Læsetid: 4 min.

’På Borgen skal kortene spilles i sidste øjeblik’

Fra sin partileder har Morten Marinus (DF) lært de strategier, der fører til succes i landspolitik. Men han vil nu helst kalde en spade for en spade og bryder sig ikke om den måde, oppositionen behandlede tidligere kulturminister Uffe Elbæk
Det forbløffede Morten Marinus, at folketingspolitik er så meget anderledes end kommunalpolitik. Men han er stolt af sin medvirken til at lave formidling af kristen kulturarv til et krav for DR og at sikre, at Post Danmark stadig bringer breve ud om mandagen.

Sigrid Nygaard

11. juli 2013

Da Dansk Folkepartis kommunal- og medieordfører, Morten Marinus, i efteråret 2011 kom i Folketinget for første gang, lærte han en vigtig lektie. Han havde ti års erfaring fra lokalpolitik, men vidste ikke meget om, hvad der foregår på Christiansborg.

»Jeg har fundet ud af, at når man sidder til forhandlinger, så er det en god idé at vente med at sige, hvad man mener, indtil allersidst. Det skal jeg vænne mig til. Når jeg sidder med kort på hånden, så vil jeg gerne spille dem. Men det skal man ikke, har jeg lært af Kristian Thulesen Dahl,« siger Morten Marinus.

Han har siddet i byrådet i Pandrup Kommune og i regionsrådet i Nordjylland. I dag er han ved siden af arbejdet i Folketinget 1. viceborgmester i Jammerbugt Kommune. Men politik på landsplan er noget helt andet.

»Det har overrasket mig, for sådan er det jo ikke ude i kommunerne. I kommunalpolitik bliver man ikke taget seriøst, hvis man først kommer med noget i 11. time,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu