Læsetid: 3 min.

Sundhedsvæsenet bruger også hypnose

Hypnose kan lindre smerter, erstatte bedøvelse og bekæmpe sygdomme, og det bruges i stigende grad i sundhedsvæsenet, da det skaber en unik forbindelse mellem krop og psyke
7. juni 2013

Hypnose bruges ikke længere kun af psykologer, men også hos tandlægen, jordemoderen og den praktiserende læge. Som den første i Danmark fik tandlæge og hypnoterapeut Randi Abrahamsen offentlig støtte til en ph.d.-afhandling, der dokumenterede, at man ved hjælp af hypnose kan lindre folks smerte.

83 patienter med kroniske ansigtssmerter blev udvalgt til Abrahamsens forskningsprojekt. En gruppe modtog en grundig hypnose med smertelindring, men den anden gruppe – placebo-gruppen – blot modtog en overfladisk form for hypnose.

»95 procent af patienterne i hypnosegruppen fik reduceret deres daglige smerte, og smertelindringen varierede hos den enkelte patient fra 33 til 80 procent,« siger hun om patienterne, der herefter nedtrappede deres medicinforbrug. Ved hjælp af MRI-scanninger kunne hun påvise, at det område i hjernen, der registrerer smerte, ændredes på scanningsbillederne, når patienten under hypnose blev bedt om at fjerne eller forstærke smerten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu