Læsetid: 4 min.

Flere unge fra udsatte boligområder gennemfører en ungdomsuddannelse

En stadig større del af de 15-25-årige i landets udsatte boligområder gennemfører en ungdomsuddannelse. Det har tilsyneladende givet pote at ansætte ’relationsmedarbejdere’, der også laver useriøse ting med de unge
Unge præges langtfra kun af hjemmets sociale arv, men i høj grad også af det nabolag, hvor de har trådt deres barnesko. Det mener forskeren David Gravesen, der selv er vokset op både i en villa i Risskov og i alment boligbyggeri i en udsat del af Aarhus.

Rune Johansen

10. juni 2013

Mens de seneste år har vist et lille fald i andelen af landets unge, der har gennemført en ungdomsuddannelse, er der positive nyheder fra de udsatte boligområder.

Ifølge nye tal er procentdelen af de udsatte områders 15-25-årige, der har gennemført en ungdomsuddannelse, steget fra 17 til 20,6 procent. Det viser en ny rapport fra Center for Boligsocial Udvikling.

»Vi kan se, at det går den rigtige vej med de unges uddannelsesniveau,« siger konsulent Nana Øland Frederiksen, der er medforfatter til rapporten.

Konkret har man set på de nyeste tilgængelige tal for udviklingen i landets 160 mest udsatte boligområder, der alle siden 2006 har modtaget støtte til en boligsocial helhedsplan med en række sociale indsatser over for unge. Og netop helhedsplanerne har en stor del af æren for fremskridtene, vurderer Nana Øland Frederiksen:

»Der er selvfølgelig også en række andre indsatser, men helhedsplanerne har et stort fokus på børn og unge i de udsatte områder. Særligt ordningen med relationsmedarbejdere i de enkelte boligområder ser ud til at have en positiv virkning,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

randi christiansen

Selvfølgelig hjælper positiv voksenkontakt - i øvrigt useriøst at kalde det for 'useriøse aktiviteter'

Karsten Aaen og christel gruner-olesen anbefalede denne kommentar
peter hansen

"Skønt rapporten ikke statistisk kan påvise en sammenhæng mellem det stigende antal unge i uddannelse og relationsmedarbejdernes indsats, er man alligevel så overbevist om deres gavnlige effekt"

Karsten Aaen

Er det ikke sådan at morfar-ordningen på teknisk skole eller handelsskole også virker? Her får de unge koblet en ældre herre på sig, som regel en efterlønner eller en håndværker som er gået på pension. Og som kan holde eleverne i ørerne og fortælle dem om hvad der kræves når man går på en uddannelse for at blive f.eks. smed, automekaniker eller frisør mv.

Og for mig er der intet nyt i at de her unge reagerer godt på ældre mennesker som opbygger en personlig relation til dem; de unge får tillid til de her ældre mennesker. Og derved bliver de parate til at høre hvad de fortæller dem, bl.a. om uddannelse mv.