Nyhed
Læsetid: 1 min.

EU-dom kan forsinke SU-reform

Indland
10. april 2013

En nylig EU-dom har fastslået, at udenlandske studerende på danske universiteter er berettiget til at få SU, hvis de kommer fra et EU-land og samtidig er registrerede arbejdstagere i Danmark. Beregninger fra Uddannelsesministeriet har vist, at det vil koste Danmark 200 millioner kroner årligt. Det får nu konsekvenser for de igangværende forhandlinger om SU-reformen, da Jens Henrik Thulesen Dahl til Altinget.dk har sagt, at SU-reformen skal tage hensyn til de nye oplysninger. Han mener ikke, at beløbet kommer til at kunne holde sig inden for de estimerede 200 millioner.

»Vi er nødt til at have en eller anden formulering på, hvordan vi håndterer det her. Umiddelbart giver det ikke så meget mening at lave en SU-aftale, hvis vi ved, at vi om kort tid sidder med nogle uoverskuelige problemer,« siger forskning og uddannelsesordføreren til Altinget.dk.

Uddannelsesministeren afviser over for Altinget.dk, at dommen får indflydelse på reformen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her