Nyhed
Læsetid: 3 min.

Folketinget underkender Morten Bødskov i sag om statsløs pige

Folketingets Indfødsretsudvalg har nu gjort det, som justitsminister Morten Bødskov afviste sidste år: At give statsborgerskab til den statsløse 16-årige Mariam Daoud, der bortset fra en enkelt dag har boet hele sit liv i Danmark
Indland
25. april 2013

Selvfølgelig er jeg glad, fornu føler jeg mig endelig anerkendt,« siger 16-årige skoleelev Mariam Daoud fra Humlebæk. Hun er statsløs og opvokset i Nordsjælland.

I december kunne Information fortælle, at justitsminister Morten Bødskov (S) havde fastholdt sin forgænger Birthe Rønn Hornbechs afslag på statsborgerskab til den unge pige med den begrundelse, at hun ikke er født i Danmark, men derimod i Helsingborg. Hendes gravide mor var på besøg i Sverige, da fødslen gik i gang før tid. Dagen efter fødslen blev moren og den nyfødte Mariam overført til Danmark, og siden har hun boet her.

Stik imod Morten Bødskovs afslag har Folketingets Indfødsretsudvalg nu besluttet at sætte Mariam Daoud på det lovforslag om tildeling af statsborgerskab, L 211, som Folketinget skal førstebehandle i dag. Hendes navn er blandt de i alt 685 personer, der inden sommerferien vil blive danske statsborgere.

Hvem i Indfødsretsudvalget, der har stemt for at give Mariam Daoud statsborgerskab, er uvist, eftersom afstemningerne i udvalget er fortrolige. Men sikkert er det altså, at et flertal har underkendt Morten Bødskov.

Afslag fra Rønn & Bødskov

I 2010 søgte Mariam Daoud statsborgerskab efter FN’s Børnekonvention, som indebærer, at børn fra fødslen skal have ret til at opnå statsborgerskab i det land, hvor de er født og opvokset. Hun fik et afslag, for som Integrationsministeriet svarede, så kunne Mariam Daoud ikke være omfattet af konventionen, selv om hun var opvokset i Danmark, når hun ikke var født her i landet.

Selv om ekspert i statsborgerskab Eva Ersbøll fra Institut for Menneskerettigheder kritiserede afslaget og opfordrede ministeriet til at respektere Børnekonventionens ånd, så fastholdt justitsminister Morten Bødskov afslaget med den begrungelse, at Mariam Daoud først kom til Danmark, da hun var én dag gammel.

»Jeg finder ikke grundlag for en ændret vurdering af sagen,« som Morten Bødskov i august 2012 meddelte Folketingets Indfødsretsudvalg.

Omkring nytår lykkedes det for Johanne Schmidt-Nielsen (EL) at få opbakning i Indfødsretsudvalget til at tage den unge piges sag op igen. Og nu har udvalget altså besluttet at sætte Mariam Daoud på lovforslaget.

»Jeg er glad for, at der har været opbakning til ikke at fortolke Børnekonventionen på den snævrest mulige måde,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

»Det giver et spirende håb om, at et flertal i Indfødsretsudvalget ikke bare vil nøjes med at balancere så tæt som muligt på kanten af konventionerne,« tilføjer hun.

Undgå urimelige situationer

Også Eva Ersbøll er glad for Indfødsretsudvalgets beslutning:

»Det er rigtig godt, for det tidligere afslag var efter min mening ikke i overenstemmelse med konventionen,« siger hun.

Selv om Mariam Daouds situation med Eva Ersbølls ord er »meget unik«, så vil hun ikke afvise, at udvalgets beslutning kan få betydning for andre:»Der kan være andre situationer, hvor Danmark kan blive det land, der er tættest på at yde den beskyttelse, som er det anerkendte princip i konventionerne om statsløshed, nemlig at statsløshed skal bekæmpes,« siger Eva Ersbøll.

I lovforslaget står der intet om baggrunden for, at Mariam Daoud nu får statsborgerskab.

»Hun er optaget på baggrund af de principper, som Børnekonventionen hviler på. Netop fordi statsborgerskab i Danmark i medfør af grundloven tildeles af Folketinget, så står det også Folketinget frit for at undgå urimelige situationer. Det vil de også kunne gøre i andre, tilsvarende situatoner,« vurderer Eva Ersbøll, der opfordrer til at indføre regler »for dem, der er kommet hertil som ganske små børn, især hvis de er statsløse«.

Mariam Daoud glæder sig til at få et rigtigt dansk pas, så hun kan komme ud og rejse. Lige nu går hun i 9. klasse på Humlebæk Skole, men er lockoutet på grund af lærerkonflikten.

»Jeg skal ikke ud og rejse lige nu, men et pas er en stor fordel, hvis jeg vil rejse til Palæstina på familiebesøg,« siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Det mest beklagelige i denne sag er i mine øjne, at den overhovedet kunne blive til en sag.

Lisa Ahlqvist, Benny Jensen, Henrik Christensen, Jette Abildgaard, morten andersen, Lennart Kampmann, Flemming Andersen, Britta Hansen, Per Meinertsen, Peter Andersen, Vibeke Rasmussen, Karsten Aaen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Hvad er det dog for et umenneskesyn!

Lisa Ahlqvist, Jette Abildgaard, morten andersen, Carsten Mortensen, Karsten Aaen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Morten Bødskov lader sig vejlede af jurister, opvokset i den mest retspositvitiske tradition af dem alle, den danske. De kan sikket kun se lovens bogstav og ikke lovens ånd...

Hugo Barlach, Jette Abildgaard, Lennart Kampmann, Olav Bo Hessellund, Carsten Mortensen og Martin Madsen anbefalede denne kommentar
jasper bertrand

Bødskov er uduelig. Som den unge pige sagde til Politiken, det ender jo alligevel med at jeg får statsborgerskab, så hvorfor ikke bare gøre det med det samme. Selv en der går ind for en stram udlændingepolitik, ønsker jo ikke at spilde sagsbehandlingsressourcer. En kompetent embedsmand eller minister kunne have behandlet den sag på et par timer, fx fået svenskerme til at give hende sttsborgerskab i 3 dage, som man så kunne overføre her til. Vi har brug for en justitsminister der kan styre det ministerium. Ud med Bødskov.

Else Damsgaard, Lisa Ahlqvist, Hugo Barlach, Kirsten Stausholm, Rune Petersen, Henrik Christensen, Jette Abildgaard, Anne Eriksen, morten andersen, Flemming Andersen, Britta Hansen, Carsten Mortensen, Leif Højgaard og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Jeg ser frem til den dag, hvor civilisationen igen bliver regeret af en hersker med Salomonisk visdom - fremfor af tåbelige administratorer af firkantede regelsæt.

/O

morten andersen, Flemming Andersen, Britta Hansen, Sven Elming, Carsten Mortensen, Vibeke Rasmussen og Leif Højgaard anbefalede denne kommentar
Peter Andersen

Stort tillykke til Mariam Daoud, Dk og Johanne.

Dan Johannesson, Jette Abildgaard, morten andersen og Olav Bo Hessellund anbefalede denne kommentar

"Netop fordi statsborgerskab i Danmark i medfør af grundloven tildeles af Folketinget..."

Ja, men de burde lige læse den en gang igen. Tisvarende artikel siger nemlig kun 'ved lov', ikke ved særlov.

Folketinget kan derfor lave en simpel lov der giver alle statsborgerskab der opfylder bestemte kriterier og derefter overlade det til et politisk neutralt embedsværk. I stedet for en kommission der er besat med personer med deres egne politiske dagsordner.

Georg Christensen

En enkel sag, som viser: Hvis viljen til ændring er tilstede, og folketinget endelig forstår at kampen for "danskeren" og (danskhed), i folketinget, er kampen for os ALLE, som ønsker at være med. Så må bare "lov knækkerne (juristerne)" bare forlange tydelige og klare love, som ikke giver mulighed for "maffiøse" tankegange.

NB: Tillykke bitte pige, jeg glæder mig på dine vejne, men husk på der en mange andre på vej, som trænger til hjælp, med og uden "justits ministeriel" hjælp.

Ole Chemnitz Larsen

Dækker over hinanden i Justitsministeriet.

Justitsministerens adfærd bliver ikke kønnere, når fakta viser, at i Justitsministeriet dækker man over hinanden med lovbrud på lovbrud til skade for de forurettede borgere.

Lisa Ahlqvist, Mandatar Torben Wilken, Rune Petersen og Jette Abildgaard anbefalede denne kommentar
Lisa Ahlqvist

DER SKAL MEGEN ONDSKAB TIL FOR AT NÆGTE ET LILLE BARN RETTEN TIL STATSBORGERSKAB I DET LAND BARNET ER FØDT

Men sådan er sagsforløbet (altså, er det ikke sygt, at et barn bare bliver et sagsforløb) for min steddatter. Hun blev født på Rigshospitalet i 1987, i Danmarks hovedstad, København. Har altid boet i Danmark. Har haft og stadig har danske og andre venner. Og gået i skole i Danmark. For sådan er det nu engang i Danmark.

Min lille øjesten har boet mange år hos undertegnede og har ikke så meget som en flig af accent. Selv en jyde har mere accent end min datter. I hvert fald,n år man har boet hele livet her i hovedstaden. Det er ment som en fjoget vittighed.

Hendes mor er asiat og har boet langt flere år her i landet, end i sit hjemland. Mens min datters fædrende ophav, var så amagerkansk som dansk er.

Da min datter var ca 1 år tog moren hende med på et besøg i dennes tidl. hjemland, og, hold på hat og briller, de danske myndigheder var da ikke det mindste i tvivl om, at min lille øjesten, var en dansk øjesten og uden tøven udstedte de, selvfølgelig, et dansk pas til min lille DANSKE Pus.

Det manglede da osse bare.

Men, jeg havde gjort regning uden vært, for ondskaben der hader selv små børn, som endnu ikke har gjort noget mere "grimt" end at skide i bleen og bøvse hele morgenmaden ud over sit nyvaskede tøj og på gulvtæppet, som alle andre små danske øjesten sikkert ikke kan sige sig fra at have gjort. Men, det kan vel ikke være så slemt, at myndighederne pludselig sætter i gang med at hade et lille uskyldigt barn, som kender intet andet hjem end, lad os bruge et kendt dansk ord, "Pølsevognens Land". Mens jeg, som aldrig opsøger pølsevogne, er ret udansk.

Men, men, hadet mod små puslinger, som har en ikke så leverpostejfarvet mor, som de helt race-rene små danske puslinger, er åbenbart så heftigt, at den slags små "kriminelle" vokser sig op til store kriminelle. Især når de nærmer sig 5-6 års alderen. Så er det at disse bittesmå øjesten, får den danske udlændingevrede at føle, At de bare er en flok forfærdelige "fejlfarver", som så mange leverpostejsfarvede, race-rene danskere ynder at kalde disse små uskyldige småpus. Lige fra landets fineste justitsminister, som formentlig aldrig har haft kendskab til det gode danske ord "barmhjertighed". Og så helt ned til de laveste ansatte på Udlændingesyrelsen. Derfor er det en systematisk hadkampagne mod små børn.

For det var en af de sidstnævnte, som temmeligt ubarmhjertigt hev min lille Øjestens danske pas ud af hænderne på det lille stolte pus og nærmest beskyldte hende for at have tyvstjålet sit danske pas, som damen selv havde udstedt og aldeles sødt personligt overrakte til min danske, nu meget "farlige udenlandske" datter.

Og så var min lille øjesten, ved 5-6 års alderen end ikke bare en led udlænding, men en 5-6 årig endnu mere led statsløs tøs. Det rimer endda.

Fra dengang hun så pludselig var en 5-6 årig statsløs, selvom justitsministeren begik en kriminel handling ved at betegne min lille danske øjesten, som statsborger af et helt fremmed land, hvis sprog og kultur, var hende fremmed. Ligesom det asiatiske land, med rette IKKE ville erkende, da min datter jo intet havde til fælles med det land. Men at selv justitsministeren, eller var det Birte Rønn Hornbeck, alligevel skriftligt på en kongelig dansk formular, påstod, hun er stasborger af det asiatiske land, mod bedre vidende, er en kriminel handling. For det er faktisk bevidst dokument falsk. Så, hvis alle behandles lige efter loven, ja, hvorfor er justitsministeren eller Birte Rønn Hornbeck endnu ikke blevet sigtet for en kriminel handling.

År efter år har min lille danske pige, selvom hun selvfølgelig ikke længere er en lille pige, ydmygende og helt utilstedelgt været tvunget til at søge opholdstilladelse i det selvsamme land hun er født, opvokset, gået i skole i og nu har født et par dejlige unger i, som er så danske som danske kan være.

Når et lands regering, uden tøven eller samvittighed, behandler et lille barn så uretfærdigt og ondskabsfuldt, som bl.a. min datter, og hundrevis af andre små børn, hvoraf mange nu er voksne, må der så sandelig være noget meget galt med hele Danmarks regering, ministre, ansatte på Udlændingestyrelsen og dansken selv.

For man må godt nok besidde et ondskabens sorte hjerte og sjæl, hvis nogen i det hele taget, når man bevidst og samvittighedsløst, år efter år, sparker til små børns selvforståelse af om, de er danske eller ej og så hånligt begår overgreb på disse uskyldige børn, som efterfølgende regeringer med fuldt overlæg har frataget disses retsmæssige rettigheder om statsborgerskab jfr Menneskerettighedernes Artikel 15, som herefter gengives i sin fulde tekst:

Artikel 15.
1. Enhver har ret til en nationalitet.
2. Ingen må vilkårligt berøves sin nationalitet eller nægtes ret til at skifte nationalitet.

Derfor overtræder staten helt klart FNs Menneskerettigheder, som den dav. regering underskrev helt tilbage i 1948. Og siden der er gået så mange år, burde man tro, at justitsministeren og alle ansatte kender Menneskerettighederne udenad.

Men det tror jeg hverken berører den nuværende justitsminster, Morten Bødskov eller statsministrer Helle Thorning-Schmidt juridisk eller moralsk, da ingen af de to besidder sådanne menneskelige egenskaber eller elementær barmhjertighed, som er en absolut nødvendighed for at omgøre en uret begået mod små børn, til en retsmæssig rettighed.

For som jeg ser justitsminister Morten Bødskov kender han end ikke ikke ordet "undskyld" og har ej heller den nødvendige moral, menneskelig forståelse eller juridiske erkendelse, til at indrømme, at staten Danmark har overtrådt de Universelle Menneskerettigheder. Og derfor begået uret.

Og at Danmark har en justitsminister, samt ansatte, der bevidst IKKE følger loven, viser man omverden, at Danmark er et aldeles lovløst land, med en lovløs justitsminister og en lovløs regering.

Når så et land begår disse ulovligheder mod små børn gang på gang, og ikke gør sig de mindste overvejelser om at ophøre med disse kyniske overgreb mod små børn, er det et klart bevis på, at Danmark er et dobbelt så kynisk, hjerteløst land, hvor ubarmhjertighed regerer. For kun de onde gør børn fotræd.

LISA AHLQVIST, GLOSTRUP

Mandatar Torben Wilken

I dansk lovfortolkning er det sådan, at forarbejdet og bemærkningerne skal tages med ved bedømmelsen og dermed brugen af bestemmelsen. Formålet med FN-konventionen om at afskaffelsen af statsløshed i verden er krystal klar. Børn der fødes af statsløse forældre (de biologiske) skal ikke videreføre statsløsheden selv. Hvis barnet ikke fødes til det statsborgerskab som forældrene har, er der to generelle grundsætninger for tildeling af statsborgerskab. Det ene går på stedet hvor barnet er født, det andet hvilket statsborgerskab moderen har og hvis faderen (den biologiske) ikke har samme statsborgerskab som moderen, da får barnet begge statsborgerskaber. I dette tilfælde, hvor forældrene er statsløse, siger konventionen, at der skal gives statsborgerskab i det land hvor barnet er født og opvokset. Strengt efter teksten skal Mariam Daoud derfor have svensk statsborgerskab, MEN da barnet ikke har haft sin opvækst i Sverige, men i Danmark, havner hun i et tomrum, så kan formålet med FN-konventionen ikke opfyldes, hvis ikke Danmark vil give statsborgerskab. Vi har naturligvis en forpligtigelse til at medvirke til afskaffelsen af statsløshed i verden og derfor er både Birthe Rønn Hornbech (V) og Morten Bødskov (S) i strid med formålsparagraffen. Stort tillykke til Mariam Daoud, og tak til Johanne Smidt Nielsen (E) for hendes indsats i denne sag. Nu er det op til Folketingets medlemmer at afgøre statsborgerskabet helt efter Grundloven. Der ligge dog den helt samme forpligtigelse, efterlevelse af formålsparagraffen, for Folketingets medlemmer. Vi krydser fingre for at ret sker fyldels i salen.

Lisa Ahlqvist

Mandatar Torben Wilken

DET ÆKLE DFerne ALTID SER I UDLÆNDINGE ER DERES EGET SPEJLBILLEDE
Glimrende, Torben, men skiftende justitsminstre, udlændingeminstre og hvad ved vi, har overtrådt Menneskerettighederne, Børnekonventionen og selv dansk lovgivning. Bevidst, gang på gang. Og det bliver det jo ikke bedre af.

Fordi, det er blevet helt "stuerent" pga af landsbytosser som Pia Kjærsgård, Krarup og Langbalde Mullaherne, at være racist, neo-nazist osv, som en del af ytringsfriheden. Og derfor er det yderligere blevet "stuerent" i Danmark, at være ondskabsfuld racist, overfor selv små børn.

DF, og især Mullaherne fra Seem og nu ikke mindst efter DFs sorte engel, Marie Krarup har udspredt neo-nazistiske gifte, mens hun var gæst af New Zealand. Det er denne væmmelige cancer, som har gjort det "stuerent" blandt alt for mange danskere, at udlændinge, ja, føj for den lede, de er sgu da ikke så gode og barmhjertige og gæstfrie, som os leverpostejsdanskere. Ud med dem!

Selv små rollinger, som intet kender til racisme - endnu.

Takket været denne bande kloak-kulturelle racister, landsbytosser, neo-nazister osv er det blevet legalt at overtræde alskens konventioner og love. Fordi, fordi udlændinge er bare ukrudt. De ved ikke, hvad hygge er. Ud med jer.

Selv når det drejer om små uskyldige puslinger.

Men jeg skal fortælle fru Kjærsgaard og hendes forstenede Mullaher, og hele din bande af Ondskabens Apostle, at al den ondskab og alt det had I udspreder om udlændinge er intet andet end jeres eget spejlbillede, når I ser jerres grimme ansigter i spejlet. Og det kan I ikke holde ud at se på.

Og det kan vi andre heller skam ikke! Selv fanden nægter jer selskab.

ellen nielsen

Hvis et barns forældre er statsløse,
bør barnet få statsborgerskab i det land i FN-regi, hvor det fødes,
og om man er svensk eller dansk statsborger i De Nordiske Lande,
gør ingen reel forskel.
Dette må så også gælde sådanne børn født i bl.a. FN-lande som Libanon og Jordan.

Lisa Ahlqvist

SAGEN KENDES SOM "STATSLØSESAGEN" ELLER "PAS BØRNENE"
Vi får hjælp og vejledning af den gode MF Liv Holm Andersen (Rad), som straks bragte sagen op for Justitsministeren, samt den ligeså gode Eva Ersbøl, som er ekspert i Mennskerettigheder.

Det drejer sig om en temmelig stor gruppe, ca 700-900 der som ganske små børn fik udstedt et dansk pas. Forælderen/forældrene var da i god tro, at alt var vel. Og, skulle det vise sig, lykkelige - uvidende. For senere konfiskerede myndighederne de stakkels børns pas. Der er derfor mange, som deler samme skæbne.

Dvs de, ligesom min datter, der er født i DK, har et retskrav på dansk statsborgerskab efter Børnekonventionen, jfr Naturalisationscirkulærets §17. Som 18 årige havde de et retskrav på indfødsret efter FN-konventionen om begrænsning af statsløshed fra 1961. Men som mange andre har hun heller ikke modtaget brev fra myndighederne, som myndighederne påstår, hvor hun havde retskrav på at f.eks. at vælge dansk statsborgerskab. Idet 700-900 udtaler, at de aldrig har modtaget det føromtalte brev, går jeg ud fra at myndighederne systematisk har udeladt at informere de invloverede og derved brudt loven. Man må formode, at når så mange med samme sag intet brev modtaget, kan det næppe være pga at PostDanmark har fejlafleret breve til netop alle disse. Ergo må man gå ud fra at myndighederne taler usandt. Dog vil jeg påstå, de er i ond tro.

Folketingets Indfødsretsudvalg behandler formentlig disse mange sager under førnævnte konvention. Imidlertid har DK valgt at gennemføre konventionen således, at indfødsret skal søges inden det 21. år. Men, hvis det er myndighedernes fejl, at dette ikke er sket (som det også er for de mange statsløse, der har fået forkert vejledning jfr den såkaldte "Statsløsesag"), så tillades ansøgninger indgivet efterfølgende også.

Vores erfaring er imidlertid, at myndighederne NÆGTER ansøgninger indgivet efterfølgende, hvilket kan anses for at være systematisk nægtelse.

Tilsyneladende er det den situation min datter, og mange hundrede andre befinder sig i. Det mest besynderlige ved hele denne famøse sag, er, at før hun og alle de andre, som efterhånden er blevet mere eller mindre opgivende omkr retssikkerhed for børn i DK og nærmest opgivet en retfærdig løsning om, at få dansk statsborgerskab, skal det først vedtages af af Folketinget ved lov. Dette kan tidligst ske i juni 2013, men bemærk ordet "tidligst".

Selvom det er myndighederne, som har været i ond tro, ved ikke at følge gældende retspraksis og konventioner, og de mange statsløse som har været i god tro og derfor har et retskrav på statsborgerskab for år tilbage, er det dem som står med håret nede i postkassen. I særdeleshed den selvsamme postkasse myndighederne "tilfældigvis glemte" at sende det føromtalte brev til, til at begynde med.

De skyldige, eller de der overtrådte loven mod bedre vidende, gang på gang, er foreløbig udråbt som vinderne. Mens de uskyldige, som er blevet bondefanget helt bevidst og konstant løjet til af myndighederne, er taberne.

Hvornår bliver Danmark en lovlydig retsstat og hvornår holder staten op med at gøre børn fortræd, hr Justitsminister?

Forresten, sov De godt i nat, hr Bødskov? Og, joh tak, i nat vågnede vi kun tre gange, fordi vi, lidt uforståeligt, slet ikke kan få Dem ud af hovedet, hr Bødskov.

LISA AHLQVIST, GLOSTRUP

Lisa Ahlqvist

Mandatar Torben Wilken

Det er meget sødt, det du skriver. Men jeg må skuffe dig med, at det ikke er Danmark, du skriver om. Må ligeså gøre dig opmærksom på, at det heller ikke er dansk retspraksis, du omtaler. I det hele taget ligner det noget, som du nok håbede, det var, og så er den sag ikke længere.

Der er simpelthen ikke noget juridisk grundlag, bag det du tænker. Men det lyder da meget sødt og hvis det var så let, ville ingen have haft nogle som helst problemer. Og så ville alle være glade.

Men, desværre - det er kun en drøm.

Mandatar Torben Wilken

@ellen nielsen
Problemet i denne konkrete sag er, at der er to ting der skal opfyldes for at et land er forpligtiget til at give statsborgerskab i dette land. Barnet skal være født i landet og være opvokset i landet. Denne sag er speget ved, at moderen var på visit i Sverige da fødslen gik igang og hvor barnet så blev født. Moderen vendte tilbage til DK og barnet er opvokset i DK. Både Birthe Rønn Hornbech (V) og Morten Bødskov (S) benyttede den manglende fødsel i DK til at give / og fastholde et afslag.
Beslutningen er i strid med formålet og derfor forkert og nu er det Folketinges medlemmer der i.h.t Grundloven træffe beslutningen. Forudsætningen for denne afgørelse er nu på plads, Hun kommer på Lovforslaget her lige før sommerferien.

@Lisa Ahlqvist
Ingen kan være i tvivl om, at du er rigtig godt og gammeldags rasende i en konkret sag, men der fra så at konkludere, at lovløshed hersker her i DK, er der heldigvis et stykke.
Jeg skriver om DK og jeg kender både til reglerne og den behandling der foregår. Jeg er hverken naiv, drømmende eller noget andet indbildsk. Som formand for en borgerrets organisation, Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse DNM og med stor indsigt i disse sager, må jeg sige om dine påstande, ikke er rigtige. Vi er nogle der arbejder med disse sager til hverdag og som kender de mennesker, som sidder i Indfødsretskontoret samt i Indfødsrets udvalget, som kun behandler de få sager der ikke er oplagte. De, der er oplagte, skrives direkte på et lovforslag, det sker to gange om året. De, der ikke er lige til, skal behandles i udvalget og som så efter en gennemgang af ansøgningen, indstiller personen til at blive optaget eller ikke at blive optaget på listen over de ansøgere, der skal på lovforslaget. Ministeren har det sidste ord for disse sager. Nu har Johanne Smidt Nielsen (E) fået sagen genoptaget i udvalget og skabt et flertal for at denne pige skal på lovforslaget. Et flertal i udvalget betyder, at der rent partimæssigt nu er et flertal, som ministeren ikke kan afkoble. Hvordan det enkelte Folketingsmedlem vil stemme ved afstemningen af en vedtagelse af lovforslaget, ved vi først når den endelige afstemning ved trediebehandlingen er afsluttet. I Danmark har vi rettigheder, der enten bliver overholdt eller bliver tilsidesat. Vort demokrati bygger fortsat på muligheden for en forskellig opfattelse og retten til at have denne forskellighed. Derfor har vi forskellige partier i Folketinget. Derfor har vi ytringsfrihed som også du her på blokken benytter dig af. Personlige grove angreb på politikkere som har en anden opfattelse, er ikke fremmende for forståelse hos nogen. Du har ret til at have din opfattelse, MEN du må til gengæld respektere, at der er andre der har en helt anden opfattelse end den du har. Det er demokratiets grundlæggende platform. Ulovligheder eller omgåelse af borgernes rettigheder kan angribes, men det er sagen man skal gå efter og ikke personen.

Lisa Ahlqvist

Mandatar Torben Wilken

TIE MAN GØR GODT, THI FOLK TROE SÅ DU KLOG

Du gør dig klogere på et område end selv landets ledende jurister på området, som igen, fordi de klart vide besked derom, beskylder justitsministeren for at bryde loven for såvel, når det angår de stasløse såkaldte "pasbørn", dvs børn som fik udstedt et dansk pas, da de var små og så bliver snuppet ud af hænderne på dem, når de er 16-17 år med beskeden, det var altså en fejltagelse. Og det er en fejltagelse, som har foregået i 10-12 år, per person, ud af disse uskyldige børns liv, som har været i god tro.

Noget som du har den uskik, at mene, det slet ikke stemmer. Eller hvad der ellers foregår inde i dit hoved. Det ville passe dig bedre at spørge og endnu bedre at tie, når du intet vide. For da tror folk, du være klog..

Men jeg skal opfordre dig til, at alene tale om et emne, når du kender sagen i alle dens enkeltheder, som den står og ikke som du tror, den skal være. Bare fordi du tilfældigvis kender et par kontordamer på indfødsretkontoret, gør dig ikke lige pludselig til ekspert på alle andre områder.

Derfor skal jeg anmode om, at du ikke udtaler dig om noget, som du ikke kender til eller forstår.

Meget muligt forstår du en masse, men når der er 700-900 unge med nogenlunde samme problemstilling som min datter, kan du nok ikke vide så meget, som du tror. Du kan selvfølgelig følge det samme spor, du hidtil har ført på dette område, og det er, at du ved alt som en født igen Erasmus Montanus, fordi du hjælper par eller hvad, som flytter til Sverige. Men hvad har det dog med "pasbørnene" at gøre. Du sammenligner pærer med kokosnødder.

Vi kan osse sagtens fornemme, at du elsker titler, da du fortæller omverden, at du har en titel. Men titler gør ikke mennesker. For det er mennesker som gør titler. Giver man f.eks. Maren i Kæret en titel, ved ingen noget. Men giver man den samme titel til mr Buffet, vil alle stræbe for denne titel.

Men at tro, at godt folk tro, at være mandatar og at gøre dig en titel stor og som dig stor og dig gøre. Jotak, folk der virkelig er og ved noget praler ikke med titler og mandatar er næsten som at prale med og at en vicevært være.

Og da jeg ikke søge billig vicevært til at løfte rumpen, så han ligne en jurist så klog, lytter jeg ikke til prædiken fra den falske præsten.

Det er god skik i jurakredse, at man tier, når man ikke vide og mens tie, man sig lytte til lære. Og da vi modtager rigeligt juridisk vejledning fra en jurist, som ved langt mere end du og jeg og selv meget lærde jurister tilsammen, da denne person er ekspert på området og derfor med sindsro kan og har beskyldt justitsministeren for at bryde dansk lovgivning, Børnekonventionen, samt de Universale Menneskerettighede. Og at justitsministeren lytte med respekt, men iøvrigt ikke lytte alt for seriøst, idet politikere har for vane, at politiske løsninger tage. Og derfor give fanden i topjuristers kloge rådgivning.

Netop derfor fik en Ninn Hansen en rigsret på rygggen, som han aldrig overlevede. Han snød nemlig på den juridiske vægtskål. Det ka være, at han, som Bødskov, vandt en lille smule. Men en lille smule retter ikke bager for smed. Og derfor er såvel Birthe Rønn Hornbeck sammen med hovne Morten Bødskov på vej til at og blive medlemmer, fødte endda, af Ninn Hansens Køkkenbords-jurist Laug.

Derfor er vi netop ikke det mindste interesseret i din personlige mening, da du hverken er jurist eller ekspert på Børnekonventionen, Statsborgerskab og Menneskerettighederne. Men en mandatar du være, som vi ikke har lyst eler trang. For vi er trods alt ikke interesseret i Ninn Hansens taber-Laug.

Dine indre motiver for at nedgøre os, har jeg selvfølgelig ingen aning om. Men jeg gætter på, at du har det godt med at spille Rasmus Klog og nedgøre andre, hvilket din omvandrene titel hentyder til. Et godt menneske ville spørge til vores velbefindende. Mens folk som du ikke er så interesseret i om andre har det godt, men mere om sig selv.

LISA AHLQVIST, GLOSTRUP

Lisa Ahlqvist

ellen nielsen
27. april, 2013 - 18:22#
"Hvis et barns forældre er statsløse,
bør barnet få statsborgerskab i det land i FN-regi, hvor det fødes,
og om man er svensk eller dansk statsborger i De Nordiske Lande,
gør ingen reel forskel.
Dette må så også gælde sådanne børn født i bl.a. FN-lande som Libanon og Jordan"

Nej, Ellen Nielsen, vi taler IKKE om statsløse forældre, men om STATSLØSE BØRN, hvor moderen er udlænding og faderen dansk, som ikke var gift ved barnets fødsel.

