Læsetid: 4 min.

’Det lyder kompliceret, og det er det også’

Der var X Faktor-fornemmelser, store ideer og intens fascination af forskningen på spil, da årets vindere af Informations Ph.d.-Cup 2013 blev fejret i DR’s koncerthus
Et dommerpanel bestående af DR-studievært Ane Cortzen (fra venstre), evolutionsbiolog Eske Willerslev og astrofysiker Anja Andersen gav de unge forskeres formidlingsevner kommentarer med på vejen.
16. maj 2013

Rygterne siger, at generalprøverne er gået godt,« lyder det fra Informations direktør Mette Davidsen-Nielsen i velkomsten til gæsterne i restauranten udenfor DR’s koncertsal. Der bliver varmet op til Det Europæiske Melodi Grandprix, men her i koncertsalen er det nogle helt andre evner, der skal konkurreres i tirsdag aften.

De otte vindere af Informations Ph.d.-cup 2013 har været i gang siden om formiddagen med at øve deres performance i, hvordan de bedst formidler deres forskning, lave lys- og lydprøver og lægge sminke osv.

Om kort tid er de klar til at stille sig på scenen foran mere end 500 mennesker, snesevis af kameraer i koncertsalen og tre dommeres bedømmelser af, hvordan de formidler deres treårige forskningsprojekter.

Cuppen, der er lavet i samarbejde med DR, Danske Universiteter og Lundbeck-fonden, har siden begyndelsen sidste år vokset sig helt ind i koncertsalen, hvor tre læderstole nu står tomme foran scenen før aftenens show.

77-årige John Person sidder på forreste række lige ved siden af. Det er første gang han har taget turen fra Ballerup til koncertsalen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer