Nyhed
Læsetid: 1 min.

Vækstplan DK koster 3.000 offentlige job i 2014

For første gang sætter Finansministeriet nu tal på vækstplanens konsekvenser for den offentlige beskæftigelse: 3.000 færre offentligt ansatte til næste år og 6.000 færre i 2020 end der ellers ville have været. EL kalder planen en ’jobdræber’ frem for en ’jobskaber’, mens en økonom sætter spørgsmålstegn ved regeringens mål
Indland
13. marts 2013

Mens ’Vækstplan DK’ til næste år skal give 5.000 flere job i den private sektor, går udviklingen den anden vej for den offentlige sektor. Nye beregninger fra Finansministeriet viser, at antallet af offentligt ansatte stiger med 3.000 færre fuldtidsstillinger, end det ellers ville have gjort, som følge af vækstplanen.

Årsagen er, at ’Vækstplan DK’ delvist finansieres ved, at regeringen sænker væksten i det offentlige forbrug til 0,4 procent. Forventningen om 16.000 flere offentligt ansatte i 2020 bliver dermed nedjusteret til 10.000.

»Jeg erkender helt åbent, at der både målt i penge og antallet af offentligt ansatte lægges op til en vækst, der er dæmpet ned i forhold til det, vi hidtil har været klar til at planlægge efter,« siger finansminister Bjarne Corydon:

»Det er, fordi vi læser den økonomiske situation sådan, at det er nødvendigt at give en hjælpende hånd til den private sektor, virksomhederne og de lønmodtagere i virksomhederne, der er i fare for at miste deres job.«

Bizart jobplan

FOA’s formand, Dennis Kristensen, kalder det bizart, at en jobplan »starter med at nedlægge job i den offentlige sektor, som oprindeligt skulle have været oprettet«: »Jeg anerkender, at den private sektor skal være med til at skaffe skattekronerne. Men det giver stadig ikke mening at starte med at nedlægge stillinger i den offentlige sektor, i håb om at der kommer 150.000 den i private sektor«.

De nye tal får Enhedslisten finansordfører, Frank Aaen, til at kalde vækstplanen en »jobdræber« frem for en »jobskaber«:

»De 3.000 job er det håndfaste bevis på, hvad der sker, når man skærer i den offentlige økonomi,« siger han, mens Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, anklager regeringen for at oversælge sit produkt.

Professor i økonomi ved Aarhus Universitet Bo Sandemann Rasmussen mener, at det kan blive vanskeligt for regeringen at nå målet om flere offentligt ansatte.

»Med så lave stigningstakter er spørgsmålet, om de 10.000 ekstra offentligt ansatte overhovedet er realistisk,« siger professoren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Og alligevel freder EL regeringen.
Glem alt hvad Enhedslisten siger og gør de har vist hvad de står for. En rundkredsparti der synger bange sange men ikke tør ændrer på noget som helst af angst for deres egen position. Jeg græmmes...

Rune Petersen, Lykke Johansen og Elmo Vinkel anbefalede denne kommentar

Så mangler de 47.000.

H.C. (Hans Christian) Ebbe

Så er der jo bare flere lykkelige hænder til at tage fat og rigtig konsumere når opsvinget kommer... Opsvinget... Opsvinget...

Oh hil dig du store Opsving, og din brud, Væksten...vi danser jeres dans...

Morten Lind, lone bording, Henrik Rude Hvid og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
H.C. (Hans Christian) Ebbe

Desuden bliver der brug for flere og endnu lavere lønnede hygiejne assistenter, som skal rydde op efter alt det lort nutidens kapitalkontrollanter producerer.

Morten Lind, lone bording og Michael Sørensen anbefalede denne kommentar
Lykke Johansen

Det er ellers ikke mange dage siden Heunicke (S) var ude med en påstand om, at der ville være 10.000 flere ansatte i det offentlige i 2020. Men det er nok ikke "varme hænder", men kontrollanter, detektiver og fogeder, der henholdsvis skal bruges til at afsløre om enlige mødre formaster sig til at have en gavmild kæreste, eller til at sætte de fattige og pengeløse kontanthjælpsmodtagere på gaden - også med deres børn.

Man græmmes!

Morten Lind, lone bording og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Lykke Johansen

- "beregninger fra Finansministeriet viser, at antallet af offentligt ansatte stiger med 3.000 færre fuldtidsstillinger, end det ellers ville have gjort, som følge af vækstplanen."

"Genial" omskrivning af virkeligheden!

Corydon er Danmarks værste politiker - og den farligste nogensinde!

Nej det går da virkelig ikke.

Kun 10000 flere offentligt ansatte, så er vi i underkanten af 800000!!!!!!

Et mål om maks 650000 ville være bedre og så bruge besprelserne på sænkning af skatter og afgifter

Lykke Johansen

@ H.C. (Hans Christian) Ebbe

Den dag opsvinget kommer (hvis det nogensinde kommer?) vil mange af de mennesker, der smides på den politiske losseplads i denne regerings hærgen, være så skadede af arbejdsløsheden med fattigdom, hjemløshed, depressioner, alkoholisme, misbrugsproblemer m.v. at hverken de eller deres - af omstændighederne - lige så skadede børn vil kunne komme på arbejdsmarkedet som velfungerende. De vil - i hvert fald rigtig mange af dem - være helt tabt for arbejdsmarkedet og være en økonomisk byrde som følge af de følgeproblemer, de har fået.

Men pyt! Den til den tid regerende regering kan så bare importere kinesere som arbejdskraft. Dem er der jo masser af. Og de er ikke krævende med hensyn til aflønninger.

Dorte Sørensen

Hvis de såkaldte nyttejob, som skal gives til kontanthjælpsmodtagere, virkeligt skal være til en 34 timers arbejdsuge og uden ret til ferie, pensionsordning, optjening af dagpengeret osv. - det er i mine øjne et lavtpunkt - tænk at kræve en timeløn på omkring 10 kr. Hvad bilder folketingspolitikerne sig egentlig ind?

Hvis kontanthjælpsmodtagerne skal sendes ud til nyttejob må det ske på ikke under mindstelønnen og så med ret til ferie, sydedage, dagpengeretoptjening osv
Så kan der regnes på hvor mange timer en kontanthjælp kan give til de såkaldte nyttejob.

I EU-27 (27 lande) havde i januar 2013 i alt 26.217.000 arbejdsløse svarende til 10,8% (!) af hele arbejdsstyrken - heraf var 5.732.000 under 25 år svarende til 23,6% (!!) af arbejdsstyrken.

I Grækenland (november 2012) var 59,4% (!!!) under 25 år arbejdsløse, i Spanien var det 55,5% og i Italien var det 38,7%.

http://politiken.dk/udland/ECE1920436/nu-er-57-millioner-unge-ledige-vi-...

Til sammenligning var arbejdsløsheden af hele arbejdsstyrken i USA 7.9 % i januar 2013 og i Japan var den 4.2% i december 2012.

Statistikkerne vidner om rigtigheden af de forfærdeligt dårlige tal:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Unemploy...

Hvordan kunne vi hurtigt og let komme ud af krisen ? (dét vil ikke ske fordi det ville kræve at the "establishment" af masser af politikere og deres økonomer indrømmede at de i årevis har ført en forkert økonomisk politik hvor alle EU-lande samtidig har sparet som vilde - så skal det gå galt og det er præcis hvad vi ser) :

http://www.amazon.com/End-This-Depression-Paul-Krugman/dp/0393088774

Morten Lind, Søren Roepstorff, Dorte Sørensen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Michael Sørensen

Kommer det virkelig bag på nogen længere, at regeringens mål er at trykke løninnger og ikke andet?

Gad vide om corydon har æresmedlemsskab i cepos (sammen med Helle og Magrethe)

Anders Kristensen

3000 nyttejobs....- Hmmm...

Lise Lotte Rahbek

Jeg vil gerne vide, hvilke offentlge jobs vi taler om, der skal nedlægges eller ikke-oprettes. Det er yderst væsentligt.
Er det varme hænder, kontrollanter, fængselsinspektører, domstolene, jobcentrene, eller de kommunale flæskelag på øvre mellemlederniveau, som skal vækstes væk?

S,U.

For hvis man tager i betragtning at alle de nye kontanthjælpsmodtagere, som faldt ud af dagpengesystemet skal have deres papirer gennemgået og tjekket af, før de kan få et svar om kontanthjælp, så er det da ikke sagsbehandlere, der kan skæres væk.
En bekendt fortalte mig igår, at hun havde søgt konthjælp i 2 dage i træk på 3 forskellige kommunale kontorer og havde afleveret kopier af kontoudskrifter og udbetalingssedler og fanden og hans pumpestok. Godt og vel i alt 100 kopier.
Det er det rene glade vanvid, for der sidder jo nogen og skal se alle disse papirer igennem for at se, om delikventen kan få lov at få brutto 10.300 kr om måneden i fattighjælp. Og så kommer boligsikring og ansøgninger om diverse anden hjælp og tilskud oveni.

Jeg ved godt jeg ikke er økonom, men det er dælme svært at se, at der skulle være ret meget besparelse for myndighederne i at smide folk fra dagpenge og ned i kontanthjælpsgryden.
Det handler vist ikke om besparelser, men om at gøre Underdanmark tilstrækkeligt skræmmende og under jernkontrol.

H.C. (Hans Christian) Ebbe og Morten Lind anbefalede denne kommentar

Den Tyske Nationalbank advarer om, at Europas krise absolut ikke er løst. Og virksomhedernes ”indkøbsbarometer” forventer, den vil vare op mod 10 år til, og det forudsætter faktisk, at landene omgående sætter løsende initiativer i gang.

I denne situation er Danmark det absolut hårdeste ramte land i Skandinavien og det 6. hårdest ramte i Europa. Og de danske husstande er nu de mest forgældede i hele OECD, hvilket gør en løsning endnu vanskeligere. Samtidig ved regeringen tydeligvis ikke, hvad den skal gøre, og lader det hele sejle lidt frem og tilbage uden styring.

De udmeldte mål er absolut rigtige, men initiativerne ”koster” alt for meget for samfundet, og vil kun i meget ringe grad føre til målene. For problemet er, at der er alt for stor forskel mellem hvordan de fungerer i teorien og i praksis.

Nyttejob er ikke hvis- men nu - kommuner der har skåret på rengøring- sætter nu de samme arbejdsløse rengøringsdamer til at gøre rent i nyttejob på kommunen fra 5-8

Vækstpakke som jobdræber, burde være et mistillidsvotum værd.
Kære enhedsliste stop dette galimatis, socialdemokrater skal ned og vende, finde en ny formand/kvinde, idag er der vel ingen oplagte, Mette F er jo ude "på en rejse" og blevet vildfaren, men et eller andet sted i bevægelsen må der være en socialt indstillet demokrat. Jo længere Thorning begår overgreb på vælger segmentet, jo længere ørkenvandring for de nye ledere, jo mere umuligt vil det være igen at føre rigtig socialdemokratisk politik. Løsningen er ikke nedskæringer på ydelser/velfærd, og skattelettelser til toppen af samfundet. Løsningen er solidarisk fordeling af samfundets goder, krisen er sikkert ophørt, tror det vi ser nu er "new normal", derfor bør vores politik også indrettes efter dette.

Til Peter Jensen m.fl.

Vælter Enhedslisten regeringen - eller freder de den? Få hoved og hale på mediernes aktuelle spin-historier her.

Somme tider opfører medierne sig sært. I forgårs kunne man læse i aviserne, at Enhedslisten truer regeringen. I går skrev de samme medier så, at de freder regeringen.
En historie blev til to

Begge historier bunder i præcis samme vedtagelse fra Enhedslistens Hovedbestyrelse

Faktum er: Her og nu kan Enhedslisten ikke se noget politisk perspektiv i at stille et mistillidsvotum i folketingssalen sammen med Lars Løkke og Thulesen Dahl med det formål at få Venstre tilbage til magten. For vil det medføre en mere solidarisk politik? Nej.

Derfor mener de, opgaven er at lægge maksimalt pres på regeringstoppen. Og heldigvis er regerings bagland så småt ved at vågne.
Regeringen kan ende med at vælte sig selv

Betyder det, at Thorning kan regne med Enhedslistens stemmer, no matter what?

Nej. Enhedslisten lægger ikke stemmer til blå nedskæringspolitik.

Enhedslisten stemmer imod regeringens vækstpakke. Også hvis det betyder, at regeringen ikke kan få flertal for sin økonomiske politik – og må udskrive valg.

Frit efter
http://www.enhedslisten.dk/artikel/regeringen-kan-v%C3%A6lte-sig-selv-70961

Og det mærkelige er at der tilsyneladende er en masse mennesker som sætter lighedstegn mellem en velfærdsstat og antallet af ansatte i det offentliges tjeneste.

Denne sammenligning er forkert.

Det der giver velfærdsstaten er en effektiv stat som er i stand til at lovgive og servicere sine borgere og en inkluderende stat som har opbakning fra borgerne.

Statens opgave er ikke at have en masse mennesker ansat, statens opgave er at servicere sine borgere. Jo flere ansatte som der ikke er belæg for des mere administration og deraf følgende nedgang i den service som staten yder sine borgere.

Så i modsætning til mange her vil jeg uden problemer vove den påstand at staten er i stand til at yde væsentligt bedre service med væsentlig færre ansatte.

Dette vil selvfølgelig betyde at store mængder af stillinger inden for ledelse og administration skal forsvinde.

Et af de helt store problemer her er folketingets fuldstændigt vanvittige lovfabrik som udsender større og større mængder af love som kræver flere og flere sagsbehandlere, administrative kræfter og koordination i den offentlige administration. Hvis der til hvert lovforslag blev bundet en administrativ pris for implementering og vedligeholdelse af disse nye lovpakker vil der endvidere være incitament til at spare ved at fjerne love. "1 stk ny fedtafgift? Ja så gerne. Det koster 100 mio at implementere (opdatering af IT systemer, nye skatteregler osv, nye resourcer til at vedligeholde og kontrollere) og derefter 25 mio om året."

Dorte Sørensen

Lise Lotte Rahbek
Godt spørgsmål - lad os få klar besked om hvilke job finansministeren ønsker besparet og hvilke job finansministeren ønsker bevaret.

Derudover lad os få klar besked på hvilken timeløn og her underforstået hvor mange timer ugentligt ønsker regeringen, at kontanthjælpsmodtagere skal udføre de såkaldte nyttejob.

Pyt nu med det, det kan jo bare løses med lidt nytteaktivering :D

Hvis kontanthjælpsmodtagere skal udføre de såkaldte nyttejob 37 timer om ugen, så vil det alt andet lige betyde, at disse personer vil bruge væsentligt mindre tid på at skrive jobansøgninger.

At være "arbejdsjæger" er jo et fuldtidsjob, som vil blive tilsidesat med en kost og skovl ved indførelsen af nyttejobordningen.

Ny chok-måling: Venstre og DF tæt på absolut flertal

Onsdag den 13. marts 2013, 14:59

S-SF får 20 procent af stemmerne - til sammen

O Dansk Folkeparti 17.8 (31) er nu større end
A Socialdemokraterne 16.5 (29)

C Konservative Folkeparti 3.8 (7) slås nu med
F Socialistisk Folkeparti 3.8 (7) om rollen som folketingets mindste parti !

-----

I den nyeste meningsmåling fra YouGov får partierne følgende tilslutning (mandater i parentes):

A Socialdemokraterne 16.5 (29)
B Radikale Venstre 7.8 (14)
C Konservative Folkeparti 3.8 (7)
F Socialistisk Folkeparti 3.8 (7)
I Liberal Alliance 5.1 (9)
K Kristendemokraterne 0.5 (0)
O Dansk Folkeparti 17.8 (31)
V Venstre 32.6 (57)
Ø Enhedslisten 12,1 (20)

http://www.bt.dk/politik/ny-chok-maaling-venstre-og-df-taet-paa-absolut-...