Baggrund
Læsetid: 7 min.

Mor til femårig: Min Frederik har gavn af cannabis

Dorthes femårige dreng Frederik lider af det sjældne Dravet syndrom, som er medicinresistent epilepsi. I stedet for kun at kunne bedøve Frederik med stesolider ser Dorthe frem til, at årets høst af medicinsk cannabis bliver klar
Der gik lang tid, før Dorthe fandt ud af, at sønnen Frederik lider af en meget sjælden form for epilepsi, der ikke findes tilfredsstillende behandling for. På nettet har hun fundet beretninger om, at en bestemt form for medicinsk cannabis kunne være en mulighed, og én gang har hun afprøvet det på sin dreng og blev imponeret af resultatet. Dorthe har fået en bekendt til at dyrke den særlige form for cannabis, som hun kan afprøve til efteråret. (Modelfoto)

Der gik lang tid, før Dorthe fandt ud af, at sønnen Frederik lider af en meget sjælden form for epilepsi, der ikke findes tilfredsstillende behandling for. På nettet har hun fundet beretninger om, at en bestemt form for medicinsk cannabis kunne være en mulighed, og én gang har hun afprøvet det på sin dreng og blev imponeret af resultatet. Dorthe har fået en bekendt til at dyrke den særlige form for cannabis, som hun kan afprøve til efteråret. (Modelfoto)

Indland
22. juli 2013

I begyndelsen lukker man øjnene for det. Et lille barn falder jo, når det skal lære at gå … Det er alt, alt for svært at erkende, at ens eget barn fejler noget, som ikke kan behandles.«

I en toværelses lejlighed i en dansk provinsby sidder Dorthe og fortæller om sin søn, Frederik, der i en alder af fem måneder fik sit første krampeanfald. Igen da Frederik var omkring et år, fik han et nyt anfald, og fra det tidspunkt kom anfaldene med kramper oftere og oftere. Dorthe har hele tiden været enlig mor.

Frederik, som er født for tidligt, lider af epilepsi i form af det sjældent forekomne Dravet syndrom. Syndromet blev først opdaget i 1978 af den franske læge Charlotte Dravet og kan kort beskrives som medicinresistent epilepsi. Frederiks grovmotorik er helt alderssvarende, men hans mentale tilstand er et par år bagud.

I dag kan der godt gå en måned mellem et af de store anfald, mens Frederik daglig får 10-12 mindre anfald. Hver gang må Dorthe overveje, om det er nu, hun skal ringe 112 efter ambulancen.

Det tog lang tid, før Frederik fik den præcise diagnose. I begyndelsen mente lægerne ikke, at der var grund til nogen særlig bekymring.

»På hospitalet sagde de, at det var feberkramper, og i begyndelsen slog jeg mig til tåls med det. Men jeg undrede mig da over, at han kunne have feberkramper, selv om han ikke havde feber,« siger Dorthe.

En måneds tid senere fik Frederik et såkaldt tonustab, det vil sige, han mistede bevidstheden og drattede om. Som ugerne gik, steg antallet af tonustab, og Dorthe syede en lille hjelm, så Frederik ikke slog hovedet, når han faldt om. Nu mente lægerne, at Frederik måtte have absence-epilepsi, som er en mere almindelig form for børneepilepsi, men når Dorthe nærlæste kurverne fra EEG-scanningerne af Frederiks hjerne, stemte værdierne ikke med, hvad hun kunne læse sig til på nettet.

»Jeg kunne ikke rigtig få noget svar. Sådan er det bare nogen gange, sagde lægerne, og det kunne man ikke rigtig gøre noget ved.«

Læs også: Hvorfor denne modvilje mod at forske i cannabis?

Da Frederik var halvandet år, kom han gennem en grundig undersøgelse. Det blev konstateret, at han led af Dravet syndrom, og Dorthe fik en forklaring fra et panel af neurologer.

»Den er ikke så god, sagde de. Du er heldig, hvis dit barn bliver fem år. Og hvis han nogen sinde skulle blive 18, så vil han sidde i kørestol.«

Dorthe undrede sig over, at neurologerne kunne være så pessimistiske, hvad angår fremtidsprognosen, hvis syndromet først for nylig var opdaget.

»Du kan kun gå to veje i den situation: Enten kan du stikke hovedet i busken og tudbrøle morgen, middag og aften. Eller også kan du kæmpe imod.«

Dorthe valgte det sidste.

Frederik på nedtrapning

»Dravet syndrom er en genmutation, som ikke er arvelig. Jeg begyndte at researche på egen hånd og lærte snart at skelne mellem begreber som anfaldskontrol og livskvalitet. Hvis ikke Frederik ville blive så gammel, så skulle han i hvert fald have noget livskvalitet. Derfor skulle han efter min mening heller ikke have al den medicin, så når lægerne sagde, at jeg skulle skrue op for den ene eller anden medicin, skruede jeg nogen gange ned i stedet.«

Dorthe ændrede også på kosten og fjernede hvedemel, sukker og sødestoffer. Til sidst var al Frederiks mad økologisk ud fra en antagelse om, at vejen til en kronisk sygdom ofte går gennem maven. Hun undersøgte også alternative homøopatiske kure og fandt til sin egen overraskelse ud af, at behandling med en speciel væske reducerede antallet af tonustab med cirka en tredjedel.

»Frederik gik fra ca. 200 tonustab på én dag ned til omkring 120, og selv om jeg selv ikke rigtig troede på den væske, så virkede den altså alligevel.«

Læs også: ’Mange forældre har spurgt mig’

»Når ens barn får en sådan diagnose, så spiller man på alle tangenter. Det nytter ikke kun at gøre én ting.«

Dorthe kunne se, hvordan hendes dreng fik bivirkninger af den medicin, som lægerne ordinerede. Der findes ikke en tilfredsstillende medicinsk behandling, og derfor kommer børn med Dravet syndrom ofte gennem en lang række forskellige medicinbehandlinger.

»Frederik fik utrolig meget medicin. Han mistede balancen, han mistede den smule koordination, han trods alt havde, og han mistede sin personlighed. Og som regel gik en behandling med én medicin godt et års tid, men så ophørte virkningen, hvorefter han så skulle ordineres en ny medicin.«

I den periode ringede Dorte 112 adskillige gange om ugen.

»Man aner ikke, hvad man skal gøre som mor, når ikke man kan få sit barn ud af et anfald, og når stesoliderne ikke virker længere.«

Problemet er, at når Frederik får benzodiazepin (stesolid), så opbygger han en tolerance, og så virker stesoliden ikke efter et stykke tid. Derfor skal drengen med regelmæssige mellemrum nedtrappes, og abstinenserne giver flere anfald.

Det var i den situation, at Dorthe gjorde alvor af at prøve en behandling, som hun flere gange havde læst om på nettet, men ikke havde turdet forsøge.

»Jeg prøvede at bruge cannabis til at mildne hans abstinenser. Jeg var meget nervøs, og jeg troede ikke på, at det skulle virke. Der findes nemlig ikke en mirakelkur mod Dravet syndrom, det havde jeg også læst mange gange.«

Medicin med det samme

Cannabisen virkede på Frederik. Hans anfald blev sjældnere, og det virkede også positivt på hans kognitive evner, så vidt Dorthe kunne iagttage.

»Jeg stod pludselig med en dreng, som var der. Den glasklokke, jeg havde været vant til, at han var inden i – den var væk! Pludselig havde jeg en dreng uden rystelser, uden mærkelig blinken og uden trækninger i ansigtet.«

Dorthe prøvede at give Frederik cannabis tre dage i træk, så havde hun ikke råd til mere.

»Men jeg havde fået blod på tanden. Det var næsten for godt til at være sandt.«

Dorthe fandt også på en en løsning på, hvordan Frederik skulle indtage cannabissen.

»Jeg smuldrede cannabis i smørret i hans madpakke. Og jeg var hunderæd for, at pædagogerne i børnehaven skulle opdage, at den lugtede specielt.«

Dorthe har kun et par gange som teenager prøvet at ryge hash, men det er ikke det psykoaktive stof THC, som er gavnligt for Frederik.

»Det er et andet stof, cannabidiol eller CBD, der virker. Problemet er at skaffe cannabis med højt CBD-indhold, og samtidig skal THC-indholdet være under én procent.«

Det er lykkedes Dorthe at få en bekendt til at hjemmedyrke en særlig form for cannabis, hvor CBD-indholdet er højt. Cannabisformen er fremavlet i USA, men den kan ikke lovligt komme til Europa.

Ifølge Dorthe er der 20-30 børn i Danmark med Dravet syndrom. Hun har kontakt til andre forældre, og flere af dem ville ifølge Dorthe gerne påbegynde en cannabisbehandling af deres syge barn, hvis det bare var lovligt.

»Der skal meget til at gå mod autoriteterne og bryde loven. Det har jeg dybest set slet ikke lyst til, men når det drejer sig om mit eneste barn og hans helbred, så er jeg klar til at gøre det. Jeg har så mange gange snakket med forældre, der med tårer i øjnene giver deres børn endnu en pille, som de godt ved ikke virker. Jeg har set familier, der er kørt helt ned af fortvivlelse over deres situation, og jeg har tænkt for mig selv: Det skal blive løgn!««

Hun har kontakter til spanske forældre til børn med Dravet, der ligeledes er i gang med at dyrke cannabis med højt CBD-indhold. I Spanien er cannabis reelt afkriminaliseret, og den særlige form for cannabis med det høje CBD-indhold kan også bruges af cancerpatienter, der kan modvirke kvalme fra kemoterapien og genvinde appetitten.

»Jeg kan slet ikke have, at andre skal bestemme, at det, som jeg har set er gavnligt for mit syge barn, ikke er lovligt. Min største frygt er selvfølgelig, at politiet kommer og beslaglægger cannabissen, når jeg får den. Hvis det sker, så er jeg parat til at emigrere til Spanien, selv om jeg må rive Frederik væk fra sit miljø, sin børnehave, sine bedsteforældre.«

Dorthes netværk som enlig er forældrene, men dem må hun i givet fald flytte fra. Faren har cancer, mens hendes mor har slidgigt, så de ville ikke kunne flytte med til Spanien.

»Men de ville vil aldrig tilgive mig, hvis jeg ikke gør det bedste for deres barnebarn, så jeg kan blive nødt til at vælge: Hvad er vigtigst for Frederik? At have alt det velkendte og sine bedsteforældre her eller have en hjerne?«

Der burde efter Dorthes mening laves en ordning, så forældre med børn, der lider af Dravet syndrom, kunne få en slags green card med tilladelse til at dyrke medicinsk cannabis.

»Set ud fra et økonomisk synspunkt ville det også være langt billigere. Tænk på hvor mange hospitalsindlæggelser, ambulanceudrykninger, ekstra pædagoger osv. samfundet kunne spare.«

Dorthe helmer ikke, før hun kan behandle sin dreng med det, hun tror virker bedst. Og til efteråret, når den første høst af medicinske cannabis er i hus, vil hun behandle Frederik med det i mange måneder.

»Og så kommer tiden for den store beslutning, hvis det virker så godt, som det ser ud til at gøre: Skal vi blive i Danmark, eller skal vi flytte til Spanien?«

 

Dorthe er et pseudonym. Kvindens rigtige navn er redaktionen bekendt.

Serie

medicinsk cannabis

Seneste artikler

 • ’Ingen evidens for, at medicinsk cannabis virker’

  8. november 2013
  Før der er klarhed over bivirkninger og effekt, bliver medicinsk cannabis ikke godkendt, siger sundhedsministeren – hvis parti under VK-regeringen gik ind for en generel frigivelse
 • Pusherstreet er blevet et alternativt lægehus

  22. oktober 2013
  Kræftpatienter og andre syge udgør en ny kundegruppe i Pusherstreet på Christiania. Her kommer de for at købe medicinsk cannabisolie. ’Det er en helt ny og helt anderledes gruppe af kunder, end vi plejer at se,’ siger pusherne fra tre boder
 • Debatten om medicinsk cannabis kører i udlandet

  21. oktober 2013
  I USA er medicinsk brug af cannabis lovligt i 21 stater. For nylig satte en af USA’s anerkendte mediepersonligheder på sundhedsområdet, dr. Sanjay Cupta, igen gang i debatten om plantens medicinske virkning, da han på tv undskyldte for sin tidligere modstand
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mads Kjærgård

»Set ud fra et økonomisk synspunkt ville det også være langt billigere. Tænk på hvor mange hospitalsindlæggelser, ambulanceudrykninger, ekstra pædagoger osv. samfundet kunne spare.«

Af en eller anden mærkelig grund, så gælder rationelle økonomiske synspunkter ikke når det kommer til Canabis og andre stoffer. Og mærkeligt nok fordi de virker ellers som om, at det er de eneste argumenter der gælder i alle andre tilfælde. Forstå det hvem der kan, for jeg kan ikke!

Anne Mette Jørgensen, Nicolai Nygaard Petersen, Knud Martinussen, Flemming S. M., Torben K L Jensen, Jens Kofoed, Sabine Behrmann, Henning Pedersen, Heidi Nielsen, Uni Machanga, Ib Christensen, randi christiansen, Liliane Morriello, Mette Hansen, Hugo Pieterse, Jakob Silberbrandt, Torben Nielsen, Rasmus Kongshøj, Niels Mosbak, Eddie Pier og Per Jongberg anbefalede denne kommentar
Per Jongberg

"Der burde efter Dorthes mening laves en ordning, så forældre med børn, der lider af Dravet syndrom, kunne få en slags green card med tilladelse til at dyrke medicinsk cannabis."

Det burde efter min mening vaere lovligt at dyrke alle mulige planter til alle mulige formaal ... det er absurd, at "vi" gennem vores "lovgivning" stoetter en af de maegtigste illegale pengemagter i verden.

Skam jer politikere, faar i mon "tilskud" fra de oekonomiske interesser bag forbuddene ?

Knud Martinussen, Flemming S. M., Jens Kofoed, Thomas Christensen, Henning Pedersen, Heidi Nielsen, randi christiansen, Liliane Morriello, Mette Hansen, Hugo Pieterse, Jakob Silberbrandt, Torben Nielsen, Niels-Holger Nielsen, Niels Mosbak, Helge Rasmussen og Eddie Pier anbefalede denne kommentar
Peter Andersen

Det eneste problem med cannabis, er at den enkelte borger selv
kan dyrke det, og dermed er udenfor statens indflydelse.

Knud Martinussen, Rasmus Kongshøj, Heidi Nielsen, Jakob Silberbrandt og Morten Lind anbefalede denne kommentar

Cannabis du dejlige plante,jeg elsker dig og vil nyde dig indtil min sidste dag på jorden.Du har så mange gode egenskaber og er en Guds gave til mennesket,du kan klæde mig på så jeg ikke fryser og du kan bruges til alverdens redskaber og ikke mindst kan du dulme mine smerter når verdens sindsyge gang bliver for meget for mig.Held og lykke med høsten.

It takes a fool to remain sane.

Knud Martinussen, Annette Chronstedt, Henning Pedersen, randi christiansen, Liliane Morriello og Niels-Holger Nielsen anbefalede denne kommentar

En rigtig journalist ville have sørget for at konfrontere en MD med denne historie, og inkluderet responsen. Lige meget hvor meget jeg er enig med dette, og hvor meget jeg støtter "Dorte" i denne sag, så vil en fremlægning som ovenstående kun være den kulørte dagspresse værdig.

Martin Bredthauer og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Sten Petersen

Selvfølgeligt skal politikerne lovligøre de stoffer som virker . Uanset hvor og fra hvad de kommer . Canabis er bare havnet på den forkerte hylde i politikernes sagsmapper .
Det er lovligt at dyrke nogen former for Canabis , den som bruges til reb og til hampefrø som kan købes i ethvert supermarked som fuglefoder . Der hvor problemet med lovliggørelsen af medicinsk Canabis opstår er ved hoveddøren i Eu der står hele den europæiske medicin industri lobby og de har magt og de har midler .
Frederiks mor har hverken magt eller midler . Hendes reaktion er helt naturlig og forståelig .
Frank Jensen ønsker at frigive alle former for Canabis i København .
Måske skal han opdele sine planer i delplaner og lovliggøre de brugere som anvender Canabis som medicin , samt dem som dyrker Canabis til dem . Så behøver Frederiks mor ikke flytte til Spanien .

Knud Martinussen, Jens Kofoed, Jørn Sonny Chabert, Thomas Borghus, Rasmus Kongshøj, Henning Pedersen, Carsten Munk, randi christiansen, Ervin Lazar, Liliane Morriello og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar
Niels-Holger Nielsen

Forbyd naturen, eller kvas den, synes parolen at være overalt hvor man støder ind i magthavernes pekuniære og ideologiske interesser. Forbyd profit og tillad ansvarlig omgang med naturen. Men det er nok efterhånden alt for meget at bede om. Det er sygt.

Knud Martinussen, Jens Kofoed, Jesper Wendt, Rasmus Kongshøj, Henning Pedersen, randi christiansen, Liliane Morriello, Hugo Pieterse og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Liliane Morriello

Morten Lind, artiklen skal ses i lyset af at dette ikke er en enkeltstående artikel, men én i en lang række artikler, du kan ved at skrive "Ulrik Dahlin" i søgefeltet øverst på siden, finde de andre artikler, der alle er blevet bragt her i Juli måned.

Torben K L Jensen, Peter Andersen, Henning Pedersen og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Gorm Petersen

"De sku klippes barberes vaskes og sættes til at arbejde - de sku, de sku..."

Omtrent sådan lød Troels Trier på Christiania-pladen i sin tid.

Et eller andet sted er det ufatteligt, at situationen er den samme snart 40 år senere.

Folk er stadig enten rockere eller flippere. Det er stadig ikke sundhed (så var alkohol blevet mega-forbudt) men ideologi og "retsbevidsthed" der styrer debatten.

I virkelighedens verden har rockerne fundet en lille "nebengeschæft" med at være forsyningslinier for flipperne.

Det ville være et slag for rockernes økonomi at legalisere cannabis. MEN - jeg tror det var Peter Belli (har givet navn til en særlig tobak), der engang foreslog en løsning:

I sine unge dage (dengang han skulle gøre indtryk på June) kørte han dødsdrom. Det er når man på motorcykel kører rundt i en vertikal tønde, og via centrifugalkraft kan køre op ad siderne.

Rockerne kunne udbygge deres solide motocykel-erfaring med en akrobatisk overbygning - man kunne supplere tønden med diverse ramper.

Men indtægten ville nok ikke blive helt den samme.

Mens de optræder med deres motorcykler kan de lige så stille begynde at bygge hjemmebrænderier.

Så er de klar til at tjene penge på det alkohol-forbud, der ikke kan undgå at komme i en ikke så fjern fremtid. Malerhjerne-effekten (tidlig demens) har været kendt de sidste 20 år, og stoffets kræftfremkaldende virkning har været under udredning de seneste 5 år.

Rasmus Kongshøj og randi christiansen anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Kampen mellem det onde og det gode viser sig på mange måder - undertrykkelse ligeså og oftest forklædt som 'det gode' - frihedskampen er ikke slut, før lammet hviler ved løvens side - evolution tager tid og nogen er ved fronten

Heidi Nielsen

»Og så kommer tiden for den store beslutning, hvis det virker så godt, som det ser ud til at gøre: Skal vi blive i Danmark, eller skal vi flytte til Spanien?«

Ingen af delene alle med mulighed for at dyrke burde dyrke til Dorthe og andre forældre i hendes situation...

Det er vildt forkasteligt at vi har politikere der mener altid at vide hvad der er det bedste for befolkningen , og at de er så moralsk forstokket at kroner fra medicinal industrien kan få dem til at lukke øjene for den medicinske virkning ved cannabis så heller proppe syge mennesker med et arsenal af piller, som alle giver bivirkninger som der så igen kan udskrive piller for, og kun til gavn for medicinalindustrien

Hvis vores politikker gad at vågne op og se hvad der foregår uden for deres eget lille vindue så ville de opdage at mange mange steder rundt i verden er man ved at erkende at den medicin som er brugt i år tusinder inden medicinalindustrien kom til , bliver legaliseret og mennesker hjælpes i hobetal...

Men uanset hvor meget vi kommer med dokumentation så er vi omgivet af levebrødspolitikere der ikke vil andet end deres eget bedste...

Så der er vel kun en måde at komme dette til livs og det er at befolkningen selv tager affære, det kan vi gøre ved at dyrke til os selv og vores naboer og vores syge venner...

Slå os sammen i netværk det er umuligt at udrydde os alle sammen ..

