Læsetid: 4 min.

’Vi er stadig skolens og pædagogernes universitet’

Danmarks Pædagogiske Universitet er blevet til et Institut for Uddannelse og Pædagogik efter Aarhus Universitetets store sammenlægninger. Det har ført til forskerflugt, dårligt arbejdsmiljø og en udbredt tvivl på fremtiden
Der er stor usikkerhed om, hvad Aarhus Universitet vil med Institut for Uddannelse og Pædagogik. Mange ansatte er rådvilde, da de har en institutledelse, som hverken vil eller kan angive en retning, fordi den ikke har magt, men frem for alt, fordi den mangler visioner, siger kritikere. Det tidligere DPU stod bl.a. for efteruddannelse for lærere. Her elever på St. Ansgars Skole i København.

Tine Sletting

3. juni 2013

Når medarbejdere fra Center for Ungdomsforskning flytter fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) på Aarhus Universitet (AU) til august, er de bare de sidste i rækken af forskere, der er i en jævn strøm har taget deres gode forskningspenge og er gået over til naboerne på Aalborg Universitets afdeling i København.

En del af dem med store frustrationer over forholdene på AU, som da forskergruppen Medier og IT sidste år flyttede. Det efterlader ifølge flere kilder, som Information har talt med, de ansatte modløse og fulde af tvivl om, hvad der skal ske på det engang så hæderkronede pædagogiske universitet.

»Hver gang en forsker flytter herfra, så efterlader det en usikkerhed og en følelse af, at skuden er ved at synke: Hvem bliver den næste rotte, der hopper af?« siger lektor Steen Nepper Larsen, der medlem af det medarbejdervalgte institutforum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu