Læsetid: 5 min.

’Lige nu er der intet lys forude’

I denne måned er det to år siden, borgerkrigen i Syrien begyndte. Imens sidder afviste syriske asylansøgere i venteposition i centrene. Man fastholder dem i et rettighedsvakuum, mener asylforsker. Dansk Flygtningehjælp arbejder på at få deres sager genoptaget
Ligesom knap 190 andre afviste syrere og statsløse fra Syrien venter Jaffar Ali og hans familie stadig på afklaring.

Sigrid Nygaard

20. marts 2013

Når vi taler om Syrien, får jeg ondt i hovedet,« siger kurdisk-syriske Jaffar Ali og fisker en pakke cigaretter og et asyl-identifikationskort dateret 27. april 2011 ud af dunjakkens lomme. På billedet ligner han uden de grå hår en mand, der er ti år yngre.

Sammen med sin kone og sin etårige søn er han på en sjælden udflugt fra Center Avnstrup, som primært huser asylansøgere, der har fået endeligt afslag og derfor forventes at rejse hjem. Normalt forlader familien kun deres værelse i forbindelse med psykolog- og lægebesøg, men i dag skal Jaffar Ali til en juridisk samtale hos Dansk Flygtningehjælp. Ligesom knap 190 andre afviste syrere og statsløse fra Syrien venter han og familien stadig på en afklaring.

»De afviste syrere er blevet efterladt i et totalt rettighedsvakuum. Vi ved i sagens natur ikke, hvornår situationen ændrer sig i Syrien, og det er meget problematisk, at man fastholder så stor en gruppe på asylcentrene med et absolut minimum af rettigheder,« siger seniorforsker ved DIIS Thomas Gammeltoft-Hansen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvor ærgerligt at den ikke er dukket op når jeg har søgt på asyl og flygtninge på google.. Men godt jeg så den nu! Det er da også en af de personlige historier, der belyser dansk asylpolitiks triste mangel på handlekraft.