Læsetid: 3 min.

Hjemadressen påvirker unges uddannelsesvalg

Den enkelte unges nabolag spiller en kæmpestor rolle, når han skal vælge mellem en akademisk, pædagogisk eller slet ingen uddannelse. Det viser ny ph.d.
10. juni 2013

Hvis unge gennem deres opvækst har set sociale problemer i deres kvarter, er der større sandsynlighed for, at de senere i livet vælger en uddannelse med pædagogisk sigte. Derimod vælger unge fra privilegerede områder i højere grad deres uddannelse ud fra deres interesser.

For at forstå de unges valg af uddannelse har man traditionelt set på deres sociale baggrund. Men stedet, hvor de unge er vokset op, spiller i sig selv en enorm rolle for deres uddannelsesvalg, konkluderer David Gravesen i sin ny ph.d. om emnet.

»Det har overrasket mig, hvor tydeligt det er, at den sociale arv rækker langt ud over den enkelte familie. Den handler lige så meget om erfaringerne fra kvarteret og skolen,« siger David Gravesen.

I sin nyligt færdiggjorte afhandling har han talt med 24 unge aarhusianere. De unge er vokset op og har gået i skole i det privilegerede Risskov, i et middelklassekvarter i Aarhus Nord eller i det mere udsatte Brabrand. Områderne ligger tæt på hinanden, og derfor overraskede det David Gravesen, hvor forskelligt de unge beskrev verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu