Læsetid: 6 min.

Magten til at stoppe en akademisk karriere

Problemer med en vejleder kan få store konsekvenser for den studerendes fremtid. I læge og ph.d. Trine Sønders tilfælde førte det til halvandet års kamp for at få lov til at forsvare sin afhandling
Læge Trine Sønder indleverede sin ph.d.-afhandling, men hendes daværende vejleder trak sin godkendelse af ph.d.-forløbet tilbage. En lang stressfyldt kamp begyndte.

Jakob Dall

11. maj 2013

Egentlig er det en formssag. Trine Sønders ph.d.-afhandling bliver indleveret på sundhedsvidenskab på Syddansk Universitet i oktober 2011. Vejlederen har godkendt de tre års forskeruddannelse, flere af forskningsresultaterne er offentliggjort og lykønskninger strømmer ind. Forude venter ph.d.-forsvar af de 120 sider om, hvordan man kan måle forandringer i blodkarrene hos sukkersygepatienter.

Stemningen mellem Trine Sønder og hendes vejleder er imidlertid på nulpunktet.

En uges tid før afleveringen af afhandlingen er der opstået en diskussion omkring de blodtryksmålinger, ultralyds- og ct-scanninger, som Trine Sønder har indsamlet til sin ph.d.

En af medvejlederne vil opbevare data til senere brug, men Trine Sønder har skrevet under på, at personoplysningerne ikke må videregives til anden brug end ph.d.-afhandlingen uden Datatilsynets tilladelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Christian Hviid
 • jørn charles sønder jensen
 • Maja Skov
 • Ida Mette Holm
 • Tom Larsen
 • Trine Koustrup Sønder
 • Søren Jessen
Christian Hviid, jørn charles sønder jensen, Maja Skov, Ida Mette Holm, Tom Larsen, Trine Koustrup Sønder og Søren Jessen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kristian Rikard

Hele historien lyder en smule besynderlig, men det er jo ikke første gang, at information bringer en historie om en ph.d. afhandling der er sået tvivl om.
I øvrigt undrer det mig, at det skulle være løsningen, at man shopper rundt efter en uddannelsesinstitution, der vil godkende arbejdet?

Trine Koustrup Sønder

Du har fuldstændig ret i at historien er besynderlig. Jeg synes det er besynderligt at man som professor og PhD vejleder vælger at insinuere, at en PhD studerende har begået videnskabelig uredelighed i et forsøg på at få gennemtrumfet sin vilje i forhold til at få overdraget data uden på noget tidspunkt at trække sit medforfatterskab eller indklage vedkommende for UVVU. Nå, jo - medforfatterskabet blev selvfølgelig forsøgt trukket 1½-2 år efter artiklerne var skrevet i et forsøg på at spolere den PhD studerendes forsvar. Besynderligt? Helt sikkert!

Til lykke med PhD!

Nogen gange kræves overmenneskelig sejhed for at nå mål!

Miljø på PhD-skole på SDU virker ikke støttende og sagligt!

Jeg læste beskæmmet denne artikel - om at forsøge at lægge hindringer i vejen for forskerkarriere - på mange måder - uden saglige belæg - i flere omgange!

Støttende saglighed er vigtigt i alle sammenhænge!

Trine Koustrup Sønder

Hvor er det dog trist at se at en vejleder af dette format modtager en hæderspris med denne begrundelse:
"Prisen gives især som en anerkendelse af Kenneth Egstrups store indsats for at skabe et forskningsmiljø af høj international standard. Et forskningsmiljø, der har været i stand til at bidrage væsentligt til udviklingen i dansk kardiologi."
Trist at se at Dansk cardiologisk selskab hylder evnen til at chikanere og lyve.
http://www.dagensmedicin.dk/karriere/navne/kenneth-egstrup/