Nyhed
Læsetid: 7 min.

Venstre: Nu sætter vi foden ned over for dovne Robert

Regeringen og de borgerlige partier er enige om en kontanthjælpsreform
Indland
18. april 2013

Lavere kontanthjælp til unge arbejdsløse og skrappere sanktioner over for arbejdsløse, der gentagne gange siger nej til tilbud om uddannelse og arbejde.

Det er nogle af punkterne i den kontanthjælpsreform, som regeringen og de borgerlige partier torsdag aften er blevet enige om i Beskæftigelsesministeriet.

Læs aftaleteksten her.

Ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er aftalen socialt afbalanceret, fordi den ikke presser de arbejdsløse, som er ramt af eksempelvis psykisk sygdom eller store sociale problemer.

- Det er en socialt afbalanceret reform, hvor voksne, som kan arbejde, skal i arbejde, og unge som kan, skal i uddannelse.

Faktaark: 
Uddannelseshjælp til unge uden uddannelse (Beskæftigelsesministeriet)

Faktaark:
Ungesats til unge under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse (Beskæftigelsesministeriet) 

- Men de mange tusinde danskere på kontanthjælp, som kæmper med sociale problemer, er ramt af sygdom eller har været væk fra arbejdsmarkedet i lang tid, dem bruger vi flere penge på, så både de og deres børn kan få det bedre, siger Mette Frederiksen.

Reformen skal give et overskud på omkring 1,1 milliard kroner. Ifølge parterne kommer overskuddet først og fremmest fra, at der bliver færre kontanthjælpsmodtagere, fordi flere kommer i uddannelse eller arbejde som følge af reformen.

Pengene skal bruges til at finansiere en del af den vækstplan, der fortsat forhandles om i Finansministeriet.

Venstres finansordfører Peter Christensen er tilfreds med aftalen, selvom Venstre har bedt om at få frie hænder til at skærpe reformen efter et kommende folketingsvalg:

- Der er mange gode initiativer i reformen, og derfor er vi også med. Men der er også nogle enormt usunde ting blandt andet, at regeringen har fjernet kontanthjælpsloftet, og det vil vi have mulighed for at ændre efter et valg, siger Peter Christensen.

Venstre: Nu sætter vi foden ned over for dovne Robert  

Det bliver langt sværere for arbejdsløse at gemme sig i kontanthjælpssystemet, efter at regeringen og de borgerlige partier er blevet enige om en kontanthjælpsreform.

Det siger Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs.

Dermed lægger politikerne på Christiansborg nu op til et opgør med "dovne Robert", der stod frem med sin historie om, at han som kontanthjælpsmodtager har afvist flere jobtilbud uden at miste sin kontanthjælp.

Aftalen betyder, at hvis en kontanthjælpsmodtager gentagne gange nægter at stå til rådighed for job eller uddannelse, så kan vedkommende miste op til tre måneders kontanthjælp.

- Det vil altså sætte foden ned over for Dovne Robert og hans ligesindede. Vi er nødt til at sende et meget kraftigt signal om, at vi ikke vil acceptere, at man på den måde malker samfundet for penge, bare fordi man ikke synes, at et job eller en uddannelse er spændende nok, siger Ulla Tørnæs.

Ifølge Ulla Tørnæs trækker aftalen i den rigtige retning, men det løser efter hendes mening ikke problemet med, at det for alt for mange ikke kan betale sig at arbejde.

For Venstre var det afgørende, at det lykkedes at overtale regeringen til at øge ambitionsniveauet på reformen, siger hun:

- Over de kommende år henter vi samlet næsten én milliard mere i kontanthjælpssystemet end regeringen lagde op til, og det betyder selvfølgelig, at vi nu har næsten én milliard mere at bruge på skattelettelser til glæde for erhvervslivet og danske arbejdspladser.

- Selvom vi gerne havde set en endnu mere ambitiøs reform, er vi tilfredse med, at vi fik trukket regeringen i den rigtige retning, siger Ulla Tørnæs.

Cepos: Kontanthjælpsreform er ikke ambitiøs nok  

Det er fint, at arbejdsledige unge under 30 år fremover må nøjes med kontanthjælp på SU-niveau, men der skal skrues mere på knapperne, hvis effekten for alvor skal kunne mærkes.

Det fastslår cheføkonom i den borgerligt liberale tænketank Cepos, Mads Lundby Hansen.

- Man kunne have forventet en større reform, når man tænker på, at vi har haft en Carina- og Robert-debat, der gødede jorden for en mere grundlæggende ydelsesreform, siger Mads Lundby Hansen.

Han henviser til beregninger der viser, at godt tre procent af kontanthjælpsmodtagerne ventes at komme i arbejde som en direkte følge af reformen.

- Man burde have tilpasset ydelserne for personer over 30 år, så gevinsten ved at arbejde blev større, siger Mads Lundby Hansen.

Ifølge den liberale tænketank burde politikerne have indført inflationsregulering af kontanthjælpen frem for, at ydelsen bliver reguleret i takt med lønudviklingen.

- Endvidere havde det været oplagt at genindføre kontanthjælpsloftet, starthjælp og 450-timers-reglen.

- Det ville kunne øge effekten på beskæftigelsen med yderligere 2500 personer, siger Mads Lundby Hansen, der dog samtidigt glæder sig over, at en del af besparelsen vil blive brugt på lavere skatter og afgifter.

DA: Det kan ikke betale sig at arbejde  

Det kan for mange kontanthjælpsmodtagere fortsat ikke betale sig at arbejde, derfor er der ikke tale om en egentlig reform, men kun en justering af kontanthjælpen.

Det mener arbejdsgiverne i henholdsvis Dansk Erhverv og Dansk Arbejdsgiverforening.

- Vi havde gerne set, at der var langt mere fokus på incitamentsproblemet for kontanthjælpsmodtagere. For en stor gruppe er afstanden mellem kontanthjælp og almindelig lønindkomst fortsat for lille, siger Laurits Rønn, direktør i Dansk Erhverv.

Derfor så Dansk Erhverv gerne, at kontanthjælpsloftet blev genindført, så den samlede kontanthjælp inklusive tilskud til husleje, børnepasning ikke kan overstige en fastlagt grænse.

Jublen er også til at overse i Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

- Aftalen er helt utilstrækkelig for kontanthjælpsmodtagere på 30 år eller derover. Der er brug for bedre incitamenter til at arbejde og klare krav om at stå til rådighed.

- Rigtig mange kontanthjælpsmodtagere vil fortsat opleve, at der er en meget ringe gevinst på fem-ti kroner i timen, siger Jørn Neergaard Larsen - administrerende direktør i DA

Han tilføjer:

- Reformen løser ikke det paradoks, at et stigende antal udlændinge arbejder til overenskomstfastsatte lønninger på mellem 105 og 140 kroner i timen, mens danskere, som kunne varetage disse job, modtager offentlig forsørgelse.

DF om kontanthjælp: Ikke super tilfreds med resultatet  

DF er egentlig imod nedskæringer af kontanthjælpen. Alligevel er partiet med i kontanthjælpsreformen.

Dansk Folkeparti kritiserede regeringens udspil til en kontanthjælpsreform for at være "en usympatisk spareøvelse".

Alligevel er DF med i den nye aftale om en kontanthjælpsreform, som henter endnu flere millioner fra kontanthjælpsmodtagerne, end regeringen havde lagt op til.

I 2015 vil udgifterne til kontanthjælpsmodtagerne således være reduceret med 1,1 milliard kroner årligt.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er super tilfreds med det resultat, der er kommet. Men vi har trukket i en anden retning end de andre partier har gjort, og vi har også fået nogle gode indrømmelser igennem, forklarer arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF).

Han peger på, at det blandt andet er lykkedes for Dansk Folkeparti at få forsørgerpligten væk for unge under 25 år.

- Så har vi også i sidste øjeblik forhindret, at kontanthjælpsmodtagere, der får erstatning for kritisk sygdom, bliver modregnet i deres kontanthjælp, så de ikke bliver ramt.

- Og vi fik også givet dem, der har taget en uddannelse, som er under 30 år, en lidt højere ydelse, end de ellers skulle have haft i regeringens udspil.

 

- Vi har været med, og vi har trukket i en anden retning, og vi har fået nogle gode ting igennem, siger Bent Bøgsted.

Dansk Folkeparti varsler samtidig, at der kan komme et efterspil i forhold til, at samboende kærestepar fremover skal tvinges til at forsørge hinanden på samme vilkår som gifte.

Et tiltag, som ifølge flere juridiske eksperter kan være i strid med Grundloven.

- Regeringen siger godt nok, det overholder Grundloven, men der er andre, der siger, at den ikke gør, og det skal vi selvfølgelig også have afklaret, siger Bøgsted.

Enhedslisten: Regeringen indfører ny fattigdomsydelse  

En sort dag for regeringen og de arbejdsløse. Sådan lyder det fra EL efter aftale om kontanthjælp.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kalder den nye kontanthjælpsreform "socialt afbalanceret". Men det er regeringens parlamentariske grundlag Enhedslisten helt uenige i.

Enhedslisten står som det eneste parti uden for aftalen, og ifølge arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (EL) betyder den en voldsom forringelse af vilkårene for de arbejdsløse.

Der bliver både skåret i ydelserne og indført nye sanktioner over for kontanthjælpsmodtagerne, siger han:

- Det her er en sort dag for regeringen og Danmark. Stik imod alle løfter vil regeringen øge uligheden sammen med højrefløjen.

- Den her aftale vil gøre tusindvis af arbejdsløse fattigere i en tid, hvor der i forvejen ikke er nogen job at få. Vi har lige afskaffet fattigdomsydelserne. Nu vil regeringen indføre en ny, siger Christian Juhl.

Han er forarget over, at regeringen "vil gøre arbejdsløse fattigere for at give pengegaver til boligejere og skattelettelser til erhvervslivets top".

Regeringen har fuldstændigt mistet sit sociale kompas, mener Christian Juhl, som også fremhæver, at aftalen betyder, at kommunen nu kan tage kontanthjælpen fra kontanthjælpsmodtagere i op til tre måneder, hvis de udebliver fra aktivering.

- Jeg er meget bekymret over de nye hårde sanktioner. Selvfølgelig skal man da møde op til møder, når man bliver indkaldt og der findes allerede hårde sanktioner hvis man udebliver.

- Men at tage folks indkomst fra dem i tre måneder er meget voldsomt. Hvad mener regeringen og højrefløjen, at de mennesker skal leve af? Skal de tigge eller skal de stjæle, eller hvad skal de? Jeg frygter alvorlige sociale konsekvenser, siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anders Kristensen

Ved Profetens skæg, hvor er jeg træt af borgelig retorik.. Og denne regering.... SUK!!!!!!

Hans Hansen, Dan Jensen, Kim Michelsen, Filo Butcher, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Else Damsgaard, Peter Taitto, Alan Strandbygaard, Peter Nielsen, Lykke Johansen, Steffen Gliese, Anders Reinholdt, Marianne Christensen, Tue Romanow, Reda Ammari, John Vedsegaard, Mads Kjærgård, Rune Petersen, Karsten Aaen og Henrik Rude Hvid anbefalede denne kommentar

Det er nu også ret trættende at høre på Enhedslistens konstante brok. Gør dog noget ved sagen, stil det mistillidsvotum og lad os slippe af med idioterne!! Hellere i dag end i morgen.

Henrik Klausen, Nicolas Olsen, Mikkel Lambert, Filo Butcher, Jens Falkesgaard, Daniel Mikkelsen, Erik Jensen , Jens Overgaard Bjerre, Alan Strandbygaard, Marianne Christensen og Benjamin Bach anbefalede denne kommentar
Anders Kristensen

SUK - mere byrokrati og endnu mere byrokrati.....

I dag er der retssikkerhed på området. Man ved hvilke regler der gælder og hvor mange penge man kan få (sådan da) i kontanthjælp.

Men nu skal sagsbehandlerne til at vurdere: uddannelsesparat eller ikke....

Er den unge en 'socialt udsat ung' eller ikke.....

og meget meget meget andet....

Og der skal nok skrives en mængde papirer og gennemføres en mængde undersøgelser for at finde ud alt dette....

Og hvad koster alt dette ikke.....

----

Og min egen helt personlige holdning er at det er uhyrligt og uhyggeligt - for nu at sige det lige ud - at en ABF-regering helt bevidst tager fra de fattigste og giver til de rigeste i det her land (for nu at stille det lidt skarpt op)........ Nedskæringerne, for det er jo det som det er, ikke en reform, de her nedskæringer skal bruges til at give erhvervslivet mv. flere penge.....

fordi man tror at erhvervslivet - og deres fabrikker mv. - vil investere i flere fabrikker mv. Nej, det de vil de ikke - ikke i dag. Det eneste erhvervslivet i dag vil er at sørge for at deres aktionærer får (endnu) flere penge....

Hans Hansen, Søren Roepstorff, Jakob Silberbrandt, Henrik Klausen, Aksel Gasbjerg, Keld Sandkvist, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Else Damsgaard, Heinrich R. Jørgensen, Anders Kristensen, Jens Overgaard Bjerre, Peter Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Lykke Johansen, Dorte Sørensen, Steffen Gliese, Anders Reinholdt, Tue Romanow, Reda Ammari, John Vedsegaard, Benjamin Bach, Henrik Rude Hvid, Mette Olesen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

Forslag til respons fra folket til alle de 100% ens / neoliberale partier inkl. de såkaldt "røde": Det er på tide at vi, folket, sætter foden ned over for jer.

I skal trække jer tilbage, alle som en. Eller i det mindste, til at begynde med, stå ved at demokratiet i praksis er aflivet under jeres tjenestetid siden 2001. Og at hele staten nu er gennemcentraliseret og færdigbygget til 100% udefrakommende kontrol. At I har stået for afviklingen, og at i i dag alene er simple neoliberale EU-Forvaltere.

At i således har udført landsomstyrtende / landsskadelig virksomhed, og derfor bør stilles til ansvar og have strafudmåling der står mål med så alvorlig en forbrydelse.

Er du i tvivl om ovenstående, eller finder du påstandene for vidtrækkende, kan jeg anbefale følgende artikel: http://www.danjohannesson.dk/1502

Søren Roepstorff, Mette Hansen, Ib Hansen, Keld Sandkvist, Reda Ammari, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Flemming Andersen, Erik Jensen , Heinrich R. Jørgensen, Peter Nielsen, Lykke Johansen, Mikkel Nielsen, Anders Reinholdt, Kim Houmøller, Dennis Berg, Mette Olesen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det skyldes, Michael Pedersen, at folk ikke tænker sig om, hvis de kan undgå det.

Leif Højgaard, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Anders Kristensen, Anders Reinholdt, John Vedsegaard, Henrik Rude Hvid og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Curt Sørensen

Skævheden i de dominerende partiers politik er systematisk: hele tiden skal de svageste betale for at de rige kan forkæles. Og så håber man på at de rige kan og vil sætte væksten i gang igen. Hvor der det dog primitivt og asocialt. Men det mest uhyggelige er egentlig den kyniske foragt for de svage og dyrkelsen igen og igen af de stærke. Det er her ultraliberalismen og fascismen mødes i en cirkel.

Mette Hansen, Jakob Silberbrandt, Aksel Gasbjerg, Keld Sandkvist, Filo Butcher, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Else Damsgaard, Ellen Braae, Peter Nielsen, Mikkel Nielsen, Steffen Gliese, Anders Reinholdt, Jakob Lilliendahl, Marianne Christensen, Peter Andersen, Reda Ammari, Henrik Rude Hvid og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

@ Peter Hansen

"Det skyldes, Michael Pedersen, at folk ikke tænker sig om, hvis de kan undgå det."

Men det er jo irrelevant Peter Hansen. At du måske ikke er enig med flertallet gør det jo ikke mindre demokratisk.

randi christiansen

Strejke - generalstrejke - nå nej slave på fabrikkerne og være glad for at forholdene ikke er ligeså grusomme som i fx Indien

Leif Højgaard, Reda Ammari og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Vi har længe vist, at denne dag ville komme.. men det er alligevel en en MEGET SORT dag i dag. Danmark har ALDRIG været mere kold og kynisk overfor for de mennesker, der ligger ned, og har brug for medmenneskelighed og respekt. Det blev fjernet i dag af en fascistisk regering.

Den netop vedtagede lovgivning af SU- og Kontanthjælpsreformen bliver nu sendt videre til kommunerne at administrere. Ansatte vil opleve mere stress,mere sygdom, mere udbrændthed, flere trusler samt hyppigere udskiftning blandt jobkonsulenterne.

Det er sørgeligt og jeg frygter det værste.

Mette Hansen, Jakob Silberbrandt, Peter Wulff, Filo Butcher, Henning Pedersen, John S. Hansen, Jens Falkesgaard, Else Damsgaard, Anders Kristensen, Peter Nielsen, Reda Ammari, Mikkel Nielsen, Steffen Gliese og Henrik Rude Hvid anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Man fører altså socialpolitik i Danmark på baggrund af 2 mediebårne og -placerede skabelonfigurer.

Det er eddermame afskyeligt og underlødigt.
Jeg har kvalme.

Søren Roepstorff, Mette Hansen, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Lilli Wendt, Jakob Silberbrandt, Peter Wulff, John Vedsegaard, Keld Sandkvist, Filo Butcher, n n, Henning Pedersen, John S. Hansen, Jens Falkesgaard, Inger Sundsvald, Gorm Thorsen, Else Damsgaard, Anders Kristensen, Vivi Rindom, Peter Taitto, Peter Nielsen, Reda Ammari, Mikkel Nielsen, Anders Reinholdt, Dennis Berg, Kim Houmøller, Jakob Lilliendahl og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

Danmark kan sikkert arve nogle fodlænker fra sydafrika og piske fra slaveskibene.
Desuen kommer nogle overvågningssystemer fra usa

Regeringspartiernes næste inspirationsrejse bør gå til Nordkorea, hvor de kn lære hvodan de rigtig kan få gjort has på dovnw Robert. - og Norskorea kan sikkert give de samme politikere inspiration til, hvordan offentligheden holdes uden for indsigt.

Beklager fejlene - det tager timer at få dem rettet når det ike er en pc man skriver fra.

Jakob Silberbrandt, John Vedsegaard, Henning Pedersen, Peter Nielsen og Reda Ammari anbefalede denne kommentar

Allerværst er det for de stakkels ledige mennesker som i dag absolut ingen retssikkerhed har mere. Ingen steder at gå hen, hvis kommunen smækker kassen i. Alle ledige vil være overladt til sig selv, hvis de mener at kommunen har fejlvurderet en given persons sag.

Jeg væmmes i dén grad over regeringens menneskefjendskhed og foragtelse overfor for ledige. Jeg at ønsker enhver vil finde deres indre styrke og kæmpe til sidste bloddråbe.

Mette Hansen, Lilli Wendt, Leif Højgaard, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Erik Jensen , Else Damsgaard, Heinrich R. Jørgensen, Anders Kristensen, Vivi Rindom, Jens Overgaard Bjerre, Reda Ammari, Mikkel Nielsen, Steffen Gliese og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Det er jo rigtigt, at regeringen og de endnu mere borgerlige partier har 87% af vælgerbefolkningen bag sig i deres politik.
Sådan er det danske samfund i 2013 politisk skruet sammen.

randi christiansen

Michael P. - 80-90% af repræsentanterne på tinge - desværre repræsenterer de en uvidende, uoplyst og undertrykt befolkning - at det er værre andre steder i verden er ingen undskyldning - det såkaldte folkestyre er desværre en parodi, sålænge folkets sande frihed undertrykkes af økonomiske knibtangmanøvrer fra en lille elite, der synes at leve i en verden isoleret fra og uden føling med dem, der betaler prisen - intet nyt under solen der.

Når de rige skal til lommerne brænder lokummet for alvor - så de gør selvfølgelig alt for at tørre regningen af på dem, der er for små til at forsvare sig - intet nyt under solen der

Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Jens Overgaard Bjerre og Reda Ammari anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Sten Victor

I Vejle har 3F tilbudt de arbejdsløse, som falder ud af dagpengesystemet efter 'reformen', at de kan blive stående i forbundet uden at betale kontingent.
Det kunne godt være staten på en genopladning af fagbevægelsen og i al fald en form for organisering - trods alt.
Man kan håbe ideen og tilbuddet spreder sig.
Mødelokaler, forbundsblade, adgang til rådgivning... det kan der godt blive brug for i fremtiden.

Lilli Wendt, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
John Vedsegaard

Reformen skal give et overskud på omkring 1,1 milliard kroner. Ifølge parterne kommer overskuddet først og fremmest fra, at der bliver færre kontanthjælpsmodtagere, fordi flere kommer i uddannelse eller arbejde som følge af reformen.

Men Uddannelse er jo dyrere! Har erhvervslivet lovet at oprette nye jobs? Nej vel!

Hvor kommer overskuddet fra, jeg kan på ingen måde få øje på det, tvært imod.

Det her har kun et formål, nemlig at kilde Venstres vælgere på maven, så de bliver glade.

En ting er at vi alle sammen skal arbejde, det er socialt at dele.
Men det er ikke socialt at tage det hele.
Man skal ikke glemme at en stor gruppe har taget for meget arbejde, som de egentlig ikke får noget ud af, da de betaler mere i skat så. Rent faktisk, tror jeg ikke det betyder ret meget, for de fleste, at gå 500 kroner ned i månedsløn, slet ikke hvis de så får deres arbejdstid sat ned med 5-10 timer.

Til gengæld er det gået ud over en mindre gruppe, nemlig de arbejdsløse.
Det ville hjælpe alle arbejdsløse til et job, hvis ovenstående blev gennemført.
Samlet vil det også være billigere for samfundet, da vi ikke mere behøver opretholde et meget dyrt, men ineffektivt, jobfordelings system, eller i det mindste kun en meget lille del af det.

Jeg ser kun en realistisk og socialt retfærdig løsning, nemlig at sætte arbejdstiden ned. Hvilket naturligvis ikke skal fjerne muligheden for uddannelse.

H.C. (Hans Christian) Ebbe, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Flemming Andersen, Anders Kristensen, odd bjertnes, Reda Ammari, Dorte Sørensen, Torben Bruhn Andersen, Lise Lotte Rahbek og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

PETER HANSEN
Du skrev at der var et nyt funktionærparti på vej.

Flere oplysninger -tak.

Jeg vil gøre meget for at slippe for umuliusserne på Christiansborg.

randi christiansen

Og man sku næsten tro at hele dette Carina og Robert stunt er planlagt - det var jo lige til neoliberalisternes højreben

Dan Johannesson, Jakob Silberbrandt, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Gorm Thorsen, Reda Ammari, Christel Gruner-Olesen, Dennis Berg og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Niki Dan Berthelsen

Hvornår er der en journalist der spørger Mette Frederiksen om hvor længe hun vil føre en politik hun ikke selv vil stå inde for?

Hver gang hun interviewes ser hun træt, frustreret ud(, endda lidt ked af det) og ligner en person der i afmagt prøver at passe sit job indtil bedre tider.

Niki Dan Berthelsen

@Marianne Christensen

det eneste jeg har hørt om, er "Det nye parti"

http://www.facebook.com/pages/Det-Nye-Parti/148253622008023?fref=ts

som jeg desværre kun har et link til på facebook.

John Vedsegaard

Nu skal vi jo ikke glemme hvem der har fundet Carina og Robert frem, det er jo ikke Avisen Information vel, næ det er nogle nyhedsfremstillere der lever af den slags historier og bringer dem uanset hvem der så bliver ramt, og uanset om de er sandhedsforvridende eller ej.

Som jeg skrev til den anden artikel med samme overskrift:

"Det var dog utroligt som vores politikere er besat af sanktioner og straffeaktioner! Det er virkelig til at brække sig over!

Og mere ambitiøs reform? I form af hvad? Mere straf?!"

Jeg må indrømme, at nu er der virkelig ikke mere der kan overraske mig fra politikernes side. Først forringede de fleksjob og førtidspensionen, så ville de forringe sygedagpengene (er det overhovedet vedtaget?), nu laver de en kontanthjælpsreform og en SU-reform. De bestiller ikke andet end at sparke og pisse på dem der er nederst i hierarkiet.

Men nu er der vel for pokker ikke mere de kan banke os i hovedet med og tage fra os? Retssikkerheden er jo så godt som fjernet under fødderne på os.

Det mest kvalmende er, at de selv tror på at befolkningen æder det her råt.... det sørgelige er, at det er der nok mange der gør.

Jakob Silberbrandt, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Else Damsgaard og Reda Ammari anbefalede denne kommentar

Det er altid morsomt, når de sort/hvide tænkende idealister anklager alle andre for ikke at kunne se nuancerne...

Slettet Profil

Kan man så I det mindste ikke få dækket de 250 kr. til et jagttegn?

Jeppe Lykke Møller
Jørn Sonny Chabert, Peter Nielsen, randi christiansen, Dennis Berg og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Karina og Robert blev fundet til lejligheden.
Overvej lige, hvor kort tid, der gik, fra de to sager kom frem, til hele maskinen gik igang. Hvad var det? 1-2 måneder? Så hurtigt bevæger systemet sig ellers normalt aldrig.

Sammenlign så med en så alvorlig sag som den lurende klimakatastrofe og se hvordan de kan tale stolpe op og ned i - ikke år, men årtier.

Det her var planlagt på forhånd. Man skal være mere end almindeligt åndsfraværende for ikke at kunne se det.

Søren Roepstorff, Jakob Silberbrandt, John Vedsegaard, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Flemming Andersen, Heinrich R. Jørgensen, Anders Kristensen, Vivi Rindom, Peter Nielsen, Reda Ammari og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er tre år siden, at folk ikke var til at drive hjem fra deres arbejde - og nu er de misundelige på de arbejdsløse.

Lilli Wendt, John Vedsegaard, Leif Højgaard, John S. Hansen, Jens Falkesgaard, Anders Reinholdt, Anders Kristensen, Vivi Rindom, Reda Ammari, Dennis Berg og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Gert Sørensen

Løkke har nu ret i at det skal kunne betale sig at arbejde.....

Mikkel Nielsen

Michael Pedersen

Har du nogensinde hørt om mindretals beskyttelse, hvis ikke kan du lige tygge lidt på det.

I et ægte demokrati lytter man til alle, man tromler så og sige ikke bare sine flertalsbeslutninger igennem, heller ikke hvis man har 90% opbakning. Fordi når man har flertallet så er det ens fornæmeste opgave at beskytte minoriteter samt sørger for at de bliver hørt så de også føler at de er en del af samfundet.

I dag har vi et flertals sydo demokrati hvor man skider og pisser minoriteterne op og ned af ryggen.

Endvidere er det et sygt samfund der kun tilbeder de stærke og som foragter de svage. Sådan noget hørte til for et par århundrede tilbage, i et moderne samfund skulle vi forhåbentligt holde os for gode til at falde tilbage til Master & Slave tankegangen.

Peter Nielsen

"- Det vil altså sætte foden ned over for Dovne Robert og hans ligesindede. Vi er nødt til at sende et meget kraftigt signal om, at vi ikke vil acceptere, at man på den måde malker samfundet for penge, bare fordi man ikke synes, at et job eller en uddannelse er spændende nok, siger Ulla Tørnæs."

Kvinden har lort i hovedet. Hun fremstiller det som om sådanne kontanthjælpsmodtagere er forkælede. Vrøvl. Og manipulerende udtalelse. Det handler om, at folk kan blive ødelagt af visse job. Jeg synes vi skulle sætte Ulla i gabestok i kassen i Netto og se vor længe det ville gå, førend hun kunne anbringes på en psykiatrisk afdeling for depressive eller maniodepressive. Mennesker kan ikke hvad som helst. Vores samfund er færdigt. Helt uden sammenhængskraft. Og at I gider at blive i dette lorteland, fatter jeg simpelthen ikke! Tror I virkelig selv på, at folk i Vietnam eller Thailand har værre livsvilkår end vi herhjemme? Hvordan? Hvordan skulle sådanne leveforhold se ud? Vores stat suger 80% af vores løn ud af os, stort set uden at give noget igen. Sygt. Virkelig sygt. Kan I virkelig ikke se det? I er virkelig blevet ført bag lyset. Men good luck, her...

Peter Nielsen

"Strejke - generalstrejke - nå nej slave på fabrikkerne og være glad for at forholdene ikke er ligeså grusomme som i fx Indien"

Randi: hvad er det for forhold, der er så forfærdelige i Indien? Der er nok nogle rester tilbage af det "gamle" Indien her og der, men hvor de er ved at forlade elendige leveforhold, er vi ved at etablere dem her. Det går godt i Indien, generelt. Der er muligheder. Om 20 år er Danmark som Indien var for 20 år siden, og til den tid vil Indien anno 2030 for os opfattes som et paradis, sammenlignet med vores nazi-samfund.

Peter Nielsen

Altså, disse tiltag betyder jo i sin enkelthed bare, at det sorte marked vil blomstre. Folk mister loyaliteten over for en stat, som pisser på den, sort arbejde bliver normen, samfundet degenererer for alvor. Hvis ikke jeg, i tilfælde af arbejdsløshed (som vel at mærke er noget staten iscenesætter, ønsker, for at kunne holde lønningerne nede og dermed kunne afsætte varer til udlandet), ikke har nogen form for sikkerhedsnet. har jeg heller intet incitament til at indbetale skat. Jeg bryder ud af staten, jeg er min egen lykkes smed. Det er synd, at det skal være sådan, men det er tydeligvis det, alle partierne ønsker - måske med undtagelse af EL.

H.C. (Hans Christian) Ebbe, randi christiansen, Henning Pedersen, Lise Lotte Rahbek og Reda Ammari anbefalede denne kommentar

Ja, utroligt at det her kan lade sig gøre...er ret modløs, må jeg indrømme efter en sådan magt demonstration af eliten, som bare beviser at den menige mand/kvinde i DK i 2013, bare skal makke ret eller blive henrettet (økonomisk)...

Kan man egentlig ikke også kalde den her politik for direkte SADISTISK? Når den forgriber sig på allerede hårdt pressede syge, ledige og studerende og sætter dem alle på hver sin pinebænk, hvor de ikke ved hvornår de hver især mister sit arm (sine penge) eller sit ben (sin bolig)... Der er virkelig nogen der burde skamme sig...men hey så er der jo fortsat job til dem som skal skrue på de fire hjul for hver bænk (sagsbehandlere o.l.) hvis de nu også kan magte at skrue på alle hjulene, så få som de er overfor en stadig voksende arbejdsløshed...Komitragisk!

En ekstremt sørgelig dag for den sociale ideologi som desværre er på tilbagetogt mod det feudalske klassesamfund... Jeg forsår heller ikke at de sparer 1 milliard på kontanthjælp og 2 på SU, for at skabe ca. 3.500 job indtil 2017... Det er saksusme mange mennesker at skade og pine for 3.500 job over 4 år...medmindre jeg har misforstået det... Fuldstændig vanvittigt i forhold til de menneskelige omkostninger... Og hvordan skal kontanthjælpmodtageren overhovedet komme til jobsamtale hvis de ikke har råd til bussen frem og tilbage, eller et par nye sko for at se præsentabel ud, eller spist frokost for at have energi og gode ånde til en positiv samtale? Så meget hensynsløshed, uempati egoisme på toppen...EKSTREMT SKRÆMMENDE... Danmark ER BLEVET en bananrepublik med løgn og bedrag over 90% af toppen...Socialedemokratiet er blevet kuppet og det sociale er ved at forsvinde helt... Jeg tror vi skal forberede os på en masse unge som måske bliver tabte eller ubehageligt kreative for at skaffe overlevelsespenge, steder at bo, osv...mine nakkehår rejser sig ved den skræmmende tanke om misbruget vi er ved at udsætte vores næste generation for...Troede ellers Thatcher var gone... så starter vi forfra bare i Danmark? Regeringen burde efterhånde bestå af 2 partier EL og de andre kan samles til ét parti og kalde sig S/M...

Dan Johannesson, Marianne Christensen og John Vedsegaard anbefalede denne kommentar

Egentlig havde jeg ikke ventet andet ... af kulturberigelsen og udligningerne med den 'tredje verden'. Eller at alle de 'gode' viljer ville blive spændt for kapitalens vogn efter bedste evne. Skuffet over at lige det gik så nemt dengang i 90'erne måske, men jeg troede nu heller ikke at 'sorte' (som regel var de lysebrune hehe ...) var sådan nogle der dansede samba og var glade altid - eller for den sags skyld at islam bare var en religion. Folk er så god-troende og ser for meget fjernsyn på de forkerte tidspunkter. Vogt jer for primetime. Næste gang. Og så held og lykke med 70'erne new and improved.

Henning Pedersen og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar

Nogen mener at det er 'planlagt' ?
ALT hvad Socialdemokratiet gør er planlagt - 10-20 år før.
Det hænder således at planerne bliver forældede, og de er altid åbne for radikalt BAF, men vi taler om ALT !
Inklusive installeringer af andre interim-regeringer, oprettelse af nye partier i strategisk øjemed. ALT !

Dorte Sørensen

Det er håblødst.
Her til morgen kunne høres, at Arbejdsgiverforeningen ikke er tilfreds. De ønsker,
at kontanthjælpen skal endnu længere ned, da det stadig ikke kan betale sig at arbejde.
Jamen dog - og hvilket arbejde udbyder disse arbejdsgivere for øvrigt?

PS: Hørte lige i P1-morgen, at i Sverige er det erhvervslivet selv , der skal betale for nedsættelse af selvskabsskatten og ikke som i Danmark de svageste i landet.

Mette Hansen, Anders Kristensen, John Vedsegaard, Reda Ammari, randi christiansen og Jens Falkesgaard anbefalede denne kommentar

Der er nogen der påstår at dette her er et tegn på at demokratiet virker. Jeg må nok erkende at jeg er lodret uenig. Der er en helt anden betegnelse for, når de magtfulde og veltalende tromler deres dagsorden igennem et stemmeapperat. Det hedder demokratur, og det bliver ikke mere civiliseret blot fordi vi lader som om pøbelen hart indflydelse på beslutningerne.

