Læsetid: 1 min.

’Danmark bør sætte kvoten op’

Onsdag afviste justitsminister Morten Bødskov (S) at tage imod en del af de 12.000 syriske flygtninge, som FN’s Højkommissariat for Flygtninge har anmodet verdens lande om at hjælpe. Skal Danmark tage imod syriske flygtninge?
Onsdag afviste justitsminister Morten Bødskov (S) at tage imod en del af de 12.000 syriske flygtninge, som FN’s Højkommissariat for Flygtninge har anmodet verdens lande om at hjælpe. Skal Danmark tage 
imod syriske flygtninge?
21. juni 2013

Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp

»Europæisk set er Danmark faktisk i front, når det handler om flygtningekvoter, fordi vi hvert år stiller 500 pladser til rådighed for UNHCR i modsætning til mange andre lande. Vi kunne sagtens stille nogle af de pladser til rådighed for syrere, og det synes jeg, vi skal gøre. Det ville hjælpe nogle menneske, der er i en hel særlig klemme. Generelt mener jeg også, at vi bør sætte kvoten op til 1.500 om året i lighed med Sverige og Norge.«

– Men vi modtager jo allerede mange syriske flygtninge igennem asylsystemet?

»Jeg synes ikke, det er et argument i den her sammenhæng. De syriske flygtningetal er ikke voldsomme i Danmark. Man kan faktisk undre sig over, at Europa ikke har oplevet større flygtningetal fra Syrien, når man tænker på, at der er 1,6 mio. på flugt. Man ved ikke, om man skal grine eller græde over de europæiske kvotestørrelser. Europa er et virkelig stort område, og vi kunne sagtens stille en kvote til rådighed for UNHCR, der relativt set er på størrelse med f.eks. USA, Canada og andre. Vi har i mange år ment, at der skal etableres et fælles europæisk genbosætningsprogram.«

»Så hører det også med til historien, at Danmark lige har taget 100 mio. ekstra op af kassen, for at hjælpe med Syrien-indsatsen i nærområdet. Det er en helt rigtig disposition.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu