Læsetid: 1 min.

Restaurant Vejlegården går konkurs

Restaurant Vejlegården, der i sommer var omdrejningspunkt for en konflikt med 3F, går konkurs
4. marts 2013

Den konfliktramte Restaurant Vejlegården er mandag gået konkurs. Det oplyser restaurantens forpagter, Amin Skov, i en pressemeddelelse.

»Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele, at Restaurant Vejlegården ikke længere kan opretholdes økonomisk og er derfor per 4. marts 2013 gået konkurs,« forklarer Amin Skov.

»Igennem det seneste år har 3F's konflikt mod Vejlegården kostet mange ressourcer. Dette har kunne mærkes især i den daglige drift og ikke mindst i vanskelighederne med at skaffe og tilføre kapital til virksomheden,« tilføjer han.

Da Amin Skov overtog Vejlegården i oktober 2011, opsagde han restaurantens overenskomst med 3F og tegnede i stedet overenskomst med Kristelig Fagbevægelse (Krifa).

Det fik 3F i Vejle til at indlede en langvarig blokade mod restauranten - blandt andet mod vareleveringer.
I november sidste år afgjorde Arbejdsretten, at blokaden i store træk var lovlig.

21. december sidste år blev Vejlegården så ramt af en mystisk brand, hvilket ifølge Amin Skov har kostet restauranten dyrt.

Den snart forhenværende forpagter er selv blevet sigtet for at stå bag ildspåsættelsen. Og det betyder, at han er blevet sat i skakmat:

»Så længe jeg er sigtet, vil forsikringen ikke udbetale vores del af forsikringssummen,« forklarer Amin Skov og fortsætter:

»Og så længe jeg ikke har nogen forsikringssum at istandsætte for, kan jeg ikke åbne restauranten, så der igen bliver indtægter til lønninger, leje og varer. Således har Vejlegården ikke haft nogen former for indtægt i nu over to måneder.«

I forbindelse med sigtelsen for brandstiftelse og forsikringssvindel forsøgte politiet at få Amin Skov fængslet, men det blev afvist af retten. Dog har politiet opretholdt sigtelsen.

»Desværre har politiet trods manglende beviser og - indtil videre - 11 ugers efterforskning stadig ikke tilbagekaldt sigtelsen, så vores forsikring kan komme i gang,« siger Amin Skov.

At Amin Skov har en trængt økonomi kom allerede frem under grundlovsforhøret 23. januar. Her forklarede han, at han har en gæld på omkring 400.000 kroner.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Taitto
Peter Taitto anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Engelsted

Hvad skete der i øvrigt med sigtelsen for brandstiftelse? Jeg har ikke fulgt med.

Brian Pietersen, Alan Strandbygaard, Anders Krog, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar

Utrolig med al den støtte/kunder, han har fået...

Carsten Mortensen, Torben K L Jensen, Alan Strandbygaard, Inger Sundsvald, lars abildgaard, Steffen Gliese, Rasmus Kongshøj og morten Hansen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Niels Engelsted,

Foreløbig er der vist ikke sket andet, end at politiet stadig arbejder på sagen og fortsat opretholder sigtelsen for brandstiftelse mod Amin Skov. Hvis årsag Amin Skovs forsikringsselskab ikke vil udbetale forsikringssummen for det tab af inventar, han har har lidt i forbindelse med branden, før sigtelsen frafaldes eller han er frikendt i retten.

Benjamin Bach

@Niels Engelsted
Der er stadig en politiundersøgelse i gang. Det er på den baggrund, at Amin Skov ikke har modtaget forsikringspenge og dermed ikke kunne sætte restauranten i stand... eller også er han bare skyldig og regner ikke med nogensinde at få forsikringspenge :)

Niels Engelsted:

"Hvad skete der i øvrigt med sigtelsen for brandstiftelse? Jeg har ikke fulgt med."

Jeg har også undret mig, der har praktisk talt været pressestilhed om sagen siden Amin Skov blev løsladt efter grundlovsforhøret 23. januar. Efter megen søgning fandt jeg denne artikel fra JP fra den 24. januar hvoraf det fremgår at anklagemyndigheden på daværende tidspunkt vurdrede at efterforskningen af sagen ville vare "mindst en måned mere" før de kunne fastslå om der skulle rejses tiltale mod Amin Skov.

Jeg går ud fra at efterforskningen stadig pågår, og at den altså har taget længere tid end forventet. Hvis anklagemyndigheden havde besluttet ikke at at rejse tiltale mod Amin Skov så havde det været ude i medierne.

lars abildgaard

Hvor skal Liberal Alliance så afholde sit næste sommergruppemøde?

Alan Strandbygaard, Dennis Berg, Carsten Mortensen, Rasmus Kongshøj, Brian Pietersen og Inger Sundsvald anbefalede denne kommentar
Katrine Jensen

Det varer vist noget før vi hører mere til den brandsigtelse - efterforskningen kan jo trække ud og betjentene kan jo blive sat til noget andet i mellemtiden - og så skal det også igennem retsvæsenet, hvis der er grundlag for at gå videre...Niels, plejer du ikke at være en tålmodig mand? :)

Troels E. Lund

Så har vi endnu engang set at 3F har fået lukket nogen arbejdspladser.
Gad vide hvor meget timelønnen falder for de tidligere ansatte der nu er arbejdsløse.
Mit bud er at de kan takke 3F for en 70%s nedgang i indtægt.
Spændende at se hvor mange medlemmer der forlader 3F denne måned.

Rasmus Kongshøj

@ Dennis:

Måske løb de liberale venner fra regningen? De er jo ikke til at stole på.

Torben K L Jensen, Brian Pietersen, morten hvam og Inger Sundsvald anbefalede denne kommentar

@Rasmus Kongshøj:
Nææ - de har da nået at skifte mærkesag 4-5 gange siden. Amin Skov var blot en nyttig idiot. Liberalisternes sande venner, om så at sige, er toppen i erhvervslivet.

Rasmus Kongshøj, morten hvam, Peter Taitto og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Det er ingen stor overraskelse, når nu man ved, at den restaurant ligger elendigt placeret - man skal VIDE, at den er der -
og at den er gået konkurs 2-3 gange før.
Det har overenskomsten eller mangel på samme ikke ret meget med at gøre.

Men en restaurant, som ligger imellem en biludlejning og et industrikvarter, godtnok lige ud til åløbet også, men nej.. det er ikke velegnet.
Der skal noget helt særligt til at gøre stedet til en succes, og stegt flæsk var ikke svaret.

Niels Mosbak, Alan Strandbygaard, Anders Krog, Elisabeth Andersen, Christian Pedersen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Inger Sundsvald, Claus Jørgensen, Tue Romanow og Peter Taitto anbefalede denne kommentar

Lise Lotte Rahbek

Pølsevogne har større succes i sådanne omgivelser. Og så behøves der ikke engang medarbejdere.

Henrik Jensen

Trist han lukker. Så kan jeg ikke køre forbi Vejle og IKKE gå på Vejlegården.

Elisabeth Andersen, Rasmus Kongshøj og Anders Krog anbefalede denne kommentar

Hvor er de "kristelige" ?

Han er vel medlem af en forening, der kan hjælpe ham i den lovlige, faglige kamp?

Eller er det måske sådan at supporten ikke er så høj fra visse foreninger, når det gælder faglig kamp?

Eftersom faglig konflikt er lovlig i DK, må han have lavet en risikovurdering, da han valgte en billigere løsning. Jeg har da ondt af manden at han ikke er lykkedes med sin forretning, men jeg kan ikke mene andet end at han har en stor del af ansvaret selv.

Hvis han starter op igen, så burden han nok overveje lidt om han har nogle rigtige venner. Hvor er alle hans supportere nu! Ultraliberalismen er benhård, selv blandt dens egne tilbedere...

Alan Strandbygaard

Mon det er strejfet Amin Skov hvor dumt det er at spare på det offentlige?

Sagsbehandlingen kan jo trække i langdrag.

Nu er det jo ikke Amin Skov, som ejer Vejlegården, vel....Amin Skov er bare forpagter af Vejlegården. Direktøren for det hele udtalte sig i medierne, f.eks. til Jyllands-Posten, for cirka en måned siden.

Restauranten går konkurs, ja. Og for mig at se er det en smart manøvre for at undgå og omgå diverse sager anlagt af tidligere ansatte....

Janus Agerbo, Carsten Mortensen, Kim Houmøller, Anders Feder, Henrik Jensen, Mette Hansen og Inger Sundsvald anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Skyd ikke på politiet - de gør, hvad de kan, med de midler, de har til rådighed. I dag har de lige måttet bruge en masse mandskab, tid og penge på en tosse, som har sendt et brev med en bombetrussel til Århus Universitet.

Det er noget andet med private foretagender som forsikringsselskaber. De ulejliger sig ikke med at bistå deres kunder, før de er 100% sikre på, at det ikke kan undgås.

Selvfølgelig er restauratøren fra Vejlegården uskyldig i brandstiftelse, indtil det modsatte er bevist. Det kunne lige passe andet - vi lever da i et retssamfund.
Om man sympatiserer med hans måde at behandle sit personale på og hans valg af faglig overenskomstpartner eller ej rager ikke politietaten, da fagretlige tvistigheder (endnu da) henhører under Arbejdsretten.

Rune Petersen, Christian Pedersen, Per Torbensen, Nic Pedersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Brian Pietersen

Dennis

toppen af erhvervslivet har ingen venner...de laver strategier for at udnytte og få mest ud af alt der er i nærheden af dem.

Holger Madsen

Hvis sigtelsen for brandstiftelse mod Amin Skov bortfalder, starter Vejlegården op igen.
Der er helt sikkert en bank, der nok skal sakse den.!

Sten Petersen

Selvom jeg har en personlig holdning til selve sagen , så er det værd at påpege at selvom jeg aldrig kunne drømme om at støtte Vejlegården , det har været en politisk forretning lige fra starten ,så har jeg på den anden side heller ikke noget om ønsket at Amin Skov skulle gå konkurs .
Det undre mig at Amin Skov havde så mange støtter men åbenbart ingen som kunne give ham et klart billed af hvad der var af rissiko ved at træffe de beslutninger som han gjorde . Amins rådgivere har regnet helt forkert i den her sag .
Selvom han har ligget i konflikt med 3F så har arbejdsretten med de dommere som sidder for bordenden ikke ment at blokaden og sympatikonflikten var grunden til at virksomheden kørte med underskud . Firmaet kørte med røde tal på bundlinjen allerede inden branden .
Reklame mæssigt må man også vurdere at Amin Skov har fået næsten al den fokus som en restaurant kunne ønske sig . Værdien har langt oversteget det tab der kunne indregnes ved at firmaet selv skulle hente post .

Troels E. Lund

70% nedgang i indtægt? Hvis de ansatte ryger på dagpenge, skal de ligge på den anden side af de 40 jern om måneden, hvilket er urealistisk, som lønslave i en restaurant. Og det tror jeg næppe, at de i forvejen gjorde, da Amin Skov, i strid med gældende regler ved overtagelse, skiftede til en meget dårligere overenskomst (og samtidig fik presset to ansatte til at underskrive deres egne fyresedler).

Dan Johannesson

Mon ikke han kan finde et par kumpaner i Saxobank, som af ideologiske årsager, vil pumpe lidt back up guld i systemet?