Skal vi virkelig sidde og se på at børn der kan få hjælp ikke får det fordi som sundhedsstyrelsen siger.. vi vil ikke legalisere et produkt der kan give en rus ..

Sådan en gang pladder, der udskrives hver dag millioner af piller der kan give en rus.

Moral er godt dobbelt moral er dobbelt så godt , men til syvende og sidst er det ikke samfundsøkonomien , eller medicinalindustriens og politikerenes lommer vi skal tænke på , det er de børn der skal være vores fremtid (jeg kender to piger en i midten af 30verne og en i 20verne begge er på ftp og hjerneskadet pga epilepsi) skal vi bare se passivt til at vores børn ødelægges pga vores moralske vogter på borgen...

Ikke på vilkår .. så hatten af for Dorthe og for de venner der laver hendes planter.. lad os alle gøre det samme...

Knud Martinussen, randi christiansen, Liliane Morriello, Rasmus Kongshøj, Martin Schou, Henning Pedersen og Jakob E anbefalede denne kommentar

Alle kan gro hvad som helst, hvor som helst. Hvis bare Dorthe og alle de andre havde disse skillz, så ville de ikke tænke så meget over politiet. Tænk hvor sørgeligt at man skal være bange for det, i så forfærdelig en situation. Regeringen er ikke interresseret i at lovliggøre dette stof, det er jo som bekendt en god fjende. At børn bliver ofre på den bekostning er jo ikke noget nyt, magthaverne er eksperter i den slags. Føj for helvede.

Knud Martinussen, Jens Kofoed, Rasmus Kongshøj og Henning Pedersen anbefalede denne kommentar
Thomas Christensen

Sundhedsstyrelsen spiller en stor rolle i dette, med deres antirus-ideologi. Rationelle argumenter har ingen gang paa jorden, man faar, som Per Jongberg ganske rigtigt er inde paa, mistanke om at SST og politikerne er under indflydelse fra dem der virkeligt tjener kassen paa dette. Om det saa er medicinalindustrien, de kriminelle organisationer, eller maaske CIA(som jo saadan set ogsaa hoerer ind under "kriminelle organisationer"), det er ikke til at vide.

Gad vide hvor mange der ville vaere interesseret i at stoette en organisation der har til formaal at udstille sundhedsstyrelsens loegne om cannabis og andre pt. ulovlige stoffer?

Rasmus Kongshøj

Så godt som alle kommentatorer herinde er tilhængere af en form for legalisering af cannabis, både som lægemiddel og som rusmiddel. Taler man med folk ude i den virkelige verden, så er det da også et fåtal, der går ind for den nuværende forbudspolitik.

Vi er jo så heldige at vi har repræsentativt demokrati her i landet, så det burde næppe være noget problem at skaffe flertal for en velordnet afkriminalisering, når man tager i betragtning hvor mange af os, der gerne så en sådan.

Alligevel, så er et massivt flertal af politikerne imod. I dette spørgsmål er der således kun ganske få af folkets repræsentanter, der mener det samme, som det folk, de skal forestille at repræsentere. Det samme gør sig gældende i en lang række tilfælde, lige fra EU-spørgsmål og stukturreform til efterlønsnedskæringer. Det repræsentative demokrati virker ikke som vi lærer det i skolen; det er hverken repræsentativt eller demokratisk. Havde vi haft ægte, direkte demokrati, ville vi have legaliseret cannabis for længst, og være kommet videre.

Knud Martinussen, Jacob Jensen, randi christiansen, Brian Larsen, Jens Kofoed og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar
Gorm Petersen

Mod unge menneskers uansvarlighed kæmper selv guderne forgæves. Sidste år så jeg en flok unge på vej til orlov fra en kaserne gakke totalt ud på en færge.

De blandede vodka med RedBull (energidrik). Det er i princippet lovligt men temmelig farligt. Energidrikken (som blandes med vodka 50:50) øger tærsklen for, hvor meget alkohol man kan indtage, før man kaster op.

Cannabis havde haft den modsatte effekt af energidrikken - de ville være kommet til at gylpe den farlige alkohol op på et langt tidligere tidspunkt.

Længe før de alkohol-koncentrationer var nået, hvor man i dag kan påvise klare hjerneskader !

Knud Martinussen og randi christiansen anbefalede denne kommentar

Fuck de politikere! De er ikke deres løn værd - overhovedet!