Derefter fik børnene dansk pas, da de var ca 5 år. Disses pas blev imidlertid konfiskeret af de danske myndigheder, da børnene blev 16-18 år, med den begrundelse, at det var en administrativ fejl. Det er dog uforståeligt, at den fejl har været uopdaget i 10-15 år, før myndighederne opdager "fejlen". Og så har man helt uden varsel snuppet passende tilbage. Det er en ussel behandling af børn, som modtog passene i god tro og det er i strid med Børnekonventionen etc.

Sverige derimod har mere orden i sagerne, og klarer paragraferne på kort tid og snyder ikke som DK, men ,det hjælper ikke de ulykkelige børn og deres familier i DK.

Det drejer sig om en temmelig stor gruppe af omkr 700-900 unge, der ikke længere er børn. Mange af dem har senere stiftet familie, hvilket ikke er problemløst. Der er imidlertid to ting, som komplicerer mange af disse sager yderligere.

For det første har de fleste, hvis ikke alle 700-900, ALDRIG modtaget skrivelse fra myndighederne ved deres fyldte 18 år, hvor de bliver tilbudt dansk indfødsret, som de har retskrav på. Det er ikke en fejl fra PostDK, da ingen har modtaget brevet. Men en helt bevidst og ulovlig handling begået af myndighederne.

Og så kompliceres sagerne yderligere for mange af disse i dag unge, som, selvom de ALDRIG har begået fejl, er tvunget til at søge opholdstilladelse hvert år, selvom de er født i DK, gået i dansk børnehave, SFO, skole og efterflg uddannelse. Taler og skriver dansk, har danske venner og opfører sig som alle andre danskere.

De får nemlig TVANGSTILDELT et imaginært "statsborgerskab" i et andet land, MEN AF DE DANSKE MYNDIGHEDER OG HELT ULOVLIGT for de konfererer slet ikke med de pågældende landes myndigheder, som er de eneste der suverænt kan udstede statsborgerskaber i deres eget land. MEN DET ER RENT FUP FRA DE DANSKE MYNDIGHEDERS SIDE, som jeg kalder BEDRAGERI. Selvom disse udenlandske ambassader i DK, fra det land som de unge statsløses mødre har indfødsret i, skriftligt har meddelt, at disse unge IKKE er statsborgere i det pågældende land og SLET IKKE kan opnå indfødsret i deres mors land, da de ingen relationer har til det land, lige bortset fra at disses mødre er født der.

Men NU KOMPLICERES SAGEN VOLDSOMT DA DK IGNORERER de udenlandske myndigheders forklagering, i bedste herrefolks mentalitet OG FORTSÆTTER MED AT REGISTRERE DE UNGE som værende statsborgere i det og det land, som er forkert OG DK OPERERER DERFOR I OND TRO.

For DK fortsætter uanfægtet at registrere disse unge, som var de statsborgere i disse respektive lande. MEN DET ER FUP OG SVINDEL. DK udsteder så specielle CPR Nr til disse ulykkelige statsløse, som INDIKERER, at de er borgere i et land, som de overhovedet IKKE er. Derfor begår DK forsætligt lovbrud gang på gang.

OG DET KORTSLUTTER DE UNGES CHANCE OG SAGEN GÅR I HÅRDKNUDE, da de ikke længere er "statsløse" i de danske myndigheders øjne, som selv har opfundet dette utilstedelige svindelnummer, SOM FOREVIGT UDELUKKER DISSE UNGE FRA AT OPNÅ DANSK ELLER ANDET STATSBORGERSKAB.

Hver gang der udstedes nye statsborgerskaber, som normalt hver år i juni, kommer unge statsløse, som ulovligt har fået et specielt cprnr, IKKE i betragtning, da DET FALSKE CPRNR BLOKERER FOR AT VÆRE EN DEL AF DET GODE SELSKAB.

Det er nærmest en totalitær måde DK opererer på og derfor lovløst og skandaløst.

DKs top jurister på området jurister anklager justitsministeren for at bryde loven, Børnekonventionen, Menneskerettighederde. Men det er justitsministeren da bedøvende ligeglad. Han har været kaldt til samråd af en MFer. der venligst hjælper os. Men justitsministeren har ikke tid.

Hvis det ikke er løvløse tilstande, ved jeg ikke hvad lovløshed er.

PS: Du kalder Libanon og Jordan, FN-lande. Det er ikke korrekt. Men mange flygtninge, som regel palæstinensere, som bor i flygtningelejre i de to lande, er statsløse muligvis FN-flygtninge og har en sær-status. Men vi tilhører ikke den gruppe!

LISA AHLQVIST, GLOSTRUP