Læsetid: 3 min.

Universitet sætter ind mod forskerfusk

Aarhus Universitet laver handlingsplan, der skal klæde systemet bedre på til at klare sager eller mistanke om forskerfusk. Initiativet sker på baggrund af en rundspørge blandt AU’s ansatte, der er usikre på, hvordan man håndterer mistanke om fusk
17. april 2013

For de fleste står sagen om Milena Penkowa og de mange rotter eller om den tyske forhenværende forsvarsminister, Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg, hvis doktorafhandling viste sig at indeholde et par fraser for mange, som ministeren hverken havde angivet kildehenvisning til eller selv havde forfattet, frisk i erindring. Sagerne om forskerfusk tager Aarhus Universitet nu konsekvensen af, for de ønsker ikke at ende i samme situation, hvor sager kan trække i langdrag, som det er set andre steder. I stedet vil de oprette klare retningslinjer for, hvordan forskere og studerende lettest håndterer sager, hvor de mistænker en kollega eller en medstuderende for uredelig omgang med forskning:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Trine Koustrup Sønder
Trine Koustrup Sønder anbefalede denne artikel

Kommentarer