren Koefoed Larsen

Kunne man ikke også forestille sig at man udover at gøre indhug økonomisk, ville gøre udbuddet af potentielle bande medlemmer mindre idet de jo bl.a udgør kunderne?

En vigtig fordel ved legaliseringen er at man får brugeren/misbrugeren indenfor samfundets håndsrækning. Dette redder liv...
At de er tæt på betyder at grænsen for hvornår man står udenfor og hvornår man er indenfor bliver rykket. Det er en god ting, for når man først er ude er det svært at komme ind igen.

Vagn-Ebbe Kier

Hash er ”stærk” tobak.

København Kommune har vist ikke tænk på hvordan hashen skal frigives.

Hash afbrændes ved indtagelse og er jo tobak lige som al anden tobak og med den samme cancerrisiko.

Tobak og altså også hash skal beskattes efter samme regler og herved vil en enkelt ”joint” koste tæt det samme som på Christiania og således alligevel fortsat give et attraktivt sort marked

De skal også emballeres med cellofan og med 2 påtrykte advarsler: ”Rygning er sundhedsskadeligt” og ”Rygning af hash kan gøre dig paranoid”.

Hvis hashen ikke er nok, er hashens ”guldøl” Skunk vel også tilladt, med de lugtgener det medfører i etagebyggeri.

Hashen skal således forhandles som andre cigaretter og på samme vilkår.

Hvem skal fremstille dem? Nordisk Tobakskompagni? - og hvem skal have fortjenesten. (Dejlige afgiftspenge i statskasssen)

Her er nogle navneforslag til en pakke 10 stks:
”Sleepy”,”Vent til i morgen”, ”Stærke lys”, ”Laizy”, ”Gider ikke” eller ”Kommunerøg”, – gerne med et billede af overborgmesteren.

Hampedyrkning bør naturligvis frigives helt og aldeles. Og man behøver jo ikke at ryge det ;-)

Forslaget om import er jo komplet latterlig. Som allerede antydet af tidligere indlæg tager det ikke specielt lang tid at producere en potent cannabis. Evt. distributions tid må vel nok også påregnes at være relativ kort, taget landets beskedne størrelse i betragtning.

Bare med at komme i gang.

"Har nogen tænkt på hvad dem der lever af det i dag egentlig så skal leve af?"

En hel del af dem er formodentlig velkvalificerede fagfolk med produkt- og markedskendskab, så det kommunale Jobcenter må jo bare lette r..... og undtagelsesvis gøre gavn for hyren, når jobbene i de legale hashvirksomheder skal besættes.
Hvor svært kan det være?

Frans Kristian Randlev Mikkelsen

Undrer mig egentlig ikke, at Kommunen nu vil ødelægge de unges hjerner. De opfordrer jo allerede gravide kvinder til at aflive deres børn og til at forlade deres mænd.

Kristian Randlev

Er det helt forbigået din opmærksomhed, at der sælges hash for 2 milliarder kroner om året i Danmark - uanset om det er til børn ned til 12 år, eller til voksne myndige personer - pusherne er nemlig ligeglade, for dem er det penge i kassen.
Er det helt forbigået din opmærksomhed, at der næsten dagligt er skyderier i København og i andre store byer, fordi kontrollen med det 2 milliarder kroner store hashmarked er vitalt for bandekriminaliteten og rekrutteringen af nye medlemmer. Banderne kæmper om hashmarkedet - og imens kommer du med sådan nogle udokumenterede udsagn, der højst kan tjene til at forplumre debatten.
Prøv lige at stramme dig lidt an...

Henning Pedersen, Jens Kofoed og Anders Krog anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

Vi skal ikke legalisere cannabisprodukter for at stoppe bandekriminalitet, for at spare politiet, for at undgå gateway-effekter eller for at tjene til statskassen. Dette er i bedste fald mulige positive bivirkninger
Vi skal legalisere cannabisprodukter fordi loven som den er nu kriminaliserer en meget stor gruppe helt almindelige, arbejdsomme, fornuftige, demokratiske, skattebetalende og samfunds-bidragende danskere, der på et oplyst grundlag har valgt dette rusmiddel hvilket naturligvis er deres ret, for så vidt at de ikke skader andre.

Det er sådan civiliserede samfund handler. Længere er den ikke....

Henning Pedersen, Jakob Silberbrandt, Thomas Ansbjerg og Jens Kofoed anbefalede denne kommentar
Frans Kristian Randlev Mikkelsen

Niels Mosbak - Ja, men hvis Myndighederne som sådan siger god for hash, tror jeg klart, flere vil bruge det - også unge, som ellers tager deres egen eksistens alvorligt. Vi voksne, halvgamle og gamle er faktisk ansvarlige for at yde de unge den beskyttelse, som erfaring og kendskab til verden i et vist omfang kan give.
Det svarer til argumentationen for abort: "Når folk nu gør det alligevel, kan vi ligeså godt lade dem gøre det under ordnede forhold." Nej, det kan vi ikke. Myndighederne skal holde fast i den skelnen mellem rigtigt og forkert, som folkets erfaring har ledt frem til.
Hvem bliver den første til at sige: "Prøv at se, hvor uhygiejniske og risikable forhold, folk myrder hinanden under! Skuddene flyver jo til højre og venstre! Lad os åbne en aflivningscentral, hvor staten kan lade bandemedlemmer og jaloux kærester aflive deres fjender under betryggende og humane omstændigheder" ?

Toke Andersen

Hvis du laver en forespørgsel i Lundtoftegade hvor det seneste skyderi fandt sted, er jeg ikke sikker på at du finder opbakning til dit synspunkt.
Der vil man nok snarere pege på at den utålelige situation der har udviklet sig, med skyderi i byens gader som en direkte følge af narkotikapolitikken, er det væsentligste argument for en legalisering.
Spørgsmålet er nemlig det enkelte, om den narkotikapolitik (som vi har fulgt siden slutningen af 1970'erne) der fører til skyderi i gaderne er den rigtige og hvor mange lig der skal på bordet, førend politikerne på Christiansborg vågner op.
Fornuftsprægede argumenter som dit, der baserer sig på frihedsrettigheder, vil desværre ikke få en eneste politiker til at vågne op, dertil er de alt for indoktrinerede.

Kristian Randlev

Der er ikke nogen evidens for påstanden om at flere vil anvende cannabis som rusmiddel - det har f.eks. ikke været tilfældet i Holland.
Og ja, vi voksne har pligt til at vejlede vores unge - det har pusheren ikke. Og pusheren forsvinder kun, hvis han ikke kan tjene penge.
Hash er jo ikke på nogen måde livsfarligt - men det er kampen om hashmarkedet. Forestil dig lige en 2-3 almindelige forbipasserende, der bliver skudt ned ved en fejltagelse, de unge mennesker er jo ikke for skrappe til at ramme deres mål. Det tror jeg nok vil være et væsentligt argument for en legalisering og jo flere skyderier der er, desto større risiko for udenforstående.
I øvrigt er verden ikke så simpelt indrettet, at spørgsmålet om rygning af cannabis kan gøres op i rigtigt eller forkert.
Det stof er altså forkert at ryge i Danmark - men rigtigt i Holland?

Henning Pedersen, Jens Kofoed og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Ja, man behøver jo ikke at lede længe efter paralleller.

Få i USA vil vist hævde, at alkoholforbuddet med samme logik i sin tid førte til andet end etablering af organiseret kriminalitet.
Færre vil nok ønske det genindført.
Bare ærgerligt, at de og vi ikke for årtier siden lyttede til de ikke så få oplyste folk i toppen af FBI og det amerikanske politi, som fremførte dette, allerede da vist Nixon? startede "the war against drugs".

Kriminalisering af gode, almindelige osv. samfundsborgere er jo iøvrigt vidt udbredt i vort "civiliserede" samfund i en grad så man kunne ønske sig lidt godt gammeldags frit "barbari" tilbage!

jan Danum, Henning Pedersen, Jens Kofoed, Janus Agerbo, Anders Krog og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar

ja god ide der, 14 ton i 2009 kunne have givet en klækkelig skatteindbetaling ved kasse 1, legalisering af fjollet tobak er vel den rigtige vej frem, .. ja eller vi kunne lave et kaffeforbud på prøve??

Vi kan forresten sagtens have en høst klar i løbet af ganske kort tid her i foråret, hvis landmænd, gartnere og havejere får grønt lys nu!

Der er allerede helt legale frøleverandører på markedet! (lidt til min overraskelse)

http://www.skunk-froe.dk/

"Det er bare synd for dem, der går fra forstanden, eller får hjerneblødninger af det."

Tja, Kristian Randlev, det er det nok. Det kan hvem som helst risikere både med og uden rusmidler. Det er en bivirkning ved fødslen, at livet er risikabelt, kræver omtanke og ender med døden.
Dog er jeg ikke indstillet på at lade de frygtsomme indsætte den samlede befolkning i beskyttelsesarrest på grund af diverse fobier!
(selvom de godt nok vinder frem med det)

Hvis man er så bange for at leve, så hop dog i havnen, få det overstået og lad andre og jer selv få fred!

Per Torbensen, Henning Pedersen, Helge Rasmussen, Robert Ørsted-Jensen, Thomas Ansbjerg, Jacob Jensen, søren ploug, Jens Kofoed, Janus Agerbo og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Vagn-Ebbe Kier

Det er en skrøne at den "frie" hash fungerer i Holland.

Et flertal af den Hollandske befolkning er i dag trætte af den frie hashpolitik.

Der er det sidste par år indført store begrænsninger af de såkaldte Cofee Shops.

Et flertal af den hollandske befolkning er nok trætte af at være omgivet af lande der sender deres cannabis-brugere til Holland og købe ind af hvad der hos dem selv er både legalt og illegalt på samme tid, så national-provenuet ikke kan skovles alligevel.
Det er da også lidt åndsvage ordninger :-)

Helge Rasmussen, Jakob Silberbrandt og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Frans Kristian Randlev Mikkelsen

Nic Pedersen – Det er da dem, der ryger hash, der hopper i havnen! Det er da dem, der ikke tør leve. Det er da dem, der trækker en plasticpose ned over hovedet. Den, der søger bedøvelse, flygter fra livet. Kujoner.

MAN KAN DØ AF HASH !

Jeg kan endnu se overskriften på EkstraBladet, engang sidst i 1960erne. Jeg kunne dengang slet slet ikke forestille mig, at der ikke skulle ske en legalisering i løbet af de godt 4 årtier, der er gået siden da. Hash er sq da ikke farligt, og nej. Det er ikke derfor jeg mangler hår på hovedet og har så store ører.

Toke Andersen

@Kristian Randlev

Så skal du jo bare holde dig fra tjalden og hvad du ellers ikke bryder dig om.
Jeg håber du er glad ved dine valg og føler du lever dit liv som du selv ønsker.

Men hvis du blander dig i hvordan jeg lever mit liv, hvilket valg jeg tager (for så vidt de ikke skader andre!) så er vi på seriøs kollisionskurs.

Forskellen er at hvor jeg lader dig vælge hvad du kan lide, så vil du og folk som dig have ret til at blande jer i mine valg.

Det vil nødvendigvis opfattes som et aggressivt og formynderisk overgreb på min selvbestemmelsesret. Det ikke bare uacceptabelt. Klogere og mere sympatiske folk end dig er blevet slået ihjel for væsentlig mindre!

Henning Pedersen, Jakob Silberbrandt, Jacob Jensen, Jens Kofoed og Robert Nesta anbefalede denne kommentar

Sider