Den der med at tælle til 90, er der vist heller ikke rigtigt nogen der tror på. Man kunne få den tanke at vælgerne føler sig pisset på af de to "røde" regeringspartier, hvilket meningsmålingerne da også understøtter.
Jeg forudser kronede dage til DF og EL ved næste folketingsvalg, da de to partier ikke partout lægger sig på ryggen for kapitalens interesser.

Desværre kan jeg ikke lade være med at tænke på Slavoj Zizeks udtalelser om, at den dag storkapitalen finder ud af at et ægteskab med den kinesiske samfundsmodel er mere profitabelt, lader den selv samme storkapital sig skille fra demokratiet.
Der er desværre mere og mere der peger i den retning. Siden 2001 er vi blevet løjet i krig. Ministre der overtræder grundloven får en næse. Vores civile rettigheder er blevet undermineret af terrorparagrafer. Vi kan blive anholdt præventivt for at tale magten imod, selvfølgelig med undskyldningen om at vi er voldelige. Vi kan sågar blive anholdt for at have et halstørklæde på der udtrykker sympati med et fodboldhold. Vi bliver begavet med en ny offentlighedslov, hvis eneste formål er at sørge for at politikerne ikke ryger på forsiden af avisen når de kvajer sig/handler i grænselandet af det lovlige/etisk forsvarlige.

Jeg mindes at have hørt om en demonstratione i USA, hvor en tidligere regeringsansat satte sig i spidsen for demonstrationen, og opfordrede til ikke voldelig modstand.
Selvfølgelig skal vi yde ikke voldelig modstand, og den bliver kun så meget stærkere når det bliver åbenbart at den uhellige alliance af storkapital og regeringsmagt, ingen skrupler har med at bruge vold. Problemet er bare at få disse billeder til at fylde mere end unge mødre, porno på paradise bordel(tak EB) og statusopdateringer af katte, børn og måltider på facebook.
Fagre nye verden.

Søren Roepstorff, Anders Kristensen, Jakob Silberbrandt, Marianne Christensen, Kim Michelsen, Kim Houmøller, Torben Nielsen, Niki Dan Berthelsen, randi christiansen, Reda Ammari, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Gorm Thorsen, Mikkel Nielsen, Erik Jensen , Anders Reinholdt, Jørn Sonny Chabert, Lise Lotte Rahbek og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Thor Hansen
Mht. DF så bruger de bare situationen. Fx er de med til at lade de svageste betale - og det bliver endnu mere beskridt, når de så ikke vil være med til at vedtage selskabsskatten for at stå i et bedre lys overfor deres vælgere. Her er der rigtigt tale om en GRATIS OMGANG, som gymnasielærerne bliver beskyldt for med deres nej ved urafstemningen.
Derudover var halvering af dagpengeperioden og fordoblingen af optjeningstiden et ønske fremsat af DF. DF var også med i forringelserne- eller snare afskaffelsen - af efterlønnen. Så i mine øjne så har de længe ligget på ryggen for kapitalens interesser.

Mette Hansen, Anders Kristensen, Jakob Silberbrandt, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Heidi Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Dorte Sørensen.

Ja ja. Man skal ikke undervurdere hvad DF er parat til at sælge for en stramning der generer en udlænding eller en kulturliberal, men i udgangspunktet er de til stede, og de er frygteligt gode til at lyde som om de gør mere end tilfældet er.

Det er på den baggrund jeg forudser de får et kanonvalg. Det var måske ikke særligt skarpt formuleret af mig til at at starte med.

Jakob Silberbrandt og Henning Pedersen anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

Tja. Det her løser jo nok ikke så meget. Det er mere embedsmands djøffistan metoder.

Jeg tror vi skal ha lavet en folkebevægelse... stem på hvilket parti du vil.. stem bare personlig på en ikke djøffer.

// Jesper

H.C. (Hans Christian) Ebbe, ulrik mortensen, Marianne Christensen, Leif Højgaard, Jens Falkesgaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

"- Men at tage folks indkomst fra dem i tre måneder er meget voldsomt. Hvad mener regeringen og højrefløjen, at de mennesker skal leve af?
Skal de tigge eller skal de stjæle, eller hvad skal de? Jeg frygter alvorlige sociale konsekvenser, siger han (Christian Juhl)"
------------------------------------------------------
Ingen ta'r noget fra nogen, men nogle FÅR en social ydelse, hvis de altså er berettiget til den! Ellers ikke.
Det gælder børnepenge, folkepension og altså også kontanthjælp.
Utroligt, at politikere fortsat forsøger at bilde befolkningen sådant ind!

Man kan kun elske Informations faste korps af debattører for deres store underholdningsværdi på tider af døgnet!

Hvis de er enige med flertallet i en given sag, så mener de at demokratiet fungerer godt. Hvis de derimod er uenige med flertallet, så fungerer demokratiet pludseligt meget dårligt.

En sådan tankegang har små børn også, altså ikke for at sammenligne.....

Kære Ellen.

Nu er der jo ekstremt ringe muligheder for at opretholde livet samt forsørge sig selv i denne del af verden, hvis du ikke har penge.

På den led kan man jo sige at livsgrundlaget er blevet taget fra folk, og erstattet af et forfrossent eksistensminimum.

Jakob Silberbrandt, Reda Ammari og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Denne regerings politik er ingenlunde forbilledlig. De har sagt på jævnt dansk; gjort sig til eksperter i at kvase de dårligst stillet. Denne regering har intet vundet, tabet er stort, for alle dem som håbede at der eksisterede et alternativ. Interessant er det i forhold til også denne reform, at det er en bekræftelse på grundreglen i politisk teori, at al politik har perverse effekter. Jeg personligt vil ikke gå så langt som at skrive, at politikkens indavl afslører sig ufrivilligt i forsøget på at stigmatisere sin egne alternativer. Det er dog fristende. For de selviscenesættende myter er blevet indholdet, og den forsatte perverse omgang med fakta og problemstillinger er også denne regerings værdigrundlag.

Vestagers konklusion står desværre i al sin oprørende kynisme fast, HD-format i bedste sendetid, for det er jo netop i bedste sendetid, at vi som befolkning er blevet præsenteret for Robert, Carina og Sofie og hvem vi ellers er kommet på fornavn med. Sådan er det jo! Men. Den der idé om at det skulle være attraktivt at ligge hjemme på sofaen, og den forlades først ’når fjederen er sprunget’, har intet med virkeligheden at gøre, det er en fortælling som ringeagter saglige H.C. Andersens historie om ’prinsessen på ærten’. For uddannelse eller ej, virkeligheden er ikke sådan, at alle kan få et arbejde hvis de vil.

At tvinge folk med den økonomiske pisk og tvang i uddannelse, vil være en forringelse af netop uddannelserne. En forringelse af et grundlag, som ellers præger Danmark internationalt set, altid har gjort det, nemlig det, at vi har en faglig dygtig arbejdsstyrke, som betragtes som en af verdens bedste.

Reformen har som strafsanktion, der er ikke tilnærmelsesvist tale om et kærligt skub, det formål som populært hedder sig, at komme Robert til livs. Hans dovenhed, slapheden og manglende arbejdsmotivation hører ikke til i et dansk samfund, havde det været 1920- og 30ernes` Danmark var han blev sendt til Livø, det blev de såkaldt moralsk åndssvage dengang, havde det været Nordkorea, var han sendt i arbejdslejr, havde det været USSR under Stalin, havde han ikke fået brød, her hed det sig i hans dekret, intet arbejde, intet brød…

… Vorherre til hest er det eneste man kan sige om denne reform. Hvor mange kommer i arbejde, begynder en uddannelse på en kindhest? Ikke flere end der plejer, antallet som ikke gennemfører en uddannelse vil til gengæld stige. Uddannelsesinstitutioner vil blive stillet i et dårligere lys, måske dette er meningen, det er det nok, det opgør som tages med lærerne er kun begyndelsen. Samtidig med efterlyses der oppe fra den magtpolitiske kæphest innovation, kreative sjæle, alligevel handler uddannelsespolitikken ikke om at forbedre dette, men om at uddanne en ensrettet armé. Dette er en skammens dag, ikke en sejrens, havde jeg været Dannebrog, ville jeg ikke vejre, men her snart 800 år efter forlade dansk jord, netop på denne dag, i dette minut med klar himmel, så det kunne blive klart for enhver, at nok må være nok… For historierne om Robert og Carina, er faktuelt forkerte, fra ende til anden, de er præfabrikerede, med det formål som enhver ’succesfuld politisk retning er afhængig af, nemlig offerfølelsen. Problemet er dog, at dem som fremstilles som ofre er selskaber med en bugnende pengetank… derfor denne kontanthjælpsreform, vækstplan.dk og lærernes lockout. Som har det tilfælles, at de bunder i klasseinteresser, ikke samfundsinteresser. Stopper for her, priser mig lykkelig for, at dette ikke er det gamle Tjekkoslovakiet, i Tjekkoslovakiet kunne man frem til 1989 beskyldes for at udøve samfundsskadelig virksomhed hvis man ejede en skrivemaskine… Det var dog ikke dette Robert gjorde, Robert Nielsen hedder han, han tonede frem på skærmen, var en trussel for institutionaliseringsgrundlaget, det er derfor han skal tyres…

Anders Kristensen, Jakob Silberbrandt, Vivi Rindom, Karsten Aaen, Reda Ammari, Kim Houmøller, John S. Hansen, Henning Pedersen, Steffen Nielsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

"Nu er der jo ekstremt ringe muligheder for at opretholde livet samt forsørge sig selv i denne del af verden, hvis du ikke har penge."
-----------------------------------------------
Thor Hansen.
Det er jo bl.a. også derfor, at der i DK er indført
muligheder for at få tildelt en del forskellige sociale ydelser.
Dog er det ikke noget, nogen FRATAGES,
men fortsat noget, som nogen får TILDELT,
hvis de er berettiget til det!

Heinrich R. Jørgensen

Thor Hansen:
"På den led kan man jo sige at livsgrundlaget er blevet taget fra folk"

Ja.

Abstraktionen 'penge' (som altså ikke findes) fremmanes, i form af korporlige tokens, der repræsenterer et mål af enheder (et antal) af en 'valuta'. Valutaer kunne være materielle (sække korn, tønder olie, osv.), og dermed være udtryk for realia og oikonomia. Den valuta der er gjort til altings pligtige målestok i det danske rige, er en valuta der er rent spekulativ. Det er en valuta, hvis eksistens alene beror på tvivlsomme udsagn fra et monetært ypperstepræsteskab, der hævder at det har set og rørt dette tankespind, og et bevis for dets realitet består i de tokens de selv frembringer. Tokens, der ikke er andet end symboler, der repræsenterer hvad der ikke reelt findes.

Så længe statssanktionet luft er gængs valuta, og stats- og bankkreerede tokens har monopol på at være eneste gangbar mønt, er befolkningen slavebundne af et system, hvor enhver har blikket stift rettet mod ønsket om at rage mest mulig statssanktioneret fiktion til sig.

Jakob Silberbrandt, Helge Rasmussen, Karsten Aaen, Reda Ammari, randi christiansen, Mikkel Nielsen, Henning Pedersen, Anders Reinholdt og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

En sidste kommentar, en kommentar som er afledt af hvad man kan læse på Tv2s` tekst-tv side 171 i skrivende stund, nemlig overskriften: Firmaer jagter primært folk med arbejde, denne vil jeg godt tilføje lidt til neden for.

Hvis de arbejdsløse, herunder de langtidsledige, faktisk var så dovne som det antydes, har mange meningsdannere ret. Men sådan er virkeligheden ikke. For medtænker man overskrifter fra efteråret 2012 som ’Danmark får europæisk sølv i jobomsætning’ fra Avisen.dk og ’Hver time får 80 danskere nyt arbejde’ fra TV2 Finans, falder argumenterne fra hinanden. Der er ikke tale om dovenhed men om stor konkurrence om jobbene, for ikke alene kæmper de ledige med dem selv, men de er også i konkurrence med dem som ønsker, at skifte job. At man ikke kan beskylde danskerne for at klæbe til kontorstolen fremgår endvidere af artiklen ’Vi er verdensmestre i at finde nye job’ fra DR-nyheder april 2010.

At der ikke er tale om manglende arbejdsmotivation fremgår yderligere af en analyse fra HK kommunal som peger på, at chefer - specielt i kommunerne - ansætter venner og familie. Argumentationskæden som modbeviser regeringens incitaments-teori understøttes ligeledes af en kortlægning fra AE som peger på at der i høj grad er tale om en lukket fest, hvor de folk, der allerede er inde på arbejdsmarkedet, bytter job med hinanden - derimod er det svært for langtidsledige at komme ind på jobmarkedet: Kun hver fjerde af de nyansatte var ledige, da de blev ansat, og kun 4,5 procent var langtidsledige… uddannelse eller ej, det er dette som er det sandfærdige billede, alle kan ikke få et job hvis de vil…

Søren Roepstorff, Lilli Wendt, Anders Kristensen, Vivi Rindom, Karsten Aaen, Reda Ammari, Leif Højgaard, randi christiansen, John S. Hansen, Mikkel Nielsen, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Anders Reinholdt, Dorte Sørensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Arbejdsgiverforeningen , Venster, LA og mange flere siger at det skal kunne betale sig at arbejde og dermed nedsætte hjælpen til dem udenfor arbejdsmarkedet.

Ja men hvorfor så ikke gør noget rigtigt ved det.
- fx kunne det laveste skattefradrag gøres til en borgerløn. Herved gik overførselsmodtager ikke (hvor mange der så er tale om) ned i indtægt ved at få et lavtlønsjob. For ikke at nævne at der burde stilles krav til arbejdsgiverne om at ansætte nogle af de udsatte for at kunne få erhvervsstøtte osv. Ret og pligt skal vel ikke kun gælde for de svage i samfundet?
- en anden ting var at sænke momsen på dagligvare samt sørge for at at der var boliger som en kontantshjælpsmodtager og en lavtlønnet kan betale osv. - Med andre ord leveomkostningerne i Danmark er høje også højere end de lande som JBO fra LA ynder at sammen ligne Danmark med. JBO er med i Ordet er dit på P1 , hvor han let og elegant ikke svarede på de høje leveomkostninger i Danmark.

Lykke Johansen, Reda Ammari, Leif Højgaard, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Vivi Hemmingsen

Kære Mette Frederiksen,

jeg skriver til dig igen, i håb om, at du vil svare mig denne gang. Jeg skrev til dig første gang d.18.januar, rykkede for svar d.26.februar, og har intet hørt. Nu er aftalen på kontanthjælpsområdet landet, og vil få store konsekvenser for personer i min datters situation. Jeg ved godt at der ikke sker noget før til nytår, men jeg frygter hvordan det skal gå hende.
Den seneste tids læsning i medierne om kommunernes og Jobcentrenes fejlbehæftede sagsbehandling, og den manglende retssikkerhed for personer på kontanthjælp gør mig ikke ligefrem mere tryg ved fremtiden.
Jeg er med på at der skal sadles om mht hvordan man kan hjælpe syge og svage borgere bedst muligt, det hilser jeg velkommen, men jeg ser ikke noget i reformen der gør det mere sikkert at være en svag, syg borger.
Jeg tillader mig endnu en gang at gøre opmærksom på det urimelige i forsørgelsespligt for samlevende ugifte. Lovgivningen giver ikke hjemmel til dette, så vidt jeg kan se, og hvis ikke der medfølger mulighed for overførsel af personfradrag til den forsørgende, har jeg svært ved at få øje på ligestillingen mellem gifte og ugifte.
Prøv at forstå hvor meget alt det her påvirker syge mennesker! Min datter føler sig i forvejen som en byrde for samfundet, og der var ikke noget hun hellere ville, end at være rask og kunne bidrage til fællesskabet.
Hun gør sit bedste, men pga af sygdom tager det tid. Hvis vi arbejdede for et mere rummeligt samfund, kunne hun - måske- passe et lille job, men det er ikke muligt som tiderne er lige nu. Hun er 26 år, kan ikke få pension, kan se frem til 3-4 år på nedsat ydelse, herefter - måske - 10 år med utallige forsøg på at komme i uddannelse eller arbejde, som forhåbentlig lykkes, men hvad nu hvis det ikke gør? Skal hun så bruge de næste 14 år af sit liv på igen og igen at måtte erkende, at hun ikke kan det hun allerhelst ville, nemlig være en ligeværdig del af samfundet, og så endelig få en pension ?
Giv mig et fornuftigt svar på dette, jeg håber selvfølgelig at min frygt kan blive gjort til skamme, men tillader mig indtil videre at være skeptisk.

Nykøbing F., 19.april, 2013
Med venlig hilsen, Vivi Hemmingsen.

Kære Mette Frederiksen

Jeg tillader mig at genfremsende min mail fra 18.1. 2013, idet jeg ikke har hørt fra dig.
Det ser nu ud til, at det hele bliver endnu værre, da min datter nu vil blive straffet økonomisk for at bo sammen med sin kæreste, hvilket ellers er det der redder hende fra den totale ruin.
Hvis han skal forsørge hende, vil han så også få hendes personfradrag? Ellers er der vel ikke tale om ligestilling af gifte og samlevende. Jeg forstår heller ikke at man vil tillægge samlevende forsørgelsespligt, da det ikke i lovgivningen fremgår, at man har pligt til at forsørge hinanden, med mindre man er gift.
Med disse tillægsspørgsmål håber jeg på snarligt svar, da jeg har min fortvivlede datter i telefonen dagligt, med alle hendes bange anelser, som stresser hende rigtig meget, og ikke gør ret meget godt for hendes helbred.

Nykøbing F., 26.februar, 2013,
Med venlig hilsen, Vivi Hemmingsen

Kære Mette Frederiksen.

Jeg har netop læst i avisen, at regeringen overvejer et forslag om at udvide ”ungeydelsen” til kontanthjælpsmodtagere til også at gælde de 25-29-årige.
Jeg bliver rigtig ked af det, når jeg hører dette.
Min datter er 26 år.
Hun har været syg siden hun var 18, med mange indlæggelser, massiv medicinsk behandling, flere mislykkede forsøg med praktik og uddannelse, og med meget lange udsigter til at blive mere rask, måske bliver hun det aldrig.
Sygdom var grunden til, at hun aldrig fik sin studentereksamen.
Hun havde et kortvarigt job efter gymnasiet, inden hendes sygdom for alvor brød ud, fik sygedagpenge, fik dem forlænget 2 gange, hvorefter hun kom på kontanthjælp. Hun har passet sine behandlinger, altid mødt op til aftaler på jobcenteret, arbejdet aktivt for at få det bedre, men hendes sygdom tegner til at være kronisk, altså noget hun må leve med resten af livet. Hun har haft mange indlæggelser ved forværring i sygdommen, og brugt mange kræfter på at komme sig igen.
Hun er nu, som du nok har gættet, på kontanthjælp. Hun er naturligt nok også sat i match-gruppe 3, altså temmelig langt fra en genindtræden på arbejds- eller uddannelsesmarkedet.
Hun er i løbende behandling hos speciallæge, og i medicinsk behandling med mange bivirkninger.
Hun har-måske- udsigt til at være på kontanthjælp til hun er 40, før det kan komme på tale at overveje en førtidspension.
Er det regeringens alvor at hun, og mange andre med hende, skal ned på en fattigdomsydelse, som det ikke er muligt at leve et bare nogenlunde værdigt liv på?
Hvordan er det man forestiller sig, at hun skulle komme tættere på at komme i arbejde eller uddannelse, blot ved at skære forsørgelsesgrundlaget ned til det helt umulige?
Fattigdom og sygdom på samme tid, det er ikke vejen tilbage til noget som helst.
Hvis regeringens overvejelser om udvidelse af ”ungeydelsen” bliver en realitet, så håber jeg, at der bliver en differentiering, således at dem der er syge, og på anden måde ude af stand til at træde ind på en arbejdsplads eller i en uddannelse, bliver undtaget fra denne nedskæring.

Min datter er taknemmelig for al den hjælp hun har fået, og beklager sig aldrig over at skulle klare sig for knap 7000 kr. udbetalt om måneden. Hun drømmer om at få det så godt, at hun en dag kan få en uddannelse og et job.

Nykøbing F, 18.1.2013,
Med venlig hilsen, Vivi Hemmingsen

Lykke Johansen, Reda Ammari, Kim Houmøller, Henning Pedersen, Michael Borregaard og Flemming Andersen anbefalede denne kommentar

Sider