Læsetid: 4 min.

’Milepælene har rykket sig undervejs’

18. juli 2013

– Har den danske Afghanistanindsats været en succes?

»Det er jo spørgsmålet til en million dollar, og der har været mange parametre, som man har forsøgt at måle det på. Et af de typiske er, om Taleban er blevet besejret, og om vi er på vej mod demokrati i Afghanistan? Svaret på det vil være et nej. Så er der et andet parameter, som de danske politikere godt kan lide at fremhæve, nemlig kvinders rettigheder og skolegang. Det er blevet et bekvemt parameter at måle på, for det er i særdeleshed et område, hvor Danmark har gjort en stor indsats. Så der kan man pege på nogle fremskridt. Men man bør nok også se på, om det rent faktisk var et af de oprindelige mål for krigen – og det er svært at få øje på, at det skulle have været det, dengang vi gik ind i Afghanistan,« siger Søren Friis og fortsætter: »Endelig er den mere generelle terrorbekæmpelse et tredje parameter. Her har mange påpeget, at indsatsen i Afghanistan ikke har bidraget til at bekæmpe terror globalt. Den har nærmere styrket de ekstremistbevægelser, som nu findes i Afghanistan, Pakistan og andre steder. Så på det punkt ser svaret også ud til at være nej.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lars R. Hansen
Lars R. Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu