Læsetid: 5 min.

Den stolte hvide bøsse har magten

Forleden blev den homoseksuelle tv-kendis Jim Lyngvild fyret som konferencier på Copenhagen Pride-paraden efter en uheldig udtalelse om ’små bøssekarle’. Men Copenhagen Pride har aldrig i deres fireårige samarbejde reageret på hans mange udfald mod andre minoritetsgrupper. Det viser, at det er den hvide, købestærke bøsse, der har magten til at definere mangfoldighed, lyder kritikken
Jim Lyngvild er kendt for sin skarpe tunge og sine udfald mod mange grupper i samfundet. Nu har han talt nedsættende om sin egen minoritet, bøsserne. Det kostede ham et job som konferencier på den store Copenhagen Pride parade for homoseksuelle og transpersoner til august.

Nils Lund Pedersen

Indland
17. juli 2013

»Det er bestyrtende, at ’jordbærplukkere’ fra østlandene … og andre steder for den sags skyld, kan komme til Danmark og suge på lappen,« skrev designer, modekommentator, forfatter og tv-kendis Jim Lyngvild for nylig på sin facebookprofil.

»Helle Thorning er et pyntet kosteskaft med patter – en lolitadukke med et halvslapt Duracell-batteri i ryggen,« udtalte han til B.T.

»Lede perkersvin,« skrev han i en facebookopdatering om visse andengenerationsindvandreres homofobi. Og så sagde han i sidste uge til Ekstra Bladet, med efter eget udsagn fejlslået selvironi, at det kun er »små bøssekarle,« der piver, når de bliver tatoveret.

Det var dette sidste udfald mod Lyngvilds egen minoritetsgruppe, der efter massiv kritik på bl.a. Facebook førte til, at homoparaden Copenhagen Pride forleden ophørte det fireårige samarbejde med Lyngvild som vært for festivalen. Fra Copenhagen Prides officielle erklæring lød det: »I forlængelse af Jim Lyngvilds udtalelser er det vores pligt at tydeliggøre, at der i vores optik ikke er nogen rigtig eller forkert måde at være mand, kvinde, bøsse, lesbisk eller transkønnet på. Rygraden i Copenhagen Prides virke er inklusion og mangfoldighed.«

Men anledningen for afskedigelsen peger også på, at det primært er den hvide bøsse, der bliver hørt og repræsenteret af Copenhagen Pride.

Det mener bl.a. Mads Ted Drud Jensen, sociolog og konsulent i COWI i bl.a. minoritetsrettigheder og ligebehandling: »Lyngvild er en person, der excellerer i at bruge negative stereotyper om andre. Det gælder østeuropæere, indvandrere, muslimer, kvinder, arbejdsløse med flere. Det tankevækkende er, at kritikken først kommer i det øjeblik, han udtaler sig om bøssekarle,« siger Drud Jensen.

»Det siger noget om, hvem der står stærkt og har styrke til at problematisere diskrimination, og om hvad der derimod ikke bliver problematiseret. Lyngvild har jo været vært i fire år, og det er intet nyt, at han udtaler sig negativt om andre minoriteter,« siger Mads Drud Jensen.

Michael Nebeling Petersen, forsker ved Center for Kønsforskning, Københavns Universitet, med ph.d. i homonationalisme, bakker synspunktet op:

»Priden må selv om, hvorvidt de vælger en repræsentant som Jim Lyngvild, der i dén grad har talt ind i nogle bestemte fremmedfjendske, kønsnormative diskurser. Men hvis den vil et klassisk homoarrangement, så er det et problem, at Lyngvild er der. For så vil man allerede udelukke nogle folk fra at deltage. Man har en paraply, der hedder homo-, bi- og transkønnede, men det indbefatter altså også ikke-hvide, kvinder, fisseletter, tykke og andre, som han ret eksplicit har lagt sig ud med,« siger Nebeling Petersen.

Dermed rejser fyringen også det overordnede spørgsmål om, hvad Copenhagen Pride skal til for.

Sjov eller alvor

»Man er ramt ind i et dødt punkt, som er den evige diskussion om, hvad Copenhagen Pride er, og hvad den skal til for. Enten er den et politisk signal med et mål om mangfoldighed og større tolerance, eller også er det en kommerciel fest, der primært handler om, at bøsser skal fejre noget og bruge nogle penge i Wonderful Copenhagens og barernes interesse,« siger Nebeling Petersen.

For ham er det oprindelige valg af værter, Jim Lyngvild og Camilla Ottesen, et klart budskab om sidstnævnte:

»Lyngvild og Ottesen er et typisk, genkendeligt ’Will og Grace-par’: Han er den hvide, købedygtige mandlige homo, og hun er hans heteroseksuelle fag hag (bøssers heteroseksuelle veninde, red.). Det ærgerlige ved Lyngvild er, at han forbinder de gram af homopolitik, der er i hans udtalelser, med en meget højresnoet, kønskonform forståelse af, hvad homopolitik kunne være. Så man kunne jo i stedet vælge en konferencier, der havde en klarere position i den offentlige debat, når det kom til mangfoldighedspolitik.«

Kommunikationschef for Copenhagen Pride, Mia Lynge Andersen, mener ikke, at Copenhagen Pride primært henvender sig til de hvide bøsser:

»Vi har rigtigt mange samarbejdspartnere med på festivalen, aids-fondet, LGBT Danmark, Sabaah (etniske bøsser og lesbiske, red.). Og så har vi en stor transkønsdebat i år. Vi er facilitatorer, vores partnere ved mere på området, og dem inkluderer vi så meget som muligt.«

Ikke kun et bøssemiljø

Kommunikationsansvarlig Fahad Saeed for Sabaah – Forening for minoritetsetniske LGBT-personer, der har været tilknyttet Copenhagen Pride de seneste fire år, henvendte sig internt til Copenhagen Pride i forgårs og meldte ud, at de ikke ville deltage i Priden med Lyngvild som vært:

»Egentligt synes vi ikke, at udtalelsen om bøssekarle og tatoveringer er så kontroversiel i sig selv. Det er mere set i lyset af alle de andre udtalelser, som vi ikke tidligere var bekendt med. Vi kunne ikke se os i en Pride med en vært, der udtaler sig racistisk, homofobisk og xenofobisk. Det hedder ikke ’bøssemiljøet.’ Det hedder LGBT. Og det virker som om, at der er mange, der synes, at det er besværligt at være inkluderende og ikke ekskluderende, men det er nødvendigt. Det ved vi, når vi kommer i en forening, der er en minoritet i minoriteten.«

Ifølge Copenhagen Prides Mia Lynge Andersen dækker Copenhagen Prides udtalelse om mangfoldighed og inklusion over alle mennesker:

»Vi synes faktisk, at vi bliver bedre og bedre, mere og mere mangfoldige, jo mere organisationen udvikler sig, og vi bliver bevidste om de værdier, vi udviser, og den trend, vi er med til at sætte i samfundet.

Skal tjekke baggrund bedre

– Fortryder I, at har hyret Jim Lyngvild?

»Vi har været meget glade for ham. Han er meget, meget dygtig.«

– Men har han ikke modarbejdet det signal om inklusion, som I gerne vil stå for?

»Det er et argument, man sagtens kan rejse, og det kan jeg godt forstå på basis af den diskussion, der har været i medierne. Og det har vi taget en anden stilling til nu, end den vi havde for et halvt år siden. Vi siger jo noget, når vi beder ham trække sig.«

Nu har Copenhagen Pride travlt med at finde en ny og kvalificeret værtspartner til Camilla Ottesen.

»Det ville være superfint at have en transkønnet eller lesbisk eller homoseksuel vært på, det kunne vi godt tænke os – én, der repræsenterer mangfoldigheden«, siger Lynge Andersen.

– Har I tænkt jer at tjekke vedkommendes holdning til andet end konkret seksualpolitik?

»Set i lyset af de seneste 48 timer, så ville det være en rigtig god idé at kigge vedkommende efter i sømmene. Vi har kun tid til ét af de her dramaer om året.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Inger Sundsvald

Jeg citerer lige Nikolaj Munk:
”Altså, så må man ligesom også vælge mellem at være vært for Priden eller at forsvare sin ret til at sige sexistiske, racistiske, klassistiske og homofobiske ting. You can't have both.”

Mikkel Storgaard Knudsen og Fraus Dolus anbefalede denne kommentar
Peter Brandt Nielsen

Uanset hudfarve er der nok mange, der ikke følger sig særligt hjemme i Pride eller et show med Jim Lyngvild. Men det er nu også svært at lave en fest, der henvender sig alle på én gang.

Steffen Gliese

Jeg overvejer nu at deltage i Priden, uden den nar som konferencier.

Bjarne Nielsen, Niels Mosbak, Fraus Dolus, Inger Sundsvald og Mikkel Storgaard Knudsen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Lyngvilds kommentar handler for mig at se om dette: Han påstår med sin kommentar at alle mænd (og homoseksuelle mænd) som ikke kan tåle smerte, er 'små bøssekarle'. Dermed indskriver han sig i den gældende tankeform om bøsser: 'at de nok er små feminine mænd med løse håndled som nok ikke kan tåle smerte - som rigtige mænd kan.' Og det er jeg har imod Lyngvild's kommentar....

Og så mener jeg at Lyngvilds kommentar om østarbejdere og Helle Thorning Schmidt er vulgære og faktisk burde anmeldes til Facebook.

Lykke Johansen, Else Damsgaard, Bjarne Nielsen, Lone Christensen, Troels Just, Inger Sundsvald, Fraus Dolus og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Kasper Hviid

Rent sprogligt er det lidt interessant hvordan ethvert emne kan blive vinklet over til den sædvanlige racistiske agenda.

Jesper Wendt

Konceptet, med at dele værdier med studieværten, er vigtigt, fordi?

Ole Brockdorff

”Vi synes faktisk, at vi bliver bedre og bedre, mere og mere mangfoldige, jo mere organisationen udvikler sig, og vi bliver bevidste om de værdier, vi udviser, og den trend, vi er med til at sætte i samfundet”, siger Mia Lynge Andersen som kommunikationschef for Copenhagen Pride, og så kan man jo tænke lidt over denne udtalelse i relation til beretningen om det heteroseksuelle par, der for nogle måneder siden blev smidt ud af Cosy Bar i København, fordi de kyssede hinanden åbenlyst for øjnene af bøsser og lesbiske på deres tilholdssted.

Ligeså kan man filosofere en hel del over Mia Lynge Andersens påstand om, at Copenhagen Pride virkelig repræsenterer begreber som mangfoldighed og inklusion i ordenes egentlige betydning, når man på grund af nogle uskyldige og satiriske udtalelser fra Jim Lyngvilds side ekskluderer ham som vært, men så får vi i det mindste alle sammen slået fast, at hvis man ikke hele tiden udtrykker sig politisk korrekt om homoseksuelle og andre i Danmark, ja, så bliver man uden videre brændemærket af Copenhagen Pride som racist, homofob og xenofob, også hvis man selv er homoseksuel.

Er det virkelig indbegrebet af mangfoldighed og inklusion og tolerance?

Jeg bryder mig simpelthen ikke det mindste om Jim Lyngvild. Og det er hans selvhøjtidelige og selvfede personlighed, jeg refererer til.

Tino Rozzo, Else Damsgaard, Lykke Johansen, Inger Sundsvald og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Tænk så mange bøsser, der har glemt selvironien. Og er begyndt at påtage sig kollektiv skyld - og helst også pådutte os andre det.

For mange år siden var "bøsse" et skældsord, og det fik vi afvæbnet ved selv at kalde os bøsser. Så jeg forstår ikke, at en "bøssekarl" ikke må kalde sig selv for bøssekarl.

Der er sikkert rigtig mange grund til at "fyre" Jim Lyngvild fra Copenhagen Pride. Men så kom dog med den reelle begrundelse.

PS: Jeg færdes stadig i bøssemiljøet. Og ingen skal få mig til at kalde det LGBT!!

Jan Kauffmann, Markus Hornum-Stenz, Martin Kristensen, Vibeke Rasmussen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Hvorfor skal det overhovedet være en fra miljøet? Kan det ikke være en heteroseksuel? F.eks. en heteroseksuel politiker, som på tværs af partiskel kan favne bredt og sende signalet om tolerance og rummelighed?
Og sidstnævnte skal selvfølgelig gå begge veje.
Eller glem alt om et par som talspersoner: lad politiske ordførere fra hvert parti i Danmark deltage og vise deres rummelighed. Inviter dem i det mindste - så må vi se, hvem der siger fra og om de vil give en begrundelse.

Johs Krarup: Jeg kalder det heller ikke "LGBT-miljøet" - men jeg kalder det heller ikke "bøssemiljøet". Sidstnævnte fordi det i min drøm gerne skulle inkludere alle seksuelle minoriteter i LGBT og ikke kun "bøsser", men også fordi ordet "bøsse" afhængig af brugen kan gå begge veje. Så en fuldstændig afvæbning synes jeg ikke, at vi er kommet til i samfundet. Og ordet "bøsserøv" bruges - i min fortolkning - stadigt overvejende negativt og det er trist at høre.

Kasper Hviid

Apropos: Judith Butler afviste i 2010 at modtage en pris under en tysk homo-parade. Grunden var at hun ikke mente arrangørerne tog behørlig afstand til racisme. Arrangørerne afviste kritikken, og da nogle deltagere med emigrationsbaggrund brokkede sig, afviste en af arrangørerne at gå i dialog med ordene: »I er ikke majoriteten!«

Altså: En BØSSE står på en scene foran 600.000 mennesker og siger at det er okay at afvise dialog med folk der ikke tilhører majoriteten!

KILDE: http://modkraft.dk/node/12910

Jakob E, Mikkel Storgaard Knudsen og Troels Ingvartsen anbefalede denne kommentar
Nic Pedersen

Bøsser ligner så vidt jeg kan se resten af befolkningens forskellige dele. Nogle af dem er røvhuller!
Hvori består overraskelsen/sensationen?

Torben Nielsen, Lone Christensen, Sabine Behrmann og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar

Hov, Can Øzcen, hvor kom bøsserøv lige fra? Jeg mener ikke, jeg har brugt det. Og jeg har heller ikke set Jim Lyngvild bruge det!

Steffen Gliese

Kasper Hviid, det er Butler's tale, jeg linker til.

Lykke Johansen

Jim Lyngvild har simpelthen ramt "muren" efter at have boltret sig med at rakke ned på diverse damers beklædning i Ekstra Bladet! Han er en selvoptaget gadedreng, der tror han kan tillade sig alting.

Her er et par udtalelser fra Jim Lyngvild, der udstiller hans manglende manerer:

- "Vi bor i et land hvor man KAN få hjælp, men stadig har folk ondt i røven. FÅ FINGEREN UD OG KOM I GANG SOM OS ANDRE DER KNOKLER!!! Jeg har INGEN respekt for folk som Dovne Robert der er for fine til et arbejde... ALLE kan arbejde, i større eller mindre grad (Med mindre de er døvblinde og sidder i rullestol med Polio) Men næææh, hvorfor skulle man det, når man kan være på dagpenge eller bistand... Mærkelig holdning til samfundsstrukturen!"

"I aftes skrev Lyngvild en statusopdatering på Facebook, hvor han påtænker at offentliggøre hele korrespondencen med Per Ørum Jørgensen:
Jeg tror sørme jeg vil muntre mig med at lægge korrespondancen fra Per Ørum Jørgensen ud på min Facebook-side, så folk kan se hvordan manden nærmest har prostitueret sig selv for at få mig med i sit nystiftede parti. Nu går han til medierne og siger, at han bestemt ikke vil have MIG med i Demokraterne. Blot for at få billige sympatistemmer."