Hvad nu hvis alle plantede Cannabis sativa/indica. I skove, på stier i parker, over alt, hvor planter kan gro. Min forestilling fortæller mig at det er svært for politikkerne at opretholde et forbud mod en plante som vokser vildt i landet, de fleste steder.
Det ser man i Indien.

Knud Martinussen, Heidi Nielsen, randi christiansen, Rasmus Kongshøj og Annette Chronstedt anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Forbud mod dyrkning af cannabis til eget brug - hvad det så end er - er ganske enkelt ikke et forbud, man kan eller bør tage alvorligt. Det er sådan et af den slags forbud, der er til for at blive overtrådt. Det er tåbeligt, urimeligt og en helt uacceptabel indskrænkning af den personlige frihed. Forbud mod at dyrke en plante i sin køkkenhave: Det er så patetisk, at man slet ikke kan tage det alvorligt.

Så blæs højt og flot på det. Dyrk alt det Cannabis du vil; sørg blot for at ingen emsige naboer ser det.

Dette er et eksempel på et område, hvor den civile ulydighed kommer til sin ret og ære.

/O

Knud Martinussen, Heidi Nielsen, randi christiansen, Rasmus Kongshøj og Annette Chronstedt anbefalede denne kommentar
Jesper Wendt

Vindere har brug for tabere - så kan man selv fifle med resultatet.

olivier goulin

Ja, man kan jo heller ikke sige sig helt fri for at mistænke den almægtige medicinallobby for at sætte en kæp i hjulet for legalisering af Cannabisdyrkning.

Tiltroen til lægerne og medicinalindustrien er helt grundløs. Eksemplet i denne artikel føjer sig til tusinder og atter tusinder af eksempler på, at lægerne reelt ikke aner, hvad de skal stille op med det nærmest ubegrænsede antal symptomer og kombinationer af disse, som den menneskelige organisme kan fremtrylle. Ja, som artiklen her også illustrerer, så ved de ofte ikke engang, hvad det er for en sygdom, der står over for. Jeg bebrejder dem ikke; de er på en herkulesopgave. Det er et fuldstændig forrykt kapløb, hvor læger og medicinalindustri i fælles symbiotisk interesse, sprøjter diagnoser og medicin ud på samlebånd for at fjerne folks symptomer - med en kaskade af alvorlige bivirkninger, afhængighed og blankede lommer til følge.

Sammen med politikernes tåbelige lovgivning på dette område, bør medicinalindustrien og deres lægelakajer dømmes irrelevante. Blæs dem alle en lang march; bliv din egen lovgiver, læge og urtegartner. Du kan gøre det meget bedre selv. Du gør både dit helbred og samfundet en tjeneste, ved at boykotte dette djævelskab.

/O

Knud Martinussen, randi christiansen og Brian Larsen anbefalede denne kommentar
randi christiansen

Jeg havde b vit mangel - apotekets små, stærkt røde piller gav mavekneb - urtehusets klarede ærterne.

Medicinalindustri+store penge+politik=stærkt utroværdigt.

De, der forvalter store ressourcer, har tilsvarende stort ansvar - synes ikke at blive respekteret

Civil ulydighed er til tider nødvendigt, når magten handler for uklogt

Peter Andersen
Jerome Doinel, Knud Martinussen og Jan Kønig anbefalede denne kommentar
Peter Andersen

Cannabis plants spring up all over German town after campaigners plant thousands of seeds in protest against the 'demonisation' of the drug

Gottingen in Germany is sprouting Marijuana plants all over town
A group called 'A Few Autonomous Flower Children' sowed seeds in June
Members say the guerrilla gardening is to protest restrictive drug policies

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2372554/Cannabis-plants-spring-G...
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

Knud Martinussen og randi christiansen anbefalede denne kommentar
Peter Andersen

Cannabidiol, a Cannabis sativa constituent, as an antipsychotic drug.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16612464

Knud Martinussen

"Hemp oil i Danmark". http://cannabis-seeds.dk/index.php/hemp-oil-s
Kurerer canser m.m. osv. mv. etc.... :)

Peter Andersen

Cannabis Science - How Marijuana Affects Health - Educational Documentary
http://www.youtube.com/watch?v=B4xejnsLwKE