Læsetid: 1 min.

Antorini: Ingen kommer i klemme på grund af lockout

Undervisningsminister garanterer, at alle elever kan komme videre i uddannelsessystem trods lockout
»Lockouten vil uundgåeligt berøre mange elever og familier, fordi undervisning og eksaminer må udskydes eller aflyses. Jeg vil derfor gerne understrege, at vi gør alt, hvad vi kan for at afbøde konfliktens mulige konsekvenser for eleverne,« siger undervisningsminister Chrstine Antorini. Foto: Scanpix

»Lockouten vil uundgåeligt berøre mange elever og familier, fordi undervisning og eksaminer må udskydes eller aflyses. Jeg vil derfor gerne understrege, at vi gør alt, hvad vi kan for at afbøde konfliktens mulige konsekvenser for eleverne,« siger undervisningsminister Chrstine Antorini. Foto: Scanpix

Indland
2. april 2013

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) vil sikre, at alle skoleelever får deres afgangsbevis eller eksamensbevis på trods af lockouten, som trådte i kraft i fuldt omfang tirsdag.

»Jeg kan ikke garantere, at alting vil foregå helt, som det plejer. Men regeringen vil sikre, at ingen elever bliver forsinkede i deres uddannelsesforløb som følge af lockouten. Alle vil få et afgangs- eller eksamensbevis,« siger undervisningsministeren.

»Og alle elever kan være sikre på, at lockouten ikke vil blive en hindring for, at de kan komme videre med deres uddannelse. Heller ikke hvis de skal i praktik,« siger hun.

De praktiske løsninger vil afhænge af lockoutens varighed, og desuden er der forskellige regler for prøve og eksamen på de berørte uddannelsesområder.

Derfor vil det også være forskelligt, hvilke løsninger der kan komme på tale.

På folkeskoleområdet er de skriftlige prøver eksempelvis fastsat centralt med de samme datoer for alle, mens de mundtlige prøver planlægges ude på skolerne.

»Lockouten vil uundgåeligt berøre mange elever og familier, fordi undervisning og eksaminer må udskydes eller aflyses. Jeg vil derfor gerne understrege, at vi gør alt, hvad vi kan for at afbøde konfliktens mulige konsekvenser for eleverne,« siger Christine Antorini.

Undervisningsministeriet vil løbende sørge for, at skolerne får information om, hvordan prøver og eksaminer skal håndteres, hvis lockouten når hen og berører prøvedatoerne.

»Vi hjælper desuden med spørgsmål og svar gennem vores callcenter, så både elever i folkeskolen og på de uddannelser, der hører under staten, kommer så smertefrit igennem denne her situation som muligt,« siger Christine Antorini.

Finansminister Bjarne Corydon afviste tirsdag morgen, at regeringen står klar i kulissen med et regeringsindgreb. Han mener, det er upassende at tale om et regeringsindgreb, men han beklager situationen og kalder den »bøvlet for mange«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ingen kommer i klemme på grund af ...

Lyder bekendt. Hørte de såkaldt udfaldstruede dagpengemodtagere ikke et lignende vers? Det gjorde de vist. Hymnen er den samme.

Lykke Johansen, Jesper Wendt og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Frank Nilsson

Ministeren vil måske hyre indiske skolelærere, og udlicitere ligesom det sker med IT-afdelinger rundt omkring. Så kan Lock out 'en udvikle sig til det der er hensigten: en knock out af Danmarks Lærerforening.

Frank Nilsson

"Ingen kommer i klemme på grund af lockout", garanterer Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S). Og det er unægtelig godt at vide, at regeringen udsteder garantier.

Men hvad med de forældre hvis børn ikke kan blive passet i skolerne under lockouten?
- Kommer de måske ikke i klemme, fru minister? - Eller er de måske udenfor regeringens ansvarlige garanti?

Samtidig kan man læse, at KL vil passe deres ansattes børn. - Er det i øvrigt ikke en frynsegode fru minister?

Efterhånden mangler der solidaritet i det danske samfund. Så jeg syntes, at for at undgå enhver mistanke om, at de ansatte modtager frynsegoder hos KL, bør alle forældrer indlevere børnene til pasning hos KL eller deres medlemmer , som er kommunerne. Og giver dette probleme, kan man jo informere om, at den ansvarlige minister har garanteret, at ingen kommer i klemme.

Morten Kjeldgaard

Antorini eller nogen anden kan overhovedet ikke garantere noget som helst. Men hun har primet denne ulykkelige situation fordi hendes -- iøvrigt prisværdige -- plan for en folkeskolereform er blevet tagget med en besparelse der skulle indhentes gennem en omkalfatring af lærerenes overenskomster.

Det siger sig selv, at når hvis man vil lave en gennemgribende reform som løfter folkeskolen, ja, så koster det klejner. Det vi skal spørge os selv er, om ikke det er værd at bruge penge på. Det er en investering i fremtiden. Men nej, reformen blev vedhæftet et krav om, at det ikke måtte koste.

Enhver kan jo gøre sig tanker om, hvorfra kravet om disse besparelser er kommer.

Men elendigt politisk håndværk, det er det.

Dorte Sørensen

Hvis undervisningsministeren og finansministeren ikke havde været så stejle eller tonedøve så kunne denne konflikt helt ha´været undgået.

Havde det ikke været mere naturligt, at en S-ledet regering tog de fagligeorganisationer med på råd om den kommende skolereform og ikke bare mener, at når lærerne har fået "tæsk" så vil de bare arbejde videre med et smil. Det mente undervisningsministeren faktisk i morges i P1. Ja hun sagde direkte , at mange af lærerforeningens forslag var i overensstemmelse med regeringens eget forslag - hvorfor tog regeringen så ikke lærerne med i forhandlingerne de førte med KL?

Bemærk forløbet af trepartsforhandlingerne, som Bjarne Corydon - til stor overraskelse for de faglige repræsentanter - pludselig afbrød og erklærede for strandede. Samme manøvre præsterer KL, da man uden varsel varsler lockout - mens den anden part dårligt nok oplever at have fået realitetsdrøftelser på bordet.

Den danske model ligner den lille pige med svovlstikkerne, misbrugt af herremændene. Tragisk og farceagtigt.

Sådan går det, når man stemmer elefanter ind i en porcelæns-forretning.

Hvem sagde krybskytter havde flosset moral.

Mads Kjærgård

Hvordan kan eleverne undgå at komme i klemme? De kan jo ikke få den nødvendige undervisning op til eksamen!