Og her er links, der afslører, hvad han rummer:

http://www.dagens.dk/underholdning/se-billederne-jim-lyngvild-rasende-ov...

http://www.dagens.dk/politik/lyngvild-droppet-af-parti-det-f%C3%A5r-mig-...

http://www.dagens.dk/underholdning/video-jim-lyngvild-truer-med-offentli...

@ Johannes Aagaard: Lad nu ikke fantasien løbe af med dig. Konspirationsteorier kan være underholdende, men det er desværre ikke altid, virkeligheden kan følge med.

@ Lykke Johansen: Ja gadedreng, det har han da altid været. Så hvorfor vil CPH Pride af med ham lige nu? Og dine citater skulle da vel ikke i sig selv give anledning til hævede øjenbryn i CPH Pride eller andre dele af miljøet? Helt personligt kan jeg love dig, at bøsser er lige så uenige om politik, debattone og alt det andet som alle andre mennesker. Så hvad er problemet lige nu???

Steffen Gliese

Peter Brandt Nielsen, det lod sig jo gøre med pinsekarnevallet i gamle dage - endog at ramme en meget større, meget mere varieret gruppe.

Henrik Darlie

"Så hvorfor vil CPH Pride af med ham lige nu?"

Måske fordi de ikke er så stolte af hans provokationer, lige nu.

Peter Brandt Nielsen, Steffen Gliese og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar
Henrik Bjerre

Desvaerre har vi jo ikke en Dandy med Wildes format - og maa noejes med Lyngvild, der vel ikke er helt talentloes. Men man kan altsaa ikke kritisere disse typer for at vaere arrogante, hoverende mv. - det er det de er her for - man kan heller ikke bebrejde bageren at han kommer broedet ind i den glohede ovn.

"Hov, Can Øzcen, hvor kom bøsserøv lige fra? Jeg mener ikke, jeg har brugt det. Og jeg har heller ikke set Jim Lyngvild bruge det!"

Johs Krarup - jeg skrev ikke, at hverken du eller han brugte det. Sorry, hvis det kan udlægges sådan! Det var bestemt IKKE hensigten.

Min mening med ordet "bøsserøv" var at påpege, at det ord bruges (både i "miljøet" og uden for) - og efter min mening overvejende negativt. Pointen er, at der stadig er en negativ diskurs. Det er selvfølgelig min fortolkning, som jeg må stå på mål for.

Henrik Nielsen

Man burde have fyret Lyngvild, så snart det stod klart, at han ikke ved, hvad "suge på lappen" betyder.

Steffen Gliese, Peter Brandt Nielsen og Inger Sundsvald anbefalede denne kommentar
Morten Vesterbro-Hansen

Det her er situationen fra helvede.

På den ene side har vi de homoseksuelle, som vi jo skal støtte, og på den anden side har vi indvandrere, der på godt nok er stærkt homofobiske, men hvis vi ignorerer det skal vi jo også støtte dem.

Hvis han hare havde holdt sin mund...

Vibeke Rasmussen

Jim Lyngvild forklarer i AK24/7 (ca. 16 minutter inde), hvordan han bruger udtrykket selvironisk:

"Gjorde det ondt?"
"Nej, det er kun små bøssekarle, der synes det gør ondt."
Hvorefter han fortsætter:
"Og så fortæller jeg, hvordan jeg selv var ved at af smerte."

Uden at kende meget til 'Priden', situationen eller personerne i øvrigt, skal jeg ikke kunne udelukke, at der kan være mange grunde til at fyre ham, men denne her virker nu lidt 'tynd', og som et – noget selvhøjtideligt – påskud.

Og angående 'selvhøjtidelig' så lyder de to gæster i studiet – den ene Mia Lynge Andersen – så sippede, så fordømmende og ja, så selvhøjtidelige, at i hvert fald jeg ikke mistænker nogen af dem for at besidde hverken humor eller selvironi.

http://arkiv.radio24syv.dk/video/8437864/ak-24syv-16-07-2013-1

Jan Kauffmann, Steffen Gliese og Fraus Dolus anbefalede denne kommentar
Henrik Darlie

Johs Krarup siger:

"Hov, Can Øzcen, hvor kom bøsserøv lige fra? Jeg mener ikke, jeg har brugt det. Og jeg har heller ikke set Jim Lyngvild bruge det!"

Så se her:
http://ekstrabladet.dk/flash/article2043209.ece

Mikkel Nielsen

Jeg er dybt imponeret over hvor mange der stadig ikke har styr på Racisme definitionen.

En ting er dog efterhånden sikkert og det er at racisme kort bliver trukket blot ved den mindste kommentar der går i negativ retning af folk fra andre lande og med en anden tro, på trods af at det intet har med racisme at gøre. Desværre er jounalister ikke altid de mest oplyste individer i samfundet, ligesom politikere, kendte samfundsdebattører og til tider også højtuddannede universitets ansatte og andet godtfolk heller ikke er det.

At en medielus som Jim Lyngvild udtaler sig så fremmedfjendsk og nedladende overfor andre mennesker er en ting og er for den sags skyld Intet

nyt, men der er altså ikke grund nok til at man begynder at trække racisme kortet, så uvidende tror jeg trods alt ikke han er. Men det er da kun godt at en så kontroversiel person bliver fjernet, så kan det måske være man kan begynde at tage tollerence delen alvorligt, det var ærligt talt lidt svært med ham som konferencier.

Mikkel Nielsen

Ja Homoseksuelle er ikke et dyt bedre end alle andre, det har jeg oplevet ved nok lejligheder. De kan være ligeså fremmedfjendske og højredrejed som DF's yderste højrefløj.

Det er trods alt blot en seksualitet

Jim Lyngvild nu også smidt ud af chokoladespiserforbund:

http://heltnormalt.dk/rydforsiden/2013/07/17/135427

Steffen Gliese

Det er for mig lidt et problem med den ungdom, der tegner forbundet og dermed miljøet "udadtil", at den er temmelig humør og -morforladt; men det kendetegner vel egentlig tiden, at baggrundene for den humor, der reelt har været definerende i danskheden, er forsvundet. Det savner jeg en del. Jim Lyngvild er, hvad vi har fået i stedet - umorsom humor.

Steffen Gliese

OMVENDT må man selvfølgelig anerkende, at det åbenbart netop i humorforladthedens navn var uopfattet selvironi, der fældede ham.
Men en ny konferencier måtte jo så gerne være én, der har noget reelt at stille op med - man kunne foreslå en af de dygtige skuespillere, vi har, f.eks. Johannes Nymark.

Steffen Gliese

Og NOGEN har da heldigvis stadig god forstand på satire, tak for det, Steen Sohn.

Robert Kroll

Racisme og diskrimination i øvrigt er noget skidt, som man skal bekæmpe - og det uanset om det er "majoriteten" eller "minoriteten" , der opfører sig racistisk og diskriminatorisk.

Når det er sagt , så er det egentlig kun morsomt, hvis nogen er provokerende og konsekvent politisk ukorrekte og kommer med upassende udtalelser om ALT OG ALLE og UDEN AT GLEMME NOGEN .

Det bør der være plads til.

Bøssekarl er nok et af de ord jeg faktisk aldrig hører eller bruger. Men bøssemiljøet, bøsserøv, klamme fede bøssesvin er tilgengæld mere normalt. Det rør mig ikke en smule, ligeså lidt som perker og neger rør mig. Egentlig er jeg nok så naiv at jeg efterhånden troede det var ord som var inkluderet i daglig tale, da det geimme og kontroversielle sprog altid har oasset mig bedst, hvorfor ved jeg ikke, måske fordi jeg er vokset op med, hold nu kæft, luk røven, fuck lort og pis. Jeg syntes det er en rimelig gay artikel som ikke rigtig gør meget andet end alt det andet gay artikel halløj som skriver om en "kendt" som så får noget mere fame på baggrund af vedkommendes store uvidenhed. Personligt er jeg vild med Lyngvild, altså ikke vild som i gay vild eller homointerresseret, men hans person kan jeg nu godt lide. Hans udtalelser er tit og ofte farverige og jeg forstår godt hans skriverier og kan godt tilgive ham den om de arbejdsløse, da det jo fremgår helt tydeligt han ikke er helt inde i sagerne, det kan man vist sige er rimelig gay. Politikerne elsker ham derimod og mon ikke han flirter videre med homopartiet DF som virkelig må siges at være mangfoldighedens vogter? Det ville sgu undre mig hvis han endte der. Igvertfald er det sørgeligt at en "kendt" kan vade direkte ind i politik, taget den begrænsede viden i betragtning, men det siger jo en del om befolkningen, de har brug for den nemme løsning, skal vi være så frække at kalde den læsning for gay, eller måske mere eller mindre spasser agtig? Det der sker er at de etablerede politikere får fjernet fokus, fra de latterlige beslutninger der bliver taget, i f.eks. EU eller herhjemme set på offentlighedsloven. 11.000kr for 400m2 øhhh jeg har ik råd til at bo der med mit job og alle mine unger ding ding Jimbo, var der nogen der sagde agurketid?

Lykke Johansen

Jim Lyngvild lagt for had i bøssemiljøet:

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/24900698?utm_source=eniro&utm_med...

Han har (i hvert fald indtil videre) nået grænsen for, hvor provokerende han kan tillade sig at vær overfor alt og alle.

Lykke Johansen

Så har han alligevel brugt ordet ”bøsserøv. ;)

” …… - Mig går der ingen skår af... men jeg er også bare en hårdhudet bøsserøv!, lyder det fra Jim Lyngvild.”
http://www.dagens.dk/underholdning/jim-lyngvild-dropper-copenhagen-pride...

Steen Erik Blumensaat

Ernest Julius Gunther Røhm på den hvide hest : menneskehedens frelser, Rock Hudson Hollywoods svar til frelsen.

Steen Erik Blumensaat

Platon Sokrates`es pædagogik!

Malene Andreasen

Nå man skal have en konferencier skal det være en der er godt til at snakke til sådan en stor forsamling der er lidt feststemt. Det kan godt være lidt af en ”sprederbasse” men det er ikke lige meget hvordan de er det? Det skal være en der er inkluderende, hvad er det så? Det skal være en der ikke definere sig selv ud fra at tage afstand til andre. Jim Lyngvild er en der definere sig selv ved at tage afstand fra andre, det kan vi syntes er lidt morsom, det kan nok bruges som et morsomt indslag, men ikke som en det skal guide os gennem mangfoldighed som en konferencier skal være. Copenhagen Prides er efter min mening præet for meget af tilfældighed end endelig politik, for hvad de vil. Det er meget tydeligt i valg af musik, det mangler i høj græd af mangfoldighed, jeg har ikke entydig svar, men syntes Copenhagen Prides skal arbejde med det. Vi er lige så forskellige som resten af befolkningen og ønsker bar at blive inkluderet som andre borger, men med de forskelle vi har i forhold til dem. Det vi arbejder på er, at forskellen bliver en naturlig del, at nogle få mennesker har. Homobevægelsen er død og afløst af en LGBT bevægelse, en bevægelse der arbejder for alle LGBT’er. Hvad er jeg så? Jeg er T og B, måske mest L for tiden.

Mikkel Storgaard Knudsen, Steffen Gliese og Fraus Dolus anbefalede denne kommentar

Årh - herregud!! Manden snakker jo bare dansk!!

....men man kan jo sige der plukkes agurker med bøsser i denne tid!! - eller ér det omvendt!!

;))

For ikke ret længe siden kaldte jeg her på stedet Jim Lyngvild for en ligegyldig linselus og tilføjede, at hans tatoveringer og sjove vikingelegetøj ragede mig en s**d, og blev lettere paf, da jeg hurtigt måtte konstatere, at kommentaren var blevet slettet (som sædvanlig uden begrundelse).
Nu ser jeg, at betydeligt stærkere udtryk godtages - hvilket jeg selvfølgelig glæder mig over.